Şimdi Ara

Civic (LPG) Yakıt Tüketimi? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.161
Cevap
10
Favori
470.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ben lpg ye hala cesaret edemiyorum. Elim gitmiyo yahuu
    galiba dizel alacam
  • aracım 2005 focus 2 dizel ghia 109 hp. Ama bugünlerde 2004 - 2006 kasa civiclerde gözüm var. şu anda tüketimim 5.8 - 5.9 lt/100 km şehir içi. Acaba civic alıp lpg taktırsam bu tüketim değerini arar mıyım yoksa aynı değerleri tutturur muyum. tavsiyeniz ne olur. dizel az yakıyor ve çekişi çok güzel ama biraz da sessiz bir araç kullanmak istedğim için düşünüyorum civic i. ve bildiğim kadarıyla pek sorun çıkarmayan bir araç olduğu için. Ayrıca periyodik bakımları pahalı mıdır iyi ve kötü önleri nelerdir. Sanırım daha konforlu bir araç. yol tutuş benim için önemli ve focus bı yönden çok iyi. civic bu yönden nasıldır acaba.
  • Aracınız çok eski sayılmaz ve üstelik Ghia. EĞER sorun ve masraf çıkarmıyor, hele bir de sıfır veya 30-40.000 km'de, temiz durumda (2. el olarak) alınmış ise LPG-benzinli düşünmeyin. BENCE Focus'un yol tutuşu 2002-2005 model Civic'lerden daha iyi. AYRICA bu model Civic'ler özellikle 80-90 km/saat hızdan sonra ASLA sessiz sayılmaz. Öncelikle yol ve lastik gürültüsü, bu hızdan sonra motor gürültüsü. BEN rüzgar gürültüsünü pek hissetmiyorum. Belki yol-lastik-motor gürültüsü, rüzgar gürültüsünü bastırdığı içindir Şaka bir yana, bu model Civic'lerin hava-rüzgar direnci (katsayısı ?) muadillerine göre düşük. BENCE yere yakınlığı ve alçak oturma konumu da özellikle uzun yolculuklarda konforu azaltan bir faktör, beni yoruyor şahsen. Nadiren babamın 2008 Focus'unu kullandığımda, otobüse binmiş gibi yüksekte oturuyor hissine kapılıyorum.

Sıfır bir araç alacak olsanız bile; bütçeniz ölçüsünde size yine dizel önerirdiM. Civic veya D-segment benzinli bir aracı (Honda Accord) (bütçelerine göre) 2. el ve dizel araç almak isteyenlere öneriyoruM. Bunlar kişisel görüşlerimdir, farklı görüşler de olabilir...

• Aracımı 100bin km de aldım. daha önce iyi bakıldığını biliyorum. Daha önceki aracım da focus 1 benzinli idi ve aracın durumunu öğrenmek için servise götürdüğümde bu araı gözü kapalı alabileceğimi, bunun da bakımını kendilerinin yaptığını söylediler. Aslında aracın tüketiminden gayet memnunum ancak şehir dışında saabit süratlerde makul olmasına rağmen şehir içinde motor gürültüsü biraz bıktırdı. Hondaya da hep sessiz ve sorunsuz , aynı zamanda da performanslı olduğunu duyduğum için heveslendim. benim aracım şu an 112000 de. dizel araç kullanırken ekonomik ancak herhangi bir arıza durumunda pahalıya maloluyor. benzinli düşünmemin bir sebebi de bakım ve onarım masraflarının daha uygun olması idi. Aklımda 2004 makyajlı kasa es modeli vardı aslında.
  • bende de focus dizelinizden vazgeçmeyin.
    Honda şehir içinde hele benimki gibi otomatik ise çok yakıyor
    en iyi ihtimalle akıcı şehir için de 8,5 lit- yoğun trafikte 9,5 lit civarı yakıyor bende.
    ama konfor olarak çok iyi tabii focusa göre
  • Yok alacak olursam da otomatik düşünmüyordum ama ben civic in tüketiminin yüksek olduğunu bilmiyordum. Çünkü benim 2001 model focus ghia hb de şehir içinde 10,5lt/100km LPG tüketimim vardı civicde de herhalde 7.5 - 8 lt/100km LPG tüketir diye düşünüyordum.
  • arkadaşlar işin uzmanlarından yardım istiyorum. 2008 honda civic elegance otomatik araç aldım. araçta prins marka orjinal lpg sistemi var. aracın yakıtı sadece lpg de hesapladım ve ortalama 280 kuruş / km yakıyor. benzinide dahil edersek bu kmde en az 30 kuruşu geçer. sizce normal mi. yada normal olmayan nedir? bu ölçümler nisan 2011 verileridir.
  • spn dönemde lpg'de km düşen yakıt tüketim değerleri nedir. civic sahipleri başlığa bir el atın lütfen
  • sahibinden.com'da bir ilanda 1600cc motorlu civic için 200 kuruş yakıt tüketimi var yazmış. bu doğru mu
  • Arkadaslar benim arabada mi bir anormallik var anlamadım.. Brc marka tüp taktirdim arabaya 30 kuruştan aşağı gitmiyor. 2 gün önce 50 tl lik gaz aldım sert kullanmamama rağmen 150 km gidebildim. Benzinlede basmadığımda bu km yapiyordum..Ne gibi bir sorun olabılır??????
  • quote:

