Şimdi Ara

Civic (LPG) Yakıt Tüketimi? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.161
Cevap
10
Favori
470.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu Japon Honda sınaİTİBAR ETMEYİN kesinlikle almayın pişman olursunuz arkadaşlar.Yok arıza vermezmiş Acayip atakmış yol tutuşu iyiymiş.Az yakar çok kaçarmış vs vs.Yalan Külli yalan....!!! Honda alacak parayla aynı donanımlı ALMAN GÜNEY KORE VEYA FRANSIZ arabası alırsınız her şekilde.Bu honda mühendisleri bu civic leri yapıyor ama hangi ülke için yapıyor anlamış değilim.Len bende 2000 civic te 2006 civic te vardı (Biri benim değildi sadece uzun süre kullandım) hondanın hiçbir modeli Türkler ve Türkiye için yapılmış arabalar değil Düz yolda giderken araba esnediğinde arkadan tam deponun oradan altını yere vururmu ?BÖle ilginç arabadır Civic ler.Uzun bir rampaya dayanırsınız Civic le arkadan gelen benzinli 1.4 Clio lar bile sizi tokatlar geçer o derecede güçlüdür rampalarda.Çokta az yakar gazına basın benzin ibresinin düşüşünü gözünüzle farkedersiniz.Konforuda acayiptir kocaman olan iç kafesinde 100 km yi geçtikten sonra yol lastik motor ve rüzgar senfonisi size inanılmaz anlar yaşatır.Öyle bir yola yapışırki inanın virajlara azıcık sert girdiğinizde bu arabaya helal iki teker üzerinde gidecek şekilde dizayn etmişler dersiniz ve drift yaparmışçasına bir lastik sesi kulağınızın pasını siler.İnanılmaz bir fren mesafesi ve abs çalışma prensibi vardır ki sizi her seferinde şaşırtır.Frene aniden yüklendikten sonra Civic in durması için Allah'ın emri abs nin kavli gerekir o derece (Bu da Honda mühendislerinin şakacı karakterinden olsa gerek).İstanbul veya büyük diğer illerden Civic almayı düşünen arkadaşlar Honda servisleri çok yaygın değil hatta yok denecek kadar az içerisiyse ana baba günü.Gidersiniz adamlar selam almazlar soyulacak enayi geldi diye alttan alttan sırıtırlar bide öyle hemen ben geldim bu araca bi bakarmısınız yok elimizde çok iş var git paranı denkleştir şu tarihte gel der bu honda servisleri (Büyükşehirlerdekiler).Ben bu araçları uzun süre kullandım ve o günlerime çok pişmanım keşke toplu taşıma araçları kullansaymışım fuzuli çile çekmişim dedim

Honda Civic artıları:
    Lastik basınç Sensörü
    Far sensörü
    Yağmur Sensörü + Fasılalı silecek
    Yol Bilgisayarı (En son modelinde bile renault megane 2 2004 kadar kapsamlı değil)
    Otomatik 4lü Cam kaldırma ve indirme
    Arka kapı içlerinde hoparlör
    Arka kol dayama
    Çift bölge dijital klima
    Start - Stop
    İç taban aydınlatma
    Arka tekerler disk Fren (Sadece es modellerde)
    Mercekli farlar
    Gizli Bölmeler yığınla
    Ön arka park sensörleri
    Uzaktan kumanda ile açılabilen bagaj
    Sustalı anahtarlık
    Dizel motor seçenekleri(Halk arasında bir laftır yayılmış Türkiye De akaryakıtlar kaçakmış ta ondan HONDA dizel getirmiyormuş he kardaş HONDA BMW MERCEDES AUDİ den de büyük)
    Vs vs vs.......................HİÇBİRİSİ YOK BUNLARIN(Şimdilik aklıma gelenler bunlar)

Arkadaşlar bu kadar boş +boş +boş bir araba almak istiyorsanız ne mutlu size

Dizel Ford Focus alcak arkadaş hiç düşünmeden götür Focusu servise ikinci el alcaksan şayet iyice göster al tereddütsüz.Motoru dehşet 109 Ps acayip tutumlu ve atak ; Yol tutuşu sınıfının en iyisi sayılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: vasili08

