arkadaşlar 0 civic almayı düşünüyorum ama bugüne kadar 2 tane toyota kullandım ve her ikisindende çok memnunuz fakat civic fiyat ve dizayn ve motor perfonmansı ve ekonomisiyle bence corolla dan daha üstün ayrıca fullü ile corolla terra yakın fiyatlarda. beni rahatsız eden civicdeki donanım eksiklerinden çok toyota kadar sorunsuz mudur? servisi ve yedek parça fiyatları nasıl? ve kaportası bana sanki çok hafif geliyor sağlamlık nasıl? bu konuda 2 arabayıda bilen bu işlerden anlayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim her ikisi içinde bilmediğim olumsuz özellikleride yazarsanız ii olur. teşekkürler
sen kiy paraya toyota al hondada performans alirsin ama toyotadaki rahatligini civic te asla bulamazsin en azindan ergonomi acisindan biz 5yil corolla kullandik apayri bir arac hakkaten ben volvoyu alinca bile aradim onu. toyota da olumsuz özellik azdir cünkü toyota az ariza yapan ender araclardandir biz kullanirken bikac defa yapti ama asla yolda birakmadi sende kullanmissin zaten bilirsin.performans konusuna gelince eger draglara katilmayacaksan corollayla civic in arasinda pek fark yok.
genelde şöle bir düşünce var...bir araç alırken donanımına baklıyor... olması gereken ise 1. güvenlik 2. motor özellikleri 3. asgari donanım özellikleri 4. ekstra donanım
bu sıralama üstünkörü bir sıralamadır. güvenlik konusunda 5 yıldızlık bir araca güvensiz demek saçmalıktır. kazada aracın motoru düşüyor civicte...yani bütün hasarın aracaın kendsine verilmeye çalışılıyor...kaskolu bir aracım olduğuna göre kazada arabanın ne kadar hasar gördüğünün düşünecek değilim...yani kaza sonucu yolcu bölümümn ne kadar korunduğu önemli..gerisi hikaye...civic bunu başarmışsa güvenlik sorunu yoktur motor konuzunda buradaki arkadaşların hemen hepsi vtec ıı de hemfikir. özellikle şehir içinde motora emir verince bir boğa gibi çıldırırıyor resmen...0-100 9.2 sn, en yakın rakibi 10.00 üstünde olduğuna göre tartışmaya bile değmez...bu sınıfı bırakın üst sınıfta bile bu değerleri yakalayan zordur. içindeki ferahlık ve konfor en üst düzeyde bence..ben içine oturunca hele hele açılır tavanın da varsa sanki bir evin salonundasın....corollanın dashboardı biraz yüksek olduu için ferahlık biraz daralıyor...arka koltukta düz zemin başka bir modelde yok zaten... yakıt konusunu hiç açmayın...en yakın rakibinden en az 1 lt az yakıyor . uzun yolda sakin kullanım 850-900 km 50 lt benzin ile dizellerele rekabet edecek güçte..... yol bilgisayarı biraz abartılıyor ülkemizde...bence de biraz fantastik..ben şahsen isterdim olmasını...ama yok diye ağlamam.
civicin en zevkli yanı bence, sınıfındaki hatta üst sınıftaki arabalara özellikle şehir içinde toz yutturmasıdır....
ben civic derim tabe
ben kullanıyorum şahsen ara hızlanmalar çok iyi 6500 dewirde çıkan ses müthiş otm ile 200ü geçtik düzü 220 görür bence iç mekan olarak koltuk malzemesi çok kötü değil konsol daha iyi olabilirmiş optitrum göstergeler eşsiz yenilenecek olması dezavanataj ama ucuz olsun diosan iyi bir fiyata alabilirsin
civic kesınlıkle benımde hosuma gıdıyor.
aslında civic performans açısından rakiplerine nazaran üstün olsa da, 90 km/s. geçtikten sonra insanı, özellikle uzun yolda oldukça rahatsız edecek ölçüde rüzgar ve lastik gürültüsüyle rahatsız ediyor.. bence tek problemi bu, önemli değil derseniz, civic derim..
civic şu anda f/p ve f/d* açısından rakipsiz gözüküyor kaçırılmaması gereken bir fırsat...
*donanım
şu an bu fiyatlara civic en rekabetçi konumda bence....
