Şimdi Ara

CİVİC ELEGANCE MODELLİNE EKLENEN DONANIMLAR (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

Bir Japon otomobili alacaksam mutlaka bagaj ve benzin deposu içeriden açılmalı açma butonları koltuğun sol tarafında yerde içiçe olmalı öyle gördük hep

Zaten öyle dostum :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: nbctech

quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

Bir Japon otomobili alacaksam mutlaka bagaj ve benzin deposu içeriden açılmalı açma butonları koltuğun sol tarafında yerde içiçe olmalı öyle gördük hep

Zaten öyle dostum :)

91 de 1.5 GL Civic almıştık bagaj ve benzin depo kapağı malum yerden açılıyordu o zamanlar sebepsiz yere sırf o "dınnkk" sesini duymak için bagajı açardım içerden

• Bu değişikler ne zamandan geçerli olacak ? yanlış anlamadıysam araca 1 milyar zam gelmiş oluyor değil mi?
  • Hocam güzel söylemişsinde bu eklentilerde malum yeni çıkan bir arabaya daha 1 yılını doldurmadan eklenen şeyler...

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: emread

peki 2008 ler de ne gibi degişiklikler olucak bir duyum varmı 2008 ler hakkında

2008 ile bir bilgi çok erken şu anda ama araç yeni olduğu için bir değişiklik olacağını zannetmiyorum.Saygılar...

• quote:

Orjinalden alıntı: netfriend

Bu değişikler ne zamandan geçerli olacak ? yanlış anlamadıysam araca 1 milyar zam gelmiş oluyor değil mi?

1 nisandan itibaren bu şekilde satılmaya başlandı arkadaşlar.Saygılar...
  • honda yeni civic konusunda cok istikrarsiz davranıyor. once 6 yıl garantiyle darbe vurdu sonrada bu eklentilerle. Bu ayıbı telafi etmeli
  • quote:

Orjinalden alıntı: hondaaaa

honda yeni civic konusunda cok istikrarsiz davranıyor. once 6 yıl garantiyle darbe vurdu sonrada bu eklentilerle. Bu ayıbı telafi etmeli

6 yıl garantiye bi darbe vurmadı arkadaşlar. 2006 model araçlara bile şu anda 450 ytl karşılığında garanti uzatımı yapılabiliyor. Toplam ücret 450 ytl
    ve 3 yıl olan garantiniz 6 yıla uzuyor.Saygılar...
  • biizm meganlardada olsa içerden bagaj açma ya eski civic'imde wardı özledim
  • yeni civicler yani 2008 ler ilk ne zaman çıkar piyasaya
  • Daha var onlara, sonbaharda çıkar.
  • Hondanın sitesinde civic sedan 1.6 ların donanımlarında bu özellikler gözükmüyor .Yoksa bu özellikler 1.8 sedanlara mı kondu ?
  • Honda sitesi güncellenmemiş sanırım.Donanımlara ait bilgiler eski yani.Ben de değişiklik var mı diye bakmıştım ama herşey eskisi gibi
  • selamlar

aslinda iyiden iyiye bende bir sifir civic elegance istiyorum tabiki VSA nin butun elegancalarda olmasiyle ve bagaj kilitlerinin olmasi beni dahada ikna edecektir, benim dusundudum 1.6 duz eleganca, e VSA varsa bundan sonra , opsiyonel olarak XENON u taktirmayi dusunecegiz desenize:) yoksa bi de Vsz VE RDS ILE ograsacaktik de mi
  • RDS sonradan yüklenemiyor mu???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisin -- 8 Nisan 2007; 19:28:05 >
  • güncel
  • quote:

Orjinalden alıntı: demircim

quote:

Selamlar; civic elegance otm ve elegance düz vites araçlarda yapılan üç adet değişikliği sizlere söylemek isterim. Araçlara vsa,rds ve içeriden bagaj kilidi eklendi arkadaşlar. Buna istinaden araca gelen fiyat farkı ise 1.000 ytl. Saygılar...

Neşet Bey,
    Rds, bagaj kilidi bir yana en önemlisi VSA eklentisi. Bu sistemi sonradan ekletebilir miyiz şu anki araçlarımıza, maliyeti nedir? bu konuyu araştırıp bizi bilgilendirirseniz sevinirim.