Bu Japon Honda sınaİTİBAR ETMEYİN kesinlikle almayın pişman olursunuz arkadaşlar.Yok arıza vermezmiş Acayip atakmış yol tutuşu iyiymiş.Az yakar çok kaçarmış vs vs.Yalan Külli yalan....!!! Honda alacak parayla aynı donanımlı ALMAN GÜNEY KORE VEYA FRANSIZ arabası alırsınız her şekilde.Bu honda mühendisleri bu civic leri yapıyor ama hangi ülke için yapıyor anlamış değilim.Len bende 2000 civic te 2006 civic te vardı (Biri benim değildi sadece uzun süre kullandım) hondanın hiçbir modeli Türkler ve Türkiye için yapılmış arabalar değil Düz yolda giderken araba esnediğinde arkadan tam deponun oradan altını yere vururmu ?BÖle ilginç arabadır Civic ler.Uzun bir rampaya dayanırsınız Civic le arkadan gelen benzinli 1.4 Clio lar bile sizi tokatlar geçer o derecede güçlüdür rampalarda.Çokta az yakar gazına basın benzin ibresinin düşüşünü gözünüzle farkedersiniz.Konforuda acayiptir kocaman olan iç kafesinde 100 km yi geçtikten sonra yol lastik motor ve rüzgar senfonisi size inanılmaz anlar yaşatır.Öyle bir yola yapışırki inanın virajlara azıcık sert girdiğinizde bu arabaya helal iki teker üzerinde gidecek şekilde dizayn etmişler dersiniz ve drift yaparmışçasına bir lastik sesi kulağınızın pasını siler.İnanılmaz bir fren mesafesi ve abs çalışma prensibi vardır ki sizi her seferinde şaşırtır.Frene aniden yüklendikten sonra Civic in durması için Allah'ın emri abs nin kavli gerekir o derece (Bu da Honda mühendislerinin şakacı karakterinden olsa gerek).İstanbul veya büyük diğer illerden Civic almayı düşünen arkadaşlar Honda servisleri çok yaygın değil hatta yok denecek kadar az içerisiyse ana baba günü.Gidersiniz adamlar selam almazlar soyulacak enayi geldi diye alttan alttan sırıtırlar bide öyle hemen ben geldim bu araca bi bakarmısınız yok elimizde çok iş var git paranı denkleştir şu tarihte gel der bu honda servisleri (Büyükşehirlerdekiler).Ben bu araçları uzun süre kullandım ve o günlerime çok pişmanım keşke toplu taşıma araçları kullansaymışım fuzuli çile çekmişim dedim

Honda Civic artıları:
    Lastik basınç Sensörü
    Far sensörü
    Yol Bilgisayarı (En son modelinde bile renault megane 2 2004 kadar kapsamlı değil)
    Arka kol dayama
    Çift bölge dijital klima
    Start - Stop
    İç taban aydınlatma
    Mercekli farlar
    Gizli Bölmeler yığınla
    Ön arka park sensörleri
    Sustalı anahtarlık
    Dizel motor seçenekleri(Halk arasında bir laftır yayılmış Türkiye De akaryakıtlar kaçakmış ta ondan HONDA dizel getirmiyormuş he kardaş HONDA BMW MERCEDES AUDİ den de büyük)
    Vs vs vs.......................HİÇBİRİSİ YOK BUNLARIN(Şimdilik aklıma gelenler bunlar)

Dizel Ford Focus alcak arkadaş hiç düşünmeden götür Focusu servise ikinci el alcaksan şayet iyice göster al tereddütsüz.Motoru dehşet 109 Ps acayip tutumlu ve atak ; Yol tutuşu sınıfının en iyisi sayılır.

Boş boş mesajlarla konuyu dağıtma arkadaşım konu başlığına bak senin yaptığın yoruma bak!
    Honda ile ilgili bi problemin varsa konu açarsın doğrusu yanlışı tartışılır...!

