Şimdi Ara

Clio 1.4 RNA Rölanti sorunu. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
1
Favori
4.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • normalde çöpe gidecek araba ama işte bu ülke çoçuklarına bunu r eva görüyor.

• Bu araçlar lpgde ateşleme sistemini çok çabuk yiyor maalesef. 8 yıl 1.4 8v 2005 clio symbol kullandım aynı motor sanırım.
  • Arkadaşlar servise gittim. Sorun gaz kelebeğinde dediler ve 3700₺ masraf çıkardılar. Sanayiye gidip 2 kutu balata spreyi ve bir tane rölanti motoru aldım. Toplam 130₺ verdim. Kelebeği temizleyip rölanti motorunu değiştirdim. Bir iki kere üst devirlerde kaldı ancak gaz verince düzeldi. Şimdi rölanti 1100-1200 devir arasında kalıyor. Rölanti biraz yüksek ancak videodaki gibi gaz verip kesmiyor. Aracı 2 gündür şehir içinde kullanıyorum bir sorun çıkarmadı. İnşallah uzun yol yaptıktan sonra da eski haline geri dönmez. Önceden sadece temizletmiştim 5-6 bin km sonra tekrar yapmaya başlamıştı. Bu sefer rölanti motorunu da değiştirdim. 3700₺ vermek yerine şimdilik 130₺ ile soruna çözüm buldum. Sorunun akıbetine göre konuya yazmaya devam edeceğim.
    Araçlarımız eski ancak yapacak bir şey yok. Eldeki imkanlar bu araçları tamir edip binmeye yetiyor. Gönül ister ki hepimiz sıfır araçlara binelim, ne başımız ağrısın ne de cebimizden para çıksın. Sanayideki ustalara da fazla güvenmeyin elinizden geliyorsa sorunu kendiniz çözmeye çalışın.

• quote:

Orijinalden alıntı: 58daging

Arkadaşlar servise gittim. Sorun gaz kelebeğinde dediler ve 3700₺ masraf çıkardılar. Sanayiye gidip 2 kutu balata spreyi ve bir tane rölanti motoru aldım. Toplam 130₺ verdim. Kelebeği temizleyip rölanti motorunu değiştirdim. Bir iki kere üst devirlerde kaldı ancak gaz verince düzeldi. Şimdi rölanti 1100-1200 devir arasında kalıyor. Rölanti biraz yüksek ancak videodaki gibi gaz verip kesmiyor. Aracı 2 gündür şehir içinde kullanıyorum bir sorun çıkarmadı. İnşallah uzun yol yaptıktan sonra da eski haline geri dönmez. Önceden sadece temizletmiştim 5-6 bin km sonra tekrar yapmaya başlamıştı. Bu sefer rölanti motorunu da değiştirdim. 3700₺ vermek yerine şimdilik 130₺ ile soruna çözüm buldum. Sorunun akıbetine göre konuya yazmaya devam edeceğim.
    Araçlarımız eski ancak yapacak bir şey yok. Eldeki imkanlar bu araçları tamir edip binmeye yetiyor. Gönül ister ki hepimiz sıfır araçlara binelim, ne başımız ağrısın ne de cebimizden para çıksın. Sanayideki ustalara da fazla güvenmeyin elinizden geliyorsa sorunu kendiniz çözmeye çalışın.

baştaki mesajımdan hatırlarsınız belki bizde de aynı sorun var. 98 clio rta motor. rolanti motoru nasıl 130 lira hocam valla çok iyi almışsınız. biz de 2 gün önce değiştik 230 lira mga marka. parçacıya sorduk orjinal mais yokmuş üretilmiyor zaten olsa da 2300 fiyatı dedi. önceki rolanti motoru da sagem markaydı. bu ikinci kez değişimimiz. yine de tam randıman alamadık. ilk gün çok iyiydi ama yine eskisi gibi rolanti dengesiz şuan.

stop etme ve marş almama sorununu da bi nebze buji değişimi ile çözdük. mevcut bujiler 3 bin km bile yapmamışken usta söküp gösterdi hepsi kömür gibi kapkara idi. yeniledik hepsini ama dediğim gibi hala yüzde yüz sorun geçmiş değil.

ustalar da artık bıkmış durumda. her yeni ustaya gidişinde çok güzel ilgileniyorlar. ama sorun geçmediği için tekrar tekrar gittiğimizde ilk zamanki gibi davranış olmuyor. 5-6 usta gezdi peder durum bu maalesef. baya bezdi kendisi zaten kredi ile zar zor almıştı. en sonunda satacak araba filan da almayacak artık..

• Sanzimanin uzerinde hiz sensoru var, bu sensor arizalandigi zaman da devir dalgalanmasi yapiyor. focus aracimin yillarca suren devir dalgalanmasi problemini bir ustanin bu tespiti ile 80 tl gibi bir rakama cozmustum. siz de sensorun soketini cekip araci bu sekilde test edin.
  • Qonrul kullanıcısına yanıt
    Clio 1.4 RNA Rölanti sorunu.

