Şimdi Ara

Civic mi? City mi? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
4.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu soru aslında çok ilginç bir soru. neden derseniz birbirleriyle donanım açısından alakası olmayan,fiyatları arasında 10000 ytl ustu fark olan iki araç mukayese edilmek istenmiş. bu sorunun cevabı bence cebindeki parayla doğru orantılıdır. 36000-37000 TL parası olan bir insan city almayı düşünmez sanırım.
  • sorunun cevabı bence 2.el civic 2006 model yeni kasa civiclerden alabilirsin onlar 2007 ye nispeten daha ucuz oluyor hatta 29000 e vardı bi ilan forumda da verilmişti
  • TABIKI CIVIC
    CITY PARCALARI ASIRI PAHALI AYRICA COK ARIZA CIKARTTIGINI GAZATEDEN OKUDUM
  • bence de civic al 2.el daha mantıklı ister yeni ister eski kasa
  • Kesinlikle civic. Görünüşüde içide harika
  • Bu cevabın altına imza atılır. Bunun üstüne ne desek boş. Araç alınca masraf bitmiyor ki , kasko, sigorta benzin , arıza, alım satım masrafı, vergisi , daha bir çok masraf . Bütçeyi ayarlamak lazım . Ancak eğer sıfır araba düşünülüyorsa Jazz da alternatifler arasına alınmalı bence. Ben bu şartları göz önüne aldım ve bütçeyi ölçtüm biçtim ve ikinci elde karar kıldım. 2002 model Civic ES aldım 19000 ytl ye . Selamlar ....
    quote:

Orjinalden alıntı: ponderous

Bu forumdaki herkes normal olarak size Civic diyecektir. Tabii ki Civic City'den çok daha üstün bir araç, ancak Civic almak için fazladan borçlanıp, gece kafanızı yastığa koyduğunuzda "ulan bu ay sonu nasıl gelecek" diye uykusuz geceler geçirecekseniz bence gidip City alın. Sonuç olarak bu işler bütçe meselesi. Gönül tabii ki en iyisini almak ister ama evlisiniz ve bir çocuğunuz var. Bunun getirdiği ekstra sorumluluklar ile birlikte gelir ve giderlerinizi hesap edip en iyi kararı siz verirsiniz. Sonuçta aldığınız arabayı evladiyelik almıyorsunuz. Bir kaç sene sonra çok sıkılırsanız ve eliniz rahatladığı zaman az bir zararla değiştirebilirsiniz..

• civicmi citymi??

city sahibiyim...
    ama elbette civic.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: BİZANKARAGÜÇLÜYÜZ_06

TABIKI CIVIC
    CITY PARCALARI ASIRI PAHALI AYRICA COK ARIZA CIKARTTIGINI GAZATEDEN OKUDUM

Arıza çıkarttığı konusunu ilk defa sizden duyuyorum.
  • Tabi bazı arkadaşların dediği gibi başlık ve karşılaştırma saçma olmuş bende farkındayım. Beni aslında icebergin ve ponderous biraz anlamış. Benim bütçem city'ye uygun ama ben uzun süre kullanacağım için biraz borç harç (4-5 bin ytl) civic'de alabilirim. yani içimden city geçiyor ama hangi arkadaşıma sorsam city alma, city'den uzak dur, city alınmaz, ne city'si, city'i satamazsın, araç komik duruyor gibi sözler söylüyorlar. Yani insanların kafasında city'e karşı acayip bir önyargı var. Şimdi 0 city alsam tüm arkadaşlarım bu araba alınmaz niye aldın diyecek. Biraz bütçeyi zorlayıp civic alsak hah işte diyecekler. Bende civic'in daha iyi bir araç olduğunu biliyorum. O kadarda arabadan anlamaz değiliz. Ama insanlar nedense bazı araçlara karşı (bunun içinde city'de var) önyargılı. Bazılarına karşı ise gözü kapalı savunuyorlar. Şimdi city'i alıp çevreden bu kadar tacize uğramayı kaldıramazsak araçtan soğursak ne yaparız diye bir sorunum var. Uzun yıllar kullanmak için biraz borçlanabilirim ama neden durduk yere borca gireyim deyip civic'e de tam karar veremedim. Tüm city forumlarını okudum. Kullananlar gayet memnun bu gidişle city alıp kimsenin dediğini kafama takmayacağım. Sonuç olarak araç benim ve ben kullanacağım.

quote:

Orjinalden alıntı: icebergin

Bu cevabın altına imza atılır. Bunun üstüne ne desek boş. Araç alınca masraf bitmiyor ki , kasko, sigorta benzin , arıza, alım satım masrafı, vergisi , daha bir çok masraf . Bütçeyi ayarlamak lazım . Ancak eğer sıfır araba düşünülüyorsa Jazz da alternatifler arasına alınmalı bence. Ben bu şartları göz önüne aldım ve bütçeyi ölçtüm biçtim ve ikinci elde karar kıldım. 2002 model Civic ES aldım 19000 ytl ye . Selamlar ....
    quote:

Orjinalden alıntı: ponderous

Bu forumdaki herkes normal olarak size Civic diyecektir. Tabii ki Civic City'den çok daha üstün bir araç, ancak Civic almak için fazladan borçlanıp, gece kafanızı yastığa koyduğunuzda "ulan bu ay sonu nasıl gelecek" diye uykusuz geceler geçirecekseniz bence gidip City alın. Sonuç olarak bu işler bütçe meselesi. Gönül tabii ki en iyisini almak ister ama evlisiniz ve bir çocuğunuz var. Bunun getirdiği ekstra sorumluluklar ile birlikte gelir ve giderlerinizi hesap edip en iyi kararı siz verirsiniz. Sonuçta aldığınız arabayı evladiyelik almıyorsunuz. Bir kaç sene sonra çok sıkılırsanız ve eliniz rahatladığı zaman az bir zararla değiştirebilirsiniz..