• Benzinli araba devri bittiii.Ölümünne 'MAZOT' 'MAZOT' 'MAZOT' :)
  • quote:

Benzinli araba devri bittiii.Ölümünne 'MAZOT' 'MAZOT' 'MAZOT' :)

Biri Traktor diyemi bagirdi :D
  • quote:

Bu Japon Honda sınaİTİBAR ETMEYİN kesinlikle almayın pişman olursunuz arkadaşlar.Yok arıza vermezmiş Acayip atakmış yol tutuşu iyiymiş.Az yakar çok kaçarmış vs vs.Yalan Külli yalan....!!! Honda alacak parayla aynı donanımlı ALMAN GÜNEY KORE VEYA FRANSIZ arabası alırsınız her şekilde.Bu honda mühendisleri bu civic leri yapıyor ama hangi ülke için yapıyor anlamış değilim.Len bende 2000 civic te 2006 civic te vardı (Biri benim değildi sadece uzun süre kullandım) hondanın hiçbir modeli Türkler ve Türkiye için yapılmış arabalar değil Düz yolda giderken araba esnediğinde arkadan tam deponun oradan altını yere vururmu ?BÖle ilginç arabadır Civic ler.Uzun bir rampaya dayanırsınız Civic le arkadan gelen benzinli 1.4 Clio lar bile sizi tokatlar geçer o derecede güçlüdür rampalarda.Çokta az yakar gazına basın benzin ibresinin düşüşünü gözünüzle farkedersiniz.Konforuda acayiptir kocaman olan iç kafesinde 100 km yi geçtikten sonra yol lastik motor ve rüzgar senfonisi size inanılmaz anlar yaşatır.Öyle bir yola yapışırki inanın virajlara azıcık sert girdiğinizde bu arabaya helal iki teker üzerinde gidecek şekilde dizayn etmişler dersiniz ve drift yaparmışçasına bir lastik sesi kulağınızın pasını siler.İnanılmaz bir fren mesafesi ve abs çalışma prensibi vardır ki sizi her seferinde şaşırtır.Frene aniden yüklendikten sonra Civic in durması için Allah'ın emri abs nin kavli gerekir o derece (Bu da Honda mühendislerinin şakacı karakterinden olsa gerek).İstanbul veya büyük diğer illerden Civic almayı düşünen arkadaşlar Honda servisleri çok yaygın değil hatta yok denecek kadar az içerisiyse ana baba günü.Gidersiniz adamlar selam almazlar soyulacak enayi geldi diye alttan alttan sırıtırlar bide öyle hemen ben geldim bu araca bi bakarmısınız yok elimizde çok iş var git paranı denkleştir şu tarihte gel der bu honda servisleri (Büyükşehirlerdekiler).Ben bu araçları uzun süre kullandım ve o günlerime çok pişmanım keşke toplu taşıma araçları kullansaymışım fuzuli çile çekmişim dedim

Honda Civic artıları:
    Lastik basınç Sensörü
    Far sensörü
    Arka kol dayama
    Çift bölge dijital klima
    Start - Stop
    İç taban aydınlatma
    Mercekli farlar
    Gizli Bölmeler yığınla
    Ön arka park sensörleri
    Sustalı anahtarlık

e iyide vasili08 bu araba madem bu kadar kötü neden yıllarca kullandınız ki?

• Yıllarca kullandığım kanısına nereden yola çıkarak vardın anlamadım.Uzun bir süre kullandım yazıyor orada muhakeme kabiliyetin varsa anlarsın.Eski 1.6 ies ler iyiydi bir nebze.Zaten onlardan sonrada elini ayağını çekmiş teknolojiden bihaber otolar yapıyor.Elin oğlunun esp diye koyduğu özelliği sanki kendi keşfetmişte tek civiclerde olan bir özellikmiş gibi yırtınıyor(VSA).Yol bilgisayarı olmazmı bir arabada.Derece saat olmazmı yok arkdaş yok
  • quote:

Honda Civic artıları:
    Lastik basınç Sensörü
    Far sensörü
    Arka kol dayama
    Çift bölge dijital klima
    Start - Stop
    İç taban aydınlatma
    Mercekli farlar
    Gizli Bölmeler yığınla
    Ön arka park sensörleri
    Sustalı anahtarlık

Altının alçak olduğu doğrudur, yol sesi de alır ama 1.4 clio dan tokat yemez, siz yediyseniz sizde bi problem var demektir.
    Altı alçak olmasına rağmen yine nerede nasıl kullanacağını bilirsen çok sorun olmuyor benim gittiği dağ-köy yollarına siz gitseniz alt takımı orada bırakacaktınız demekki.
    Yol tutuş ve fren mesafesi meselelerinde henüz bir sıkıntı yaşamadım ki çokta sakin kullanmam.
    Periyodik bakımlarda özel servise kendi aldığım parçalarla giderim çok hesaplı oluyor, size de tavsiye ederim.

