Şimdi Ara

Civic (LPG) Yakıt Tüketimi? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.161
Cevap
10
Favori
470.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nigne

Civic (LPG) Yakıt Tüketimi?

https://store.donanimhaber.com/1c/c0/1e/1cc01e81a3a140d89a9b95b44357890e.jpg

şeytanla çok uğraştım bu süratle gidebilmek için ve sonunda bu kadar yapabildim.
    genelde 2500 devirde 125 km/h hızla kullanıyorum, bazı 150 km/h ye de çıktığım oluyor. bu araç da 150 ile gitmek normal geliyor insana. ama resim de de gördüğünüz gibi bir yakıt değerini elde edebildim. bu şehirler arası uzun yolda katedildi.

aracım da da zavoli lpg mevcut , extra bilgi olsun diye söylüyorum.

Alıntıları Göster
    herkes tüketim degerlerini karşılaştırıyor ama ben bi tavsiye almak istiyorum

1 ay önce civic 2003 sedan otomatik aldım. aylık yol 650-700 km oldu, tahminim yıllık 10bin km yi zor yaparım. bu şartlarda arabaya lpg değer mi? ne dersiniz vereceğim lpg maliyeti açısından bakınca çok mantıklı gelmiyor bazen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herodoot -- 8 Temmuz 2011; 12:24:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: herodoot

herkes tüketim degerlerini karşılaştırıyor ama ben bi tavsiye almak istiyorum

1 ay önce civic 2003 sedan otomatik aldım. aylık yol 650-700 km oldu, tahminim yıllık 10bin km yi zor yaparım. bu şartlarda arabaya lpg değer mi? ne dersiniz vereceğim lpg maliyeti açısından bakınca çok mantıklı gelmiyor bazen

Alıntıları Göster
    http://www.teleflexgfiturkiye.com/dosyalar/lpghesapla.php

yukarıdaki sitede hesaplama yapın, iki yılda paranızı çıkartıyorsunuz.
    bence taktırın, hiç değilse rahat rahat binersiniz. çünkü benzin alırken, nasıl olsa ben tüp taktırmadım, 1.500 tl kardayım diye düşünmezsiniz. Ama iyi bir ustaya taktırın.

• quote:

ÖNCELİKLE yeni aracınız hayırlı olsun, kzasız belasız, iyi günlerde kullanın.
    GERÇEKTEN yılda 10.000km'den fazla yol katedilmeyecekse LPG-dönüşümü PEK DE mantıklı gelmiyor.
    AMA iyi bir marka + iyi bir işçilikle montaj yapılırsa da, sorunsuzluk ve eknomisi ile de yıllık km'niz EN AZ %25 artıyor.
    EN GEÇ 2 - 2,5 yılda amorti ediyorsunuz, LPG dönüşümüne ödenen ücreti...

Hatırlatmadan geçemiycem: 2002-2006 model Civic 1.6 VTEC'ler de LPG ile en uyumlu araçlardan biridir.
    Aracınızı en az 5 yıl kullanmayı planlıyorsaız Prins-VSI + Prins Valve Care System, Teleflex-GFI, BRC gibi iyi markalardan birini uygulatmanızı öneririm...

• quote:

Orijinalden alıntı: BRAVEHEART11

quote:

GERÇEKTEN yılda 10.000km'den fazla yol katedilmeyecekse LPG-dönüşümü PEK DE mantıklı gelmiyor.
    AMA iyi bir marka + iyi bir işçilikle montaj yapılırsa da, sorunsuzluk ve eknomisi ile de yıllık km'niz EN AZ %25 artıyor.

Hatırlatmadan geçemiycem: 2002-2006 model Civic 1.6 VTEC'ler de LPG ile en uyumlu araçlardan biridir.
    Aracınızı en az 5 yıl kullanmayı planlıyorsaız Prins-VSI + Prins Valve Care System, Teleflex-GFI, BRC gibi iyi markalardan birini uygulatmanızı öneririm...

güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim ilk otomatik arabam ve honda civic in otomatik vites- motor uyumu gerçekten sorunsuzmuş

lpg konusunda herhalde biraz daha yol yaptıktan sonra daha kesin karar verebileceğim, tabi bu arada benzine gelen zamlar durmazsa daha erken karar vermek zorunda kalabilirim

tavsiye ettiğiniz sistemleri not alıyorum, sizin de dediğiniz gibi iyi bir markanın yanında çok iyi bir işçilik bu işin olmazsa olmazı.

bu arada hesaplama yöntemini paylaşan oyunageldim@ e de ayrıca teşekkürler, başarılı bir uygulama olmuş

