Şimdi Ara

§§§ CLIO 1 CILER BURADA TOPLANALIM §§§ (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.970
Cevap
30
Favori
198.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynen öyle kapasitör yerinden çıkmış tüpe deymiş kısa devre olmuş bagajı bi açtım duman bulutu yükseldi bagajdaki aküyü falan attım allahtan akü bitikti sağlam bişe olsa yakardı allah korudu işte
  • Renault adına herşey

http://www.renaultclubtr.com
  • arkadaslar aracım için yay bulamadıgım icin malum yayları kestirdim ... spor yay satan warmıdır bildiginiz tanıdıgınız eafy yada hangisi uyarsa yalnız minimum 5 cm lazım su an arkalar 7 onlerde yaklasık 6 cm dustu ... yada orjinal yaylarını nerde bulabiliriz europa broadway flash falan uyar gibi sanki bi sitede europa yayı war 25 lira sıfır yay ... orjinal aramamın nedeni ise yeni muayene olayı TUV aracın yaylarına dahi bakıomus kesilmiş ise muayeneden gecemiyormusuz ya spor yay olacak yada orjnal

bende spor bulamassam muayeneye giderken orjinalleri takıp devam etcem niyetim bu muayeneden sonra tekrar takarım kesik olan yaylarımı
  • arkadaşlar merhaba,

aracın sol farına doğru giden hava hortumu lpg bağlattırırken usta tarafından kalın bir plastik ile hava almayacak şekilde kapatılmış.Ben farkında değildim.(aracın çekişi o zamanlar çok iyi değildi.) sonra fark ettik onu tamamen açtık.çekişi çok iyi oldu. O hortum ucunu açtıktan sonra ,yakıta baktım bir değişiklik olmadı.şu an o hortum açık durumda. arkadaşların biri sıcak hava için vs.giblerinden birşey yazmış idi ona pm.attım ama cevap gelmedi.

bu hortumun ucunun normalde açık mı yoksa kapalı mı olması gerekiyor? açık veya kapalı olursa ne farkeder?
    bilgi verirmisiniz teşekkür ederim....
  • kışın soğuk hava girişi kapalı olursa motora eksos monifoltunda sıcak hava girmiş olur motora giren havada nem olayı az olur motor ısısı birazdaha yüksek tutulmuş olur çalışma sıcaklığına daha çabuk ulaşılır pek bi zararı yok kışın
    ama yazın hararet yapabilir
  • mrb arkadaşlar... 98 model clio 1 sahibiyim... siteye üyeliğim çok olmadı ama gerçekten çok faydalı yazışmalar geçiyor... bana da yardımcı olursanız sevinirim..

aracımdaki tekleme problemini bir türlü çözemedik.. bujiler yeni değişti, enjektöre bakıldı her türlü şey yapıldı bulamadık... ustam artık contadan şüphelenmeye başladı ama araba beyaz duman falan atmıyor...

araba rolantideyken de gaza basılı tuttuğum zaman da sürekli tekliyor. şöyle tarif ediyim; eğer ekzos a geçip dinlerseniz sürekli pat pat diye vuruyor... bazen sılaşıyor bazen 4 5 saniyede bir yapıyor.. her teklemesinde de motor sallanıyor sanki kendini atmış bırakmış gibi..

bi fikir verirseniz sevinirim çünkü gerçekten kafayı yemek üzereyim...
  • karadeniz 2005 rolantiyi düzenlemek için bantlıyorlar açık olursa 110-120km hızla giderken boşa aldığında motor stop etmesin diye takıyorlar normalde açık olması gerekiyor ona göre gaz ayarını yaptırmak lazım sıcak soğuk hava girişini otomatik kendi ayarlar motor soğukken manifolttan hava çeker ısındığında soğuk hava kısmından

Fatih.kokcu yetkili servise gittinizmi subapların durumu nasıl?
  • ben de artık servise gitmeyi düşünüyorum... sanayideki ustaların yapabileceği bişey olmadığı kanısına vardırm... ama şöyle bişey farkettim 2. bujiyi çıkarınca arabanın o yaptığı sallanarak tekleme olayı kesiliyo sadece bujinin çıkmış olmasından dolayı bi titreme oluyo... diğer bujileri çıkarınca hem titreme hem de o tekleme devam ediyor... olmazsa bi servise gidip bilgisayara bağlatmayı düşünüyorum...
  • bugün aracın 110bin bakımını bika büyükçekmecede yaptırdım. açıkçası hizmet itibariyle memnun kaldığımı söylemeliyim. aracımı teslim alan arkadaş gün içinde telefonla beni bilgilendirdi ve aracı almaya gittiğimide yapılan işlemleri anlattı. güler yüz ve samimiyet gördüm, bu nedenle çıkan fiyata da fazla aldırış etmedim doğrusu. yapılan işlemlerin tutarı 285 tl(kdv dahil) tuttu. bu işlemlerin içinde subap ayarı, enjektör ve kurum temizliği, kelebek kutusu temizliği ve diğer rutin bakım işlemleri var. fiyat biraz yüksek aslında ama aracın çekişi farkedilir derecede artmış gibi geldi bana ve daha keyifli bir makina olmuş sanki. tabi bu durumda verilen 285 ytl nin psikoljik etkisi de olabilir.
    bunun dışında birde araçla ilgili bir check-up işlemi yapıldı ve bana fiyat teklifi sunuldu. değişmesi öngörülen parçalar ve maliyetleri şöyle;
    sol ön çamurluk bakaliti: 36 tl
    ön amotisör: 2x104=208 tl
    hidrolik direksiyon pompası: 1130 tl
    arka susturucu: 183 tl
    orta susturucu: 143 tl
    hidrolik direksiyon kayışı: 7 tl
    sıcak hava hortumu: 116 tl
    altrernatör kayışı: 8 tl
    arka fren gergi takımı: 90 tl
    amortisör üst takoz takımı: 2x75=150 tl
    kdv dahil toplam 2500 tl ediyor ve bu fiyata işçilik dahil değil.
    11 yaşında bir araç için normal sayılabilecek fiyatlar belki ama şuanki ekonomik durumumda bu fiyatı karşılamam çok güç. belki dönem dönem birer paçası değiştirilerek zamana yayılabilir.

