Şimdi Ara

civic mi corolla mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
18.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Akincl

8 değil 6
    daha airbag saymayı bilmeyenler var

off çok ağır laf!

pazar konusunda haklısın. havayastığı bişey değil. daha hala enjeksiyonlu mu diye sorunca 16 supap diye cevap veren denyolar var. (bu arada kaputu kaldırmışım, karbüratör bana bakıyo ben karbüratöre)
  • arkadaşlar bütün cevaplara teşekkürler. dün toyota uğradım corollalara tekrar baktım, içi gerçekten civicten daha şık ve kaliteli duruyor fakat nedendir bilinmez döşemler çok koyu ve özellikle HB lerin arkası bana sıkıcı geldi. kardeşimde HB sol var ve bej döşeme çok daha ferah duruyor, fakat bej döşeme sadece sol de var bu da fiyatı 37 milyara kadar çıkarıyor ki, civic 27 fiyatıyla ve içinin genişliği, bagajı (corolla HB bagaj da ufak geldi HB içinde bile epey ufak) ve ferah döşemesiyle ve diğer bilinen öz. daha cazip geldi. bir şey sormak istiyorum öz civic sahiplerine ES modeli sizce fiyat farkına değer mi? sunroof benim çok istediğim bir şey ama acaba sızdırma ses vb. problemler çıkarır mı? birde ucuz modelini alırsam ona cd changer ekleme şansım olur mu, olursa yaklaşık ne tutar?
  • Civic de Corolla da gerçekten C segmentinin iddalı arabalarından. Çok iyi karar vermişsiniz.
    Japon araçlar özellikle motor konusunda teknolojide çok iyiler, yakıtta ise oldukca cimri.

İlle japon diyorsan, Civic ve Corolla yanında Mitsubishi'ye de bak derim.

Carisma, Lancer ve Colt ile çok iyi bir seri yakalamış durumda.

200 hıza çok rahat ulaşabiliyorsun, güvenliği, genişliği ,... gayet üst seviyede.
  • Şimdi aralarındaki farklar neydi hepsini unuttum ama LS lerde alüminyum jant yok,lastik ebatları farklı daha yüksek yanaklı lastik var,2 hava yastığı var 4 değil sanırım,kliması otomatik değil,cd çalar yok kaset çalar var,sunroof yok,deri direksiyon yok,alarm yok,sis farı yok...gibi.3700 ytl fark var aralarında bence bu farka değer kesinlikle ama durum elvermiyorsada LS de alınmayacak araba değil.30700 e ES gerçekten uygun fiyat ama dediğim gibi LS de alınabilir neden alınmasın bazı özelliklerden feragat ettikten sonra.Cd changer takılıyormu bilmiyorum ama Honda bayisindeki katalogda görmüştüm şu anki cd-tape çaların altındaki boş kısma takılıyordu.Yalnız bu tarz ilaveler bilirsin çok fiyatlı oluyor servislerde.
  • ls ve es arasındaki farklar.

es de:
    sunroof
    otomatik klima
    alaşım jantlar ve 195 lik michelin lastikler
    deri vites ve direksiyon
    ls ye ek olarak yan hava yastıklar
    orta kol dayama
    sis farları
    cd çalar

ben es full aldım..farklara bakınca en hoşuma giden farkı açılır tavan...inanılmaz ferahlık veriyor..ve de şu ana kadar hiç cam açmadım..gerekirse sunroof açıyorum...güvenlik açısından yan hava yasttıkları ek özellik..ayrıca 195 michelinler de konfor vr yol tutuşu etkiliyor.

liste fiyatları arasında fark ise 29210-34220=; yaklaşık 5000 ytl

değer mi diye sorarsan yani yorumsuz kalırım ben...bu biraz senin beklentilerine bağlı....

ama şu sıralar es leri de ls leri de bayağı indirimli alabilirsin...bu bakkımdan les ye vereceğin paraya es yi alamazsın ama biraz daha üzerine koyarak es yi indirimli alabilirsin.
  • Fiyatlara bak sudan ucuz sudan,gel vatandaş gel Zaten yeni kasa civice civic denmez.Civicden başka herşeye benzemiş.Bi tek adı civic yani,eski civiclerle uzaktan yakından alaksı yok.O yüzden şöyle hem aile sedanı hemde hafif sportif genç kullanımı ikisi birarada olsun deniyorsa bence bu fırsatlar son fırsatlar.