VSA veya ESP sistemi için bir aracın fren sistemini komple değişmesi ve ekstradan sensörlerin yerleştirilmesi ve araç beyninin buna göre programlanması gerekli , öyle birşey yapılabilinse bile, çıkacak masraf nedeniyle kimsenin öyle birşeye girişeceğini zannetmiyorum. Araçları alırken bu tip güvenlik sistemlerini boş geçmeyip talep etmek lazım.

• VSA'nın mevcut araçlara sonradan uygulanabilmesinin çok zor ve maliyetli olacağında hemfikirim. Zaten Honda böyle bir opsiyon sunarsa, o zaman Premium araçlar sahipleri de (örneğin ben!!) haklı olarak talep eder!! Sonuçta Elegance ile arada sunroof dışında donanım farkı yok. O yüzden maliyeti bir kenara bırakın, sadece pazarlama stratejisi yüzünden bile mevcut araçların bu özellikten faydalanabileceğini sanmıyorum.

Ancak RDS'de durum farklı.. Ufak bir yazılım ile mevcut araçlara yüklenebilmesi mümkün olmalı diye düşünüyorum.
  • Kesinlikle katılmıyorum. Dileyen bosh'un sitesine girip ESP ile ilgili bilgi alabilir.
    Normal (trafik kurallarına kısmen de olsa uyan) bir sürücü için, ESP normal seyir halinde ilerlerken,
    ani manevra yaptığı durumlarda aracın hakimiyetini sağlamak konusunda çok faydalı olacak bir düzenektir.
    Yani 90-100 km ile giderkende devreye girerek sizin hayatınızı kurtarabilir (örneğin önünüze bir şey çıktı ve aniden direksiyonu kırdınız).
    Kaygan (karlı-buzlu) yollarda ise çok daha düşük hızlarda devreye girer.
    Sistem tekerleklerin açısını ve arabanın açısını kıyaslayarak sizin ne yapmak istediğinizi ve arabanın ne yaptığını anlayarak
    gerekiyorsa her bir tekerlereğe ayrı ayrı fren yaptırıyor.

Sizin yaptığını manevra fizik kurallarına aykırıysa örneğin 120 ile dönülebilecek viraja 160 ile gireseniniz,
    (inancınıza göre) Allah'tan veya şanstan başka kimse size yardımcı olamayacaktır.

Başına gelenler bilir. Araç savurlacakmış gibi oluyor ve sanki yukardan bir el arabayı tutup düzeltiyor gibi oluyor.
    Mesela geceleyin yağmurlu bir havada ilerliyorsunu 100 km hızla. Bir su brikintisine giriyor tekerlekterden birisi....

tabii bunlar benim görüşlerim.
    dileyan araştırır...

saygılar bizden...
    arz ederim

Orjinalden alıntı: demircim

Arkadaşlar söylediğim gibi şu an için bir bilgi gelmedi o yönde ama gelirse mutlaka bildiririm yada ben önrenmeye çalışırım endişeniz olmasın. Birde şundan bahsetmek istiyorum evet vsa önemli bir olgu fakat çok yüksek hızlarda işe yarayan bir sistem. Örnek 120 ile girilebilecek bir virajdan zaten güvenle çıkarsınız vsa burada devreye girer.Siz çok hızlı araç kullanıyorsunuzdur 120 ile rahat girip çıkacağınız bir viraja 160 ile girmek isterseniz o zaman vsa işe yarayacaktır. Yoksa aracın limitleri içinde olan hiçbirşeyde vsa çalışmaz bunu da dikkate almanız dileği ile. Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racai -- 9 Nisan 2007; 23:54:42 >

• Yaklaşık altı aydan bu yana yeni bir otomobil almak için araştırma yapıyorum. Bütçeme ve diğer arayışlarıma uygunluk açısından iki alternatif belirlemiştim:

1.) Yeni Honda Civic 1.6 Elegance
    2.) Ford Focus Ghia 4K 1.6i 115PS

Açıkcası her iki otomobili de gayet beğeniyordum. İkisinden biri hakkında asla kesin karar veremedim. Aslında Civic Focus'a göre belli yönlerden ağır basıyordu; mesela Focus'un opsiyonel olarak ilave fiyatla sunduğu sunroof Civic'de standarttı. Focus'un kasası makyajlanmış ama Civic'in kasası baştan yaratılmıştı. Ayrıca, Focus şirketlerin ve araç kiralama firmalarının oldukça rağbet etmiş olması nedeniyle biraz da imaj kaybetmişti.

