Şimdi Ara

§§§ CLIO 1 CILER BURADA TOPLANALIM §§§ (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.970
Cevap
30
Favori
198.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

§§§ CLIO 1 CILER BURADA TOPLANALIM §§§

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nexsuslord -- 23 Ocak 2011; 23:30:34 >
  • Ön

• Şafak bey iç mekanda 3 farklı renk olması çok hoş olmamış.Bende güneş yansımasından fazlasıyla rahatsızdım ve mat dx-fix kapladım.

Mat 690 dereecye dayanıklı boya ile boyarsam şık duracakmış demek ki.

El boşluğunda yapsam iyi olacak.

Fotoğraflar için teşekkürler..
  • Kokpitteki gri kısımlar yazın komple fil dişi rengine boyanacak. Güneş yansıması normalde yapmaması lazım benim hiç dikkatimi çekmedi. Ön cam orjinal değilmi?
  • Ön cam orjinal ama göğüsün üst kısmı aşınmış veya güneşte fazla kalmış o yüzden biraz parlak duruyor ondan güneş gözüme geliyor.
    Bu arada boya işlemlerini yaparken fotoğraflayıp bizimle paylaşırsanız bizide bilgilendirmiş olursunuz.
    Saygılar..
  • cevaplar için teşekkür ediyorum bizim tek nokta enjeksiyonumuzun karbüratörümünüz üzerinde olması doğrusu şaşırttı enjeksiyonun ben yanma odasına benzin püskürttüğünü sanıyordum karbüratöre benzini püskürtmesinin araçlarımıza katkısı ne olabilir? karbüratör temizliği için sanıyorum sanayiye uğramalıyım ancak distribütör kapağı tevzi makarasını değiştirmeyi istiyordum nexsuslordun kapağın orjinal olmadığını söylemesi bu eylemi bir anönce yapmam gerektiğini düşündürdü, aklıma takılan birşey daha oldu bu enjeksiyon olayında benim kullandığım araç lpgli !! enjeksiyonun lpgde görevi varmı acaba yoksa lpg takıldıktan sonra enjeksiyon hükmünü yitirmişmi oluyor? son olarak nexsuslord aracın dış görünümü oldukça hoş çelik cantlar gövde rengi tamponlar güzel olmuş ancak araç içinde yapmış olduğun renklendirmeler için aynı şeyleri söylemek zor motor içinde aynı şey geçerli tabiki birde benim motorda elimi sokacak yer bulamıyorum klima, lpg iyice tıklım tıkış bi hal almış durumda.

• cevaplar için teşekkür ediyorum bizim tek nokta enjeksiyonumuzun karbüratörümünüz üzerinde olması doğrusu şaşırttı enjeksiyonun ben yanma odasına benzin püskürttüğünü sanıyordum karbüratöre benzini püskürtmesinin araçlarımıza katkısı ne olabilir? karbüratör temizliği için sanıyorum sanayiye uğramalıyım ancak distribütör kapağı tevzi makarasını değiştirmeyi istiyordum nexsuslordun kapağın orjinal olmadığını söylemesi bu eylemi bir anönce yapmam gerektiğini düşündürdü, aklıma takılan birşey daha oldu bu enjeksiyon olayında benim kullandığım araç lpgli !! enjeksiyonun lpgde görevi varmı acaba yoksa lpg takıldıktan sonra enjeksiyon hükmünü yitirmişmi oluyor? son olarak nexsuslord aracın dış görünümü oldukça hoş çelik cantlar gövde rengi tamponlar güzel olmuş ancak araç içinde yapmış olduğun renklendirmeler için aynı şeyleri söylemek zor motor içinde aynı şey geçerli tabiki birde benim motorda elimi sokacak yer bulamıyorum klima, lpg iyice tıklım tıkış bi hal almış durumda buda kendi başıma yapacağım işleri gözümde büyütüyor...aracımızın kalbindeki en hassas ve sıkıntılı kısımlar nelerdir nelere dikkat etmeliyim paylaşabilirmisiniz şimdiden teşekkürler.

• tek nokta enjeksiyonlu bir araçtır bu.karbüratör denemez.hava ile benzin karışımı burada yapılır.enjeksiyon krikonun altında bulunan kutu içinde elektronik bir devre ile kontrol edilir.bu elektronik devre eksos çıkışı ateşleme ünitesi ve emme manifoltundan sensörlerle bilgi alır.motor sıcaklığı bilgisi alır ve verilere göre en uygun benzin püskürtme olayını yapar.motor soğukken benzin daha çok püskürtür.jikle yoktur.hatta yokuş aşağı gaz a basmassanız benzin akışını bile kesebilir.motorun etrafındaki kablolar.yağ müşürü .ısı göstergesi müşürü.ateşleme müşürü.(volan üzerindeki tırtıklardan bilgi alır.)eksos üzerinde ki müşür yanmamış karışım tespiti için.emisyon ölçümü bir anlamda.emme monifoltu üzerinde ise rolanti motoru kabloları ve sensörler.

elimde 1997 model cliolara ait pdf dosyası var burada tüm parçalar ayrıntılı bulunuyor.hatta parça numaralarıda var.orjinal parçaları bu numaralardan web üzerinde sorgulayabiliyorsunuz.eğer beceriniz varsa bir çok işlemi bu klavuzdan inceleyerek yapabilirsiniz

• Resimlerdeki mantıkla bir cihaz takmayı düşünüyorum.Sizce getirisi ve götürüsü ne olur ?Hava filtresinden hemen sonra motora giden hava akışını artırmak için elektrikle çalışan bir hava türbini bu.
    Uyum konusundan ne gibi sıkıntı olabilir ?

