Şimdi Ara

CİVİC ELEGANCE MODELLİNE EKLENEN DONANIMLAR (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaslar merhaba! forumu uzun zamandır takip ediyorum paylasılan konular çok güzel, herkese tesekkür ederim.10 gün önce civic premium sahibi oldum, ama heyecan ve mutlluluğum uzun sürmedi ,sebebine gelince: ESP(vsc,vsa) nin elegance 1,6 donanımına eklenmesi. imkanlarımı zorlamama rağmen 1.8 elegance alamadım.ESP istememin nedeni önceki aracım (2003 corolla) kontrolü kaybetmem sonucu pert oldu bu sistemin gerekliligini acı bir şekilde öğrenmiş oldum. Japon araçlarına hayranlığımdan dolayı yine japon teknolojisini tercih ettim Benim sormak istediğim ESP sisteminin sonradan araçlarımıza montajı için birseyler yapabilirmiyiz????

• Güvenlik ilk kriterse focus ve s-max bu konuda lider.Honda'nın önbceki kasasıyla fark yok aldığı puanlarda.
  • ford beni tasarım olarak ve bulunduğum şehirdeki servis kalitesizliğinden dolayı tatmin etmedi
  • arkadaşlar bugün servise gittim balata değiştirmek için
    hemen bir konuya açıklık geriteyim
    CİVİC ELEGANCE MODELİNE GETİRİLEN DONANIMLAR ÖNCEKİLERE OLMUYOR :(
    rds ufak bir yazılımla yüklenebilir mi? vsa takılabilirmi?
    HAYIR!
    ....
  • kesinlikle civic i focusa tercih ederim. focub ic dizayni ozellikle gostergeleri cok siradan. İnsani surerken mutlu etmiyor. Her iki araci da kullanan biri olarak civic diyorum. Focusun ic malzemesi bana kalitesiz geldi
  • bence focusun artısı civice göre sony marka müzik sistemi olması
    ayrıca daha büyük durması zevke göre değişen bir durum ben beğeniyorum focusların her türlüsünü
    ama gaza basınca kadranın yükselişi ve hızın artması hiçbirinde civicin verdiği coşkuyu heyecanı zevki vermez ve re meeezzz!!! bence :)
  • Arkadaslar bu sabah Honda Türkiye ye ,sonradan VSA montajı için mail gönderdim, öğlen beni arayıp böyle birşeyin mümkün olduğunu fakat ABS VE EBD KONTROL MERKEZİNİN. ELEKTRİK TESİSATININ VE GÖSTERGE PANELİNİN DĞİŞMESİ GEREKTİĞİNİ BİLDİRDİLER. KISACA EN AZ 5-6 BİN YTL gözden çıkartıp aracı bu kadar dağıtmaya değmez demeye getiriyorlar
  • Civice eklenen yeni donanımlar için açılan bir topicte lütfen araç kıyaslaması yapmıyalım zaten bu kıyaslamaların yapıldığı bir sürü topic var. Araç alamak isteyen arkadaşlar bu topiclerden yararlanabilir. Sonra konu bu donanımlardan çıkıyor alman japon tartışmasına dönüyor.
  • Sn. osp1905'in dediği gibi bu sayfa Focus ile Civic kıyası yapmanın yeri değil. Bunun için başka sayfalar var! Üstteki yazımla sayfayı böyle bir kıyaslama havasına soktuysam özür dilerim!

Ancak birşeyleri kıyaslamadan da olmaz. Mesela neleri? ESP'li Civicler ile ESP'siz Civicler'i...

Yeni özelliklerin eklenmiş olması, Honda Civic'in hem marka hem de model değerini oldukça etkileyecek bir gelişme bence... Son eklentilerle (özellikle de ESP ile) Civic, benim gözümde sınıfının ve fiyatının üzerine çıkmış bir otomobil haline geldi. Mutlaka halen teknik özellikler, konfor ve donanım yönünden bazı olumsuzluklara sahiptir. Ancak bu sınıfta ve bu fiyat seviyesinde hiçbir sorunu olmayan otomobil var mıdır acaba?

Dolayısıyla, "Honda Civic'in imajı yükselmekte ve parlamaktadır!" demek mümkün görünmektedir. Tabii başka bazı gerçekleri göz ardı ederseniz... Mesela neleri?

Para biriktirirsin, borç alırsın, kredi çekersin, satıcıyla kıyasıya pazarlığa girersin; kısacası göbeğini çatlatırcasına uğraşır kendine 2007 model bir Civic alırsın. Aylardan Ekim 2006 olabilir, Ocak 2007 olabilir, Şubat 2007 olabilir, fark etmez.