• Üstün muhakeme yeteneği olan arkadaşım bak konunun başlığında ne diyo. sen bakma ben yazıyım civic (lpg) yakıt tüketimi. sen hangi lpg li arabada yol bilgisayarının çalıştığını gördün.

Forumda başka bi yerdede 2006 civic im var demişsin böyle yeminler fln ederek. sen o arabadaki saatin yerini daha göremedinmi?

Arabada sıcaklık ölçüm sensörü 2 adet var. oda otomatik klımanın çalışmasında işe yarıyo ztn. Ha sen bu bana yetmez ben hava tahmini yapmak istiyorum dersen o arabanın gösterdiği derece senin işine yaramaz. aç interneti hava durumunu oradan öğren.

Bu sayfaya bakan herkes zaten civic in yol tutuşunu bilir. Cahilce yok espeymiş veseaymış diyipte kendini çok şey biliyomuşsun gibi göstermeye çalışma. Senin arabanda VSA yok zaten. Neyin yorumunu yapıyon, sen varmı sanıyodun. saatin yerini görememişsin ama VSA OFF tuşunu bulmuşsun. çok enteresan bir durum.

• Yorumları okuyarak Honda Civic alcak Türk vatandaşlarına sesleniyorum.Arabası Honda Civic olupta satmak isteyen veya Honda aşığı olanlara söleyecek sözüm yok.Civic vtec söylendiği gibi az yakıp çok kaçmaz ,seri bir araçtır ama kesinlikle yer uçağı falan da değildir.kmye şehir dışı ortalama 230 kr yakar.Rampada kesinlikle çekişi ölüdür vites düşürdükçe moraliniz bozulur şu arabayı satsam dersiniz.kıyamet gibi yol sesi alır kabin içine.Kendi ses sistemiyse kesinlikle iğrenç ötesidir arkaya oval hoparlör takmak isterseniz oradaki tasarımın dandikliğine şahit olursunuz.Çok basit teknolojik özellikler bile civic te yokkkk.Örn:Kontak anahtarını bile çıkarsanız farlar açıksa kendiliğinden sönmez illa elinizle söndüreceksiniz.Anadolu illerinde yaşayan kardeşlerim abilerim kesinlikle ama kesinlikle Honda Civic Türk milleti ve Türkiye arazi yapısı göz önüne alınarak yapılmış bir araç değildir.Yetkili servisi çok azdır ve servistekilerde hastaneler gibi bi hafta on gün sonraya gün verir ve sadece arıza tespiti için şu an için 100 TL isterler .Parçaları servisinde en az Volkswagen grubu araçlar kadar pahalıdır.Yol tutuşunun iyi oldugundan bahsetmiş bir arkadaş hemen önceki yorumda bir de demiş ki iki adet ısı sensörü var ooow aman ne süper bir teknoloji.Bağımsız süspansiyonlu olupta en kötü yol tutuşu olan araç heralde civic tir.İğrenç izolasyonu,kapı sacları ve orjinal hoparlör yuvalarının kötü olmasından ötürü en baba ses sistemi ile ancak muadili avrupa otomobilleri kadar ses verimi alabilirsiniz.DİZEL OLSUN ÇAMURDAN OLSUN.Az yakar diye sakın ha sakın Honda civic almayın.YENİ ARAÇ ALACAK ARKADAŞLAR KESİNLİKLE DİZEL BİR ARABA ALIN.KİA CERATO RİO- FORD FOCUS FİESTA,RENAUT MEGANE CLİO ,HYUNDAİ ACCENT vs.

• hamidogs isimli arkadaş vsa 2004 2006 larda yok evet.Olmayan pek çok özelliği de daha önceden sıraladım zaten.Bomboş bir araba Doğan Slx ile mukayese yaparsan şayet otomatik kliması elektrikli arka camları abs si bide tırişkadan vtec i var.