civic mi corolla mı?
  • Bu arada yeni civic derken 2006 da çıkacak yeni kasa civicden bahsediyorum şimdiki hakiki civic (!) den değil tabi
  • quote:

Orjinalden alıntı: alonso s
    bir şey sormak istiyorum öz civic sahiplerine ES modeli sizce fiyat farkına değer mi? sunroof benim çok istediğim bir şey ama acaba sızdırma ses vb. problemler çıkarır mı? birde ucuz modelini alırsam ona cd changer ekleme şansım olur mu, olursa yaklaşık ne tutar?

güncel civic sahibi değilim. ama bu sınıfta en güvenilir açılır tavan civictedir. hiç korkun olmasın. kahverengi döşemeli ESyi tavsiye ederim. donanım seçeneği çok az ama verdiğiniz her kuruşa değer.
  • Bendeki 2003 ve şu ana kadar bir sıkıntısını görmedim sunroofun.Yani nlty2000 ninde dediği gibi güvenebilirsin civice bu konuda.
  • benim sunroof da gayet güzel çalışıyor..ve inanılmaz keyifli
  • cuma günü honda civic ES +şehir paketi+ park sensörü 30.000 ye aldım. renk siyah istediğim için önümüzdeki hafta elime geçecek gerçi katalog rengi quantum gri diye geçiyor ama bayağı siyah .. herkese yorumları için teşekkürler, sonuç olarak 4 teker umarım kazasız belasız ve sorunsuz bir araba olur. fiyatı özellikle yazdım almayı düşünen arkadaşlara yardımı olur belki diye, 30150 ye rahatlıkla iniyorlar ama daha aşağı biraz zor. onun yerine şehir paketi, park sensörü falan verelim diyorlar..
  • quote:

cuma günü honda civic ES +şehir paketi+ park sensörü 30.000 ye aldım. renk siyah istediğim için önümüzdeki hafta elime geçecek gerçi katalog rengi quantum gri diye geçiyor ama bayağı siyah .. herkese yorumları için teşekkürler, sonuç olarak 4 teker umarım kazasız belasız ve sorunsuz bir araba olur. fiyatı özellikle yazdım almayı düşünen arkadaşlara yardımı olur belki diye, 30150 ye rahatlıkla iniyorlar ama daha aşağı biraz zor. onun yerine şehir paketi, park sensörü falan verelim diyorlar..

Hayırlı olsun.Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin.
    Bu arada şehir paketinde neler var biraz bilgi verirmisin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: civil

quote:

cuma günü honda civic ES +şehir paketi+ park sensörü 30.000 ye aldım. renk siyah istediğim için önümüzdeki hafta elime geçecek gerçi katalog rengi quantum gri diye geçiyor ama bayağı siyah .. herkese yorumları için teşekkürler, sonuç olarak 4 teker umarım kazasız belasız ve sorunsuz bir araba olur. fiyatı özellikle yazdım almayı düşünen arkadaşlara yardımı olur belki diye, 30150 ye rahatlıkla iniyorlar ama daha aşağı biraz zor. onun yerine şehir paketi, park sensörü falan verelim diyorlar..

Hayırlı olsun.Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin.
    Bu arada şehir paketinde neler var biraz bilgi verirmisin.

teşekkürler en önemlisi de o inşallah sağlıkla ağız tadıyla bineriz. şehir paketi dedikleri arabanın içine yaptıkları metal görünümlü kaplamaymış, egzoz çıkışları falan da kaplanıyor, bir de ön kapı açılınca basamakta civic yazısı var. benim için çok önemli değildi ama bunun yerine fiyat indirimi yapmıyorlar ozaman da zararı olmaz diye düşündüm.

