Şimdi Ara

Civic (LPG) Yakıt Tüketimi? (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.161
Cevap
10
Favori
470.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • LPG taktırmaya ya niyetlendim.LPG fiyatı aldı başını gidiyor.Benzinli kullanan sayısı azaldı sanırım ki devlet baba azalan vergi tahsilatını LPG zammı gibi bir güzellik yaparak kapatmaya çalışıyor.
  • Far yıkamayı çıkartalım o listeden dostum.
    4 hava yastığını ekleyebiliriz
  • far yıkama var dostum es modellerde yoksa ls lerde de var mı onu hatırlamıyorum evet 4 hava yastığıda vardı onu unuttum
  • Lpg den baska hersey yazilmis
  • Hondacı ve ya honda almayı düşünen arkadaşları bilgilendirmek adına bende aracımın yakıt değerlerini yazayım.2008 otomatik elegance civic im şehir içinde :12 lt. uzun yolda ise 8.0 lt. yakıyor.Lpg kitim prins marka mavi enjektör.Şehir içinde genelde trafik ışıkları ve malum yolların bozuk olması sebebiyle 2. ve 3. vitesi anca görüyor.Lpg yi shell den yada milangazdan alırım.Şuan lpg 2.66 şehir içi ortalama 30 krş uzun yolda ise ortalama 21 krş yakıt harcıyor.Benim aracın aynısının manueli arkadaşımda var, o biraz daha az yakıyor.

Civic lere laf atan arkadaşlara nacizane ben de kendi tecrübelerime dayanarak birkaç cümle yazmak istiyorum.Aracıma Lpg takıldıktan sonra yaklaşık 100 kg daha ağırlaşarak hemen hemen 1400 kg aştı.100 kg da benim ağırlığım olunca etti 1.5 ton!Bu ağırlıktaki diğer lpg li Otomatik araçların yakıt değerlerini incerseniz civicin abartılacak derecede çok yakmadığını görürsünüz. Daha önceki 215 bg 5 silindir turbo volvo 850 lim bile 1600 kg dı.Bazı arkadaşlar hyundai accentle clio ile 307 ile falan kıyaslamışlar.Şuan sahip olduğum köy yollarında ve malzeme taşımada kullandığımız 2. aracım 2003 dizel clio symbol.Boş ağırlığı 930 kg.İçine 5 kişiyi bindirsen depoyla bagajıda doldurursan civicin anca boş ağırlığına denk geliyor ve full doluyken clio nun gazına bas bakalım o zaman gidiyormu gitmiyormu yakıyormu yakmıyormu gör!Acaba 125 beygirlik civic motorunu 900 kg lik clio ya veya accente koysan ne olurdu O zaman hiç gaza basmaya gerek kalmadan baya az yakar, gaza basınca baya da çok kaçardı Başka aracın 5 ile çıktığı yokuşu civic 3 ile çıkıyormuş! Evet doğru daha 5 ile uzun soluklu hiç bir yokuşu çıkamadım.Aracımın vites hızlarını tecrübeyle yazıyorum:1.vites 66 2.vites 117 3.vites 177 4.ve 5. vitesin sonunu yol olmayınca göremedim.Otomatik civic lerin 4. ve 5. vitesi tamamen overdrive dir.Hız için değil ekonomi içindir. Ayrıca 5. vites 3000 devirde 150 km hızla ile giden bir aracın mantıken yokuşları 5. vitesle çıkmaması normaldir.Benim clio evet yokuşları 5 ile çıkıyor ama zaten 5. viteste arabanın zorlanacak ne kadar sınırı varsa zorladım en son 170 gördüm.Civic in 3. vites hızına clio 5 teyken yetişemiyor.Ayrıca C segmentinde otomatik vites 1.6 düz motoru olupta 5. viteste 150-160 ile giderken gazı diplediğin zaman 3. vitese alıp roket gibi ivmelenmeye devam edip yaklaşık 175-180 e kadar çıkan kaç tane araç var?İşte o sayılı araçlardan birisi civic. 307 ile ve ya focusla ve ya clio ile veya astra ile veya accent ile veya başkasıyla 160 ile giderken vitesi 3 e al gazı diple bakim ne oluyor??? Mutlaka hondadan çok çok daha çok iyileri var fakat fiyat-performans-segment oranına göre kıyaslayacaksın.Passata göre, e200 koprsre göre 3.20 e göre volvo s 60-80 e göre değil ! Yorumu siz yapın!

