Şimdi Ara

çizim-proje bilgisayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ben çizim ve proje yapmak için kaliteli bir pc toplamak istiyorum tercihim amd olacak. aynı anda birkaç program çalıştırabileceğim güzel bir pc önerir misiniz.

• iş makine si olarak kullanacğın belli bence p4 seç conroe2 ,yüksek ram li bir makine şine yarar
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaferaltay

iş makine si olarak kullanacğın belli bence p4 seç conroe2 ,yüksek ram li bir makine şine yarar
    quote:

Orjinalden alıntı: zaferaltay

iş makine si olarak kullanacğın belli bence p4 seç conroe2 ,yüksek ram li bir makine şine yarar

ne alakası yap eğer makinayı iş amaçlı kullancaksanda amd almalısın. amd nin gerçek gücünü herkes biliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: athlon_35

quote:

ne alakası yap eğer makinayı iş amaçlı kullancaksanda amd almalısın. amd nin gerçek gücünü herkes biliyor.

Alıntıları Göster
    quote:

Core 2 duo p4 değil

• quote:

Orijinalden alıntı: DELTA53

quote:

Core 2 duo p4 değil

Alıntıları Göster
    iyi de hiç bir öneri gelmemiş ama.
    ben zaten amd x2 düşünüyorum acelem yok aslında bir ay sonra alacam araştırmadan almak istemiyorum.
    yanında bir ups ve bir de adsl modem de alacam önerilerinizi bekliyorum.
    oyun oynamam ben ama internete girerim daha çok proje amaçlı bir bilgisayar toplamak istiyorum önerilerinizi bekliyorum....teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tevekkül -- 30 Ağustos 2006; 10:38:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tevekkül

ben zaten amd x2 düşünüyorum acelem yok aslında bir ay sonra alacam araştırmadan almak istemiyorum.
    oyun oynamam ben ama internete girerim daha çok proje amaçlı bir bilgisayar toplamak istiyorum önerilerinizi bekliyorum....teşekkürler

Alıntıları Göster
    conroe alacaksın ram 2gb öneririm çizim tasarım yapacaklara... bende hazır liste var istersen mail veya msn olarak yollayayim

• quote:

Orijinalden alıntı: athlon_35

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: athlon_35

quote:

yavaşş. conroe alacaksın arkadasım 1gb ramli bir sistem sana yeter. eger dusunursen imzadaki gibi cpu+anakart+ram yeter sana. ilave ram yaparsan senin icin daha iyi olur..

• quote:

Alıntıları Göster
    amd x2 4200+ 220 $
    MSI - K9NGM2 87 $
    kingston-236$ 2*1 gb
    segate sata2 320 gb 16 mb cache=111 $
    samsung-997mb=235$
    nec nd4550 BLACK=56$
    aopen-h600a33=61$
    airtes rt210=96 $
    window xp professıonal=143 $
    cooler master -RS-450-ACLY=97$
    kdv dahil 1500$

• quote:

Orijinalden alıntı: GraY_FoX

conroe alacaksın ram 2gb öneririm çizim tasarım yapacaklara... bende hazır liste var istersen mail veya msn olarak yollayayim

Alıntıları Göster
    Selamlar...
    Ben de tasarim icin sole bi sey alicam,siparisler gelecek bi kac gun icinde
    GIGABYTE DS3
    CORE 2 DUO E6400
    CORSAIR TWIN2X1024-5400C4(667-4-4-4-12) 2*512 simdilik yeter,aslinda 2GB dusundum,para yetmedi
    Leadtek 7900GT

Hard disk filan ve sayri parcalari eski sisemden alicam....Yillardir AMD kullaniyorum,tasarimda cok iyi,yalniz simdi fiyatta pek bi fark yok INTEL`den ama performans daha dusuk.Bi bakalim nasil bi sey...

• quote:

Orijinalden alıntı: qozmo

quote:

Orjinalden alıntı: athlon_35

quote:

yavaşş. conroe alacaksın arkadasım 1gb ramli bir sistem sana yeter. eger dusunursen imzadaki gibi cpu+anakart+ram yeter sana. ilave ram yaparsan senin icin daha iyi olur..

