Şimdi Ara

Civic (LPG) Yakıt Tüketimi? (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.161
Cevap
10
Favori
471.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar son deneme 27 litre lpg ile 325 km yol. 2.52 den milangaz 68 tl verdim.2014 premium eco. Aurıca depom maksimum 28 litre alıyor.fabrika çıkışı lpg li.şamandıra ayarı yapılmalı dediler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • civic 2012 yeni (yeni takıldı ilk depo)

Kit : prins silver line kit

istasyon: Shell (2.66 TL/lt)
    Alınan yakıt: 25.56 lt
    Gidlen yol: 302 km (ş.dışı)
    Sarfiyat : 8.5 lt/100 km LPG

0.225 TL/km

istasyon: PO (2.88 TL/lt)
    Alınan yakıt: 25.34 lt
    Gidlen yol: 305 km (ş.dışı)
    Sarfiyat : 8.3 lt/100 km LPG

0.239 TL/km

PO daha az yakmış gibi...Ama litre fiyatı pahalıya alındığı için harcama fazla olmuş....
  • bende: 2011 honda civic elegans manuel 70 TL 25 litre OPET LPG+ 400 km ....(5,1/100 km değerini gördüm, kırıkkale ankara arası)
    bacanakta: 2001 ies honda civic manuel 20 TL 8 litre OPET LPG+ 120 km

0,175 kr bunlar uzun yol değerleri

lpg ayar kısılması yapılmadı, araçların performansları canavar gibi

ucuz gaz her zaman pahalı gaza göre daha çabuk bitiyor. ben opetten başka hiç bir yerden gaz almıyorum.

• fabrikasyon lpg de olsa tedirginliğim var ama ekonomik yakış açısından cazip geliyor.
    sıfır almayı düşünüyorum.
    benzinde kullanıma göre lpg motorda daha fazla titreşim ve ses yapıyor mu ? daha fazla motor harareti yapıyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: chairman of the board

fabrikasyon lpg de olsa tedirginliğim var ama ekonomik yakış açısından cazip geliyor.
    sıfır almayı düşünüyorum.
    benzinde kullanıma göre lpg motorda daha fazla titreşim ve ses yapıyor mu ? daha fazla motor harareti yapıyor mu ?

ben de sıfır düşünüyorum ve sizdeki sorular bende de var. aracı geçen hafta inceledim fabrika çıkışı 6 yıl 150bin km garantisi hoş doğrusu. performans da tam ise o zaman alınacak bir araba gibi... günümüzde dizelin de bi mantığı kalmadı gibi..
  • Tabi ya, dizelin kahrı çekilirmi, tüplü honda fişek gibi valla, hem daha ekonomik
  • evvelki aracım 2009 auris dizeldi. sıfır aldıgım yaklasık 1 aylık civic fabrika cıkısı lpg li araç sahibiyim. yakıt acısından daha ekonomik bir araba diyebilirim. bayram seyran derken biraz fazla gezdim 5000 km yaptım aracımla cok memnunum. sadece yaz ayı piyasa yuksekligi sebebiyle belki 1-2 bin fazlaya geldi ama napalım nasip :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: YuliaN

evvelki aracım 2009 auris dizeldi. sıfır aldıgım yaklasık 1 aylık civic fabrika cıkısı lpg li araç sahibiyim. yakıt acısından daha ekonomik bir araba diyebilirim. bayram seyran derken biraz fazla gezdim 5000 km yaptım aracımla cok memnunum. sadece yaz ayı piyasa yuksekligi sebebiyle belki 1-2 bin fazlaya geldi ama napalım nasip :)

hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin... Hangi donanım aracınız ve hangi bayiden ne kadara aldınız acaba? Aracınızdan memnunmusunuz diye sormyacağım anlaşılıyor ne kadar memnun olduğunuz. Bir de dolu hasarı meselesi var o da kafamı karıştırıyor. Şu anki araçların çoğunluğu bayilerde dolu hasarlı araç. Hasarsız bulamadık bir türlü...
  • Honda Eco serisi çıkarmış, kendinden LPG'li. Bu LPG'ler de BRC gibi firmalar ile mi yapılıyor? Bir de yakıt tüketimi nasıl? Sıfır alıp da kullanan var mı aramızda?
  • hiç mi bakmıyorsun yazılanlara yaw
  • Kayseriden izmite 700 km yi 6bucuk saatte gittim.
    120-130 la gittim surekli.
    Aygazdan 94 liralık gaz aldım 2.52 den 38 litre. 230 km sonra kalegazdan 40 liralık gaz aldım 17 litre
    Kalanla 30-40 km daha giderim
    17 kuruşa geliyor ortalaması

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzun yolda çok iyi değerler
  • Uzun yolda Adana Konya arası 120-130 la gittim. km.de 19 kuruş .yakıt bp gaz. Başka marka zorda kalmadıkça kullanmıyorum.
  • BP iyidir, shell de fena değil...aygaz da iyi diyorlar ama kuşkuluyum
  • quote:

Orijinalden alıntı: YediyuzYetmisYedi

Kayseriden izmite 700 km yi 6bucuk saatte gittim.
    120-130 la gittim surekli.
    Aygazdan 94 liralık gaz aldım 2.52 den 38 litre. 230 km sonra kalegazdan 40 liralık gaz aldım 17 litre
    Kalanla 30-40 km daha giderim
    17 kuruşa geliyor ortalaması

bu değerleri göremedim ben hiç 20 altını göremedim bile kullanımada dikkat etsemde ne ile alakalı oluyo acaba bu? 2014 model aracım duz vites
  • Honda civic elangance otomatik vites yaz tatili 2017 km çoğu şehirler arası yol, lpg 2,42 ile 2,70 değişik yerlerden değişik markalar.
    Aşağı yukarı ortasında bir değerdir ortalaması.
    0,23 kuruş+benzin . Şehir içinin çoğunu Antalya merkezde kullandım.
    Oda şehir dışı gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi curacura -- 5 Eylül 2014; 14:26:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: curacura

Honda civic elangance otomatik vites yaz tatili 2017 km çoğu şehirler arası yol, lpg 2,42 ile 2,70 değişik yerlerden değişik markalar.
    Aşağı yukarı ortasında bir değerdir ortalaması.
    0,23 kuruş+benzin . Şehir içinin çoğunu Antalya merkezde kullandım.
    Oda şehir dışı gibi.

aynen hocam 22-23 kurus arası yakıyor genelde 110-120 km arası hızlarda.yarın 500 km uzun yol yapacam yine ölçüp değerleri yazarım
  • Son aldığım depoyla İstanbul Şehir içinde 240km yaptım öttü. 80liraya fullemiştim.
  • 80 liraya 240 km. çok gibi ya
  • Bugün yola çıkmadan lpg yi fulledim shell den. 310 km sonra tekrar benzinliğe girdiğimde 22 litre lpg aldı depo 57 tl ödedim. 2.60 tl idi sanırım litresi. 19 kuruş yakmış ortalama. 20 kuruş altına ilk kez düşüyo motor açıldı sanırım.hızım 100-110 civarıydı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.