Tam da haklı olarak "Oh bee! Bayağı sıkıntıya girdik ama cillop gibi araba aldık. Bu model artık uzun süre saygı ve beğeniyle anılır, ben de keyifle binerim" dersin ki o da ne? Senin 45 gün önce aldığın arabaya ESP ekleyivermişler.

45 gün önce en ileri model, tam donanımlı olan otomobilin bir anda bu özelliğini kaybeder. Çünkü artık bir şeyi eksiktir; daha doğrusu yeni çıkanın bir şeyi fazladır. Söz konusu eksiklik-fazlalık parayla, teknik müdahale ile kolay kolay çözülecek gibi görünmemektedir ayrıca...

Artık kendini kandırılmış mı hissedersin, satıcı tarafından yeterince bilgilendirilmemiş mi hissedersin bilinmez. İçinden şunu sormak istersin: "Be birader, bu teknoloji 45 günde gelişmedi ya! Üretim ve pazarlama stratejilerinize ESP'yi de dahil etmeye iki gün önce karar vermediniz ya! 2007 modelleri ESP'siz çıkarıp da mesela 2009 modelleri ESP'li çıkarsanız anlarım. Buna model geliştirme derim! Üç ayda model geliştirme mi olur? Bu mudur sizin politikanız?

Sorsan da doğru dürüst cevap alamazsın. Hemen biri çıkar "Efendim, teknolojinin önüne geçilmiyor. Tabii ki sürekli model değişecek!" der. İyi de ESP teknolojisi zaten vardı, iki gün önce bulunmadı ya!... Bahar gelince doğa canlanır, dereler çağlar, kuzular doğar, haaaa bir de toprakta ESP teknolojisi yeşerir gibi bir durum yok ya?... Altı ay önce turfandası, serası da mı yoktu bu ESP'nin?

ESP'nin yeni Civicler'e baştan eklemek mümkün değil miydi? Görüyoruz ki maliyeti topu topu 1.000 YTL etkiledi, "Bu otomobil 41.000 YTL'ye kesin satılır da 42.000 YTL'ye hayatta satılmaz" denmemiştir herhalde.

Üç-beş ay sonra önemli bir donanımı göreli olarak eksik kalacak otomobilleri satmak ticari açıdan akıllıca bir davranış olabilir. Ancak, yukarıda yükseldiğinden ve parladığından bahsettiğimiz imajın sönmesi veya parlaklığını kaybetmesi riskini de beraberinde getirmemekte midir acaba?

• Özbalkesli arkadaşım klavyene sağlık! 28/03 tarihinde civicimi alırken VSA benim ulaşamayacağım 1,8 versiyonundaydı 01/04 tarihindeki donanım değişikliği benim kapsama alanıma girdi ve kahroldum. Tabii ki bundan satıcının da haberi yoktu.
  • Ancak bu kadar güzel yazılır ellerine saglık özbalkesli... Bunlar bizi ve bu gibi durumlardan magdur olan arkadasların canını sıkmakla kalmıyor markanın imajını ve gelecekle ilgili tutarsız stratejilerini düsündürüyor... 2004 model Accord aldık aracta halen tek degisen cant ve dıs gorunuste onemsenmeyecek ve istersen yaptırabilecegin parcalar....Peki su an 1 kasım da aracımı aldım 2007 model... 6 yıl garanti 450 ytl niye 2 ay once markaya guvendim diye??? Nisan 2007 Elegance arcıma VSA bilmemne ekleniyor yaptırabilirmiyiz hayır .... Ben alırken yaklasık 3 yıl boyunca makyaj bile gelmez dediler.... Burdan sayın Honda sahiplerine sesleniyorum... Tepkimizi bildirelim... Bugün arabasını alan arkadaslar 1 ay sonra xenon koyulmayacagını kim garanti edebilir ...Getir zamanında her seyi opsiyon yap oyle sat isteyen alır isteyen almaz kimse ses cıkarmaz... Sabırla okuyan herkese tesekkurler biraz sinirliyim yanlıs isey soylediysem affola...Saygılar
  • Sn özbalkesli, yazdıklarımı büyük bir olgunlukla karşılayıp konuyu tekrar Civic Elegance'a çevirmeniz beni çok mutlu etti. Teşekkür ediyorum size.

Ayrıca Civic alıp VSA'dan mahrum kalan arkadaşların durumu da üzdü beni. Herhalde bir pazarlama stratejisi Toyota'nın 1.6 modelinde VSC alabilmeniz Honda'yı böyle bir uygulama yapmaya gitmiş olabilir ki VW ve Opel de ESP sunuyor 1.6 modellerinde.

