Şimdi Ara

Civic 1.6 VTEC ES mi DREAM mi?Önceliğim ne olmalı? Kıymetli görüşlerinize ihtiyacım var... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
6.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tamam 8. jenerasyonda motor olarak kendine yakışanı veremedi honda (zaten motor da hondanın global motoru değil, bizim vergi sistemimiz için uyarlanmış bir versiyon) ama onun dışında 7 ile aralarında her açıdan çok büyük fark var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kml_77

quote:

Orijinalden alıntı: uguRnB

quote:

quote:

quote:

quote:

Bir ust kasanin Dream yerine Elegance donanimlisi icin butce arttiramam derseniz, Vtec ES almanizi tavsiye ederim. Bakis aciniza gore bir sonraki kasa arac almis olayim demek istiyorsaniz Dream'de uygundur. 'Sahsi' fikrim olarak her acidan Vtec ES oneriyorum. Hangisi olursa hayirli olmasi digeyliyle...

bir üst kasa alıyım demek için değil hocam da dediğim gibi görsel olarak o hoşuma gidiyo. 2007 kazasız temiz sayılabilecek bir elegance ne kadara bulabilirim. Gerçek piyasası nerelerde acaba?

Elegance alirsaniz cok daha hos olur. Aklinizda sudur budur kalmaz en azindan. Piyasa olarak gercekten temiz ve duzgun ise 30-32 civarina almaniz olasi fakat sisirilmis piyasa ile 35'e kadar uzayabiliyor bu miktar. Sabirli olup biraz arastirma yaparsaniz dedigim rakamlara bulabilirsiniz.

bütçeyi 30 a kadar çıkarıp elegance alabilirsem alırım yoksa premium civic hangisini bulursam. Borçlanmak istemiyorum. Düğün yapma durumları olursa diye

Sabirli davranirsaniz bulursunuz elbet. Hem istediginiz olur hemde donanimli bir Civic'e sahip olursunuz. Bahsettiginiz rakamdan 1000-2000TL oynar da bu kadar cikamam deyip Premium alirsaniz, daha sonra belki keske dememeniz icin ince eleyip sık dokuyun. Kendinizin, dusuncenizin ve butcenizin netligini ona gore ayarlayin. Karariniz her ne olursa olsun kazasiz belasiz kullanmaniz dilegi ile...

Saygilarimla.

İyi dilekleriniz için teşekkürler hepimize inşallah. Biraz da nasip meselesi bu işler ille de şu olsun dersiniz başka uygun temiz bir şey çıkar o olur. Bakarsınız temiz bir araba denk gelir 30 derken 33 olur bilemeyiz

Verelim bizim civici hocam size

• Alalım hocam :) ama 33 dedim ya hani öylesine lafın gelişi bazen insanın dili sürçer ağzından çıkanı kulağı duymaz filan olur ya öyle işte :))
  • Hocam illa dream değil premium yada elegancede bulunabilir. Yukardada söylenmiş. Sabır ve iyi bir araştırmayla güzel araçlar bulunabilir. Arkadaşım 32,500 ye 2009 model dream aldı ve lpg taktırdı. Araçta boya yok ve 30 binde aldı. Şimdi sadece jant takmak kaldı. :)

vtec es mi dream diye düşünmeyin. Dream-premium-elegance düşünün. :)
  • quote:

Alalım hocam :) ama 33 dedim ya hani öylesine lafın gelişi bazen insanın dili sürçer ağzından çıkanı kulağı duymaz filan olur ya öyle işte :))

Hallederiz hocam no problema :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: SSamet.

