arkadaşlar 0 civic almayı düşünüyorum ama bugüne kadar 2 tane toyota kullandım ve her ikisindende çok memnunuz fakat civic fiyat ve dizayn ve motor perfonmansı ve ekonomisiyle bence corolla dan daha üstün ayrıca fullü ile corolla terra yakın fiyatlarda. beni rahatsız eden civicdeki donanım eksiklerinden çok toyota kadar sorunsuz mudur? servisi ve yedek parça fiyatları nasıl? ve kaportası bana sanki çok hafif geliyor sağlamlık nasıl? bu konuda 2 arabayıda bilen bu işlerden anlayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim her ikisi içinde bilmediğim olumsuz özellikleride yazarsanız ii olur. teşekkürler
Civic olumsuz yönü: Yenisi gelmek üzere....Ve Yol bilgisayarı yok......
Corolla da yenilendi.....
Civic alırsan pişman olmayacağına garanti verebelirim.....En uzun süre kullandığım marka ve model: Honda-civic
yerinde olsam hic dusunmeden Corolla Hb Dizel alirdim.. yakit tasarufu acisindan cok daha uygun bence.. sorunsuzlugu zaten kullananlar tarafindan kanitlanmis bir gercek..
quote:
Orijinalden alıntı: tuuberk
yerinde olsam hic dusunmeden Corolla Hb Dizel alirdim.. yakit tasarufu acisindan cok daha uygun bence.. sorunsuzlugu zaten kullananlar tarafindan kanitlanmis bir gercek..
kesinlikle honda civic cok saglam araba
quote:
Orijinalden alıntı: shaquılle
kesinlikle honda civic cok saglam araba
Alıntıları Göster
civicin yenisinin gelicağini biliyorum ama fiyatı da zannederim şimdikine göre bayağı yüksek olacak yol bilgisayarının olmaması ise eksiklik ekstra taktırmak mümkün değil midir? corolla HB dizel de güzel ama fiyat farkı edey var. bir de servis masrafları ne olur ? mazottan kazandığımın bir kısmını serviste alırlar gşbşme geliyor. yorumlar için teşekkürler
bence corolla.sebebi toyota ile honda arasında ciddi bir kalite farkı var.toyota kesinlikle japonların en kaliteli otomobil markası.mesela 2000 model civicle corolla yı kıyasla her yönden.civic o kadar kalitesizki corolla ona göre çok daha kaliteli duruyor.kesinlikle toyota honda dan her yönüyle daha kaliteli araba üretiyor.hondanın tek artısı motoru.zaten bu formda yazanlarında hepsi motora bakıyor.honda civic alırsan 1-2 sene içinde okadar eski bir arabaya binmiş hissetceksinki pişman olacaksın.sebebi ise zaten eksik olan donanımı 1-2 sene sonra yeni çıkan arabalara göre daha eksik duracak.kesinlikle corolla.
quote:
Orijinalden alıntı: tüberkül
bence corolla.sebebi toyota ile honda arasında ciddi bir kalite farkı var.toyota kesinlikle japonların en kaliteli otomobil markası.mesela 2000 model civicle corolla yı kıyasla her yönden.civic o kadar kalitesizki corolla ona göre çok daha kaliteli duruyor.kesinlikle toyota honda dan her yönüyle daha kaliteli araba üretiyor.hondanın tek artısı motoru.zaten bu formda yazanlarında hepsi motora bakıyor.honda civic alırsan 1-2 sene içinde okadar eski bir arabaya binmiş hissetceksinki pişman olacaksın.sebebi ise zaten eksik olan donanımı 1-2 sene sonra yeni çıkan arabalara göre daha eksik duracak.kesinlikle corolla.
bence de toyota corolla nın iç mekanı civice göre daha modern duruyor.
Ama iş motor dersen tabi ki de honda
quote:
Orijinalden alıntı: _dream_
bence de toyota corolla nın iç mekanı civice göre daha modern duruyor.
Ama iş motor dersen tabi ki de honda
Alıntıları Göster
valla kahve üst konsol ve bej döşeme dersen civic kaçmaz derim. corolla kadar olmasa da ona çok yakındır dayanıklılıkta. corollanın hemen arkasından gelir diyebiliriz.
corolla çok daha kaliteli diyen arabadan anlamıyordur, lütfen kızmayın. arabanın kalitesi yıllar sonra belli olur. kapısı, kasası hafif diye hiç bir araba kalitesiz olmaz. hem hondaları, hem toyotaları uzun süre kullanmış kimselere sorun, arabalarını çok zor değiştirirler.
ama; kazanan takım bozulmaz diye de bir şey var
quote:
Orijinalden alıntı: selimtokgoz
valla kahve üst konsol ve bej döşeme dersen civic kaçmaz derim. corolla kadar olmasa da ona çok yakındır dayanıklılıkta. corollanın hemen arkasından gelir diyebiliriz.