Umarım VSA'sız araç alan arkadaşlar VSA'ya ihtiyaç duymadan güvenli yolculuklar yapar ve böylece yeni VSA'lı araçlara fazla özlem duymazlar.
  • Öncelikle yazıma ilgi ve beğeni gösteren arkadaşlara teşekkür ederim. Sn. osp1905'e de nazik davranışı nedeniyle ayrıca teşekkürler!

Bundan birbuçuk ay kadar önce bir Honda bayiine gitmiştim. Satış görevlisi ile Civic Elegance üzerine sohbet ediyorduk. Görevliye yeni Civiclerin çok güzel olduğunu, tek eksiklerinin ESP olduğunu söyledim (takıntılıyım ya ESP'ye).

Görevli ititraz etti ve aynen şunu söyledi : "Yok, bu arabalar için ESP bir eksiklik değil. ESP yüksek motorlu ve yüksek devirli arabalarda sonuç veriyor. 1.600 motor için gerek yok ESP'ye!"

Allah Allah?!?! Hani teknik yönünden çok anlamıyorum ama sonuçta bu ESP denen şey, fren bağlantılı araç kontrol sistemi gibi bir şey değil mi? Motor hacmi ile, devir ile ne ilgisi var ki? Hemen sordum görevliye bu soruyu... O da bana bir cevap verdi ama ben ne dediğini anlamadım!

Diyorum ki; hafta sonu aynı yere gitsem, aynı görevliyi bulsam, şu soruyu sorsam : "Yahu bu Civiclerin motor hacmi, devri, bilmemnesi değişmedi. Niye ESP konuldu ki? Hani 1.600 motora ESP gerekmezdi?Gereksiz yere niye ESP koyuyorsunuz ki arabaya? Bu ne israf kardeşim? Milli servet kardeşim bu ESP'ler, sokaktan mı topluyosunuz bunları? Civic'e ESP koyacağınıza üç fakiri giydirseniz daha iyi olmaz mı?

Ne dersiniz sorayım mı?

• Arkadaşlar bence butür değişikliklere çok fazla takılmayın.Evet vsa daha emniyetli bir sürüş için etkili bir donanım ama otomobil dünyasında her marka araçta butur değişikliklere gidile bilir, yeni donanımlar eklene bilir bunun sonu gelmez yani.Şimdi ilk çıkan modellerden sonra yaf biraz daha bekleyeyim şuda olur buda olur mantığıyla hareket edecek olsaydım yaklaşık 2,5 aydır güzelim arabama (civic elegance otm.) binmemiş ve zevkini sürmemiş olacaktım.Evet araçlarımızın ufak tefek eksikleri var tabiiki bunu forumda da paylaştık ama açıkçası artık ben çok fazla önemsemiyorum.Tabii yukarıda yazdıklarımı, değişikliklerin marka değerini olumsuz yönde etkileyecek kadar sık ve değişken yapmaları dışında tutalım.
  • BENCE FORUMUN EN YARARLI SORULARINDAN BİRİNİ ÖZBALKESLİ ARKADAŞIMIZ SORMUŞ....
    ''''''''1.) ESP ve VSA tam olarak aynı şey midir?
    2.) Otomobilde bir sistemin mevcut olması, yeri gelince o sistemin etkin bir şekilde çalışacağının garantisi midir? Otomobilde döşemenin kalitesinden, lastiğin kalitesinden, müzik setinin, hoparlörün, bujinin, bilmem neyin kısacası herşeyin kalitelisinden-kalitesizinden bahsedilebiliyorsa; ESP'nin, VSA'nın, ABS'nin de kalitelisinden-kalitesizinden bahsedilebilir mi? Örneğin Civic'de veya Focus'da mevcut bazı donanımlar (ABS, ESP gibi) yeri gelince hakkını verecek derecede başarılı donanımlar mıdır? Yoksa, kağıt üstünde var olan ancak ihtiyaç duyulduğunda verim alınamayacak göstermelik şeyler midir? ''''''''''''

HAKİKATEN DOĞRU....YANİ MUTLAKA BAZI FİRMALARIN ABS,VSA(ESP) VS GİBİ ÖZELLİKLERİ DİĞERLERİNDEN DAHA İYİ YA DA DAHA KÖTÜ OLABİLİR.....O ZAMAN ALIRKEN BİRAZ DAHA FAZLA ÖDEME YAPMAMIZ NEDEN OLAN BU ÖZELLİKLERİN ORTALAMASI NEDİR?
    NASIL ANLAŞILIR?
    YOKSA TAMAMEN FİRMAYA MI GÜVENECEĞİZ?

• Arkadaşlar bence bu vsa meselesi konustukca tum araba alanların canını sıkmaya basladı.. Ben hondaya mail atmayı dusunuyorum,bir sonucu olmasada en azından kendimi rahatlatmıs olcam..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.