Ancak bunlara rağmen hiçbir zaman Focus'u kafamdan silmedim. Zira Focus'un iç dizaynı Civic'e göre daha ağırbaşlı ve kaliteli görünüyor bence. İçeriye ses almama konusunda Civic'i Focus kadar başarılı bulmuyorum. Focus, Civic'in yanında oldukça sessiz kalıyor. Focus'un katalog değerlerine göre Civic'den 10 HP daha az görünüyor olması da fazla bir olumsuzluk yaratmıyor gibi.

Her iki otomobil hakkında buraya kadar yazdıklarım daha çok zevk ve keyif öncelikli tespitler. Yani bir başkası benim yazdıklarımın tam aksini iddia edebilir. Ancak, iki otomobil arasında öyle bir fark vardı ki; son tahlilde benim Focus'a ilgi duymama sebep olmuştu: Bu fark ESP idi.

Focus, opsiyonel de olsa ESP imkanını sunuyordu. Sunrooflu bir Civic sahibi olacağınıza hemen hemen aynı fiyata sunroof'suz ama ESP'li bir Focus'a sahip olabilirdiniz. Bu da benim çok önemliydi. Çünkü trafiğin her geçen gün daha tehlikeli bir hal aldığı Ülkemizde trafik güvenliği bence herşeyden önce geliyor.

Son üç yılda üç kez kaza geçirdim. Kazaların hiçbirinde hatam yoktu; ne süratliydim, ne alkollüydüm, ne de tedbirsizce seyrediyordum. Hatta birinde kırmızı ışıkta hareketsiz bekliyordum, adam arkadan gelip çarptı. Üç kazada da densiz, tedbirsiz, kural tanımaz, insan hayatını hiçe sayan (birinde alkollü) kişilerdi kaza yapmamıza sebep olan. Kazalardan biri nisbeten hafifti ama diğer ikisinde mucize kabilinden kurtulduk diyebilirim.

Bu acı tecrübeleri yaşayınca insan, keyif ve konfordan ziyade güvenliği daha çok önemsiyor. Bu da otomobil tercihlerini etkiliyor tabii. Yeri geliyor insan "arabam daha fazla güvenlik donanımı içersin de varsın rent a car arabasına benzesin" diyebiliyor.

Nitekim ben de böyle diyorum. Bu nedenle alacağım otomobilde ESP'yi mutlaka aramayı düşünüyorum. Şimdiye kadar ESP'yi opsiyonel olarak bile sunmayan Civic'in standart donanıma VSA'yı eklemiş olması beni heyecanlandırdı. Bu noktada, gelen 1.000 YTL'lik zammı önemli bulmuyorum. Bagaj kilidi, RDS falan da umrumda değil...

Ancak, biraz cahillikten biraz da müşkülpesentlikten şu hususlara takılıyorum:

1.) ESP ve VSA tam olarak aynı şey midir?
    2.) Otomobilde bir sistemin mevcut olması, yeri gelince o sistemin etkin bir şekilde çalışacağının garantisi midir? Otomobilde döşemenin kalitesinden, lastiğin kalitesinden, müzik setinin, hoparlörün, bujinin, bilmem neyin kısacası herşeyin kalitelisinden-kalitesizinden bahsedilebiliyorsa; ESP'nin, VSA'nın, ABS'nin de kalitelisinden-kalitesizinden bahsedilebilir mi? Örneğin Civic'de veya Focus'da mevcut bazı donanımlar (ABS, ESP gibi) yeri gelince hakkını verecek derecede başarılı donanımlar mıdır? Yoksa, kağıt üstünde var olan ancak ihtiyaç duyulduğunda verim alınamayacak göstermelik şeyler midir?

Görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim! Saygılar..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.