• arkadaşım ben 8 yıldır neredeyse tüm honda modellerine binme imkanına sahip oldum. bu nedenle sana diyorumki, city tipi itibariyle eski tofaş arabalarını andıran tamamen yerli kokan bir araç. ve ayrıca honda dinamizminide yansıtmıyor. 2. el olayında ise civic e ilan verdiğin gun dahi musteri bulursun. ama city cok bekletir seni. yakıt olayından kar edeyim derken araç elinde kalmasın. ayrıca sonucta civictede v-tec motor var bunuda unutmamalısın bence.
  • TİLKİCİM EN DOĞRUSUNU SEN YAZMIŞSIN KENDİNİ KENDİNDEN BAŞKA KİMSE BİLEMEZ KİMSENİN DEDİNEDE KAFANI TAKMA SEN HA BENDE CİVİC DERİM AMA GÜCÜN YETERSE SONRA ARABA ÇOK YAKIYO BENZİN YETİŞTİREMİYORUM DEMESSEN PARÇASI DAHA PAHALI DEMESSEN TABİ CİVİC AMA SANA JAZZI DA DÜŞÜN DİYORUM ONUNDA FİYATI 25TEN BAŞLIO AL Bİ CAZ ARKANA BAKMA
  • Civic ile City kıyaslama ne kadar doğru olurki ikisininde klasmanları ayrı birbirine muadil araç değiller.
  • civic daha akıllıca ama şehir içi 9.1 biraz fazla. 1.6 motor Opel vectra al sür derim ben, ikinci el.
  • Astra Classıc nasıl? 28 civarı fiyatı var. 1.6 motor twınport motor. Bence Cıty'den tipi daha güzel, daha performanslı, yol tutuş çok iyi, sağlam ve piyasası olan adı üstünde clasıc olmuş bir model. Yakıt anlamında cıty daha avantajlı olabilir ama yol tutuşta problem olduğu açık. 18-20 milyarı olan adam için 5-6 daha koyup cıty almak mantıklı olabilir ama, 28-30 varsa 5-6 koyup Cıvıc almak veya borca girmeden pazarlıkla spor paket dahil 28 'e Astra almak daha mantıklı seçenekler bence.Tabii senin aynı çevre bu sefer de Classıc alınır mı eski kasa diyebilir..
  • bende walker arkadasla aynı dusuncedeyim. illa o kadar param diyorsan astra classic mukemmel o fiyata. adı gibi klasik ve en cok tutulan arabalardan biri.
  • quote:

Orjinalden alıntı: H-WALKER

Astra Classıc nasıl? 28 civarı fiyatı var. 1.6 motor twınport motor. Bence Cıty'den tipi daha güzel, daha performanslı, yol tutuş çok iyi, sağlam ve piyasası olan adı üstünde clasıc olmuş bir model. Yakıt anlamında cıty daha avantajlı olabilir ama yol tutuşta problem olduğu açık. 18-20 milyarı olan adam için 5-6 daha koyup cıty almak mantıklı olabilir ama, 28-30 varsa 5-6 koyup Cıvıc almak veya borca girmeden pazarlıkla spor paket dahil 28 'e Astra almak daha mantıklı seçenekler bence.Tabii senin aynı çevre bu sefer de Classıc alınır mı eski kasa diyebilir..

Hakikaten eski kasa ama

• quote:

Orjinalden alıntı: H-WALKER

Astra Classıc nasıl? 28 civarı fiyatı var. 1.6 motor twınport motor. Bence Cıty'den tipi daha güzel, daha performanslı, yol tutuş çok iyi, sağlam ve piyasası olan adı üstünde clasıc olmuş bir model. Yakıt anlamında cıty daha avantajlı olabilir ama yol tutuşta problem olduğu açık. 18-20 milyarı olan adam için 5-6 daha koyup cıty almak mantıklı olabilir ama, 28-30 varsa 5-6 koyup Cıvıc almak veya borca girmeden pazarlıkla spor paket dahil 28 'e Astra almak daha mantıklı seçenekler bence.Tabii senin aynı çevre bu sefer de Classıc alınır mı eski kasa diyebilir..

Ne ilginç, astranın son kasası eskidi neredeyse, makyaj yiyecek yakında ama hala ondan önceki kasanın üretimi devam ediyor...

• BENDEDE ASTRA ELEGANCE VARDI VE BU KASALAR ÇOK TUTTU 2008SONUNA KADARDA ÜRETİLCEK ASTRA SEDANI BENDE ALICAKTIM AMA NEYAZIKKİ 2007KASIMDA GELİCEK BEKLEYEMEDİM AMA ÇIKINCA ASTRA SEDAN BAYA TUTUCAK BENCE
  • quote:

Orjinalden alıntı: sarıkanaryam

civicmi citymi??

city sahibiyim...
    ama elbette civic.....

bence bu arkadaş çok anlamlı konuşmuş.+1
    civic
  • quote:

Orjinalden alıntı: toksin

quote:

Orjinalden alıntı: sarıkanaryam

civicmi citymi??

city sahibiyim...
    ama elbette civic.....

bence bu arkadaş çok anlamlı konuşmuş.+1
    civic

teşekkür ederim arkadaşım....

aynı kulvarların arabaları değil zaten...
    doğru konuşmak lazım.....
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.