Şimdi Ara

Citroen Cactus Concept (YENİ)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
4
Favori
5.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Citroen Cactus (Kaktüs) isimli konsept otomobilini Frankfurt Otomobil Fuarı'nda sergileyecek. Şimdilik tek bir fotoğraf ve video paylaşmış durumda.

Citroen 2007 yılında da yine Frankfurt'ta C-Cactus isimli bir konsept tanıtmıştı. Yeni Cactus konsepti bu eski konseptin güncellenmiş hali gibi. Konseptte yeni C4 Picasso'daki gibi ayrık far düzenine yer verilmiş.

• Citroen Cactus Concept ile ilgili detaylar gün yüzüne çıktı. Frankfurt Otomobil Fuarı'nda Citroen standında sergilenmekte olan Cactus Concept, fransız markanın gelecek C model gamı (C1, C3, C4 gibi) hakkında ipuçları taşıyor. Ayrıca bu konsepte dayanan C4 Cactus isminde bir model de 2014 yılında C4 ailesine katılacak.

Konsept araçta sıra dışı bir hibrit sistemi bulunuyor. PSA (Peugeot-Citroen) grubu tarafından geliştirilen Hybrid Air adındaki bu sistemin destek motoru batarya aksine basınçlı havadan gücünü alıyor.

Araç hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.

•  Citroen Cactus Concept (YENİ)

sınıfta kalmış ucube

ucubenin şanzımanı da sınıfta kalmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi root_echo -- 2 Ekim 2014; 1:11:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: root_echo

sınıfta kalmış ucube

ucubenin şanzımanı da sınıfta kalmış

Kendi özel düşüncen olan ucube ile verdiğin video linkindeki söylemler o kadar zıtki....

• Aracın dizaynına birleştirilmiş ön koltuklar hariç bayıldım. Bu aracı en yakın zamanda inceleyeğim. 1.2 Shine 62.500 fiyat ile yok yok özelliklere sahip. Alınırmı arkadaşlar neler düşünüyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enıstem cıtroen bayı,daha bugun konustum kaktusu sordum,yılbasına akdar 800-1000 satıs hedeflerı varmıs arac gelırken fakat sadece gecen ay 1000 adet satılmıs yok satıyor dedı.
  • Bugün Kocaeli Özdağ otomotivde aracı yakından inceledim ve çok beğendim. 1.2 otomatik vites shine modeli ile ilgileniyorum. Aracın liste fiyatı 62.500TL. Araçtan bayide 3 adet var biri dizel ikisi benzinli ve benzinli olanlardan sadece bir tanesi shine ve tam istediğim renk beyaz ve yan döşemeler siyah olanı. tavan camı yok araçta ama sıkıntılı olan kısmı 16" jant ile gelmiş araç ve değişiklik yapamadıklarını söylediler. Adama dedim o zaman sipariş verelim istediğimiz modeli fakat bu seferde bu araçların lansman fiyatıyla satıldığını bu arçlardan sonra gelicek araçların en az 5 bin daha pahalıya satılacağını söyledi... Yarın Kocaeli çevresindeki illerdeki bayileri telefonla aramaktan başka çare kalmadı :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YENİ RENAULT GRAND KOLEOS
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aracı bugün Kocaeli Özdağ Otomotivden aldım. Yarın teslim edecekler hayırlısıyla. Beyaz renk, siyah air bumb ve 17" siyah çelik jantlı modeli aldım. Shine modeli en dolusu araçta sadece cam tavan yok. 61.500 fiyata aldım araç trafik sigortasıda içinde. Kullandıkça yorumlarımı yazarım.

