Şimdi Ara

Civilization V : Complete Almalımıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
179
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Civilization 5 almayı düşünüyorum ama Complete pack de ucuz geldi..Sizce normal oyunu mu alayım yoksa complete pack ile almalı mıyım ?
    Hani oyunu daha zevkli yapan bişe olur. Hani paketin içinde çok şey var kafam karıştı..Yardımcı olursanız sevinirim :)

• Kesinlikle complete almanı tavsiye ederim. Yeni haritalar ve yeni medeniyetler, yeni üniteler ve binaları bir yana bırakırsak oynanışı da etkileyen çeşitli yeni elementler var. Örneğin Brave New World ile birlikte, kültür yalnızca sınırları genişletmek için bir element olmaktan çıkıyor, turizm ile beraber yeni bir victory yolu oluşturuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haplo -- 3 Temmuz 2016; 20:06:51 >
  • Ben de almayı düşünüyorum 21 tl ye comple pack değer mi?
    Şu ana kdr adam akıllı tek oynadığım strateji oyunu red alert 2 oldu :D
  • Haplo kullanıcısına yanıt
    Anladım, teşekkür ederim aydınlattınız (y)
  • Geçen yıl Halloween'de alacaktım; arkadaş tavsiye etmişti. Civ dünyasına uzak olduğum için başka oyunlar almıştım. Sonra birkaç kez daha aynı indirimi gördü (Complete 18.75 olması lazım). Geçen Nisan ya da Mayıs civarı tekrar düşünce almaya karar verdim. Turn-based olduğu için real-time'lar ile karşılaştırmamak lazım. Başlangıçta arayüz biraz karışık gelebilir fakat birkaç oynayıştan sonra her şeyi kavrarsınız. Kesinlikle eğlenceliymiş, bilseydim Halloween indirimlerinde alırdım.

Farklı milletler, farklı özellikler var. Kiminin savaş yanı ağır basarken kiminin kültür, turizm, din, ticaret ve bilim yanları diğer milletlerden bir tık öne geçmekte. Kazanmak için illa dünyayı ele geçirmeniz gerekmiyor. Hemen kısaca özet geçmek gerekirse;

Domination Victory: diğer medeniyetlerin tüm şehirlerini ele geçiren oyunu kazanır.
    Science Victory: bilim kasıp Apollo Programı'nı tamamlayarak Alpha Centauri'ye ilk uzay gemisini gönderen oyunu kazanır.
    Cultural Victory: diğer milletler üzerinde kurulan kültür ve turizm baskısı belli bir yüzdeyi geçen (yüzdesini hatırlamıyorum) kazanır.
    Diplomatic Victory: ileri çağlarda Dünya Kongresi kurulduktan sonra, delegelerin çoğunluğunun oylarını alıp Dünya Lideri seçilen kazanır.
    Time Victory: Milattan sonra 2050 yılına gelindiğinde (standart oyun hızında 500 turn'müş) en yüksek skora sahip olan kazanır.

Diğer milletler ve şehir devletleriyle diplomatik ilişkilerinizi iyi tutarsanız, kurşun sıkmadan oyunu kazanma olasılığınız var yani. Oyun kurarken Time Victory veya Cultural Victory gibi istemediğiniz bir kazanma şekli varsa kapatabiliyorsunuz. Şahsen ben Time Victory'yi kapatıyorum şimdilik. İsterseniz yalnızca Domination victory'yi açık bırakarak dünya savaşları simüle edebilirsiniz .

Ben de oyunun experi değilim. Çoğu zaman ekonomik ayrıntılara, diplomatik grafiklere bulaşmadan, yalnızca kendi gelişimime bakıyorum. Ülkemin kazancı için rüşvetler veriyor, halkın refahı için gizli anlaşmalar yapıyorum. Her şey milletim için.

Topluluk atölyesi var bu arada. Henüz denemedim ama atölyeden farklı liderler, medeniyetler, senaryolar, binalar, üniteler indirebilirsiniz.

Başlangıç için çok güzel Türkçe rehberler, yerli internet siteleri vesaireler var, internette küçük bir aramayla ulaşabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Haplo

Geçen yıl Halloween'de alacaktım; arkadaş tavsiye etmişti. Civ dünyasına uzak olduğum için başka oyunlar almıştım. Sonra birkaç kez daha aynı indirimi gördü (Complete 18.75 olması lazım). Geçen Nisan ya da Mayıs civarı tekrar düşünce almaya karar verdim. Turn-based olduğu için real-time'lar ile karşılaştırmamak lazım. Başlangıçta arayüz biraz karışık gelebilir fakat birkaç oynayıştan sonra her şeyi kavrarsınız. Kesinlikle eğlenceliymiş, bilseydim Halloween indirimlerinde alırdım.

