Şimdi Ara

Çizgi filmler çocuklar için zararlı mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çocuksunuz, daha neyin doğru olup olmadığını bilmiyorsunuz ve çizgi filmlerde olan şeylere inanıyorsunuz, gerçi büyüyünce çizgi filmlerdeki şeylerin sahte olduğunu anlıyorsunuz ama büyüyünce veya deneyimleyince.

Çocukların gerçek ile bağını kopardığı için zararlı bence.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence hiç zararlı değil ama tabi bu tüm çizgi filmler için geçerli değil mesela bir keloğlan ve nasrettin hoca konulu çizgi filmlerinden hiç zarar gelmez ama şiddet içeren çizgi filmlerin tabiki zararı çoktur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence hiç zararlı değil ama tabi bu tüm çizgi filmler için geçerli değil mesela bir keloğlan ve nasrettin hoca konulu çizgi filmlerinden hiç zarar gelmez ama şiddet içeren çizgi filmlerin tabiki zararı çoktur

• Çizgi filmine bağlı. Eğer çizgi filmi düşündürücü bir olayı -kütahyalının dediği gibi- veya edebiyatı, bilimi, sanatı vs anlatmak için kullanıyorsan çocuklarında ilgisini çekeceğinden ufaktan işe yarayan bir araç olabilir. Eğlenceli ve komedi de olsa çocuklara yine yarar. Ama gerizekalı bir çizgifilm oldukça zararlı.
  • Mesela bayblade gibi, ben ten gibi çizgi filmler zararlı bence

• HIGHER kullanıcısına yanıt
    Eğitim hem önemli hemde çok zor bir konu . Eğitimcilerden ve psikologlardan hangi tür filmlerin izlenebileceği desteğini almak gerek.
  • çizgi filmler-animeler-animasyonlar olarak düşünelim. tamam manada elinizin altındaki materyalleri dilediğiniz gibi kullanıp o şekillere ruh veriyorsunuz. şimdi bu durum bence sorumluluk gerektirir. bu şeyler acıkmaz susamaz ölmez eşleşmez varlıklar. yani bu yapıları göz önüne alınıp gerçekçi bir yaklaşımla verilmek istenen ders verilebilir.

......................

çizgi film ve sair cartoon ürünleri yapıcısının verdiği ruhu temsil eder. bu açıdan zararlı olan şey bana göre yine bu ruhtur. 'nine' diye bi animasyon filmi var. bu konuda ufkunuzu genişletebilir.

......................

yemez içmez ölmez evlenmez cinsiyeti belli olmayan vs. gibi anlamlar bu şeylerin özünde meleği temsil ettiğini gösteriyor. yani bu filmlerdeki şiddet özünde meleğin aldığı pozisyon olarak yetişkin akıllardaki yer edişi kadar sahneye yansıtılmış şeyler. bu açıdan yetişkin gözü ile melek kavramı bu şekilde eleştiriye tabi tutulurken çocuk denen yapıda aynı şekilde irite edilebilir yönlendirilebilir ki bu durum eleştiriye açıktır.

......................

en temel manada bu nevi filmler dini öğretiyi anlatma bakımından melek denen kavrama gönderme yapar ve bu göndermede ilahiyatın iyi kötü dengesindeki yerine belirleyici bir kişisellik katarak sonuç üretme amacı güder. bilinç altındaki yansıma bu şekilde olmalı.

......................

en doğrusu kungfu panda ejder avcıları neşeli ayaklar tarzında animasyonlar olabilir. yetişkin içeriği barındırmadıkça eğlendirici ve eğitici unsurları mevcut. yani yetişkin olarak nesillere onları eğlendiren melekler imajını vermek daha makul.

hayatın gerçekleri ile anlatım ise çocuk psikolojisini zamanından önce olgunlaştırma gibi hormonlu sonuçlar doğuracaktır. ya duyarsız ya da aşırı duyarlı tiplemeler oluşabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o biraz çizgi filmine bağlı
  • Çizgi filmlerle yetişen nesile bakarsan anlarsın

• Cevaplaması çok zor bir soru.

• Çizgi film yerine normal filmleri de koyabiliriz, adam izliyor kurtlar vadisini kendini polat sanıyor gerçek hayatta.

• Çizgi film öğreticidir, büyüklere saygıyı, hayvan sevgisini, matematiği, iyiyi kötüyü öğretir.
    Gidip de Netflix'te çocukları dudaktan öpüştüren çizgi filmleri izletirsen tabi ki zararlı.

• Dizi izlemek, saçma sapan TV programları, YouTube da saçma insanları izlemek çocuğa zararlıdır.

Aşırı şiddet ve cinsellik içermeyen bütün çizgi filmler çocuğa faydalıdır ve olumlu etkiler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 17 Ocak 2020; 8:31:41 >
  • Hiç bir zararını görmedim, yaşım 35 hala SEVEREK izliyom
  • Zararlı olduğunu sanmıyorum.
  • İçeriğine,yapımcısına göre değişir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Her şeyin fazlası zararlıdır. Ama şimdiki günümüz çocukları teknolojiye emanet edildiği için çok çok zararlı. Çocuk susmuyor diye telefonu veren anneler, ben yemek yaparken çocuk televizyon izlesin diyen anneler çok hatalı bence. Küçük kardeşimin youtube'da izlediği şeylere bakmıştım da çok şaşırdım. Neler neler öğrenmiş. Annem ve babamın hiç kontrolü yok...

Bu konuda yazılmış çok güzel bir kitap var :
    Çocuğumu Fişte Unuttum! - Marie Winn

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.