İnternet kullanıcısı olan insanlar Volkswagen Renault Peugeot Hyundai Kia Fiat resmi sitelerine girip oradaki civic muadili veya civic modeline yakın araçlarla civiclerin özelliklerini mukayese ederlerse ne demek istediğimi anlayacaklardır
  • quote:

Yorumları okuyarak Honda Civic alcak Türk vatandaşlarına sesleniyorum.Arabası Honda Civic olupta satmak isteyen veya Honda aşığı olanlara söleyecek sözüm yok.Civic vtec söylendiği gibi az yakıp çok kaçmaz ,seri bir araçtır ama kesinlikle yer uçağı falan da değildir.kmye şehir dışı ortalama 230 kr yakar.Rampada kesinlikle çekişi ölüdür vites düşürdükçe moraliniz bozulur şu arabayı satsam dersiniz.kıyamet gibi yol sesi alır kabin içine.Kendi ses sistemiyse kesinlikle iğrenç ötesidir arkaya oval hoparlör takmak isterseniz oradaki tasarımın dandikliğine şahit olursunuz.Çok basit teknolojik özellikler bile civic te yokkkk.Örn:Kontak anahtarını bile çıkarsanız farlar açıksa kendiliğinden sönmez illa elinizle söndüreceksiniz.Anadolu illerinde yaşayan kardeşlerim abilerim kesinlikle ama kesinlikle Honda Civic Türk milleti ve Türkiye arazi yapısı göz önüne alınarak yapılmış bir araç değildir.Yetkili servisi çok azdır ve servistekilerde hastaneler gibi bi hafta on gün sonraya gün verir ve sadece arıza tespiti için şu an için 100 TL isterler .Parçaları servisinde en az Volkswagen grubu araçlar kadar pahalıdır.Yol tutuşunun iyi oldugundan bahsetmiş bir arkadaş hemen önceki yorumda bir de demiş ki iki adet ısı sensörü var ooow aman ne süper bir teknoloji.Bağımsız süspansiyonlu olupta en kötü yol tutuşu olan araç heralde civic tir.İğrenç izolasyonu,kapı sacları ve orjinal hoparlör yuvalarının kötü olmasından ötürü en baba ses sistemi ile ancak muadili avrupa otomobilleri kadar ses verimi alabilirsiniz.DİZEL OLSUN ÇAMURDAN OLSUN.Az yakar diye sakın ha sakın Honda civic almayın.YENİ ARAÇ ALACAK ARKADAŞLAR KESİNLİKLE DİZEL BİR ARABA ALIN.KİA CERATO RİO- FORD FOCUS FİESTA,RENAUT MEGANE CLİO ,HYUNDAİ ACCENT vs.

Ya arkadaş sende gidip en olmayacak aracı almışsın, yada sana civic diye başka aracı vermişler. Yani başka bölümlerde aracı karalada bu kadar civic sahibinin içinde bari yapma Haklı olduğun konular var elbet, mesela yalıtımı hakikatten kötü ama focus da kötü.
    Bende düz vites var ve performansı neredeyse 10+ sene olan motor teknolojisine göre bugünkü benzinli-dizel araçlara taş çıkartır, nal toplatır. Sakın dizeldeki anlık tork bandının verdiği ivmelenmeden bahsetme o ivmelenme aracı gittiğini zannetmene yarar sadece. Neyse bunu geçtik, göreceli bir kavram bana göre.
    Ses sistemi muadillerinden aşağı değil bence, keza astra H ların ses sistemi çok daha kötü bence. Ses sistemini iyileştirmek istiyorsan illa arkaya oval hoparlör takman şart değilki onlar kuş serisinde kaldı. 16cm lik güzel bir komponent setiyle ve ufak bir amfi ile süper ses alınabilir.
    Parça konusunda daha önce de yazmıştım, yazdıklarını görende her 10bin km de triger seti falan değişiyo zannetcek. Al yağını filtrelerini git bir ustaya al sana 80 liraya 10bin, 150 liraya 20bin bakımı.
    Herşeyden önce aracın sürücü koltuğuna oturduğunda sana verdiği haz çok önemli bence, inanki çoğu araçta bu hazzı alamadım. Çoğu "B"ve "C" araçta sandalyeye oturuyormuşum gibi hissettim, hiç biri civicin verdiği o hazzı veremedi bana. (Bu da göreceli bir kavram ama çoğu arkadaş bana katılacaktır)
    Son olarak belki fanatiklik gelecek size ama, Honda hakikatten farklı birşey. Kötü ses yalıtımı, kötü süspansiyonları ve ultra teknolojik donanımlar olmasada bu araçlar yine yine yine satılır.

