Bir arkadaşım sistem konusunda benden yardım istedi. Günlük kullanım için olsa hemen bir set hazırlardım ama bu sefer iş başka. Arkadaşım iç mimarlık öğrencisi. Yani aydınlatmalardı mobilyalardı derken 3D Max'ın en kastıran renderlarını alacak. Bu konuda kendine güveniyor, programı sonuna kadar sömüreceğini söylüyor.
2000'e kapatma ihtimalimiz varsa süper olur, kendimi çok zorlarsam 3000e çıkabilirim diyor. Bu fiyata monitör de dahil olacak.
16 GB Ram ve Quadro 4000 kelimeleri kulağına çalınmış. Ben de bu yönde bir sistem hazırladım ama fiyat aldı başını gitti.
Bu sistemden ne kısılır, neresi eksiktir söyleyebilir misiniz? Arkadaşın hesabına göre en fazla 2500 e gelmesi gerekiyor ki monitöre para kalsın.
Ayrıca 2. el bu set ne kadara bulunabilir?
Cevaplarınız için peşinen teşekkürler, iyi forumlar.
hocam 2000 tl giriş seviyesi bir pc olur. quadro k serisi çıktı incelemenizi öneririm. kullanacağı programların forumlarında en ideal karttan bahsediliyordur kesin.
Bana da 2000 seviyesi az gelmişti böyle bir iş için. Arkadaş bayan, bu konularla arası hiç iyi değil. Forumlara falan baktığını da hiç sanmıyorum.
Gündüzcü abilerin yorumunu bi alayım. Olmadı kendim birşeyler yapmaya çalışacağım artık. Allah utandırmasın, ne diyelim :)
EvoqueE
kullanıcısına yanıt
Quadro 4000 diyince dedigin butcenin yarisi gidiyor zaten. Nereden kisacaksin ? quadro'dan. Ekte Quadro modelleri var.
Ayrica bu programlar islemciye de cok abaniyor, parayi intel i7'ye yatirmak daha mantikli. Eger Dell'in HP'nin workstation modellerine bakarsan Intel Xeon veya i7 vardir. Kimse AMD FX kullanmaz.
Exper'in sitesinde de bu tur kullanim icin bir model vardi (Bilmem ne PRO), ona da bak derim, fikir sahibi olmak icin.
quote:
Orijinalden alıntı: oracle8
Quadro 4000 diyince dedigin butcenin yarisi gidiyor zaten. Nereden kisacaksin ? quadro'dan. Ekte Quadro modelleri var.
Ayrica bu programlar islemciye de cok abaniyor, parayi intel i7'ye yatirmak daha mantikli. Eger Dell'in HP'nin workstation modellerine bakarsan Intel Xeon veya i7 vardir. Kimse AMD FX kullanmaz.
Exper'in sitesinde de bu tur kullanim icin bir model vardi (Bilmem ne PRO), ona da bak derim, fikir sahibi olmak icin.
wikipedia sagolsun, bunu da aciklamislar. Sana CUDA destekli bir model lazim, asagida da listesi var. Quadro 4000 gorebilecegin gibi cok yeni bir model degil.
Arkadasına quadro serisi bir ekran kartı almana gerek yok.Profesyonel 3d max kullanmayacak.sadece i7 işlemcili gtx 670 ya da 680 ekran kartlı bir sistem alman daha mantıklı ram olarak para kalırsa 24 gb olması daha iyi olur.İşlemcide i7 den şasma max işlemciye en çok yüklenen programlar arasında.