Şimdi Ara

Classic WoW Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu yazıyı klasiğe başlamayı düşünenler için ve/veya retail oynayan arkadaşların bazı yorumlarına cevap vermek için yazıyorum, yazmam çok gerekli değildi elbette ama vaktim vardı yazayım dedim. Öncelikle bazı oyuncular klasiği çok yanlış anlamışlar, yapılan yorumlarda genelde "oyun zor değil sadece vakit alıyor" gibi cümleler görüyorum. İlk olarak bu oyun sizin bildiğiniz wow değil, yani oyun 60 level olunca başlamıyor, oyun 1 level itibari ile başlıyor, o nedenle karakter kasmak vakit kaybı değil oyunun bir parçası oluyor. Eğer aklınızda oyunu -sadece- 60 olduktan sonra ciddiye almak varsa zaten yanlış yerdesiniz. Oyunun zor olması vakit alması ile alakalı zaten ama bunu yaşayan bir dünyada yapmak farklı bir eğlence. Örnekleyelim, level 20 olduğunuzda bir yerlerde elite görevi varsa parti kurarsınız ve diğer maceracılar ile görevinizi yapmaya çalışırsınız (Kahraman değilsiniz sadece gezgin/maceracısınız) bu arada başınızdan birçok olay geçer, düşe kalka görevi tamamlarsınız; bu, oyunun bir parçasıdır ve bu mantıkla oynarsanız oyun gayet de eğlencelidir. Daha sonra gider bambaşka bir haritada görevler yapar, belki eski grubunuzdan birkaç kişiyle orada da karşılaşır, inn içinde oturup bir iki bira içersiniz. O arada Horde/Ally baskın yaparsa hoppala başka bir serüven. Oyunun size sunduğu şey aslında budur, tabii ki endgame vs. de yapabilirsiniz ama bu bahsettiklerimden bağımsız sadece endgame oynamak istiyorsanız yanlış yerdesiniz. Karakterinizle bütünleşmelisiniz, yaptığınız her iyiliğin ve kötülüğün karşılığı olacak. Siz insanları unutsanız da onlar sizi unutmayacak, bunu anlayacaksınız. Ve en önemli konunun yine altını çiziyorum, her level ciddiye alınmalıdır; yoksa oyunun yüzde ellisini yok sayarsınız.

Bunlar size göre değilse başlamamanızı öneririm.

Şu oyun yıllar sonra oynarken bile hala mistik, parti ile ogre keserken yaşadıklarımı raidlerde yaşayamadım yemin ediyorum. Bu saatten sonra güncel wow benim için Alternatif evrendir. Lich King hala uyanmadı :)

Bir de klasiğe teşekkür etmelisiniz, farkında değilsiniz ama forumu bile klasikçi dinozorlar canlandırdı. Aramızdaki sürtüşmeler ise adetten.

Classic WoW Hk.

• Çok güzel yazı olmus eline sağlık
  • Eline sağlık , miss gibi yazı olmuş. Classic tamda anlattığın gibi ah birde mage ler overpower olmasa :). Grathgor dan sevgilerle
  • çoğuna katılıyorum. retailin ayrı güzellikleri var ben classic kadar retaili de seviyorum ama karşılaştırmak gereksiz. aynı grafikler ama farklı oyun gibi düşünülebilir çünkü eğlence mantığı farklı.
    rank istiyorum gelsin ama şu bg'ler keşke hiç gelmese de yaşayan dünyayı yok etmeseler yine.
  • Cok dogru, 15 level’da herseyi birakip fishing, herbalism, alchemy’ye yoneldim, belli miktar paradan sonra AH oynamaya basladim, 40 levelda millet at icin para dilenirken ben dusuk level karakterle gunde 20g kasiyorum.
    Tabi 60 olsam o 20g cop param olur ama phase2’ya daha cok uzun bir zaman var ve ben oyunu direkt tuketmek istemiyorum. Questing ve level kasma isini canim sikildikca yapiyorum. Suan favorim poollarda balik kovalayip ot toplamak ve daha sonra bunlarla iksir olusturup satmak.

Gecen gun toplu free action potion craftlayip AH’deki butun free action potionlari 30silverdan alip bir kac karakterle 40’dan koyup sattim, suan free action potion fiyati 45silver.
    Gece oyunun bosalmaya basladigi saate yakin yapinca bunu ucuzdan tekrar koyacak kimse kalmadigi icin millet mecbur aliyor benden.

Ek is olarakta AH’le ugrastigim sirada chatten guild sign spami atiyorum, sign basi leveli dusukse 25, yuksekse 50silver aliyorum, gunde bir 2 silver falan bundan geliyor zaten sirf. Fazla bir miktar degil ama ugrasmadan kazandigim beles para, 100 gunde 200g yapar.

He bir de vendorlardan 20s’e recipe toplayip ah’de 1g’den satiyorum gunde bir kac tane.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi made off hit her -- 27 Eylül 2019; 6:50:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sen bilgili birine benziyon. Bi kaç sorum var. Ben 2005 den beri wow oynamak istiyorum. İş güç zaman şartlar bula bula olmadı işte. Geçen sene bi ay battlechest kutumdan çıkan kodla oynadım. Bana biraz ortadan başlıyorum gibi geldi bende bıraktım.

Şimdi bu oyunun ilk görüntüsü olan cüce rifleman ile oynamak benim en çok istediğim şey. Bende tekrardan bu ücretsiz olan sunuculardan biriyle başlamaya çalıştım ama heyhat oyun haritada görev desteği olmadan aşırı zor.

Benim amacım level yükselmek. Öyle savaş suikast bana göre değil. Balık tutayım demircilik yapayım zor mu bunlar? Role play serverda zorluk çekermiyim?

