Şimdi Ara

Çizim yeteneğimi nasıl geliştirebilirim?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
2
Favori
2.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir hobim olsun istiyorum. Karakalem yapmak istiyorum ancak hiç yeteneğim yok. Önerebileceğiniz şeyler var mı.

• en basitten baslaman lazım. ilk çizgiyle pratikler daha sonra kolay objelerden daha zoruna dogru duzenli ve surekli çizim yapmalısın o zaman geliştirebilirsin.
  • Takip

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muzun içinde gelen böcek

en basitten baslaman lazım. ilk çizgiyle pratikler daha sonra kolay objelerden daha zoruna dogru duzenli ve surekli çizim yapmalısın o zaman geliştirebilirsin.

Ben de böyle bir şey düşünüyorum.18 yaşındayım ama bu zamana kadar okuldaki resim dersi dışında elime kalem almadım.Cin aliden ötesine geçemiyorum.Bu işler doğuştan mı geliyor yoksa çocukluktan itibaren mi geliştirilmeli.Kısacası çok mu geç kaldım.Şimdi çalışsam geliştirebilir miyim? Hiçbir hobim yok.Hobi olsun istiyorum.

Birde ilginiz var mı bilmiyorum da aynı şekilde karikatür de çizmek istiyorum.Neler önerirsiniz.

İnternette karakalem videolarıyla gelişir mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: kesnek

quote:

en basitten baslaman lazım. ilk çizgiyle pratikler daha sonra kolay objelerden daha zoruna dogru duzenli ve surekli çizim yapmalısın o zaman geliştirebilirsin.

Ben de böyle bir şey düşünüyorum.18 yaşındayım ama bu zamana kadar okuldaki resim dersi dışında elime kalem almadım.Cin aliden ötesine geçemiyorum.Bu işler doğuştan mı geliyor yoksa çocukluktan itibaren mi geliştirilmeli.Kısacası çok mu geç kaldım.Şimdi çalışsam geliştirebilir miyim? Hiçbir hobim yok.Hobi olsun istiyorum.

Birde ilginiz var mı bilmiyorum da aynı şekilde karikatür de çizmek istiyorum.Neler önerirsiniz.

geç kalmak diye bir şey yok. yetenekli oldugunu dusunenler daha cok calışır bu yuzden gelişir. çalışmadıgın surece yerinde sayarsın yetenekli olsan da. hobi olarak diyorsan bunlari dusunme.
    karikatüre ilgim yok
    internette bir sürü resimle ilgili video var ancak iyiyle kotuyu ayirt edebilmen lazım. cunku herkes para için o tarz videolar cekiyor. ciddi bi şekilde o işi yapanlari takip edebilirsin. sanatci olanlari. amatorlerin calismalarini taklit etme. cunku hatalarini da taklit edersin. bu iyi olmaz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kesnek

quote:

geç kalmak diye bir şey yok. yetenekli oldugunu dusunenler daha cok calışır bu yuzden gelişir. çalışmadıgın surece yerinde sayarsın yetenekli olsan da. hobi olarak diyorsan bunlari dusunme.
    karikatüre ilgim yok
    internette bir sürü resimle ilgili video var ancak iyiyle kotuyu ayirt edebilmen lazım. cunku herkes para için o tarz videolar cekiyor. ciddi bi şekilde o işi yapanlari takip edebilirsin. sanatci olanlari. amatorlerin calismalarini taklit etme. cunku hatalarini da taklit edersin. bu iyi olmaz.

Hobi olarak düşünüyorum evet ama iş sararsa uzun süreli bir hobi olur benim için.Yani bir uğraş olarak devam ederim gittiği yere kadar.

Dediğiniz gibi youtube videolarından seçerek çalışmaya başlayacağım.

Teşekkür ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bol bol cizim yaparak
  • Bende takip ediyim elim yatkındır böyle ince işlere ama nereden nasıl başlamak laızm ? Youtube kanalı felan var mıdır basit çizimler yapan ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajım bulunsun.
  • Bol bol çizim yapmanız lazım. Kalemi elinize her aldığınızda karalayın bir şeyler. Mükemmellik beklemeyin çizimlerinizden, sadece basit şekillerle hayalinizdeki şeyi çizin. Birşeylere bakıp da çizim yapabilirsiniz. Tavsiyem internetten bulduğunuz resimler değil de etrafınızdaki basit objeleri çizmeye çalışın. Bunu bana resim hocam söylemişti ama ben dinlememiştim, keşke kursu asmasaydım diyorum şimdi. Bir de başlarken yapılan en büyük hata kalın kalın bastıra bastıra çizmek. Eliniz rahat olsun, bileğinizle değil de kolunuzla çizin.

Eğer ileride kalemi elinize aldığınızda birkaç dakikada harika eskizler yapmak istiyorsanız bu işi ciddiye almanız lazım. Mesela işe insan anatomisini öğrenerek başlayın. Kasların nerelerde bağlandığı, ölçüleri, farklı pozlarda aldıkları şekiller... Youtube'da onlarca tutorial var. Eğer ingilizce olması sorun değilse bu vereceğim kanaldaki videolara bakın, baya yardımcı olacaktır.

https://www.youtube.com/user/ProkoTV

• 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.