Hocam illa dream değil premium yada elegancede bulunabilir. Yukardada söylenmiş. Sabır ve iyi bir araştırmayla güzel araçlar bulunabilir. Arkadaşım 32,500 ye 2009 model dream aldı ve lpg taktırdı. Araçta boya yok ve 30 binde aldı. Şimdi sadece jant takmak kaldı. :)

vtec es mi dream diye düşünmeyin. Dream-premium-elegance düşünün. :)

Aynen öyle düşünüyorum nasip olursa :) 25 e temiz es bulamam onu da aştıktan sonra es almanı anlamı kalmaz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Evomania

Bence cok iyi pusuya yatip hesapli es almalisiniz. Cunku makyajli kasa resmen efsane kasa corolla gibi olmak uzere. Surekli canli bir piyasasi var.

Fd kasa arac dream donanim olacak ve eski kasadan cok da farkli olmayacak donanim olarak.

3 yil sonra zink diye satabilmek icin ya premium ya da elegance almak lazim. Dream donanimin cok deger kaybedecegini dusunuyorum vsa olmadigi icin.

hesaplı es dediğiniz ne kadar tahmini ? Temiz olunca 28 istiyorlar. O paraya gider şasesi motoru düzgün kazalı elegance alırım yine es e o parayı vermek içimden gelmez hocam :)

25000 e bile bulunabilir. Önemli olan hemen satmak isteyen birini bulmak

• quote:

quote:

quote:

Bence cok iyi pusuya yatip hesapli es almalisiniz. Cunku makyajli kasa resmen efsane kasa corolla gibi olmak uzere. Surekli canli bir piyasasi var.

Fd kasa arac dream donanim olacak ve eski kasadan cok da farkli olmayacak donanim olarak.

3 yil sonra zink diye satabilmek icin ya premium ya da elegance almak lazim. Dream donanimin cok deger kaybedecegini dusunuyorum vsa olmadigi icin.

hesaplı es dediğiniz ne kadar tahmini ? Temiz olunca 28 istiyorlar. O paraya gider şasesi motoru düzgün kazalı elegance alırım yine es e o parayı vermek içimden gelmez hocam :)

25000 e bile bulunabilir. Önemli olan hemen satmak isteyen birini bulmak

Evet öyle birini bulmak lazım yoksa satıcıların tabiriyle keyfe keder biriyse 30 da istiyo :)

• dream al geç vtec'lerin gereksiz yüksek piyasası var
  • her iki modelinde inini cinciğini bilirim şu herzaman güvendiğim koca forumda es yerine dream sonucu çıktı ya otomobille ilgili hiçbir görüş alınamayacak bir yer oldu bir anda gözümde burası....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

her iki modelinde inini cinciğini bilirim şu herzaman güvendiğim koca forumda es yerine dream sonucu çıktı ya otomobille ilgili hiçbir görüş alınamayacak bir yer oldu bir anda gözümde burası....

Siz hangisini tavsiye edersiniz hocam? İkisinin artıları eksileri nelerdir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: chameleon41

quote:

her iki modelinde inini cinciğini bilirim şu herzaman güvendiğim koca forumda es yerine dream sonucu çıktı ya otomobille ilgili hiçbir görüş alınamayacak bir yer oldu bir anda gözümde burası....

Siz hangisini tavsiye edersiniz hocam? İkisinin artıları eksileri nelerdir?

dream ın tek artısı dışarıdan bakıldığında biraz heybetli duruşudur ki buda kişiye göre değişir,
    es ise muhteşem bir muhendisliktir bir otomobil olarak, uzun yolda her iki araçla 5 litreye düşmek mümkndür ancak bu dream ile oldukça güç iken es ile muazzam kolaydır üstelik yolcu var iken dream ile 5 litreyi görmek imkansızdır, şehir içi karma tuketimlerde ise es 100 km de dream a 3-4 litre fark atabilmektedir aynı koşullarda. Performans olarak ilk hızlanma olsun ara hızlanmalar olsun es hissedilir bir farkla hissedilir. Hissedilir derken gaza bastığınızda keyif almak ile almamak arasındaki bariz bir fark kadar hissedilir. Max süratlerde dream, es den 10-15 km kadar daha hızlıdır. Dream olsun es olsun yol sesi ve titreşimini alan araçlardır ancak takozlar dreamda es ye göre çok dayanıksızdır, amörtisörlerin kısaltılmış olması ailecek ve ağır bir bagajla yapılan yolculuklarda arka amörtisörlerin takozlara kut-kut vurması eşiliğinde olur. Ağırlıklar arasında 200-250 kg bir ağırlık vardır. Es, dream a göre kat be kat sorunsuz bir araçtır, genelde eşe dosta satılır, piyasa değeri altın gibidir cepte para ile almaya gidilmediği takdirde birdaha o araç pek alınamaz...