• quote:

Orjinalden alıntı: hazemeteo

genelde şöle bir düşünce var...bir araç alırken donanımına baklıyor...
    olması gereken ise
    1. güvenlik
    2. motor özellikleri
    3. asgari donanım özellikleri
    4. ekstra donanım

bu sıralama üstünkörü bir sıralamadır.
    güvenlik konusunda 5 yıldızlık bir araca güvensiz demek saçmalıktır. kazada aracın motoru düşüyor civicte...yani bütün hasarın aracaın kendsine verilmeye çalışılıyor...kaskolu bir aracım olduğuna göre kazada arabanın ne kadar hasar gördüğünün düşünecek değilim...yani kaza sonucu yolcu bölümümn ne kadar korunduğu önemli..gerisi hikaye...civic bunu başarmışsa güvenlik sorunu yoktur
    motor konuzunda buradaki arkadaşların hemen hepsi vtec ıı de hemfikir. özellikle şehir içinde motora emir verince bir boğa gibi çıldırırıyor resmen...0-100 9.2 sn, en yakın rakibi 10.00 üstünde olduğuna göre tartışmaya bile değmez...bu sınıfı bırakın üst sınıfta bile bu değerleri yakalayan zordur.
    içindeki ferahlık ve konfor en üst düzeyde bence..ben içine oturunca hele hele açılır tavanın da varsa sanki bir evin salonundasın....corollanın dashboardı biraz yüksek olduu için ferahlık biraz daralıyor...arka koltukta düz zemin başka bir modelde yok zaten...
    yakıt konusunu hiç açmayın...en yakın rakibinden en az 1 lt az yakıyor . uzun yolda sakin kullanım 850-900 km 50 lt benzin ile dizellerele rekabet edecek güçte.....
    yol bilgisayarı biraz abartılıyor ülkemizde...bence de biraz fantastik..ben şahsen isterdim olmasını...ama yok diye ağlamam.

civicin en zevkli yanı bence, sınıfındaki hatta üst sınıftaki arabalara özellikle şehir içinde toz yutturmasıdır....

kardeşim senin şa yazdıklarını okuyunca karar verdim kesinlikler HONDA CIVIC

• quote:

Orjinalden alıntı: poyrazgtr34

quote:

olması gereken ise
    1. güvenlik
    2. motor özellikleri
    4. ekstra donanım

güvenlik konusunda 5 yıldızlık bir araca güvensiz demek saçmalıktır. kazada aracın motoru düşüyor civicte...yani bütün hasarın aracaın kendsine verilmeye çalışılıyor...kaskolu bir aracım olduğuna göre kazada arabanın ne kadar hasar gördüğünün düşünecek değilim...yani kaza sonucu yolcu bölümümn ne kadar korunduğu önemli..gerisi hikaye...civic bunu başarmışsa güvenlik sorunu yoktur
    motor konuzunda buradaki arkadaşların hemen hepsi vtec ıı de hemfikir. özellikle şehir içinde motora emir verince bir boğa gibi çıldırırıyor resmen...0-100 9.2 sn, en yakın rakibi 10.00 üstünde olduğuna göre tartışmaya bile değmez...bu sınıfı bırakın üst sınıfta bile bu değerleri yakalayan zordur.
    içindeki ferahlık ve konfor en üst düzeyde bence..ben içine oturunca hele hele açılır tavanın da varsa sanki bir evin salonundasın....corollanın dashboardı biraz yüksek olduu için ferahlık biraz daralıyor...arka koltukta düz zemin başka bir modelde yok zaten...
    yakıt konusunu hiç açmayın...en yakın rakibinden en az 1 lt az yakıyor . uzun yolda sakin kullanım 850-900 km 50 lt benzin ile dizellerele rekabet edecek güçte.....
    yol bilgisayarı biraz abartılıyor ülkemizde...bence de biraz fantastik..ben şahsen isterdim olmasını...ama yok diye ağlamam.

civicin en zevkli yanı bence, sınıfındaki hatta üst sınıftaki arabalara özellikle şehir içinde toz yutturmasıdır....

Hocam arada yüzlerce Civic tartışması olmuştur,hem araçlar model bile yeniledi ama sen gitmiş taa 2 yıl önceki konuyu hortlatmışsın

• quote:

Orjinalden alıntı: iakalinli

quote:

Orjinalden alıntı: poyrazgtr34

quote:

olması gereken ise
    1. güvenlik
    2. motor özellikleri
    4. ekstra donanım

Hocam arada yüzlerce Civic tartışması olmuştur,hem araçlar model bile yeniledi ama sen gitmiş taa 2 yıl önceki konuyu hortlatmışsın

karar aşamasındayım ne olursa okurum

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.