• Aracı aldım ama daha uzun yolda test etmek için zaman bulamadım, sanırım hafta sonuna kadarda bulamayacağım :( Araçta ilk olarak gözüme çarpan beğenmediğim durumları belirteyim. Araçta ön torpido çok kullanışlı ama maalesef içinde aydınlatma yok. Aracın tavan el tutacakları da yok :) Bu aracı ben kullanmıyorken benim için çok önemli bir özellik. Arka camlar açılmıyor bu zaten biliniyor bu benim için sıkıntı değil ama arka çamlar ve geri cam karartmalı olduğu için arka taraf özellikle gece çok karanlık oluyor ki maalesef arka tarafta da tavan lambaları yok :( Birde bana garip geldi size de gelebilir aracın benzin deposu sol tarafta :) Birde kontak anahtarı takılmadan açılmıyor ki birçok araçta varmış bu özellik ( Benim önceki aracım Astra h ta yoktu) beni sinir etti. Dediğim gibi kötüleri yazdım iyiler herkesçe biliniyor. Birde aracı görenler suv sanıyor oda şaşırtıcı :) Ama bir Qashqai yada Sportage ile yan yana gelince anlıyor herkes suv olmadığını. Araç iç büyüklük olarak benim Astra H aracımla aynı ama tabiki çok daha iyi dizanyna sahip. Bagaj ama gerçekten yeterli ve büyük. Kullandıkça yorumlarımı yazacağım...

• Kullandıkça yorum yapın lütfen. Fiyat yüzünden alma kararımdan vazgeçtim ancak hala aklım onda:)
  • stallem S kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım önceki aracım 2005 Model Astra H tı ve yıllardır ufak tefek sorunlar dışında çok memnun kalarak kullandım. Aracım 100.000 Km yi geçtikten sonra yenilemek istediğimde aslında hala satılan bu kasayı bile tekrar almak istedim ama tam özelliklisi bile 50.000 tl yi bulurken araç tama çağın gerisinde kalıyordu. easytronic vitesli astra h ile 7.8lt şehir içi yakıt tüketim değirim vardıki bence 2005 model 1.6 bir araç için süper bir oran. O zaman dedim modern bir yeni kasa astra alayım ama otamatik viteste yakıt tüketimi 10lt :) Bütün c sınıfı araçlara baktım açıkçası makul fiyatlı sadece seat leon var. Ama leonunda dizaynı hoşuma gitmedi. Bu araç c sınıfı bu arçların hepsinden az yakıyor daha fazla özellikli ve fiyatı daha iyi...
  • 1.6 dizelini kullandım.
    Aracı merak ediyordum. Sadeliği, güzel tasarımı, işe ne kadar yarayacağını henüz bilmediğim hava tamponları (airbump) bence güzel özellikler.
    Araçla ilgili tüm kontrollerin ortadaki dokunmatik ekrandan olması yine çok iyi. Bu ekrandaki navigasyonun yönetimi çok kolay gibime gelmedi.

Direksiyonun arkasındaki dijital gösterge fikri güzel ancak görsel özellikleri daha iyi bir dijital kullansalar daha iyi olurmuş, o göstergede devir bulunmuyor. Aracın hiçbir yerinde devir göstergesi yok, bunun da yokluğunu hissettim.

Kullandığım en üst pakedindeki park yardımı için satış görevlisi pek çalışmıyor dedi. Keşke biraz daha iyi çalışan bir park yardımı olsaymış o zaman..

Aracın motor ve şanzımanına gelirsek;
    Tüketiminin az olduğu kesin. 1.6 dizelin 110 bg gücünde olması kesin daha iyi olurmuş. Buna rağmen gaza iyi tepkiler veren motorda sorun yok.
    Otomatik şanzıman ise bence pek iyi değil. hatta yokuş çıkarken tam bir felaket. Vites geçişlerinde adeta manuel vites atar gibi aracın tork değişimini hissediyorsunuz. Neredeyse 2 saniyeye yaklaşan bir vites değişimine şahit oldum gibi geldi. Okuduğum eleştiriler de şanzımana odaklanıyordu, kendi sürüşümde de hak verdim.

Donanım özelliklerinde anahtarsız giriş çalıştırma bulunmaması üzücü. Anahtar kullanmak geçmişte kaldı artık.