Bu araçlarımdan önce renaultun neredeyse tüm araçlarına sahip oldum ayrıca yıllarca focusa bir kaç yıl volvo 850 t5 e , opel astra ya ,toyota avensise ve hyundai getse bindim.Her aracın kendine göre artısı-eksisi vardır.Eğer dört dörtlük araç alacaksan vereceksin 500.000 euro keyfine bakacaksın.Ses açısından Honda kesinlikle ve kesinlikle avrupa veya japonya yolları için tasarlanmış bir araç.İzalasyonu zayıf dişli asfaltta biraz ses alıyor bozuk yolda tıkırtı geliyor.Peki neden hondayı tercih ettim, 1. si İlk olarak amacım otomatik almaktı ve otomatik viteste en sorunsuz araç olduğu için 2. si Hiç bir modifiye gerektirmeyen çekici etkileyici dış görüntüsü için(bana göre) 3. sü Standart kullanımda ve bakımlarını zamanında yaptırmak şartıyla çoooook uzuuuuuun motor ömrü olduğu için 4. sü Triger kayışı olmaması ve zincirli olduğu için(performanslı kullanımda ve devir kırmızıya gelince güven veriyor) 5. si Kendi sınıfında geniş bir iç hacime sahip olduğu için 6. sı Daha önce arkadaşların araçlarında yaptığım sürüşlerde özellikle bu kasaların yol tutuşu gerçekten çok iyi virajlarda yola çok iyi oturuyor vs. vs....
    Sonuçta her aracın kendine göre ayrı zevkleri var.İnsan imkanları ölçüsünde her araca binmeli.örneğin 30.000-40.000 tl lik bir araca biniyorsun ve bütçen o kadar.O zaman 30.000-40.000 tl arası tüm araçalara bineceksin, bir araca saplanıp kalmayacaksın.Hepsinin zevkini yaşayacaksın.Ben şu anda civic in tadını çıkarıyorum............

• lpg kiti takınca
    göstergedeki km/lt ibaresi gene doğru çalışmaya devam ediyor mu?
    bu ölçümü yapan alet motorda mı, depo da mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: offendicula

lpg kiti takınca

doğru çalışmaz o alet benzin yaksa ne kadar yakardı onu göstermeye devam eder...
  • quote:

lpg kiti takınca

Genelde götergedeki benzin/km oranından 1 litre daha fazla lpg tüketiyor.Bu şekilde Lpg tüketimini ortalama olarak hesaplayabiliriz.
  • FD6 otomatik civic ş.içi - ş.dışı 2500-3000 devir vites değişimli sakin kullanım değerleriniz nedir?
  • Serdar yörükoglu kardesim ne guzel yazmissin okurken mest oldum gercekten bu isi biliyor ve cok mantikli karsilastirma yapiyorsunuz. Bendede 2008 premium var yeni aldim. Baslarda tereddutum vardi lpg de taktirdim brc my11 ve arabandan cok memnunum. Gazi dibine kadar bastinizmi resmen ok gibi firliyor bayiliyorum. Sakin kullanimda lpg degeri sehir ici 250-300 kurus arasi. Yazin dahada dusecektir. Bence makul degerler cinki arac agir genis ve guclu. En azindan ayaginizin altinda basinca gidecek bir motor oldugunu biliyosunuz gaza basip basmamak size kalmis.
  • Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 3.3 milyon arabada yakıt olarak kullanılan LPG’de (otogaz), yüzde 20’ler düzeyinde bulunan tartışmalı kâr oranını mercek altına aldı. EPDK kaynakları, Türkiye’deki fiyatların Akdeniz ülkelerindeki fiyatlarla karşılaştırılacağını belirterek, “Fark tespit edilirse gereken yapılacak” mesajını verdi. EPDK, HABERTÜRK’ün bir süre önce gündeme getirdiği LPG ve konutlarda kullanılan tüplerdeki yüksek oranlı kâr marjları üzerine harekete geçti.

kaynak :
    Habertürkhthayat.haberturk.com
    LPG ve yakıt fiyatlarına büyük gözaltı
    http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/727996-lpg-ve-yakit-fiyatlarina-buyuk-gozalti

güzel haberler gelir umarız

• quote:

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 3.3 milyon arabada yakıt olarak kullanılan LPG’de (otogaz), yüzde 20’ler düzeyinde bulunan tartışmalı kâr oranını mercek altına aldı. EPDK kaynakları, Türkiye’deki fiyatların Akdeniz ülkelerindeki fiyatlarla karşılaştırılacağını belirterek, “Fark tespit edilirse gereken yapılacak” mesajını verdi. EPDK, HABERTÜRK’ün bir süre önce gündeme getirdiği LPG ve konutlarda kullanılan tüplerdeki yüksek oranlı kâr marjları üzerine harekete geçti.