Bir ilavede ben yapayım.Bende civic var 2003 model babamda ise yeni kasa corolla.Corollayı severim daha öncede babam eski kasasını kullanmıştı rahat ve herşeyden önemlisi sorunsuz ve dayanıklı bir araba.Eski, kasası ile yeni kasası arasındaki fark şekil dışında tabi yeni kasanın eskisine nazaran çok daha sağlam tok ve güçlü bir his vermesi.Eski kasa corolla ile şimdiki civic bu konuda benzeşiyor yani daha nazik görünümlüler ama tabi bu nazik hissi kesinlikle o arabaların dayanıksız güçsüz olduklarını göstermiyor zaten eski kasa corolla bize 10 yıl hizmet ederek hiç bir sarf malzemesi dışında sorun çıkarmayarak kendini kanıtlamıştı.Beğeniler kişiseldir tabi.Babam yeni kasa corollayı beğenerek aldı ama ben nedense corollayıda sevmeme rağmen pek ısınamadım yeni kasaya.Özellikle iç mekanı rahatsız geldi bana,jipte otururur gibi oturuş ve ön direklerin insanın kafasına çok yakın oluşu beni rahatsız etti.Bunlardan herkes rahatsız olmaz tabi.Bunun haricinde araç gerçekten iyi sağlam tok,sessiz,yol tutuş iyi,motor özellikleride pek civic den aşağı kalır değil.Bunlara rağmen civic içine oturunca insana ferahlık duygusu veriyor,kullanımı daha yumuşak ve basit.Gaz pedalı emrinize amade bekliyor,motor çok canlı.Bunları göz önüne alınca ben tercihimi civic den yana yaptım. Kısaca her iki arabada alınabilir ama kasanın 2006 da değişeceği göz önüne alındığında şu an için bence corolla alınmalı.Tercih alacak olan kişiye kalır tabi.
quote:
Orjinalden alıntı: balkanxp
civic şu anda f/p ve f/d* açısından rakipsiz gözüküyor kaçırılmaması gereken bir fırsat...
*donanım
BU f/p f/d de d donanımda p performans oluyo galba peki f de fiyat mı oluyo iide dostum zahmet edip yazsaydında anlamaya kasmasaydık yaff
2001 VTEC motor yeni kasa full arabayı nisan 2001 de aldım. yaklaşık 4,5 yıldır sadece bakımlara gitmişimdir. En güzel tarafı arka koltukta şaft tümsekliğinin olmaması ve 2 çocuğumun rahat rahat seyahat etmesidir. Bakım ücretleri 10000 km de 70-80 milyon 20000 km lerde 140-150 milyon dur. Aile arabası,geniş yakıtı az, performanslı sorun çıkarmayan bir araba.. daha ne istenirki...
Merhaba Alonso,
Ben 6 aydır 2005 HB Civic kullanıyorum. Çok memnunum diyebilirim. Alırken ben de senin gibi Corolla ile Civic aasında bir seçim yapmıştım.
Civic'in performansı, kullanımı daha güzeldir, Yakıt tüketiminde Civic daha iyi Yüksek süratlerde daha güvenli olduğunu düşünüyorum Araba yolu çok iyi kavrıyor fiyatı ben alırken 2 milyar daha azdı, şu an fark kapandı biliyorum. Dış görünüşü daha güzel bence Otomatik vitesi konsolda İç hacmi acayip geniş. Her yerde eşya gözü-dolabı var
Corolla biraz daha az ses verir içeriye. İç döşemesi çok daha iyi Hava yastığı fazla(SOL versiyonu) Tüm kapı camları tek tuşla açılır-kapanır.
Ben tercihimi Civicten yana kullandım, memnunum Renk olarak bende siyah var, boya korumasıyla iyi ama temiz tutmak zor. Cosmic grisi çok tatlıdır.
quote:
Orjinalden alıntı: tuuberk
yerinde olsam hic dusunmeden Corolla Hb Dizel alirdim.. yakit tasarufu acisindan cok daha uygun bence.. sorunsuzlugu zaten kullananlar tarafindan kanitlanmis bir gercek..
işte güzel ve doğru bi yorum.. civic te çok güzel.. ama ben sana corolla derim.. aquitaine demiş ya; Sesi çok az içeri veriyor diye bu konuda hiç şüphen olmasın.. dizelinde motor sesi yok denecek kadar az.. tabiiki dizele göre.. Hava yastığı 8 tane sol versiyonunda.. 4 tane perde, 2 kapı(ön) sürücü ve yolcu(ön) Ancak emniyet kemeri takmazsan çopk yüksek bir biip sesi var.. ve emniyet kemeri takılı değilken hava yastığı çalışmazmış.. SOL versiyoununda konsol çok güzel.. radyo biraz uzakta ama yolcu sadece yolcu için uzakta.. sürücü için ise direksiyon kadar yakın.. birde kornasıacayip bi yerde.. direksiyonda ortada hava yastığı olduğundan 3 kollu direksiyonunda alttaki kolda.. ve tam altına basmassan zor çalıyor.. yeni aldık daha 3 günlük.. çok memnunum ven kullanmıyorum ama babamda sürüşünün çok zevkli olduğunu söylüyor.. bi arkadaşın dediği ön direkler gerçekten insana yakın.. ama bence çok sorun değil..
