Arkadaşlar kuzenim format atacağı için bütün fotoğrafları bir cd'ye atmış sonra formatı atmaya başalamış o sıraa evilerinin en küçüğü olan 4 yaşındaki kardeşi bu cd eline geçirmiş alt plastik kaplamasını iyice çizmiş şimdi hiç bir cd rom okuyamıyor cd yi okuyan 1 makina oldu oda boş gösterdi bundaki verileri kurtarmanın bir yolu yok mu?
Alıntıdır :
Garip ama gerçek : Diş macunu ve buzlukla CD kurtarma
Çizik CD leri ve DVD leri kurtarmak için değişik yöntemler mevcut. Garip gelsede diş macunuyla amatör bir şekilde veya cila makinasıyla profesyonel bir şekilde çizik Cd leri tekrar okunabilir hale getirmek mümkün. Diş macunu ve yumuşak bir bezle çiziklerin üzerini (CD / DVD nin ortasından başlayarak dışa doğru) cilalayın ve daha sonra CD ' yi ılık suyla yıkayıp durulayın. bu yöntem çoğu durumda işe yarayacaktır.
Dondurma Yöntemi Bir başka yöntem. Çizik CD leri bir buz torbasına koyun ve iki saatliğine buzlukta dondurun. Bazı kullanıcılar aynı yöntemi sabit disklerinde de veri kurtarmak için kullanıyorlar. Yöntem her zaman işe yaramıyor ancak disk lerede her hangi bir zarar vermiyor. Bu yöntemi çok duydum ama hiç denemedim. Nivea kremle yapıp başarılı olanlar var. Cd kurtarma programlarından sonuç alamazsan son çare olarak kullanabilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: Neo
Alıntıdır :
Garip ama gerçek : Diş macunu ve buzlukla CD kurtarma
Çizik CD leri ve DVD leri kurtarmak için değişik yöntemler mevcut. Garip gelsede diş macunuyla amatör bir şekilde veya cila makinasıyla profesyonel bir şekilde çizik Cd leri tekrar okunabilir hale getirmek mümkün. Diş macunu ve yumuşak bir bezle çiziklerin üzerini (CD / DVD nin ortasından başlayarak dışa doğru) cilalayın ve daha sonra CD ' yi ılık suyla yıkayıp durulayın. bu yöntem çoğu durumda işe yarayacaktır.
Dondurma Yöntemi Bir başka yöntem. Çizik CD leri bir buz torbasına koyun ve iki saatliğine buzlukta dondurun. Bazı kullanıcılar aynı yöntemi sabit disklerinde de veri kurtarmak için kullanıyorlar. Yöntem her zaman işe yaramıyor ancak disk lerede her hangi bir zarar vermiyor. Bu yöntemi çok duydum ama hiç denemedim. Nivea kremle yapıp başarılı olanlar var. Cd kurtarma programlarından sonuç alamazsan son çare olarak kullanabilirsin.
Arkadaşım çok teşekkür ederim bunlar hemen deniyeceğim ama cd rom okuyamıyor porgram olarak bilfdiğin bir program var mı?
Googleda aratınca çıkıyor kardeşim bi arat istersen.
Proğramların bir kaç tanesini denedim işe yaramadı dişmacunuda işe yaramadı
Fiziksel olarak hasar görmüş bir CD'yi herhangi bir yazılım ile çalıştırmak ev koşullarında mümkün değildir... Özel bir şirkete vermek zorundasınız, şayet verileriniz çok mühim ise.
Ayrıca daha önce kullanmış olduğum bir yöntem daha mevcut, kadife kumaş parçası ile CD/DVD üzerinde yuvarlak şekilde bir müddet ( 15-20 Dk ) sürtün, eğer ki çalışmıyorsa, tanıdığınız bir Diş Hekimliği muayenehanesi bujlunuyorsa orada ki Diş temizleme frezlerinin ( Tüylü fırça ) kısmı ile CD'nin yüzeyinde gezdirin, CD'lerin ve DVD'lerin ön katmanı oldukça esnek bir plastikten imal edildiğinden çok çabuk çizilebiliyor, o plastiği aşırı olmamak kaydıyla tıraşlarsanız, çizikler giderilecektir, daha önce denediğim bir yöntemdir...
ben de diş macunu yöntemini denemiştim işe yaramıştı
Alıntıdır:
Hasarlı diskleri okuma
CD'niz veya DVD'niz üzerinde bir parmak izi veya çizik olmamasına rağmen sürücünüz tarafından okunamıyorsa, ISO Buster ile verilerinizin bir kısmını veya çoğunu kurtarabilirsiniz.
Hasarlı diskinizi yerleştirin ve ISO Buster'ı çalıştırın. Disk algılanmazsa "Refresh"e tıklayın. Diskinizde kayıtlı olan oturumları göreceksiniz. "Extract session" > "Extract user data" yolunu izleyin. Diske kaydetmek için bir konum girin. Şimdi imaj dosyasını açarak dosyaları kurtarabilirsiniz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme