Şimdi Ara

citroen c4 sedan ilk izlenimler (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
3.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya ben gerçkten söylüyorum..alıcı gözüyle baktım.focusu almadan önce..ama bana itici geldi ne yalan söylüyeyim...

Sert bakışlı oldğunu doşardaki arabadan az anlayan kişi bile söyler.. ayrıca bunu ben yazmıyorum sadece.. otoriteler söylüyor...araştırırsanız anlarsınız
  • quote:

Orjinalden alıntı: uA_Y_C_A

ya ben gerçkten söylüyorum..alıcı gözüyle baktım.focusu almadan önce..ama bana itici geldi ne yalan söylüyeyim...

Sert bakışlı oldğunu doşardaki arabadan az anlayan kişi bile söyler.. ayrıca bunu ben yazmıyorum sadece.. otoriteler söylüyor...araştırırsanız anlarsınız

uA_Y_C_A güzellik bakan kişinin gözlerindedir diye bir söz var. Sizin aracınızı çok beğendiğinizi anlıyorum. Focusu bende beğeniyorum. Güzel araba. Sert bakış olayı konusunda tavsiyenize uyup araştıracağım ve umarım sizin dediğiniz gibi sonunda anlayacağım. Ayrıca bu konuda yine sizin tecrübelerinizden yararlanıp "otoritelerin" de neler söyleyeceğini takip edeceğim. Belki bende ışığa ulaşıp focus alacağım.
  • bir tane ufak bir örnek....buyrun... ( resmi sağ tıklayıp bilgisayara kaydetip açarsanız...yazıyı rahat okuyabilirsiniz..))

citroen c4 sedan ilk izlenimler

Focus alırsanız pişman olmazsnız ayrıca...burda söyledindiği gibi Dizel model Teknoloji abidesi değil..yukarrda yazdığım (-) hepsi focus ta var. tabiki de fiyat olrak pahalı...ama bu özellikleri sunmayan firmaya..daha doğrusu benzinli-dizel donanım farkı koymak ayıptır.... yazıktır...sonra en ucuz dizel derler... bukadarına da pes..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_Y_C_A -- 8 Mayıs 2008; 20:49:01 >
  • Tamam siz ne dediyseniz bu resim söylediklerinizi tamamen doğruluyor. Resimde de görüldüğü üzere "focus sert bakışlı" bir araba. Bu durumda focus diğer arabalara bariz bir üstünlük sağlamış oluyor. Ayrıca pahalı olması da bunun açık bir kanıtı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sineks -- 8 Mayıs 2008; 21:00:27 >
  • liste fiyatlarına bakarak karar vermeyin..servisler bayaa bi indirim yapıyorlar..örnek..Titanium HB benzinli 38,500 liste..+ 750 metalik renk. = 40,500 ortlama..ben 37,500e aldım...bu fiyat zam gelmedendi... şimdi 39,900+750 =40,500 38,500-39,000 civarı rahat bırakılıar...
    forumda bariz örneker var...dizel alırsanız dahada fazla indirm olur..X paket alırsanız biraz daha olur... Liste fiyatları biraz kabarık..ses çıkartmayanlara satıyorlar sanırım :))) biz 10 yıllık fod kullanıcısıyız..birazdaha özel indirm yaptılar..garanti arttırdılar.. X PAKET Alırsanız +1 yıl garantisi var...Önceden Ford aracınız varsa + 1 yıl daha var... bedeva bunlar... Ford iyidir...Tavsiye ederim..Ha eksisi yokmu...tabikide var.. :)) Ford dorumda detaylı bilgi alabilirsiniz.
  • quote:

bende benzinli var...

bende 1,6i SXPK nın özelliklerine baktım... çok meşhur donanımlarına...!!

FAZLALAR.
    + Kokulandırma sistemi
    + Uv korumalı cam

Olmayanlar
    -Esp opsiyonel bile değil. (focus ta ESP+TCS opsiyonel.)
    -mp3 çalar bile opsiyonel.. ( Focus -> Sony Mp3)
    -Alcantra deri döşeme opsiyonel bile değil.. ( Focus ta X pakete dahil)

Dizel de... 1,6 110 ps
    + ESP VE ASR standart..
    - park yardım sistemi yok
    - yağmur sensörü yok
    - far sensörü yok
    - deri kaplı direksiyon yok.
    - otomatik kararan iç dikiz ayna yok
    - kol dayama yok

BUNLARA C4 İNTERNET BROŞÜRÜNDEN BAKTIM.. hata varsa..affola..