Hocam aracın üstünden çıkan parça bu. Bunun aynısını aldım araca taktım. İnternete 75₺ parçacı 100₺ ye sattı. Benim harcadığım 130₺ içinde iki adet de balta spreyi var. Önceki usta gaz kelebeğinin altındaki contayı da değiştirmişti. Contanın orijinali siyah o turuncu takmış yan sanayi. Bu akşam aracı tekrar kullandım hiçbir sıkıntı yok. İnşallah sıkıntı olmadan devam ederiz. Allah kimseyi ne hastaneye ne de sanayiye düşürmesin.

Hocam bu stop etme ve marş almama sorunu için krank mili sensörünü.değiştirdiniz mı acaba ? Clioların diğer kronik sorunundan birisi de bence krank mili sensörü. Araç kafasına göre bazen çalışıyor bazen çalışmıyor. Marş basıyor ancak ateşleme bir türlü gercekleşmiyor. Yolda giderken stop edebiliyor. Bu parça da fazla pahalı değil ve sadece 2 adet 10 numara vida tutuyor.

• quote:

Clio 1.4 RNA Rölanti sorunu.

Hocam aracın üstünden çıkan parça bu. Bunun aynısını aldım araca taktım. İnternete 75₺ parçacı 100₺ ye sattı. Benim harcadığım 130₺ içinde iki adet de balta spreyi var. Önceki usta gaz kelebeğinin altındaki contayı da değiştirmişti. Contanın orijinali siyah o turuncu takmış yan sanayi. Bu akşam aracı tekrar kullandım hiçbir sıkıntı yok. İnşallah sıkıntı olmadan devam ederiz. Allah kimseyi ne hastaneye ne de sanayiye düşürmesin.

bu parça değildi sanki. ucu böyle sivri değildi. net de bilmiyorum ama benzetemedim.

krank mili sensörünğ değiştirmemiştir babam tahminimce. çünkü her usta ya bujileri değiştiriyor ya da rolanti motorunu. bir de rolanti ayarı yapıyorlar elle. ama bunu da söyleyeyim babama. teşekkürler hocam.

Ne demek hocam elimden geldiğince yardimcı olurum. Yaklaşık 10 yıldır bu aracı kullanıyorum. Bende sürekli arıza veren parça krank mili sensörü oldu. Rölanti motorunu da değiştirince gaza biraz geç tepki vermeye başladı ancak çekişte sorun yok. Videodaki gibi gaz da vermiyor. Bu sorun da büyürse potansiyometreyi değiştireceğim. Araçlar eski ancak mecburen kullanıyoruz. Elimizden geldiğince de arızaları kendimiz giderip işletme maliyetini düşürmemiz lazım. Benim bulunduğum bölgede gerçekten işten anlayan usta yok. Bu yüzden de iş başa düşüyor.

• benim megan 2 viteste kendine gaz veriyordu rölanti 1 .5 2 arası gidiyordu araç ışıkta dururken bile... 0.8 lere 30 sn falan bekleyince gidiyordu hemen şak diye gitmiyordu frene basmaktan mahvolmuştum. sorun map sensöründe çıkmıştı değişti düzeldi pc ye taktılar şak şak 90 tl parçaya verdim çakmasına 50 de işçilik ve arıza tespitine sefaköy sanayide genç bir çocuk baktı anlar ona götür dediler götürdüm adam cidden anladı başkaları pistonları eğmişin cart curt etmişti. 1 ay önce değiştirdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrelll -- 8 Temmuz 2021; 10:12:18 >
  • quote:

Ne demek hocam elimden geldiğince yardimcı olurum. Yaklaşık 10 yıldır bu aracı kullanıyorum. Bende sürekli arıza veren parça krank mili sensörü oldu. Rölanti motorunu da değiştirince gaza biraz geç tepki vermeye başladı ancak çekişte sorun yok. Videodaki gibi gaz da vermiyor. Bu sorun da büyürse potansiyometreyi değiştireceğim. Araçlar eski ancak mecburen kullanıyoruz. Elimizden geldiğince de arızaları kendimiz giderip işletme maliyetini düşürmemiz lazım. Benim bulunduğum bölgede gerçekten işten anlayan usta yok. Bu yüzden de iş başa düşüyor.

siz yazdıktan sonra babama ilettim krank mili sensörü olayını. o da artık ustalardan yılmış kendim yapacam diyor:) bizim 98 clio da bu krank mili sensörü tam olarak nerededir hocam. rolanti motorunu ve bujileri değiştirmişti ama sorunlar hala devam ediyormuş maalesef.

Hocam bu videodaki araç biraz yeni model ancak üstündeki motor bizim araçların motoru ile aynı. Marş sorununu ve çözümünü videoda anlatıyor.

Krank mili sensörü motorun hemen sağ tarafında 2 adet 10mm vida tutuyor. Balata spreyi ile temizleyip takabilirsiniz veya parçayı yenisi ile değiştirebilirsiniz. Beynin arızayı silmesi için de akünün kutuplarını 10-15 dk sökebilirsiniz.

• 58daging 5 kullanıcısına yanıt

aynı şekilde ilettim hocam babama. bakalım çözer inşallah da kurtulur şu sorundan. çok teşekkür ederim yardımın için.

Ne demek hocam. İnşallah çözersiniz.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.