Şimdi Ara

§§§ CLIO 1 CILER BURADA TOPLANALIM §§§ (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.970
Cevap
30
Favori
198.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • nexsuslord daha önce eklediğin servis dökümanlarını güncellermisin.
  • Renault Clio 1.4 RN olanlar otomatik vitesli olanlardır. Tüm modellerde (RN, RT, v.s.) klimalı olan da olmayan da var. Tam ayrımı bilemiyorum. Kullanım kılavuzundan bir bakmak lazım.

Bende 1997 model 1.4 RN otomatik vites var. Gayet memnunum. Geçenlerde farın camı kırılmıştı ve farı değiştirmeye gerek olmaksızın farın camını hepsiburada.com'dan 15 TL civarında bir fiyata buldum Bir kaç parça daha gerekmişti, Kartal oto sanayi'de hiç bir parçada sorun yaşamadım. Çıkmalarından yan sanayiye kadar her türlü parça var gıbı geldı bana...

Otomatik vites olduğundan yakıt tüketimi fazladır. En yüksek tüketim şehir içi 10 lt / 100 km'yi geçmez. Ortalama da ise 7,7 lt/100 km civarlarında oluyor. Bence güzel araçlardır. Maşallah henüz bir sorun çıkarmışlığı da yok.

• Ankara'da çıkma parça bulmam imkansız.Çok şanslısınız.Değiştirmek istediğim birkaç parçam var.Ne yan sanayi ne de çıkma bulabiliyorum.
  • Aslında ufak tefek parçalardı. Mesela şu anda aracın uzunları yakan sol kolunda bir sıkıntı var. Park ışıkları yanarken veya ışıklar yanmazken kolu kendime doğru çekince uzunlar yanıyor fakat aracın farları açıkken kolu kendime doğru çekince tık diye ses gelir ve farlar direkt uzunda kalırdı. Kolu aynı şekilde bir daha çekince yine tık diye ses gelir ve uzunlardan normale dönerdi. Şimdi o tık sesi gelmediğinden farlar açıkken uzunları açamıyorum (çok uzun bir anlatım oldu ama )

Sanırım sellektör kolunun çıt çıt yapan platini kırıldı. Şimdi bu kolu değiştirmek gerekiyor sanırım ama bulabileceğimi de pek sanmıyorum.. artık bakalım. Sellektör işini şimdilik sis farlarını aç kapa yaparak hallediyorum

quote:

Orijinalden alıntı: yarimpower

Ankara'da çıkma parça bulmam imkansız.Çok şanslısınız.Değiştirmek istediğim birkaç parçam var.Ne yan sanayi ne de çıkma bulabiliyorum.

• Aklımda bulunsun.Denk gelirsem haber veririm...
  • bugün itibariyle 1997 model beyaz 109000 km'deki aracımla bende aranıza katılmış bulunmaktayım...
  • Acil!!!
    1997 1.4 rt radyatör hakkında marka-fiyat-nerede bulabilirim.
    Şimdiden teşekkürler.
  • Hayırlı olsun. Ben de aracımı geçen hafta üzülerek sattım. Yolda Clio 1 gördüğümde özlüyorum valla.

quote:

Orijinalden alıntı: fenerli_ulash

bugün itibariyle 1997 model beyaz 109000 km'deki aracımla bende aranıza katılmış bulunmaktayım...
  • teşekkür ederim. sizin için üzüldüm valla. daha şimdiden alıştım kerataya
  • arkadaşlar araba almayı düşünüyorum bütçem 8000tlye kadar 98 model clio buldum bi kaçtane sizden bilgilerininzi bekliyorum almalımıyım nelere dikkat etmeliyim RN İLE RT ARASINDA ne gibi bi fark var .rahat bi arabamı o paraya tipo falanda alınabiliyo arada kaldım biraz cvplarınızı bekliyorum.
  • Selam arkadaşlar 1998 clio RL aracın harereti birden sona geldiğini farkettim kenera çektim hemen kaputu açtım fana baktım çalışmıyor hemen stop ettim açaba sorun ne olabilir.
  • Termostat arızalanmış olabilir.Fanın devreye girmesi için termostat komut veriyor.
  • termostat motorun üzerindemi? kendim elektrik teknisiyeniyim belki yapa bilirim, yerini bilmiyorum aracı yeni aldığım için daha alışamadım, fan klimayı acınca çalışıyor fanın sağlam olduğunu gösterir.
  • Termostat veya devir daim pompası olabilir.Bence fazla maliyetli birşey olmadığı için tamirciye götürün.O tamir ederken sizde başında durup izleyin bir daha arızalanırsa kendiniz yapmayı denersiniz.
  • Bugün tamire götürdüm tamirde tes ettik fan çalıştı usta belki açmamış olabilir dedi. bakalım işallah tekrar yapmaz. yardımcı olan arkadaşlara teşkürler.
  • meraba arkadaşlar 2001 model 1.4 clio sedan aracımı yeni aldım.

Sorularım:
    1-Büyük avmlerin otoparkına girerken lpg kontrolü yapıyorlar bagajı açıp bakıyorlar . beim araçta arka bagaj kapağında düğme yok aracı stop edip anahtarı bagaja takıp çevirmezseniz açılmıyor aynı modelde aracı olan arkadaşlar buna bi çözüm bulan varmı acaba teşekkürler.

2-Kaloriferim 1-2-3.kademerde çalışıyor 4.kademe çalışmıyor sebebi kalorifer rezisdansındanmı rezisdansa tamiri varmıdır yoksa yenisinimi almak lazım.

3-Bu modeldeki cliolarda polen filtresi varmıdır merak ediyorum. benim kalorifer motor ve polen filtre olabilecek kısmın resmini çektim ekledim

Teşekkürler..

• meraba arkadaşlar guruba yeni katıldım ama 7.5 senedir 97 model clio sahibiyim artık onunla özleştik şu an arabam sanayide komple elden geciyor tamamen keyfe keder mekenik ve koporta boya orjinal bi araba zamanın yorgunlugunu atıyoruz 2 gün sonra tekrar yollardayız sizinle birikimlerimi ve başıma gelenleri burada paylaşmak isterim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayri_şener -- 31 Ekim 2010; 23:59:32 >
  • Selamlar,
    Bende 97 model düz vites klimalı Mavi renk 115.000 binde amamen orjinal bir clio sahibi oldum. Aracın orjinal kitapçığına ve servis kayıtlarına kadar var. Ayrıca alındığı ilk gün vebasto sunroof taktırılmış. İyice keyifli olmuş. Bende dün LPG taktırdım LOVATO marka.

Şu anda tek sıkıntım farlarımı değiştirmek istiyorum. Yılların yorgunluğunu atsın cam gibi göstersin derdindeyim. Depo marka buldum. Çiftine 125 Lira dedi. Sizce uygun mu? Orjinalleri pahalıdır diye sormadım bile. Bu hafta sonu far değişimi yapabilirim.
  • Selamlar

Hararet yükselmişse ve radyatör soğuksa termostat arızalıdır. Eğerki radyatör sıcaksa vede fan açmıyorsa fan müşiri arızalıdır.

Orjinal far valeo marka 224tl tanesi.
  • Farlarımı değiştirdim arkadaşlar. Gerçekten ihtiyacı olan varsa SAĞ farım pırıl pırıl. Eğer ben böyle temiz bir sol far bulsaydım orjinal onu alırdım ama bulamadım.

Pırıl Pırıl olan SAĞ farım ve Sol farım ile birlikte 100 liradan verebilirim. ilan linki de aşağıdadır.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araci-renault-clio-97-model-orjinal-sag-far-hatasiz-33938088/detay

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.