• Bir arkadaşımın 2011 elegance modelini 4-5 km kullandım. Tip olarak çok güzel ama ön cam görüş açısı çok dar, sürüşü tehlike yaratıyor. Vtec es bu yönden daha iyi gibi geliyor, daha ergonomik sanki.
  • quote:

Bir arkadaşımın 2011 elegance modelini 4-5 km kullandım. Tip olarak çok güzel ama ön cam görüş açısı çok dar, sürüşü tehlike yaratıyor. Vtec es bu yönden daha iyi gibi geliyor, daha ergonomik sanki.

bu konu gibi unuttuğum birçok şey olabilir, görüş açısı konusunda birisi en kötü görüş açısına sahip araçlardan iken diğeri belki şuana kadar kullandığım en iyi açıya sahip, zaten dışardan bakıldığında kapının bittiği camın başladığı yerler şoföre göre ne kadar alçakta duruyor rahatlıkla görebilirsiniz... ön direklerin pozisyonu yine muazzam görüş açısına göre ayarlanmış dışarıdan bakınca heybete göre değil :)
  • quote:

quote:

Bir arkadaşımın 2011 elegance modelini 4-5 km kullandım. Tip olarak çok güzel ama ön cam görüş açısı çok dar, sürüşü tehlike yaratıyor. Vtec es bu yönden daha iyi gibi geliyor, daha ergonomik sanki.

bu konu gibi unuttuğum birçok şey olabilir, görüş açısı konusunda birisi en kötü görüş açısına sahip araçlardan iken diğeri belki şuana kadar kullandığım en iyi açıya sahip, zaten dışardan bakıldığında kapının bittiği camın başladığı yerler şoföre göre ne kadar alçakta duruyor rahatlıkla görebilirsiniz... ön direklerin pozisyonu yine muazzam görüş açısına göre ayarlanmış dışarıdan bakınca heybete göre değil :)

Es konusunda bayağı bilgilisiniz. Piyasası konusunda da bilginiz vardır. 2005-2006 model kazasız 100 bin km civarlarında lpg li birkaç parça lokal boyalı bir es i ne kadara alabilirim? Normal piyasası nedir.

• quote:

quote:

quote:

Es konusunda bayağı bilgilisiniz. Piyasası konusunda da bilginiz vardır. 2005-2006 model kazasız 100 bin km civarlarında lpg li birkaç parça lokal boyalı bir es i ne kadara alabilirim? Normal piyasası nedir.

Bir süredir takip etmiyorum piyasayı ancak 25 den aşağı verilmeyeceğini tahmin ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: otomotiv44

şu ilana bi bak derim http://www.araba.com/172517145/Honda-Civic-16-VTEC-ES

Sizin ilan mı ? km düşük tamam ama 24 ten fazla edeceğini düşünmüyorum şahsi fikrimdir bu. Bir başkası 27 verir saygı duyarım...
  • 2002 es lerde far yıkama var çok iyi biliyorum bunda neden yok anlamadım. Ayrica farları solmuş daha önce hiç görmemiştim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2004 Civic LS kullandım 16 ay boyunca. ES paketde olsa bu araçlara 25000TL den fazla verilmez. Piyasa gereksiz yere pahalı. Araç sorunsuz ekonomik her ne kadar aşırı ses alsada güzel ve seri araç ama dediğim gibi 25000TL den fazla verilmez. Uygun fiyata Dream bulunabilir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.