Ben benzinli - dizel donanım farklılıklarını hiç beğenmedim..resmen fiyatı düşünülerek vazgeçilmiş bazı özelliklerden özellikle dizelde... yazık

Arkadaşım burda dediğin (-) ler C4 de fazlası ile var. Emin ol fazlası ile. Ama malumunuz dur ki Citroen'i Türkiyeye getiren firma bunlarda kısıtlama yapıyor. Bu kısıtlamaları markaya mal etmenin çok yanlış olduğunu hatırlatmak isterim. Sen Ford'un full modeli ile C4'ün nerdeyse yarısını kıyaslıyorsun. Tabi sen de haklısın sonuçta Türkiye'de olan model o.
    Gerçek C4'ü ancak yabancı sitesinde görebilirisin.

Saygılar.

• Peki Full Focus'un eli armut mu topluyor? Onda da çok fazla özellik var. İngiltere sitesine bir girip inceleyin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sineks

quote:

ya ben gerçkten söylüyorum..alıcı gözüyle baktım.focusu almadan önce..ama bana itici geldi ne yalan söylüyeyim...

uA_Y_C_A güzellik bakan kişinin gözlerindedir diye bir söz var. Sizin aracınızı çok beğendiğinizi anlıyorum. Focusu bende beğeniyorum. Güzel araba. Sert bakış olayı konusunda tavsiyenize uyup araştıracağım ve umarım sizin dediğiniz gibi sonunda anlayacağım. Ayrıca bu konuda yine sizin tecrübelerinizden yararlanıp "otoritelerin" de neler söyleyeceğini takip edeceğim. Belki bende ışığa ulaşıp focus alacağım.

Arkadaşlar focusun donanımı c4 donanımından daha az bile olsa ki ben bunu araştırmadım bilemiyorum. Focus sert bakışlı bir araba. Bu bize gösterirki daha iyi bir araba. Otoriteler de söylüyor. Bir de kullananlar. Ben baktım c4 de nasıl bakıyor diye. Öyle dalgın dalgın bakıyor sert falan değil.

• quote:

Orjinalden alıntı: bir_masal

Arkadaşım burda dediğin (-) ler C4 de fazlası ile var. Emin ol fazlası ile. Ama malumunuz dur ki Citroen'i Türkiyeye getiren firma bunlarda kısıtlama yapıyor. Bu kısıtlamaları markaya mal etmenin çok yanlış olduğunu hatırlatmak isterim. Sen Ford'un full modeli ile C4'ün nerdeyse yarısını kıyaslıyorsun. Tabi sen de haklısın sonuçta Türkiye'de olan model o.

Saygılar.

arkadaşım öyle bi mesaj yazmışsınki..sanki focus türkiyeye full donanımla geliyor...bi bak siteye neler neler var..ama türkiyeye gelmiyor..

ben Türkiye de olanlarla karşılaştırdım...yani doğrubir karşılaştırma yaptğıma inanıyorum..

benim beğenmedigim.. benzinli-dizel ayrımı yapmaları...ve reklamlarda teknoji manyağı denilen arabanın benzinliyle lafım yok..dizelde es geçmişler..
    sonrada bu motora böyle ucuz dizel yok diyorlar...ama araştırınca..iş anlaşıldı...... citroen Türkiyeye

anlatabildim umarım...

Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_Y_C_A -- 10 Mayıs 2008; 23:54:45 >

• S.a Sitenize Yeni Kaydoldum Bende 2 tane citroen var ama c4 ayrı bir şey Focusta Güzel Ama 2005 te yeni kasa 2008 te yeni kasa c4 halen daha kendini koruyor yeni kasası çıkmadı ama çıkarsa yeni c5 tipi bir şey olacağı kesin şimdiki arabaların hepsi çok güzel ama c4 ten vazgeçmem bu benim citroen merakımı göstermiyor yanlış anlamayın hepsi güzel arabaların.
    Sadece Dikkatli olun kulaktan dolma bilgilerle araba almayın gidin araştırın bakın hangisinin fiyatı cebime uygun die hangisi az yakar hangisi ne kadar avntajlı vs....
    ama c4 e bir bakın derim
  • ilk mesajı okuyunlar C4ü çok müthiş bir araç sancaklar.. biraz fazla abartılmış gibi.. c4 sedanı bilmem ama C4 hb ile focus hb'i kıyaslayınca focusun tip ve kullanım olarak daha üstün olduğu anlaşılabilir..
    kıyaslamayı ikiside 50.000kmde olan focus ve c4 ile yaparsanız ne demek istediğimi anlarsınız..
  • düşük hacimli dizel piyasasında 1.6 tdci focusun motor performans olarak başarılı olduğu kesin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: acu___men

düşük hacimli dizel piyasasında 1.6 tdci focusun motor performans olarak başarılı olduğu kesin.

Dostum PSA motor grubu içinde ford, citroen, volvo, peugeot ve mazda var. (Bildiğim kadarıyla Mazdanın türkiyede dizel motoru yok) Yani bu markaların dizel motorları aynı.
  • quote:

Dostum PSA motor grubu içinde ford, citroen, volvo, peugeot ve mazda var. (Bildiğim kadarıyla Mazdanın türkiyede dizel motoru yok) Yani bu markaların dizel motorları aynı.
    Yanlış... bu motoru Ford & PSA grubu yaptı..... Ford Psa da değil yani..anlatabildim mi?

Motor, performans
    Peugeot ve Citroen'in oluşturduğu PSA Group ile Ford'un 2001'den itibaren kurdukları motor üretim ortaklığnın ikinci ürünü olan 1.6 litrelik DV6 turbo dizel makine Focus'a da hayat veriyor. Bu ortaklığın ilk ürünü DV4 kodlu 1.4 litrelik turbo dizel motordu. Ford bünyesinde ilk olarak Focus C-Max'te kullanılan motoru Peugeot 307, Peugeot 407, Citroen C4, Volvo S40 ve Volvo V50 gibi birçok yeni otomobilde görmek mümkün. Yüksek basınçlı değişken turbo beslemeli ve ortak yakıt yollu common-rail direkt enjeksiyonlu motor, 109 HP'lik maksimum güç ve 240 Nm'lik maksimum torka sahip. Ani hızlanma gerektiğinde gaz pedalına tam olarak basıldığında overboostla maksimum tork anlık olarak 260 Nm'ye kadar yükseliyor. Dinamik karakterli olduğunu daha kalkıştan itibaren hissettiren otomobil, ilk hızlanmalarda tam gaz verildiğinde yükselen sesiyle dizel olduğunu belli etse de sabit hızdaki kullanımlarda bu sesin rahatsızlık verdiğini söylemek zor

-------------
    buda güncel bir test..

yazar sounçta türkiye sürücülerinin seçimi hakkında yorum yapmış...ALTI ÇİZİLİ

güçlü motor focus'taki corolladan fazla yakıyor tabi... çok fark yok aralarında tüketim olarak..bunu dert etmezsen ve türkiye hedef kitlesi gibi olmazsan (sadece ekonomi düşünen ) 1. FOCUS... gerisi teferruat demiş zaten yazar :)) BİRDE sedan amaçlarına yorumlamış yazr.. işin içine HB'ler girince daha farklı değerlendirme olacak ee zmanda ekonomi unsuru - sportiflikle yıkılmış olacak haliyle, focus FİRST. OLACAK.

Yazar resmen söylemiş, 1 LT'nin ağzına yapmayacaksan al focus,, yapacaksan al toyota....