Classic wow mu normal wow mu daha uygun bana sonuçta bi tane karakter geliştirip ilerlemek istiyorum. Zamanım yok. Öyle saatler harcayamam. Ama oynamak istiyorum.

• Retail de en büyük sıkıntı bence her ek pakette önceki bütün herşeyi bırakıp sadece yeni pakette gelen yere odaklanıyor olmamız. Oyunun koca bir dünyası olsa bile bizi sadece yeni haritaya hapsedip end game de oradan orada koşturtuyor.Classic in güzel yanı bütün azeroth bize açık. Bu haliyle oyun kendini BFA dan daha zengin hissettiriyor. Retail den ayrı olarak ilerde Classic e genişlemeler gelirse umarım buna uygun hareket ederler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: küfrettin

Sen bilgili birine benziyon. Bi kaç sorum var. Ben 2005 den beri wow oynamak istiyorum. İş güç zaman şartlar bula bula olmadı işte. Geçen sene bi ay battlechest kutumdan çıkan kodla oynadım. Bana biraz ortadan başlıyorum gibi geldi bende bıraktım.

Şimdi bu oyunun ilk görüntüsü olan cüce rifleman ile oynamak benim en çok istediğim şey. Bende tekrardan bu ücretsiz olan sunuculardan biriyle başlamaya çalıştım ama heyhat oyun haritada görev desteği olmadan aşırı zor.

Benim amacım level yükselmek. Öyle savaş suikast bana göre değil. Balık tutayım demircilik yapayım zor mu bunlar? Role play serverda zorluk çekermiyim?

Classic wow mu normal wow mu daha uygun bana sonuçta bi tane karakter geliştirip ilerlemek istiyorum. Zamanım yok. Öyle saatler harcayamam. Ama oynamak istiyorum.
    Bunu oynayış tarzın belirler. Güncel oyunu oynayarak da dediklerini yapabilirsin klasik oynayarak da. İnsanların çoğu klasiği unuttukları için oyun 60'da başlıyor sanıyor e haliyle 60 olmadan içeriği önemsemiyorlar, sen önemsersen her levelde dediklerini yapabilirsin. Zaman harcamana gerek yok çok fazla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hirbag

çoğuna katılıyorum. retailin ayrı güzellikleri var ben classic kadar retaili de seviyorum ama karşılaştırmak gereksiz. aynı grafikler ama farklı oyun gibi düşünülebilir çünkü eğlence mantığı farklı.
    rank istiyorum gelsin ama şu bg'ler keşke hiç gelmese de yaşayan dünyayı yok etmeseler yine.
    Classic WoW Hk.
    Retail raid ve hikaye anlatımı olarak güzel ama single player. Ekran görüntüsündeki olayı yaşaman pek mümkün olmuyor artık.

Classic FTW

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darth Revan -- 27 Eylül 2019; 21:31:50 >

• Darth Revan kullanıcısına yanıt
    hehe iyi bir community var
  • Bir oyunda hile yaptığınızda, yapacak başka bir şey kalmaz çok çabuk sıkılırsınız ya, WoW un şuan ki hali de öyle.

Ama dün akşam WoW klasik oynadım 5 Level olana kadar 1 saat uğraştım. İşte bu dedim özlediğimiz oyun geri gelmiş (:
  • Son bir aydır classic oynuyorum ve bu zaman zarfında hiç retaili açmadım. 2005 te başlamıştım wow’a ve bu zaman kadar hep oynadım. Şunu diyebilirim ki bizim son yıllarda oynadığımız oyun wow değilmiş. Bir ayda anca lvl 50 olabildim. Ama 60 olmam 1 yıl bile sürse gene devam ederim. Vanilla zamanında üç ay sürmüştü 60 olmam. Tabi o zamanlar quest addonları falan yoktu. Bu saatten sonra wow retail oynamak hiç içimden gelmiyor. Basit saçma bir oyun gibi geliyor bana. Hani şu uzak doğu oyunları var ya bol rakamlı ve ışıklı olanlar. Onlar gibi retail wow benim gözümde. Umarım blizzard gerekli ilgiyi gösterir ve classic ruhu devam eder. Kim bilir belki retaile göre farklı bir paralel evren olur. Yeni raid yerleri dungeonlar vs.. tabi classic ruhunu , gameplay’ini öldürmeden.

• retail yeni oyuncular, özellikle lol ve dota tarzı oyunlara rekabetçi ama daha çabuk olup biten şeyleri sevenlere hitap ediyor tam RPG havasında değil

akşam evde olduğu veya fırsat bulduğunda 3-5 mythic+ atayım karakterim böyle süslü püslü olsun, ve birileri ile sürekli yarışta olayım en iyi ben olayım ranking isteyenler ağırlıkta

classic daha çok eski oyuncular sadece bu oyunun eskileri değil oyun dünyasının eski oyuncuları RPG daha önemli daha ağır ama sindire sindire ilerleyen, bir nevi aşırı aksiyondan uzak tarz

oyunculara hitap ediyor bana göre hatta çoğu DPS meter olmasa bile hiç önemsemeyecek, ranking onlar için çok geri planda. eğlence ve ortam onlar için öncelikte.

tabi %100 olmasa da ağırlıklı gözlemlerim böyle,

birde retail şu son hali filan çok başka bir oyun özellikle bu vulpera lar v.s de eklendi oyun warcraft dan başka bir oyuna dönmüş halde.

bir classic e bakıyorum birde retail e çok farklı geliyor bana. hani retail de warcraft ismini çıkarsalar şaşırmayacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F1E7D6C06 -- 24 Ekim 2019; 20:38:12 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.