Şimdi Ara

Çizgi film animasyon işleri için AMD mi INTEL mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Abim profosyonel olarak çizgi film animasyon işleri yapıyor su anda bir ofiste çalışıyor.Kendı içinde bir sistem dizmek istiyor.Çalıştığı ofiste i7700k - GTX 1070 sistem varmış hep.Kendi aklında da benim işim için en iyisi intel-nvidia gibi bir düşünce var.Ama ben dedim su anda RYZEN'ler 6-12 , 8-16 sayesınde çoklu çekirdek performansıyla senin işlerde (render,adobe vs) İnteli rahat geçiyor %25 seviyesınde(arastırdım biraz).Ryzen 7 2700 - GTX 1660 önerdim.Ama bunlar doğru mu tam emin değilim size sormak istedim.Dediğim gibi bu işler için RYZEN mi INTEL mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibra012 -- 29 Eylül 2019; 21:19:11 >

• Çizgifilm işi daha ekran kartı ile render yapma gibi görünüyor.

O yüzden iyi bir ekran kartı lazım.

İşlemci olarak Ryzen 7 3700x tek geçerim. Fiyat / performans kralı şuan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sniper23

Çizgifilm işi daha ekran kartı ile render yapma gibi görünüyor.

O yüzden iyi bir ekran kartı lazım.

İşlemci olarak Ryzen 7 3700x tek geçerim. Fiyat / performans kralı şuan.
    O kadar bütçe yok maalesef.Ayrıca GTX 1660 iyi bir ekran kartı değilmi zaten ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibra012

O kadar bütçe yok maalesef.Ayrıca GTX 1660 iyi bir ekran kartı değilmi zaten ?

Alıntıları Göster
    Eğer ekran RENDER bazlı iş ise bahsettiğinizden daha iyisi lazım.

Ayrıca rakip kartlar ile bu iş için özel iş yükleri ile karşılaştırmak lazım. Kullandığınız program ile ilgili performansın incelemesi mutlaka internette vardır.
  • 1660,1070 den iyi değil.
  • Abiniz hangi programı kullanıyorsa ona göre sistem dizmek lazım. İşlemci konusunda amd veya intel çok farketmez ama konu gpu olunca olay çetrefilli bir hal alabilir.
  • Sektörü bilen biri olarak şunu söyleyebilirim her ne kadar kendim AMD ekran kartı kullanıyor olsam dahi ekran kartını nvidia almanızı tavsiye ederim. Yarın bir gün animasyonu 3d yapmak gibi bir durum söz konusu olursa yeni nesil 3d programları amd ve nvidia ikikisinde çok daha iyi performans verir. 2d işleri için toon boom kullanıyor ise işlemci ile çok da bir işi yok ancak işin içine after effects giriyor ise çoklu cpu ve ram ihtiyacınız deli gibi artar, after effects intel veya amd fark etmeden render işini farklı threadlar üzerinden yapabilmek için bol bol Ram a ihtiyaç duyar dolayısı ile maalesef bu işlerde sistem maliyeti çok artıyor. O nedenle fiyat performans avantajı için amd 3. Nesil bir cpu iyi bir anakarta ve bol bol Ram alın derim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.