• Araç için ilk izlenimlerim çok iyi. Otomatik vites çok başarılı. 1.2 motor ama hızlanma bayırda performans çok iyi. Start stop hemen alışkanlık yaptı :) kırmızı işikta frene basınca eco moda geçip motoru kapatıyor. Ayağı frenden çeker çekmez motor çok sessiz bir şekilde çalışıyor ve gaza basar basmaz araç fırlıyor. Yağmur sensörü ve otomatik farlar büyük kolaylıkmış. Çok çok memnunum şimdilik. Allah arızasız kazasız kullanmak nasip etsin. Bu arada yakıt tüketimim 11 lt ile başladı bugun sıfırladım yine 7.3 lt ye kadar düştü. Araç daha 150km de. En yüksek 120km hız yaptım yani motoru daha açamadım :) yakıt daha düşecek inşallah.

• Yakıt tüketimi bugün itibariyle 6.7 lt :) düşmeye devam ediyor.

• Gargi Can kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, kimsenin lafına kulak asmadan en güzel seçimi yapmışsınız.
    Ayrıca 1.2 motor verimli, şanzıman gayet başarılı.
    Nasipse seneye ben de eşim için düşünüyorum.
    İzlenimlerinizi takip etmeye devam edicem.

• Yakıt tüketimi 6.1 lt şu anda. Aracı uzun yolda bir türlü kullanamadım :( Genel olarak çok memnunum. Navigasyonu ayarlayamadım onuda fırsatını bulunca servise soracağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gargi Can

Yakıt tüketimi 6.1 lt şu anda. Aracı uzun yolda bir türlü kullanamadım :( Genel olarak çok memnunum. Navigasyonu ayarlayamadım onuda fırsatını bulunca servise soracağım.

Araç hayırlı olsun kazasiz belasiz kullanin insallah.Birkac sey sormak istedim size
    Araç yokuşlarda veya uzun yolda nasil.yani 4 kisi binildigi zaman çekme problemi hantallasma vs yapiyormu.gerçi daha uzun yol yapmamışsınız ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagrioksuz -- 27 Ekim 2014; 16:14:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagrioksuz

quote:

Orijinalden alıntı: Gargi Can

Yakıt tüketimi 6.1 lt şu anda. Aracı uzun yolda bir türlü kullanamadım :( Genel olarak çok memnunum. Navigasyonu ayarlayamadım onuda fırsatını bulunca servise soracağım.

Araç hayırlı olsun kazasiz belasiz kullanin insallah.Birkac sey sormak istedim size
    Araç yokuşlarda veya uzun yolda nasil.yani 4 kisi binildigi zaman çekme problemi hantallasma vs yapiyormu.gerçi daha uzun yol yapmamışsınız ama

Araçla 3 kişi dik bir bayırı 2. Viteste çok rahat çıktım. Araçla 120 km civarı hız yapabildim. Otabana çıkınca 160 civarı hızla 5-10 dakika minımum surus yapacağım. Aracı daha zorlamam çunku maksimum hız 179 diye biliyorum.

• İyiymiş

• Araçla dün ilk defa otobana çıktım. Kocaeli Şekerpınar yolculuğumda araç ile en fazla 130Km hız yapabildim. Yağmur hiç durmadı malesef. 2 çocuk 3 yetişkinle yolculuğumuzda gidiş dönüş ortalama 6.2 lt yakıt tüketimi oluştu. Yolculuğa başlamadan önce depoyuda fulledim. Yol bilgisayarına göre 920km gibi bir mesafe gideceğim görünüyor. Bu değerler beni daha tatmin etmiyor malesef. Fabrika verilerine daha ulaşamadım. Ama şunu söylemeliyimki Astra dan sonra inanılmaz sessiz bir araç. Lastik ve asfalt sesi hiç duyulmuyor bu konuda çok mutlu oldum ama kuru havada nasıl olacak bilmiyorum. Aracın hızlanması ve çekişi çok çok iyi. Bu arada dikkatimi çeken bir şey oldu. Gebze'ye yaklaşırken otobanda uzun bir mesafe hafifi bir bayır çıkıyorsunuz bu bayırda Astra Easytronic aracım kendi kendine 5. vitesten 4. vitese geçip motor devrini yükseltir ve çekişi arttırırdı. Cactus ile ayağımı bilerek bilerek gazdan biraz çektiğim halde bile 4. vitese geçiş yapmadı :) Navigasyon için bugun servise gideceğim çünkü ayarlayamadım. Kullandıkça buraya yazacağım...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.