Bildirim
Çizgi İzleyen Robot (YARDIM)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
doğru gibi gözüküyor , bi program vardı telefonlarda every circuit onu kullanmanı tavsiye ederim devre çiziyorsun ve yanlışlarını gösteriyor -
daha fazla sensör kullanmanızı öneririmquote:
Orijinalden alıntı: Elektronik_Yardım
doğru gibi gözüküyor , bi program vardı telefonlarda every circuit onu kullanmanı tavsiye ederim devre çiziyorsun ve yanlışlarını gösteriyor -
motorlara güç gitmiyor şuan ki çizimde. bu kısmı gözden geçirin.quote:
Orijinalden alıntı: fishkopf
daha fazla sensör kullanmanızı öneririm
Alıntıları Göster -
ilk robot olucak sonrakilerde artırmayı düşünüyorum -
tam olarak anlayamadım açıklayabilir misiniz?Nasıl olması gerekir. -
tavsiyeniz için teşekkür ederim -
transistör doyumda çalıştığını düşünelim. bu durumda transistörü yok sayıp kısa devre gibi düşünün. direnç ve motor ikilisi var elimizde. bu ikiside ground a bağlı. motorun çalışabilmesi için üzerinden akım akması gerekir. şuan ki durumda akım akmıycağı için motor çalışmaz.quote:
Orijinalden alıntı: Assassıno
tam olarak anlayamadım açıklayabilir misiniz?Nasıl olması gerekir.
çözüm ; şemadaki motorların 2 numaralı pinlerini ( - ) ye değil ( + ) ya bağlamanız gerekiyor. motora bağlı potansiyometrelere de gerek yok. transistörleri pwm le kontrol ederek hız ayarını gerçekleştiriceksiniz zaten.
ek; sensör bağlantılarınız da hatalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedyarrow -- 2 Nisan 2015; 9:54:10 > -
teşekkür ederim motor bağlantılarını değiştiricem fakat sensörlerin yerine cny 70 bağlıycam ona göre bağlantı nın farklı mı olması gerekir yoksa..bunun hakkında bilgi verirmisiniz. -
quote:
ilk robot olucak sonrakilerde artırmayı düşünüyorum
cny70 yanılmıyorsam 70 kuruş civarı bir fiyattaydı. En azından 5 tane kullanmanızı öneririm. 3 sensör ile robot yalpalayarak gidecektir -
quote:
quote:
cny70 yanılmıyorsam 70 kuruş civarı bir fiyattaydı. En azından 5 tane kullanmanızı öneririm. 3 sensör ile robot yalpalayarak gidecektir
malum dolaradam tanesine 3 lira deyince
-
o zaman biraz paraya kıyın qtr-8a alın kafanız rahat etsinquote:
Orijinalden alıntı: Assassınoquote:
quote:
cny70 yanılmıyorsam 70 kuruş civarı bir fiyattaydı. En azından 5 tane kullanmanızı öneririm. 3 sensör ile robot yalpalayarak gidecektir
malum dolaradam tanesine 3 lira deyince
Alıntıları Göster
-
bu iş çok tuzlu olmaya başladı -
quote:
bu iş çok tuzlu olmaya başladı
100 lira verip robotun pistten dışarı atlayışını izlemeyi mi istersin 200 verip yarışmadan yarışmaya koşmayı mısayılar değişken tabi emsal olması açısından.
-
Cny70 kullanımı bu şekilde. ISISte zaten cny70 var simülasyonda. Birde hacettepe robot topluluğunun güzel paylaşımları var ben oralardan bakınıyorum.quote:
Orijinalden alıntı: fishkopfquote:
bu iş çok tuzlu olmaya başladı
100 lira verip robotun pistten dışarı atlayışını izlemeyi mi istersin 200 verip yarışmadan yarışmaya koşmayı mısayılar değişken tabi emsal olması açısından.
Alıntıları Göster
-
isiste göremedim adı başka bir şey olarak mı geçiyo ? ayrıca teşekkürler -
-
Proteus 8 kullanıyorum direkt CNY70 diye aratınca çıkıyor. -
benimki de proteus 8 ama çıkmıyor ayriyeten kütüphanemi yükledin -
Şimdi baktım da Proteus 8.1 SP1 yazıyor indirdiğim dosyada belki ondandır.
Benzer içerikler
- buzdolabı gazı nasıl doldurulur
- otomatik kapı sensörü arızası
- tost makinesi ışığı yanıyor ısıtmıyor
- şerit led neden yanıp söner
- audio diafon kırmızı ışık sürekli yanıyor
- lehim nasıl yapılır
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X