• Kuntelli subap ayarı yaptırdığın için aracın çekişi artmıştır. Bende yaptırdım fakat gene bozuldu heralde benzini içmeye başladı çekiş düştü eski performansı yok motordan şıkır şıkır ses geliyor. Tanıdık ustaya götürdüm yağ yakıyor dedi. Subaplar,pistonlar değişecek 635 ytl malzemeler tutuyor işçilik falan 1500 ytl hep bu lpg yüzünden ekonomi yapacaz diye motoru yedik. Listedeki sıcak hava hortumu nedir 116ytl egzoz çıkışından hava filitresine giren hortum mu? amortisörler ucuzmuş 120 ytl orjinali egzoz susturucuları biraz pahalı gibi
  • evet sıcak hava hortumu dedikleri senin de dediğin gibi egzostan hava filtresine giden parça. amortisörle kıyaslayınca hava hortumu gibi işlevi çokta önemli olmayan bi parça pahalı.
    bu arada geçen hafta kamyonete arkadan çarptım, kaput haşat oldu radyatör patladı. kasko yenilemediğim için cepten ödeyeceğiz. kaput gönye tutmaz dedi usta, yenisi için 750 tl fiyat aldım servisten. far ve radyatörle beraber düşündüğümüzde boya hariç 1000 tl yi bulacak. yani babalara geldik anlayacağınız :)
  • kuntelli geçmiş olsun. Bende önden hafif vurdum kaputu bi türlü yapamadılar geçen sene sordum 500tl idi şimdi 750 mi olmuş. İngilterede tanıdığın varsa ordan alabilirsin veya ebay dan çok ucuz bu aracın parçaları radyatör fanı ile birlikte 20 pound mesela çok parçası var. Yaza doğru burada bulunmayan bir kaç parçasını almayı düşünüyorum.
  • arkadaslar selamlar ufak bi dokunmam oldu haftasonu sol far sinyal camı kırıldı aracım 96 sinyal camı ayrı olanlardan nerden bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim mümkünse far camıda lazım onuda degistireyim degistirmişken diyorum
  • istanbul akasarayda bulman kuvvetle muhtemeldir, geçmiş olsun!
  • Merhaba arkadaşlar hangi marka yağ kullanıyorsunuz birde yağ eksiltme sorununuz varmı. Castrol Magnatec 10W40 kullandım biraz eksiltmeye başladı Birde MOBİL SUPER S 10W-40 deneyeyim diyorum.
  • 10w40 elf kullanıyorum eksiltme sorunu yok şu ana kadar.
    geri viteslerde belirgin bir kavrama sorunu yaşıyorum bu aralar ama düz viteste bir problem yok ne iş anlamadım.
  • arkadaşlar merhaba,,

Allah nazardan saklasın sorunsuz devam ediyorum (sadece yazın biraz yağ azaltmıştı). .......

Sadece herkese bir merhaba diyeyim diye mesaj yazıyorum. siteyi takip ediyorum. mesajları okuyorum.

Hepinize selam ve saygılar. https://forum.donanimhaber.com/images/image.aspx/micons/m16.gif
  • Haftasonu yağ değiştirdim arabada yağ bitmiş 1 litre yağ çıktı çıkmadı 2 hafta böyle kullandım allahtan bişe olmadı. Motora 1000tl sıkışmış yaptıracaz bakalım.
  • öncelikle herkeze selam
    forumu uzun zamandır takip ediyorum. eski bir clio 2 kullanıcısıydım bazı nedenlerden dolayı
    arabamı değiştirdim. suanda clio 1 almaya karar verdim. fakat donanımlarını bilmiyom
    nette araştırmama ramen bulamadım.
    kullanan arkadaşlardan ricam
    1.4 16v =
    1.4 i=
    1.4 Rn=
    1.4 Rt=
    1.4 Rta=
    1.4 Rxt=
    bunların donanım ve motor özelliklerini öğrenmek istiyom.
    yardımcı olursanız sevinirim.
    saygılar
  • torku biraz daha yüksek olsa tadından yenmez bi araba!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuntinelli -- 9 Mart 2009; 20:12:06 >
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.