corolla çok daha kaliteli diyen arabadan anlamıyordur, lütfen kızmayın. arabanın kalitesi yıllar sonra belli olur. kapısı, kasası hafif diye hiç bir araba kalitesiz olmaz. hem hondaları, hem toyotaları uzun süre kullanmış kimselere sorun, arabalarını çok zor değiştirirler.
ama; kazanan takım bozulmaz diye de bir şey var
Alıntıları Göster
ben yeni aldım full...memnunum...çok yakın bir arkadaşımda corolla var...o da corollasından memnun...seçim meselesi.....ama kimse toyota hondadan çok kaliştelidir diyemez bence..dünyanın kabul ettiği markalar bunlar..hele motor teknolojisi konusunda honda çok daha ileridedeir bence....
donanım işi ise eksik olduğu doğrudur....herkesin dilinde bir yol bilgisayarı muhabbeti var....bence fazla abartılıyor...mutlaka artıları vardır...ama benim hondada gördüğüm en düzey müşteri memnuniyetini sağlamak içim aşırı komplike elektronik aksamdan kaçınıyor....
toyota ve honda motorları ise kıyaslanamaz...honda motoru kendi sınıfındaki hiç bir arabayla kıyaslanamaz bence....
quote:
Orijinalden alıntı: hazemeteo
ben yeni aldım full...memnunum...çok yakın bir arkadaşımda corolla var...o da corollasından memnun...seçim meselesi.....ama kimse toyota hondadan çok kaliştelidir diyemez bence..dünyanın kabul ettiği markalar bunlar..hele motor teknolojisi konusunda honda çok daha ileridedeir bence....
donanım işi ise eksik olduğu doğrudur....herkesin dilinde bir yol bilgisayarı muhabbeti var....bence fazla abartılıyor...mutlaka artıları vardır...ama benim hondada gördüğüm en düzey müşteri memnuniyetini sağlamak içim aşırı komplike elektronik aksamdan kaçınıyor....
toyota ve honda motorları ise kıyaslanamaz...honda motoru kendi sınıfındaki hiç bir arabayla kıyaslanamaz bence....
Alıntıları Göster
bütün dünya hafif araç üretebilmek için harıl harıul çalışıyor...honda bunu başarabilmişse muhteşemdir...
quote:
Orijinalden alıntı: hazemeteo
bütün dünya hafif araç üretebilmek için harıl harıul çalışıyor...honda bunu başarabilmişse muhteşemdir...
Alıntıları Göster
tüm dünya hafif için çalışmıyor. 950 kg olan bir araçla 1200 kg olan bir aracın güvenliği aynı değildir. Basit fizik bilgisi bu. Sen hiç 1000 kg bir mersedes veya bmw gördün mü en düşük sınıflarında bile yok.
HAA bu demek değildir ki honda kalitesiz elbette kaliteli ama sınıfındaki araçlarla yakın kiloda olmalı ki statik ve emniyeti tam olsun. corollalar 1200 civarı kilodalar. 110 bg güç (1.6 benzin için) gayet iyi donanım ve malzeme kalitesi iyi. AMA honda 2000 yılında 120 bg idi sonradan düşürdüler şimdi 110 bg. yakıt ekonomisi için yani motor teknolojisi olarak honda çok ileride tüm dünyada lider sayılır.
Burda tercihi beklentiler belirler. aralarında muazzam bir fark YOK
quote:
Orijinalden alıntı: cerebri
tüm dünya hafif için çalışmıyor. 950 kg olan bir araçla 1200 kg olan bir aracın güvenliği aynı değildir. Basit fizik bilgisi bu. Sen hiç 1000 kg bir mersedes veya bmw gördün mü en düşük sınıflarında bile yok.
HAA bu demek değildir ki honda kalitesiz elbette kaliteli ama sınıfındaki araçlarla yakın kiloda olmalı ki statik ve emniyeti tam olsun. corollalar 1200 civarı kilodalar. 110 bg güç (1.6 benzin için) gayet iyi donanım ve malzeme kalitesi iyi. AMA honda 2000 yılında 120 bg idi sonradan düşürdüler şimdi 110 bg. yakıt ekonomisi için yani motor teknolojisi olarak honda çok ileride tüm dünyada lider sayılır.
Alıntıları Göster
Motor teknolojisinde BMW liderdir, Honda halt etmiş
Ama diğer deiklerin doğru 950kg araçla 1200kg lik 2 aracın güvenliği bir olmaz...
Civicle Corolla kafa kafaya tokuşsa civicteki adam sakata gelir...
BU eşleşmede Corolla bariz biçimde üstün. Bariz hemde nebariz...
Bir kere Civic eskidi... Hiç bir artısı yok... Tek artısı 0-100 ü iyi... O da hafifliğinden ileri geliyor...
Diğer ne ararsanız kriter hepsinde Corolla
quote:
Orijinalden alıntı: antiochos
Motor teknolojisinde BMW liderdir, Honda halt etmiş
Ama diğer deiklerin doğru 950kg araçla 1200kg lik 2 aracın güvenliği bir olmaz...
Civicle Corolla kafa kafaya tokuşsa civicteki adam sakata gelir...
BU eşleşmede Corolla bariz biçimde üstün. Bariz hemde nebariz...
Bir kere Civic eskidi... Hiç bir artısı yok... Tek artısı 0-100 ü iyi... O da hafifliğinden ileri geliyor...
Diğer ne ararsanız kriter hepsinde Corolla
Alıntıları Göster
Corolla bencede.. honda nın yeniside geliyor hem..
@antiochos BMW sadece dizel teknolojisinde ileri.. benzinlileri normal.. misal 1.16 116bg 150tork
quote:
Orijinalden alıntı: asilx
@antiochos BMW sadece dizel teknolojisinde ileri.. benzinlileri normal.. misal 1.16 116bg 150tork
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: asilx
olur mu hiç...
Dünya motor ödüllerine bakarsan aşmışlığını görürsün...
Motor ödüllerinin büyük çoğunluğunu tek başına alıyor...
Dediğim gibi motor ödüllerine bak yeter. Performans motorlarında BMW ezici hakim...Bunu bir y erde yazmıştım ben BMW nin aldığı ödüllerin özetini
BMW nin dizelleri bile çoğu firmanın benzinlisinden iyi...
quote:
Orijinalden alıntı: antiochos
quote:
Orjinalden alıntı: asilx
olur mu hiç...
Dünya motor ödüllerine bakarsan aşmışlığını görürsün...
Motor ödüllerinin büyük çoğunluğunu tek başına alıyor...
Dediğim gibi motor ödüllerine bak yeter. Performans motorlarında BMW ezici hakim...Bunu bir y erde yazmıştım ben BMW nin aldığı ödüllerin özetini
BMW nin dizelleri bile çoğu firmanın benzinlisinden iyi...
Alıntıları Göster
almanyada hiç tutulmuto BMW dizeller . Mercedes yada AUDİ
ŞUAN ALMANYA da AUDİ lider satışlarda.
arkadaşlar muhtemelen civic alıcam çünkü fiyat öyle bir araba için çok iyi ayrıca amerikadaki çarpışma testlerinden 5 yıldız aldığını duydum fakat acaba türkiyedeki arabayla arasında bu açıdan fark var mı bilmiyorum. bu arada bmw tabiki iyi araba ama ben alman arabası almayı hiç düşünmüyorum çünkü bence gereksiz pahalı, 1 serisini 35 milyara versinler alalım sadece sınıf atlıycam diye kendimden fedakarlık ederek bmw almak bana manasız geliyor.
quote:
Orijinalden alıntı: alonso s
arkadaşlar muhtemelen civic alıcam çünkü fiyat öyle bir araba için çok iyi ayrıca amerikadaki çarpışma testlerinden 5 yıldız aldığını duydum fakat acaba türkiyedeki arabayla arasında bu açıdan fark var mı bilmiyorum. bu arada bmw tabiki iyi araba ama ben alman arabası almayı hiç düşünmüyorum çünkü bence gereksiz pahalı, 1 serisini 35 milyara versinler alalım sadece sınıf atlıycam diye kendimden fedakarlık ederek bmw almak bana manasız geliyor.
Motor teknolojisin tarihini incelediğimizde ortaya tek bir gerçek çıkıyor. O da bu işin uzmanı MERCEDES-BENZ'dir.
Benim tercihim Civic olurdu.
quote:
Orijinalden alıntı: netfriend
Benim tercihim Civic olurdu.
arabanın hafif olması konusunda bildilkeriniz yanlış...firmalar arabanın yapımı aşamasında hafif malzeme (alimunyum-karbon) kullanarak gereksiz yere ağırlık artırımından kaçınmak istrler. ağır olan araba daha güvenlidir mantığı saçma...sonuçta bunu bir optimumu vardır. aralarında 50 kg fark olan arabaların birbirine göre güvenliğine fazla tartışamazsın.ama hafif olanın daha seri ve atak ve güçlü olduğunu görürsün...hondanon kaportası zayıp demek de yanlış...yeterli güvenlik önlemleri alındıktan sonra araban tenekeden olsun önemöli değil. honda kaza yaptıkktan sonra yolcu bölümüne en hasar sokan arabalardan biri.
quote:
Orijinalden alıntı: cerebri
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: cerebri
kimse güvenli olsun diye arabayı ağırlaştırmıyor. sen arabaların giderek ağırlaşmasını yanış anlamışsın. istisnasız bütün üreticiler arabayı hafifletmeye çabalar.
civic'in güvenliği için atıp tutan NCAPın sitesine bir baksın da corolla ile civic in arasındaki skor farkını buraya yazıversin bi zahmet. hayır ben okuma bilmiyor muyum, ingilizce mi bilmiyorum anlamadım. skorlar bu kadar yakınken nasıl corolla civicten bariz üstün oluyor benden zeki olanlardan rica ediyorum açıklasın.
motor konusunda bmw, mercedes honda'yı döver diyorsunuz da, arabaları sınıf sınıf kıyaslamanız gerekiyor. bütün sınıfları karıştırırsanız hiç bir değerlendirme yapamazsınız.