Orijinalden alıntı: turrtleeee

aracım 2005 focus 2 dizel ghia 109 hp. Ama bugünlerde 2004 - 2006 kasa civiclerde gözüm var. şu anda tüketimim 5.8 - 5.9 lt/100 km şehir içi. Acaba civic alıp lpg taktırsam bu tüketim değerini arar mıyım yoksa aynı değerleri tutturur muyum. tavsiyeniz ne olur. dizel az yakıyor ve çekişi çok güzel ama biraz da sessiz bir araç kullanmak istedğim için düşünüyorum civic i. ve bildiğim kadarıyla pek sorun çıkarmayan bir araç olduğu için. Ayrıca periyodik bakımları pahalı mıdır iyi ve kötü önleri nelerdir. Sanırım daha konforlu bir araç. yol tutuş benim için önemli ve focus bı yönden çok iyi. civic bu yönden nasıldır acaba.

civic ile benim aracın tüketimleri aşağı yukarı aynıdır. ben hesap ettim: eğer bir astra sedan dizel kullansaydım aynı yaıt parasını ödeyecektim. yani:
    astra dizel = cruze lpg

civic için de benzer bişr orantı kurulabilir bence.

• bu arada (lpg lt:2.41) şehir içinde 26 krş, şehir dışında 20-22 krş yakıyorum.
  • arkdaslar 2004 honda cıvıc otomatık aracımda brc lpg kıtı var yenı taktırdım.performans olarak memnunum :) ama aracın ılk yakıt verılerı su sekılde:

ılk fulleme : 290 krs
    ıkıncı fulleme : 265 krs
    ucuncu fulleme: 235 krs
    dortuncu fulleme: 290 krs
    besıncı fulleme: 300 krs

burda bır sıkıntı var var sızce ne olabılır?
    gercı yarın ayara goturecegım ama boyle sıkıntı yasayan var mı?
  • katkılı otogaz almayın diyorum buradan. servislerle ve lpg cilerle görüştüm hepsinin ortak görüşü bu.

255 km de 55 tl yaktım. lpg nin litresi 2.09 dan.

benim araç 2011 elegance otomatic.
    otobana çıkınca sürat denemesi yaptım 4. viteste 203 km/h hıza çıktım 5. vitese atamadım. 5. vitese atınca devir saati 4500 e düşüyordu ve araç yavaşlamaya başlıyordu. uzun bir süre 5. vitese atmaya çalıştım ama olmadı. yaklaşık 40 km kullanmışımdır bu şekilde.
    130 km boyunca 3000 devirde 150 km/h hızla kullandım.
    70 km de 2500 devirde 125 km/h hızla kullandım.

henüz aracımı nasıl kullacağım hakkında bir fikrim yok açıkçası. kaç devirle ne kadar süratle ?
    eski aracımda (vw bora 2004) 3000 devir de 97km/h hızla kullanıyordum.
    servis klasik olarak 2-3 bin devir arasında kullan diyor. sizce bu aracı en ekonomik nasıl kullanabilirim?
  • 3 hafta önce 2010 civic premium düz vites zavoli lpg li araç aldım. lpg deposu 40lt , 30lt lpg alıyor. lpg fulledim. benzin göstergesinde iki çizgi vardı 50TL benzin aldım gösterge 6 çizgi oldu. 310 km de lpg bitti bu arada benzin göstergeside 3 çizgi düştü. tekrar fulledim lpgyi 140 km gittikten sonra benzin göstergesi 2 çizgiye düsüp yakıt ikaz ışığı yandı.