Alıntıları Göster
    Orjinalden alıntı: qozmo

bende katılıyorum arkadaşım sistem iyi ama ; Intel® Core™2 CPU 6300 @ 1.86GHz | Intel DP965LT | Kingston 1GB DDR2 667MHz | 300GB Seagate NCQ Sata2 | Leadtek PX6800GS TDH Extreme | Nec 4571 DVD/Rw | LG CD/Rw | 19 Sony S95FRB | A4Tech X7 |

ram takviyesi şart tabiki

• quote:

Orijinalden alıntı: tutalchamen

Orjinalden alıntı: qozmo

bende katılıyorum arkadaşım sistem iyi ama ; Intel® Core™2 CPU 6300 @ 1.86GHz | Intel DP965LT | Kingston 1GB DDR2 667MHz | 300GB Seagate NCQ Sata2 | Leadtek PX6800GS TDH Extreme | Nec 4571 DVD/Rw | LG CD/Rw | 19 Sony S95FRB | A4Tech X7 |

ram takviyesi şart tabiki

Alıntıları Göster
    INTEL anakartlarinda OC 0 ama,nir az overclock da yapmak lazim da.Cok merak ediyorum.Ayrica Vista icin 1Gb az ya.Bi kere yukledim yetmiyo aslinda,haklisin.Ama Sonradan RAM degistiririm.Daha baya XP kullanilacaktir...

• quote:

Orijinalden alıntı: Alx

INTEL anakartlarinda OC 0 ama,nir az overclock da yapmak lazim da.Cok merak ediyorum.Ayrica Vista icin 1Gb az ya.Bi kere yukledim yetmiyo aslinda,haklisin.Ama Sonradan RAM degistiririm.Daha baya XP kullanilacaktir...

Alıntıları Göster
    quote:

Alx Tarih 30 Ağustos 2006; 10:58:11
    Selamlar...
    GIGABYTE DS3
    CORE 2 DUO E6400
    CORSAIR TWIN2X1024-5400C4(667-4-4-4-12) 2*512 simdilik yeter,aslinda 2GB dusundum,para yetmedi
    Leadtek 7900GT

arkadaşa katılıyorum fakat paran yetmezse corsair value select 1gb veya 2gb alabilirsin,
    hdd olarakda 250gb seagate 7200.10 al veya 250gb tında üstünde alabilirsin
    işlemci 6300-6400 sana kalmış arada pek fark yok

son olarak eğer bütçen iyi ise corsair 2gb ram,e6400,ds3 yerine dq6 alabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: trkocaer

quote:

Alx Tarih 30 Ağustos 2006; 10:58:11
    Selamlar...
    GIGABYTE DS3
    CORE 2 DUO E6400
    Leadtek 7900GT

arkadaşa katılıyorum fakat paran yetmezse corsair value select 1gb veya 2gb alabilirsin,
    hdd olarakda 250gb seagate 7200.10 al veya 250gb tında üstünde alabilirsin
    işlemci 6300-6400 sana kalmış arada pek fark yok

son olarak eğer bütçen iyi ise corsair 2gb ram,e6400,ds3 yerine dq6 alabilirsin

Alıntıları Göster
    iyi mi şimdi bunlar

• quote:

iyi mi şimdi bunlar

Alıntıları Göster
    Tasarım dediniz ama Endüstriel ürün tasarımı mı ? Mimari tasarımmı bilemiyorum lakin Minimum 1.5 gb Ram alın ben okul projelerimde bile 1.5 ramin sıkıntısını çektim . Ekran kartı içinde öyle 7900 gt ye gerek yok 7600 gt bile işinizi rahatlıkla görür ki işiniz cad - cam ise daha profesyonel kartlara bakın oyun kartları tam işinizi görmez. İşlemci olarak 64 bitlik çift çekirdekli ister Amd x2 istersenizde İnter core 2 duo alın memnun kalırsınız , son testlere göre Core 2 duo alıp overclock ta yaparsanız harika olabilir ...

• quote:

Orijinalden alıntı: muratti

Tasarım dediniz ama Endüstriel ürün tasarımı mı ? Mimari tasarımmı bilemiyorum lakin Minimum 1.5 gb Ram alın ben okul projelerimde bile 1.5 ramin sıkıntısını çektim . Ekran kartı içinde öyle 7900 gt ye gerek yok 7600 gt bile işinizi rahatlıkla görür ki işiniz cad - cam ise daha profesyonel kartlara bakın oyun kartları tam işinizi görmez. İşlemci olarak 64 bitlik çift çekirdekli ister Amd x2 istersenizde İnter core 2 duo alın memnun kalırsınız , son testlere göre Core 2 duo alıp overclock ta yaparsanız harika olabilir ...