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BRAVEHEART11

quote:

güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim ilk otomatik arabam ve honda civic in otomatik vites- motor uyumu gerçekten sorunsuzmuş

lpg konusunda herhalde biraz daha yol yaptıktan sonra daha kesin karar verebileceğim, tabi bu arada benzine gelen zamlar durmazsa daha erken karar vermek zorunda kalabilirim

tavsiye ettiğiniz sistemleri not alıyorum, sizin de dediğiniz gibi iyi bir markanın yanında çok iyi bir işçilik bu işin olmazsa olmazı.

bu arada hesaplama yöntemini paylaşan oyunageldim@ e de ayrıca teşekkürler, başarılı bir uygulama olmuş

Alıntıları Göster
    Full benzinciden kırmızı ışığı yanıyorken 50TL lik LPG aldım 23lt geldi. 320km yaptım kırmızıya döndü. Bana göre çok tasarruflu geldi. Sistem Atiker.

• quote:

Orijinalden alıntı: 80honda253

lpg yakıtım çok iyi ama bu aralar rabamda arıza lambası yanıyor bazen aynı gün sönüyor bazende bir iki gün sonra kendi sönüyor.bu neden olur çözümü varmı arkadaşlar.bilgisi olan varsa sevinirim.çok canımı sıkmıyorum arıza lambasının yanmasına ama yanmazsa daha iyi olur

Alıntıları Göster
    VALLA HONDA CİVİC GİME ZAVOLİ MARKA LPG TAKTIM AZ YAKIYOR AMA YOKUŞ ÇIKAMIYORUM

• quote:

Orijinalden alıntı: nobleess

VALLA HONDA CİVİC GİME ZAVOLİ MARKA LPG TAKTIM AZ YAKIYOR AMA YOKUŞ ÇIKAMIYORUM

Alıntıları Göster
    benim 98 eurocivic'te atiker var. 200-250kuruş arası yakıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: buFF00n

benim 98 eurocivic'te atiker var. 200-250kuruş arası yakıyor.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar yeni aldığım 2001 ies araçta arızadan dolayı arkadaki depo hariç lpg sistemi tamamen yeniledim. Arkada simit depo var. Yeni taktırdığım kit Milano. Gaz aldıktan sonra km'yi sıfırladım ve 250 km sonra, yani bugün kırmızı ara ara yanıyor, ara sıra tek yeşil yanıyor. Bu durumda araba gazda mı gidiyor, benzinde mi? Ama anlaşılan gaz bitmeye çok yakın. Simit depo 40 lt civarı. 250 km çok az değil mi? Bu süreçte büyük bir oranda şehir içi kullandım ve tabi rampalar var. Tüpün yeni olması, yakıtı bu kadar etkiler mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: quasi522

Arkadaşlar yeni aldığım 2001 ies araçta arızadan dolayı arkadaki depo hariç lpg sistemi tamamen yeniledim. Arkada simit depo var. Yeni taktırdığım kit Milano. Gaz aldıktan sonra km'yi sıfırladım ve 250 km sonra, yani bugün kırmızı ara ara yanıyor, ara sıra tek yeşil yanıyor. Bu durumda araba gazda mı gidiyor, benzinde mi? Ama anlaşılan gaz bitmeye çok yakın. Simit depo 40 lt civarı. 250 km çok az değil mi? Bu süreçte büyük bir oranda şehir içi kullandım ve tabi rampalar var. Tüpün yeni olması, yakıtı bu kadar etkiler mi?

Alıntıları Göster
    ben geçen hafta taktırdım LPG sistemini. iki kere 50 TL lik lpg aldım. İstanbul şehir içinde ilk 50 TL ile 155 km. ikinci 50 TL ile 172 km. yaptım.
    Bayramda şehir dışı yapacağız bakalım ne çıkacak

Tüm forumdaşların Ramazan Bayramı ve Zafer Bayramını kutlarım

• quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

ben geçen hafta taktırdım LPG sistemini. iki kere 50 TL lik lpg aldım. İstanbul şehir içinde ilk 50 TL ile 155 km. ikinci 50 TL ile 172 km. yaptım.
    Bayramda şehir dışı yapacağız bakalım ne çıkacak

Tüm forumdaşların Ramazan Bayramı ve Zafer Bayramını kutlarım

Alıntıları Göster
    güncel

• quote:

Orijinalden alıntı: Atmosphere

güncel

Alıntıları Göster
    civic dream 2008

brc marka lpg takılı sehir içi trafik durumuna göre 250-270 krş normal midir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atmosphere

güncel

Alıntıları Göster
    civic dream 2008

brc marka lpg takılı sehir içi trafik durumuna göre 250-270 krş normal midir ? doğru ölçüm yaptım mı emin olamadım açıkcası
  • quote:

Orijinalden alıntı: murc-i

civic dream 2008

brc marka lpg takılı sehir içi trafik durumuna göre 250-270 krş normal midir ? doğru ölçüm yaptım mı emin olamadım açıkcası

Alıntıları Göster
    doğru ölçtüyseniz şehir içi için çok iyi
    ölçümü şöyle yapıyorsunuz:
    depoyu benzincide dolduruyorsunuz, alabildiği kadar son noktasına kadar doldurtun.
    sonra 100 km civarı veya 150 km civarı şehir içi yol yapın.
    Dönüp aynı benzinciden ve mümkünse aynı pompadan tekrardan depoyu yine alabildiği sınıra kadar dolduruyorsunuz.
    çıkan fişe bakıyorsunuz ne kadar doldurduysanız o sizin şehir içinde yaptığınız km. ye göre tüketiminiz oluyor.
    İşte bunuda Km hesabına bölüp 1 km de kaç litre lpg yaktığınızı görmüş olursunuz. Bunu da TL ye çevirirsiniz.
    TL hesabı tam doğru bir ifade olmaz herzaman. Zira pompa fiyatları değişiyor. Mesela ben 2.41 e de alıyorum 2.30 a da aldığım oldu. Bu durumda Tl ifade etmek hatalı olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

doğru ölçtüyseniz şehir içi için çok iyi
    ölçümü şöyle yapıyorsunuz:
    depoyu benzincide dolduruyorsunuz, alabildiği kadar son noktasına kadar doldurtun.
    sonra 100 km civarı veya 150 km civarı şehir içi yol yapın.
    Dönüp aynı benzinciden ve mümkünse aynı pompadan tekrardan depoyu yine alabildiği sınıra kadar dolduruyorsunuz.
    çıkan fişe bakıyorsunuz ne kadar doldurduysanız o sizin şehir içinde yaptığınız km. ye göre tüketiminiz oluyor.
    İşte bunuda Km hesabına bölüp 1 km de kaç litre lpg yaktığınızı görmüş olursunuz. Bunu da TL ye çevirirsiniz.
    TL hesabı tam doğru bir ifade olmaz herzaman. Zira pompa fiyatları değişiyor. Mesela ben 2.41 e de alıyorum 2.30 a da aldığım oldu. Bu durumda Tl ifade etmek hatalı olabilir.

Alıntıları Göster
    Aracım 2004 civic ls Erzurumda yaşıyorum.
    tüketim artmaya başladıktan sonra filtre değişimi yapıp depoyu lokilden litresi 2,40dan 82 tl ye doldurdum.sürekli şehir içi kullanımda 405 kmde araç benzine geçti.
    lpg milano marka. Bu defa 2,28 den petrol ofisinden aldım 80 tl ye doldu. Halen kullanmaya devam ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgzgn -- 29 Eylül 2011; 9:45:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mgzgn

Aracım 2004 civic ls Erzurumda yaşıyorum.
    tüketim artmaya başladıktan sonra filtre değişimi yapıp depoyu lokilden litresi 2,40dan 82 tl ye doldurdum.sürekli şehir içi kullanımda 405 kmde araç benzine geçti.
    lpg milano marka. Bu defa 2,28 den petrol ofisinden aldım 80 tl ye doldu. Halen kullanmaya devam ediyorum.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar 2007 model aracıma lpg taktırmak istiyorum. brc marka 1.750 tl fiyat ve performans nasıl? bir sorum daha lpg yi honda servislerinde mi taktırmak daha mantıklı biraz daha pahalı takıyorlar!

• quote:

Orijinalden alıntı: tanery_2

arkadaşlar 2007 model aracıma lpg taktırmak istiyorum. brc marka 1.750 tl fiyat ve performans nasıl? bir sorum daha lpg yi honda servislerinde mi taktırmak daha mantıklı biraz daha pahalı takıyorlar!

Alıntıları Göster
    İstanbul trafiğinde BRC lpg li Civic 2010 kullanıcılarının yakıt tüketimi nedir acaba ?
  • 2007 premium otomatik vites honda civic BRC takili 37 litre LPG ile 400 km altina inmedi en fazlada 480 yapti tabi uzun yolda
  • brc ile yaklasık 43 litre 410 km şehirçi bol bol dur kalk umarım iyidir sizce uzun yolda kaç km yapabilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: onteo

İstanbul trafiğinde BRC lpg li Civic 2010 kullanıcılarının yakıt tüketimi nedir acaba ?

UP!
  • Honda civic alma arefesindeyim bu topici okuyunca LPG de dahi olsa çok yaktığını düşünmeye başladım dizel Focus mu alsam acaba
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.