• Oturma pozisyonun neyi var anlamadım? Sandalyede oturuyormuşum gibi gelmiyor ewet ama yolda bir koltuk motor tekerler gidiyormuşum gibi gidiyorum her türlü ses içeride maşallah.Bu kadar mı aciz bir araba olur kapının çamurluğun motorun izolasyonundan kar etmeyi düşünen bir marka bence hiç olmasa da olur.Sandalye koltuklu Dacia Logan bile ses konusunda daha konforlu...Şaka gibi gelebilir kimisine ama değil.Sorunsuz diye gidip civic e para vermeyin bence.Eskisi de pahalı yenisi de.Aynı paraya Koreli muadili otolara bakın.Konfor da zaten üstündüler.Şimdi kaliteyi de artırdılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

quote:

Yorumları okuyarak Honda Civic alcak Türk vatandaşlarına sesleniyorum.Arabası Honda Civic olupta satmak isteyen veya Honda aşığı olanlara söleyecek sözüm yok.Civic vtec söylendiği gibi az yakıp çok kaçmaz ,seri bir araçtır ama kesinlikle yer uçağı falan da değildir.kmye şehir dışı ortalama 230 kr yakar.Rampada kesinlikle çekişi ölüdür vites düşürdükçe moraliniz bozulur şu arabayı satsam dersiniz.kıyamet gibi yol sesi alır kabin içine.Kendi ses sistemiyse kesinlikle iğrenç ötesidir arkaya oval hoparlör takmak isterseniz oradaki tasarımın dandikliğine şahit olursunuz.Çok basit teknolojik özellikler bile civic te yokkkk.Örn:Kontak anahtarını bile çıkarsanız farlar açıksa kendiliğinden sönmez illa elinizle söndüreceksiniz.Anadolu illerinde yaşayan kardeşlerim abilerim kesinlikle ama kesinlikle Honda Civic Türk milleti ve Türkiye arazi yapısı göz önüne alınarak yapılmış bir araç değildir.Yetkili servisi çok azdır ve servistekilerde hastaneler gibi bi hafta on gün sonraya gün verir ve sadece arıza tespiti için şu an için 100 TL isterler .Parçaları servisinde en az Volkswagen grubu araçlar kadar pahalıdır.Yol tutuşunun iyi oldugundan bahsetmiş bir arkadaş hemen önceki yorumda bir de demiş ki iki adet ısı sensörü var ooow aman ne süper bir teknoloji.Bağımsız süspansiyonlu olupta en kötü yol tutuşu olan araç heralde civic tir.İğrenç izolasyonu,kapı sacları ve orjinal hoparlör yuvalarının kötü olmasından ötürü en baba ses sistemi ile ancak muadili avrupa otomobilleri kadar ses verimi alabilirsiniz.DİZEL OLSUN ÇAMURDAN OLSUN.Az yakar diye sakın ha sakın Honda civic almayın.YENİ ARAÇ ALACAK ARKADAŞLAR KESİNLİKLE DİZEL BİR ARABA ALIN.KİA CERATO RİO- FORD FOCUS FİESTA,RENAUT MEGANE CLİO ,HYUNDAİ ACCENT vs.

Ya arkadaş sende gidip en olmayacak aracı almışsın, yada sana civic diye başka aracı vermişler. Yani başka bölümlerde aracı karalada bu kadar civic sahibinin içinde bari yapma Haklı olduğun konular var elbet, mesela yalıtımı hakikatten kötü ama focus da kötü.
    Bende düz vites var ve performansı neredeyse 10+ sene olan motor teknolojisine göre bugünkü benzinli-dizel araçlara taş çıkartır, nal toplatır. Sakın dizeldeki anlık tork bandının verdiği ivmelenmeden bahsetme o ivmelenme aracı gittiğini zannetmene yarar sadece. Neyse bunu geçtik, göreceli bir kavram bana göre.
    Ses sistemi muadillerinden aşağı değil bence, keza astra H ların ses sistemi çok daha kötü bence. Ses sistemini iyileştirmek istiyorsan illa arkaya oval hoparlör takman şart değilki onlar kuş serisinde kaldı. 16cm lik güzel bir komponent setiyle ve ufak bir amfi ile süper ses alınabilir.
    Parça konusunda daha önce de yazmıştım, yazdıklarını görende her 10bin km de triger seti falan değişiyo zannetcek. Al yağını filtrelerini git bir ustaya al sana 80 liraya 10bin, 150 liraya 20bin bakımı.
    Herşeyden önce aracın sürücü koltuğuna oturduğunda sana verdiği haz çok önemli bence, inanki çoğu araçta bu hazzı alamadım. Çoğu "B"ve "C" araçta sandalyeye oturuyormuşum gibi hissettim, hiç biri civicin verdiği o hazzı veremedi bana. (Bu da göreceli bir kavram ama çoğu arkadaş bana katılacaktır)
    Son olarak belki fanatiklik gelecek size ama, Honda hakikatten farklı birşey. Kötü ses yalıtımı, kötü süspansiyonları ve ultra teknolojik donanımlar olmasada bu araçlar yine yine yine satılır.