Alıntıları Göster
    Dostum, merhaba

kısa bir örnek vereceğim.yorumu sana kalmış
    bendeki sistem

AMD 64 + 3000 s754
    512 ram
    80 GB HDD

autocad
    photoshop
    solidworks
    winamp
    msn
    nero(DVD yazıyorum)
    ares (p2p) paylaşım açık

ekran geçişleri ve çizimlerde sorun yok.çok hafif bir yavaşlama var(CPU %20 civarı çalışıyor)
    ve pc gayet iyi

önemli olan RAM.

• yüksek çözünürlüklü widescreen lcd monitor.
    en az 2 gb ram.
    sata2 harddisk.raid.
    core2duo e6400 veya bütçeye göre 6600.
    oc ile işiniz olucağını sanmıyorum o yüzden hem stabil hem uygun fiyatlı intel anakartlar.
    7600 GT yada profesyonel ekran kartları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bartholomeos

yüksek çözünürlüklü widescreen lcd monitor.
    en az 2 gb ram.
    sata2 harddisk.raid.
    core2duo e6400 veya bütçeye göre 6600.
    oc ile işiniz olucağını sanmıyorum o yüzden hem stabil hem uygun fiyatlı intel anakartlar.
    7600 GT yada profesyonel ekran kartları.
    çizim ve tasarım yapmak istiyosan monitör olarak samsung 940BW'yi öneririm.
    Diğerlerini arkadaşlar söylemiş zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: dark-knight

çizim ve tasarım yapmak istiyosan monitör olarak samsung 940BW'yi öneririm.
    Diğerlerini arkadaşlar söylemiş zaten

Alıntıları Göster
    tavsiyem core2duo E6400...
    ekran kartı olarak 7900gt olabilir
    ramde en az 2gb olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: Intergs

tavsiyem core2duo E6400...
    ekran kartı olarak 7900gt olabilir
    ramde en az 2gb olsun...

Alıntıları Göster
    çizim ve tasarım için ekran kartının hiç bir önemi yoktur.
    pahalı bir ekran kartı alacağına ona vereceğin parayla ram ve işlemci modellerini yüksek tutmanı
    öneririm.
    render ve çizim programlarında ekran kartının hiç bir artısı yoktur.
    bununla ilgili forumda detaylı bir makale vardı ama bulamadım şimdi.
    kısacası işlemci ve ram e yüklen...

• quote:

Orijinalden alıntı: delidavut

çizim ve tasarım için ekran kartının hiç bir önemi yoktur.
    pahalı bir ekran kartı alacağına ona vereceğin parayla ram ve işlemci modellerini yüksek tutmanı
    öneririm.
    render ve çizim programlarında ekran kartının hiç bir artısı yoktur.
    bununla ilgili forumda detaylı bir makale vardı ama bulamadım şimdi.
    kısacası işlemci ve ram e yüklen...

Alıntıları Göster
    Anakart EPOX EP-MF570 SLI (nForce570 SLI,GLAN,SATA,RAID,AM2) 159 $+KDV
    Ram KINGSTON DDR2 667 1024MB 106 $+KDV
    DVD Writer NEC ND4571 16X Dual Layer Box (Bej) 55 $+KDV
    Ekran Kartı SAPPHIRE 256MB ATI Radeon X1600 XT (PCI-E) AVIVO 152 $+KDV
    Modem ASUS 6020BI 4 Port Wireless ADSL 88 $+KDV
    Disket Sürücü OEM 1.44 MB Siyah 8 $+KDV
    Hdd SAMSUNG 250GB 7200RPM 8MB SATAII 87 $+KDV
    İşlemci AMD Athlon 64 X2 4200+ AM2 (2.2GHz, 1024K, AM2) BOX 223 $+KDV
    Kasa AOPEN H600B-B28 400W Siyah 100 $+KDV
    Klavye-Mouse Seti LOGITECH Cordless Desktop LX700 81 $+KDV
    Monitor SAMSUNG 997MB 19\" FLAT CRT (Gümüş-Siyah) 183 $+KDV
    Speaker CREATIVE INSPIRE 5200 5+1 79 $+KDV
    Toplam Tutar: 1321 $+KDV

KDV Dahil Toplam Tutar: 1558.78 $
    KDV Dahil Türk Lirası: 2,305,435,620 TL

mavi bilgisayardan aldım değerleri bu sistem nasıl bir de ups alırım ilerde de ram takviye yaparız.yorumları bekliyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.