Yol tutuşunda neden Focus derseniz...Resmin En alt kısmında belli oluyor...Sınıfında (99 da) bu teknolojiyi getiren araç Focus...Halen devam ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_Y_C_A -- 11 Mayıs 2008; 21:26:31 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: bir_masal

Saygılar.

arkadaşım öyle bi mesaj yazmışsınki..sanki focus türkiyeye full donanımla geliyor...bi bak siteye neler neler var..ama türkiyeye gelmiyor..

ben Türkiye de olanlarla karşılaştırdım...yani doğrubir karşılaştırma yaptğıma inanıyorum..

benim beğenmedigim.. benzinli-dizel ayrımı yapmaları...ve reklamlarda teknoji manyağı denilen arabanın benzinliyle lafım yok..dizelde es geçmişler..
    sonrada bu motora böyle ucuz dizel yok diyorlar...ama araştırınca..iş anlaşıldı...... citroen Türkiyeye

anlatabildim umarım...

Saygılar..

Ben de onu diyorum zaten. Sonuçta deri döşeme mp3 vs. mutlaka bu araçda da var. Ha neden Türkiye'de ki C4 lerde yok dersen işte o zaman senin de dediğin gibi

Yoksa araç gerçekten teknolojik. Bir örnek; şerit ihlalinde uyarı gibi...
    Ben focus kötü C4 iyi demiyorum. Sadece yaptığın değerlendirmede C4 ün bir suçu yok demek istiyorum.

Saygılar...

• haklısınız yok.... firmalar ülke ayrımı yapıyor...çok satmak için...Bu aslında Ülke olarak kalitemizi belli ediyor..

Mesela mondeo da o dediğiniz Şerit olayı felan var...Bütün özellikleri ona koymuşlar resmen..türkiye ye sonra gelecek diyorlar.. :))) Gerçi Gerek Şart olan herşey var..Yetineceğiz..
  • geçen c4 sedan'ın test sürüşünü yaptım. dizel motor olanın, biraz ağır kanlı gibi, gibi değil hatta bizzat öyle ancak boyutlarına göre normal-altı sayılabilir. direksiyon olayı biraz acayip citroenlerde. Ortası dönmüyor direksiyon dönüyor :) Tek elle direksiyon kullandığımdan keskin ve ani manevralarda elim sık sık ortaya takıldı. Yada parmaklar yandaki düğmelere basıyo...

Motorun sesi içe çok duyuluyor. gırgırgır kamyon gibi valla. ses hoş olsada uzun kullanımlarda benim için sorun olabilir.

devir göstergesi hiç hoşuma gitmedi, onu da bare en üstteki büyük ekrana alsaymışlar ya. Ayrı ayrı bir sürü ekran...
  • quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar focusun donanımı c4 donanımından daha az bile olsa ki ben bunu araştırmadım bilemiyorum. Focus sert bakışlı bir araba. Bu bize gösterirki daha iyi bir araba. Otoriteler de söylüyor. Bir de kullananlar. Ben baktım c4 de nasıl bakıyor diye. Öyle dalgın dalgın bakıyor sert falan değil.

olurmu aaaaa? focus birgün C4 e bakmış. Bakışların Bana biraz cesaret versin demiş. Aslında sert bakıyoda cesaret veremiyo Focusun hertarafı sert baksa nolur gaydırıgubbak bi araba işte. Cevap bile vermeyin arkadaşlar bebe şebe lere ya. babasının arabasından bahsediyo bunlar buarada.

• quote:

Orjinalden alıntı: PRND

olurmu aaaaa? focus birgün C4 e bakmış. Bakışların Bana biraz cesaret versin demiş. Aslında sert bakıyoda cesaret veremiyo Focusun hertarafı sert baksa nolur gaydırıgubbak bi araba işte. Cevap bile vermeyin arkadaşlar bebe şebe lere ya. babasının arabasından bahsediyo bunlar buarada.

çok komiksiniz varya..yerlere yattım.. siz doğuştan mı araba aldınız.???

ben kaç sendir araba kullanıyorm...yanda oturup yorum yapmıyorm...atıp - tutanlara

gaydırıburtlamak ama...kök söktürüyor...NABERRR
    http://www.channel4.com/4car/rt/ford/focus/19679/2

BANA 1 TANE C4'üN focus'tan iyi yazısını göster..1 TANE.. HADE...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_Y_C_A -- 23 Mayıs 2008; 1:35:37 >

• PRND haklısın bende cevap vermiyorum. Mesajlarımı okuduysan dalga geçtiğmi anlarsın.
    Gerçektende babasının arabası sanırım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.