Farklı milletler, farklı özellikler var. Kiminin savaş yanı ağır basarken kiminin kültür, turizm, din, ticaret ve bilim yanları diğer milletlerden bir tık öne geçmekte. Kazanmak için illa dünyayı ele geçirmeniz gerekmiyor. Hemen kısaca özet geçmek gerekirse;

Domination Victory: diğer medeniyetlerin tüm şehirlerini ele geçiren oyunu kazanır.
    Science Victory: bilim kasıp Apollo Programı'nı tamamlayarak Alpha Centauri'ye ilk uzay gemisini gönderen oyunu kazanır.
    Cultural Victory: diğer milletler üzerinde kurulan kültür ve turizm baskısı belli bir yüzdeyi geçen (yüzdesini hatırlamıyorum) kazanır.
    Diplomatic Victory: ileri çağlarda Dünya Kongresi kurulduktan sonra, delegelerin çoğunluğunun oylarını alıp Dünya Lideri seçilen kazanır.
    Time Victory: Milattan sonra 2050 yılına gelindiğinde (standart oyun hızında 500 turn'müş) en yüksek skora sahip olan kazanır.

Diğer milletler ve şehir devletleriyle diplomatik ilişkilerinizi iyi tutarsanız, kurşun sıkmadan oyunu kazanma olasılığınız var yani. Oyun kurarken Time Victory veya Cultural Victory gibi istemediğiniz bir kazanma şekli varsa kapatabiliyorsunuz. Şahsen ben Time Victory'yi kapatıyorum şimdilik. İsterseniz yalnızca Domination victory'yi açık bırakarak dünya savaşları simüle edebilirsiniz .

Ben de oyunun experi değilim. Çoğu zaman ekonomik ayrıntılara, diplomatik grafiklere bulaşmadan, yalnızca kendi gelişimime bakıyorum. Ülkemin kazancı için rüşvetler veriyor, halkın refahı için gizli anlaşmalar yapıyorum. Her şey milletim için.

Topluluk atölyesi var bu arada. Henüz denemedim ama atölyeden farklı liderler, medeniyetler, senaryolar, binalar, üniteler indirebilirsiniz.

Başlangıç için çok güzel Türkçe rehberler, yerli internet siteleri vesaireler var, internette küçük bir aramayla ulaşabilirsiniz.

Multiplayer oynaniyor demi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tabii ki, en zevklisi öyle; iki arkadaş orduları toplayıp, maden zengini diğer arkadaşa saldıracakken, maden zengini arkadaşla gizli anlaşmaya tutuşup, saldıracak arkadaşın ordularını dağıtmak. Tabi arkadan vurulan sen de olabilirsin bu senaryoda.

Haliyle uzun bir maraton. Yorulmanız halinde haritayı kaydedip daha sonra devam edebilirsiniz. Bir de ayarlardan anladığım kadarıyla değişik bir oyun modu var. Bunun için aynı anda online olmak zorunda değilsiniz. Tur kimdeyse o girip oynuyor, tur size gelince de otomatik mail geliyormuş "sıra sizin" gibilerinden; siz oynadıktan sonra da diğer kişiye geçiyor. Hiç denemedik, nasıl olduğuna da bakmadım.

Şimdi biraz araştırdım; onun için dedicated server kurmak gerekiyormuş. Bizim tarzımız değil; biz daha çok "hadi civ civ" diyerek gaza gelip, TS3 ile muhabbet ederken haftasonlarını neşelendiren gamer tayfalarındanız.

https://forums.2k.com/showthread.php?272271-Pitboss-Instructions

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Haplo kullanıcısına yanıt
    Aslında benimde aklımda "ulan oyuna herkes güzel diyor ama bana çok karışık geldi" "Acaba oynayabilirmiyim" gibisinden sorular vardı. İçimi rahatlattın diyebilirim :D Heralde oynarız ya
  • Ben oyunu aldım.Henüz oynama fırsatına erişemedim ama bu tarz oyunları seviyorsanız kesinlikle verdiğiniz paraya değecektir.
  • Ben alıcaktım kafaya takmıştım ama son anda vazgeçtim biraz daha bilgi sahibi olup öyle almayı düşünüyorum, biraz video izlerim. Oynayamama korkusu var :/
  • ThePcBear kullanıcısına yanıt
    Oyunu bugün indirip denedim beklediğimden çok daha iyi buldum.21 küsür tl için bence mükemmel bir oyun.Fakat şuan indirim bitti.Belki daha sonra indirim olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.