quote:
Orjinalden alıntı: tuuberk
yerinde olsam hic dusunmeden Corolla Hb Dizel alirdim.. yakit tasarufu acisindan cok daha uygun bence.. sorunsuzlugu zaten kullananlar tarafindan kanitlanmis bir gercek..
işte güzel ve doğru bi yorum.. civic te çok güzel.. ama ben sana corolla derim.. aquitaine demiş ya; Sesi çok az içeri veriyor diye bu konuda hiç şüphen olmasın.. dizelinde motor sesi yok denecek kadar az.. tabiiki dizele göre.. Hava yastığı 8 tane sol versiyonunda.. 4 tane perde, 2 kapı(ön) sürücü ve yolcu(ön) Ancak emniyet kemeri takmazsan çopk yüksek bir biip sesi var.. ve emniyet kemeri takılı değilken hava yastığı çalışmazmış.. SOL versiyoununda konsol çok güzel.. radyo biraz uzakta ama yolcu sadece yolcu için uzakta.. sürücü için ise direksiyon kadar yakın.. birde kornasıacayip bi yerde.. direksiyonda ortada hava yastığı olduğundan 3 kollu direksiyonunda alttaki kolda.. ve tam altına basmassan zor çalıyor.. yeni aldık daha 3 günlük.. çok memnunum ven kullanmıyorum ama babamda sürüşünün çok zevkli olduğunu söylüyor.. bi arkadaşın dediği ön direkler gerçekten insana yakın.. ama bence çok sorun değil..
bütün bu yorumlardan genelde iki japon arabasından da memnun görünüyor..yani hangisini tercih edersen et çok fazla hayal kırıklığına uğramazsın...tercih beğeniye bağlı
quote:
Orjinalden alıntı: hazemeteo
quote:
Orjinalden alıntı: antiochos Corolla ile Civic in farkını görmemek için kör olmak lzım amma fanatiksiniz
dostun sen söle farkını....benim bildiklerimden farklı mı bakayım..
aman hocam aman söylemesin. biz onun tarafsızlığını biliyoruz. başlığı "opel en iyisidir" tartışmasına çevirir alimallah.
Bırak bu eski arabaları JETTA ya 31.800 müş deli donanımla
quote:
Orjinalden alıntı: antiochos
deli donanıma bak ne yol bilgisayarı ne alaşım jant ,ne deri direksiyon ne metalik boya harika bir donanım.
40 toslamadan vw adamı bırakmaz
quote:
Orjinalden alıntı: selimtokgoz
valla kahve üst konsol ve bej döşeme dersen civic kaçmaz derim. corolla kadar olmasa da ona çok yakındır dayanıklılıkta. corollanın hemen arkasından gelir diyebiliriz.
corolla çok daha kaliteli diyen arabadan anlamıyordur, lütfen kızmayın. arabanın kalitesi yıllar sonra belli olur. kapısı, kasası hafif diye hiç bir araba kalitesiz olmaz. hem hondaları, hem toyotaları uzun süre kullanmış kimselere sorun, arabalarını çok zor değiştirirler.
ama; kazanan takım bozulmaz diye de bir şey var
evet kardeş çok haklısın. 97 model toyota station wagon var.220.000 km de. ilk sahibiyiz.iş arabası olarak kullanıyoruz.sürekli malzeme ve işçi oluyo içerisinde.arabada değişen kısımlar (yürüyen aksam olarak) yok denilecek kadar az.arabayı sadece km bakımları için(yağ,hidrolik falan filan) ve kazalar için servise götürdük. şuanda arabayı satmak üzereyiz.çünkü dizel toyota sw aldık.satma sebebimiz sadece benzinin giderek pahalılaşmasıdır.yoksa satmayı hiç düşünmüyorduk.
quote:
Orjinalden alıntı: Akincl
quote:
Orjinalden alıntı: antiochos
deli donanıma bak ne yol bilgisayarı ne alaşım jant ,ne deri direksiyon ne metalik boya harika bir donanım.
40 toslamadan vw adamı bırakmaz
Valla yukarıdaki arkadaşın yalancısıyım 8 havayastığı diyor adam...