+100

• quote:

vasili08 sen sahip olduğunu iddia ettiğin 2006 vtec i satıpta bu saydığın arabalardan birini alamıyomusun yani ben onu merak ediyorum.(KİA CERATO RİO- FORD FOCUS FİESTA,RENAUT MEGANE CLİO ,HYUNDAİ ACCENT)

civic az yakıp çok kaçmaz. bak ilk defa sana hak veriyorum. Değişken Zamanlamalı Supap Kontrol Sisteminin amacı düşük devirlerde az yakmaktır. yani performanslı bir sürüşte bütün arabalar gibi civic de fazla yakar.

25000 tl ye kimse yer uçağı satmaz zaten. sen o arabayı yer uçağı fln sanma.

daha bayramda uzun yol yaptım. ortalama 120km hızla ortalama 20 krş u geçmedi.

rampada çekişinin düşük olması senden kaynaklanıyo. eğer sende söylediğin gibi 2006 vtec varsa arabanın devrini yükseltecek kadar vitesi düşür o zaman anlarsın yokuşta n olduğunu.

eski model arabalarda dediğin gibi kontak anahtarını çıkarınca farlar sönerdi. artık onun yerine kapı açıldığında çalan sinyal konuluyor arabalara.

honda civic arazi arabası değildir. yukarıda saydığın arabalarda arazi arabası değildir. türkiyenin arazi şartlarına göre otomobil yapılmaz. hiç bir ülkenin arazi şartlarına göre otomobil yapılmaz. sana kim söylediyse kandırmışlar seni.

yetkili servise hiç gitmedim.

o yol tutuşunun iyi olduğundan ben bahsetmiştim. hatta sana arabadaki göremediğin saatin yerinide sormuştum. sen hala görememişsin. yol tutuşu şu yukarıda saydığın arabaların hepsinden daha iyi olduğunu uzaktan bakan bir insan bile tahmin edebilir. hani yere yakın olan daha az savrulur mantıken.

• Vasili08; senin düz yolda altını sürttüm dediğin araçla ben dereden geçtim. Burada sorunun senden kaynaklandığı konusunda herkes hem fikirdir sanırım. Yol tutuşu süper denemez ancak kötülemeyi hiç hak etmiyor, ben viraja sınırlarda girmeyi seven birisi olarak 12 yıldır hiç sorun yaşamadan çoğu aracı virajda geçtim. Rampada zorlanma meselesi ise gerçekten komik, uzun soluklu yokuşlarda bile otm. civic ile 3. vitesde (düz vitesin 4. vitesi gibidir) gayet hızlı bir tırmanış yapabiliyorum. Ses izolasyonu ve bazı donanım eksiklikleri konusunda haklısın zaten konfor ve donanım olarak avrupa araçların japonlardan önde olduğunu hemen hemen herkes kabul ediyor, ve şunu da herkes kabul ediyor ki japon araçları da avrupa araçlardan daha az sorun çıkartıyor.
  • şu olaya bak beah konu nerelere gelmiş.

hakkaten honda lpg de ne yakıyor?
  • az yakıyor
    şehir içi (istanbul) litre başına 2.02 ile 2.12 tl arası lpg alımı için 23-25 krş yakıyor.
    şehir dışı 16 -17 krş. yakıyor
    lpg kiti prins
  • quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

az yakıyor
    şehir içi (istanbul) litre başına 2.02 ile 2.12 tl arası lpg alımı için 23-25 krş yakıyor.
    şehir dışı 16 -17 krş. yakıyor
    lpg kiti prins

Merhaba, arkadaşım aracınız nedir hangi model civic gerçekten rakamlar harika eğer bu şekilde bir yakıt elde ediliyorsa prins ile hiç durmadan taktırmayı düşünüyorum 2010 otom. civic'e sizin aracınız otomatik mi düz mü birde hangi model yazar mısınız lütfen zira bu rakamları görünce insanın hemen taktırası geliyor...