Kısaca 450km de 1.5 depo lpg (44litre) ve 50 TL ( 11,5 litre ) benzin harcamış oldum. Aracı hep lpgde kullandım. Araç LPG ye çabukta geçiyor.Gidip geldiğim yer 7km gidiş 7 geliş .çokta kapat aç yapmadım. Duruma bakıldığında benzin harcamam çok fazla görülüyor. Zavoli ye gittim bilgisayarı taktılar bir sorun göstermedi.
    Tecrübeli arkadaşlar ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olurlarsa sevinirim..
  • Civic gibi hele de 2010 model gibi güzelim araçlara, Prins-VSI, Teleflex-GFI, BRC gibi kendini kanıtlmış, dünya çapında markalar dururken neden zavoli gibi zırva sistemler taktırırlar anlamam. Hadi siz montajlı durumda almışsınız, fazla seçeneğiniz yoktu muhtemelen. SADECE benzinle kullansanız, 11,5 litre ve 90-100km/saat arası sabit hız ile yaklaşık 200km yol yapardınız.

NEYSE, naçizane önerim, öncelikle iyi bir HONDA Yetkili Servisi'ne gidip motor ve ECU'dan yakıt-tüketim kontrolü yaptırın, gerekiyorsa motor yağı, yağ filtresi, hava filtresini değiştirin ama bujilerinizi orada değiştirmeyin. BOSCH Car & Diesel Servis ve webden satış yapan yedek parçacılarda bile bulabileceğiniz, LPG için daha uygun olan BOSCH PLatinum bujilerden alıp onalrı taktırın. Alırken aracınızın ruhsatı yanınızda olsun ki marka, model ve motor numarasına göre EN UYGUN olan verilebilsin.
  • Araç 9000 km de daha 10bin ilk bakımına gitmedi ama ben yine de yarın için randevu aldım. Yarın bakımını yaptıracağım ama ben araçtan değil zavoliden kaynaklandığını düşünüyorum. geçen gün zavoliye tekrar gittim. yine bilgisayara bağladılar.ayrıca kaçak kontrolü yaptılar (motor bölümünde ve bağajdaki tankta) birşey yok dediler. Yakıt için de Benzin tankını tam doldurup , 1 depo LPG kullanıp tekrar benzini fulleyip farkı o şekilde görmemi tavsiye ettiler.
    Ben bakımı yaptırıp sonra bunu deneyeceğim.
    "ECU'dan yakıt-tüketim kontrolü yaptırın" derken bunu HONDA servisi yapar mı bu acaba LPG servisinden mi isteyeceğim.

Yani Sayın BRAVEHEART11 sizin de dediğiniz gibi Bu araca daha iyileri dorurken bu kiti takmışlar. Ama bir akılda kaldır at zavoliyi taktır Prins i diyor.

Bir de acaba ECU den de kaynaklanabilirmi ne dersiniz ?
  • Titiz bir çalışma ve kaliteli montaj yapılmış olsa Zavoli'de iş görür AMA pratikte öyle olmuyor.
    Yarın HONDA Yetkili Servisine bakım için gitmişken bu sorunu mutlaka ve ısrarla dile getirip, gerekli tüm kontrolleri yapmalarını isteyin. Israrcı olun.
    Aracın mutlaka bilgisayara bağlanarak ECU parametrelerini, ayarlarını, hata mesajlarını vb kontrol ettirin. Bujilerinizi BOSCH Car & Diesel Servisinde, aracınıza uygun Bosch Platinum bujiler ile değiştirin. Sorun giderilemezse, Zavoli Bölge veya Merkez Servisine başvurun. Henüz Garanti Süresi bitmemiştir muhtemelen. BENCE, fazla masrafa girmeden Zavoli takılıyken sorunu gidermeye çalışın. Sorun giderilir ve tekrarlamazsa kullanmaya devam edersiniz. 2 kez daha tekrarı durumunda direkt tüketici heyeti veya tüketici mahkemesinin yolunu tutup Zavoli'ye dava açın, para iadesi talep edin...
  • bu arabaya düp dakılmaz yaaaa

• https://store.donanimhaber.com/1c/c0/1e/1cc01e81a3a140d89a9b95b44357890e.jpg

şeytanla çok uğraştım bu süratle gidebilmek için ve sonunda bu kadar yapabildim.
    genelde 2500 devirde 125 km/h hızla kullanıyorum, bazı 150 km/h ye de çıktığım oluyor. bu araç da 150 ile gitmek normal geliyor insana. ama resim de de gördüğünüz gibi bir yakıt değerini elde edebildim. bu şehirler arası uzun yolda katedildi.

aracım da da zavoli lpg mevcut , extra bilgi olsun diye söylüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nigne -- 4 Temmuz 2011; 23:19:24 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.