kaynak :
    Habertürkhthayat.haberturk.com
    LPG ve yakıt fiyatlarına büyük gözaltı
    http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/727996-lpg-ve-yakit-fiyatlarina-buyuk-gozalti

güzel haberler gelir umarız

Hay agzin bal yesin:)

• bu LPG deki istasyondan istasyona değişen büyük farklar gerçekten inanılmaz düzeyde. 30-40 kuruş oynuyor yahuu
    2.30 da var 2.60 a da lpg satan var.
    aynı marka benzin istasyonlarının farklı lokasyonlarında bile fiyat farkı 10-15 kuruşu buluyor.
    Bu bahsettiğim İstanbulda. Diğer illerde durum nasıl acep?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

bu LPG deki istasyondan istasyona değişen büyük farklar gerçekten inanılmaz düzeyde. 30-40 kuruş oynuyor yahuu
    2.30 da var 2.60 a da lpg satan var.
    aynı marka benzin istasyonlarının farklı lokasyonlarında bile fiyat farkı 10-15 kuruşu buluyor.
    Bu bahsettiğim İstanbulda. Diğer illerde durum nasıl acep?

Adana'da da aynı durum geçerli. Po, shell, BP gibi markalaşmış istasyonlarda fiyat 2.6 civarındayken yücelgaz, kadoil gibi firmalarda lpg fiyatı 2.4 a inebiliyor. Hele Adana Mersin yolu üstündeki istasyonlarda çok daha farklı fiyatlar olduğunu duyuyorum.
  • Shell batı Karadeniz de her yerde 272 -275 iken Sakarya'da 249 sakaryada bugün 235 bp gördüm
    İsin ilginç kısmı diğer akaryakıtlar hemen hemen her yerde aynı
    Yukarıda haber linki verdigim gobi LPG diğer akaryakıtlardan fazla kar bırakıyor umarım düzene girer
    Su an olması gereken fiyat en fazla 240
  • Son tuketim degerim:
    Arac 2008 civic premium at
    Petrol ofisi 120 tl lik 43,3 lt gaz
    Benzinli toplam ( gaza gecenekadarki mesafe) 450 km Trabzon sehir ici. Bunun 15 km sini benzinli gitmis olsam 435 km gazla gitmisim buda 120/435: 0,275 kurus eder
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

quote:

lpg kiti takınca

doğru çalışmaz o alet benzin yaksa ne kadar yakardı onu göstermeye devam eder...

bende o km/litre ibaresi hep 7.8 gösteriyor gerçi pek inanmıyorum ama.::) 2007 model honda civic dream aracıma artık dayanılma bir benzin harcaması yaptığım için lpg taktırmaya karar verdim. brc düşünüyorum fiyatı 1.550 tl on taksit yapıyorlar. ama ilk kez kullanacağım lpg li araç yakıt ne kadar düşer onuda bilmiyorum. yorumlarınızı beklliyorum.

• şuanda honca civic benzin ve lpg yakıt tüketimini yaparsak nasıl bir sonuç çıkar?
    örneğin (kuruş olarak)
    benzin ile km'de : ?
    lpg ile km'de : ?
  • beni yeni hesap yaptım 100 km de 10 tl kar ediyorsun en az ( 13-14 e çıkar)
    yani 15 binde amorti edersin sen
    200-300 de diğer masraflar tutar
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanery_2

quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

quote:

lpg kiti takınca

bende o km/litre ibaresi hep 7.8 gösteriyor gerçi pek inanmıyorum ama.::) 2007 model honda civic dream aracıma artık dayanılma bir benzin harcaması yaptığım için lpg taktırmaya karar verdim. brc düşünüyorum fiyatı 1.550 tl on taksit yapıyorlar. ama ilk kez kullanacağım lpg li araç yakıt ne kadar düşer onuda bilmiyorum. yorumlarınızı beklliyorum.

Benzinden 1,5 lt fazla lpg yakar. Ama litre bazindaki fiyat farkindan dolayi kar edersin. 15 bin km de amorti eder sonra kara gecersin. Arabayi satmayi dusunuyosan 1-2 yil icinde taktirma en az 3-4 yil binicem diyosan ve yilda en az15 bin yapiyosan hic durma.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.