Ayrıca ya bu civiclerin yol tutuşu ile ilgili bir çok şeyler yazılıp çiziliyor bende aracın bir çok durumundan şikayetçiyim mesela yalıtımından mesela içinden gelen tıkırtı vs.gibi seslerden ama inanın yol tutuşu aracın iyi durumda. Benim aracım bundan evvel Astra H HB idi yani onu aratmıyor yol tutuş olarak , hatta şunu iddia ederim yüksek sürat stabilitesi gayet iyi aracın yani yere yakın olmasının avantjı sanırım altından geçen rüzgar daha az olduğu için yola daha iyi oturuyor bunu ben astradan sonra açıkça hissettim onun için yazdım. Yani yol tutuş bu araçta iyi direksiyonda çok net direk tepki veriyor... Her gün işe gelip gittiğim yoldan bir ay önceye kadar astram ile gidip geliyordum virajlı bir yol çok limitlerde kullanmayı severim aracı, zorladığımda virajda hep hafiften arkadan bırakırdı yani kayardı buda ayrıca hoşuma giderdi ama asla hakimiyeti kaybetmezdim ama civicle inanın aynı yolu gidip geliyorum aynı hızlarda ama daha hiç bırakmadı arkayı ve vsa bile henüz devreye girmedi yani astrada esp olsaydı her gün devreye girerdi, buda civicin yol tutuşun kötü olmadığını hatta iyi olduğunu gösterir... Bu konuda haksızlık etmeyelim ama yalıtım araçta yok ya uzun yolda baş ağrısı yapıyor dişli asfaltta ha birde frenleri biraz astranın yanında zayıf kalıyor gerçekten özellikle sabah soğukta ilk çalıştırmada yokuş inerken sanki fren yok gibi biraz ısındındıktan sonra tutmaya başlıyor buda çok garip bence soğuk balatanın daha iyi tutması lazım diye biliyorum ama bu soğukken çok berbat bir fren performansı gösteriyor korkutuyor beni bunun bir çaresi yok mu acaba yeni spor bir balata falan taktırsak çözebilir miyiz acaba, saygılarımla...

• arabam otomatik
    dream modeli
    evet değerler bu ve ben memnunum.
    prins biraz pahalı tabii, her keseye göre değil bana toplamda 3000 bine mal olmuştu.
    diğer yazdıklarının bir kısmına katılırım bir kısmına katılmam.
    bundan önce focus kullandığım için biliyorum yol tutuşu focus kadar değil.
    şehir içi kullanımı daha konforlu bir araba ama.
    frenler konusunda katılmıyorum ben yokuşlu bir yerde oturuyorum hiç senin bahettiğin durumu yaşamadım. ben garajdan direk yokuş aşağı çıkıyorum üstelik.
    ses olayına katılıyorum evet sesi fazla, yalıtım zayıf. ee ben ne yapıyorum bu durumda teybin sesini biraz fazla çıyorum mesela
    aküsü 3 sene bitiyo
    amortisörler yumuşak, arkadakiler virajlarda savruluyor
    sert ve kasis yerlerde tak tak diye vuruyor amortisörler
    alçak olması hem iyi hem kötü tabii
    kötü yanı malum bizim ara sokaklarda alt ve tampon altları sürtüyor

• Ankara şehir içi hergün aynı yol 20 gidiş 20 dönüş 40 km. Etlik - Oran arası

50 TL LPG ile 280 - 320 km arası yol yapıyorum.(Kullanıma bağlı fark)

50/300= 0,1667 TL / km her depoda 2lt benzinde eklersek 58,20/300 = 0,194 TL/km eder.

Sistem BRC MY 11 - vites manuel.

Eski arabam diesel 2006 Peugeot 307 (ki piyasada en az yakan arabalardan biridir. )

Eğer LPG nin bu kadar az yaktığını bilseydim 6 yıl dizele katlanmazdım.

Yokuşlarda Tork sorunu var evet fakat kalkışta serilik avantajı var.

Kıyas yaparken +'lar ile - leri yan yana yazıp sizin için en iyisi hangisi onu seçmeniz doğru olur.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.