• açıklama için ovuz yılmaz arkadaşıma teşekkür ediyorum yalnız bi soruma cevap alamadım bilgisi olan varsa cevap bekliyorum aracımda lpg kiti monteli ve lpgnin enjeksiyonla direk bir bağlantısını göremedim yani anladığım kadarıyla şuan enjeksiyon olayı iptal gibi birdurumda benzine aldığım zaman devreye giriyor! lpgdeyken karbüratörlü araç gibi kelebeğin açıklık durumuna göre gaz akışı ayarlanıyor yani püskürtme falan yok??
  • Selamlar, ben de artık clio'cuyum :) fakat bu forumda böyle bir bölüm olduğunu yeni öğrendim, çok da sevindim.
    Yardımlaşma ve bilgi alış verişi çok güzel, inşallah benim de yardım edebileceğim bir şeyler olur.
    Ama öncelikle ben bir sıkıntımdan bahsederim. Aracımın sağ kapı çıtaları çalınmış, biraz komik ama gerçek. Bu çıtaları bulamıyorum, parçacıya sorduğumda tanesini 90 TL deyince şok oldum. Bu çıtaları çıkma veya ucuz fiyatla temin edebileceğim bir yer bilen gören varsa haber vermenizi bekliyorum.
    Şimdiden teşekkürler...
  • aramıza hoşgeldin ysncn hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler diliyorum...malesef araclarımızın yedek parçalarında fiyatlar böyle alışmaya çalış mekanik parçalar diğer reno modelleriyle uyumlu olmasından dolayı bu sıkıntı çok belli olmasada iş böyle aksesuar ve iç parçalara gelince herşey bir anda değişiyor çıkma parça için diğer birkaç forumda parça temini yapan kişilerin numaraları var istersen oraları bir yokla derim...ve tekrar hoşgeldin diyorum.
  • tekrardan mrb.
    Bu Clio'nun ampul modelini bilen varmı?
    Ya da bu H4 - H7 tarzı ampuller olur mu bizim farlara ?
  • genelde ampuller standartır her araca olur. h4 h7 olması daha fazla aydınlatması ile alakalı. daha fazla akım cekeceği için mevcut tesisat ısınır sigortaları attıra bilir attırmazsa yakar. araya bir röle takman gerekiyor elektirikcıne danışmanı tavsiye ederim.ben aracımda mümkün olduğu kadar orjınaline sağdık kalmayı seviyorum.hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayri_şener -- 2 Şubat 2011; 0:22:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysncn

tekrardan mrb.

Orjinali H4 zaten kaliteli 55-60 watt ampuller işinizi görür kanaatindeyim.
    Osram kullanıyorum şimdilik memnunum bir eksikliğini görmedim.
    Ama philips ve Bosch markalarının iddialı modelleri var.Merak etmiyor da değilim.
    Philips'in modeli %30 daha fazla ışık vaad ediyor.Sanırım ondan alır denerim.12tl+kdv gibi bir fiyatı vardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yarimpower

quote:

Orijinalden alıntı: ysncn

tekrardan mrb.

Orjinali H4 zaten kaliteli 55-60 watt ampuller işinizi görür kanaatindeyim.
    Osram kullanıyorum şimdilik memnunum bir eksikliğini görmedim.
    Ama philips ve Bosch markalarının iddialı modelleri var.Merak etmiyor da değilim.
    Philips'in modeli %30 daha fazla ışık vaad ediyor.Sanırım ondan alır denerim.12tl+kdv gibi bir fiyatı vardı.

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Benim merak ettiğim ampul giriş kısmı, ampullerin girişleri çoğunlukla değişik ya 2 tırnaklı, 3 tırnaklı, fişli gibi onu sormak istemiştim.
    Benim aracın farları da çok kötü gösteriyor, o yüzden kaliteli bir ampul almayı düşünüyorum.
    Bosch'un 45-50 TL civarı H4 ampulu var (çifti) onu almayı düşünüyorum.

• 3 tırnak şekilde görüldüğü üzere..

• quote:

Orijinalden alıntı: yarimpower

3 tırnak şekilde görüldüğü üzere..

Teşekkür ederim.
    Bu arada yan çıtalar için desteğinizi bekliyorum.
    Doblo, R9 gibi aynı familyadan araçlarda ki yan çıtalardan uyumlu olan varmıdır acaba? deneyen oldu mu?
  • Valla ben de yan çıtaları sürtme sonucu düşürmüştüm. Tırnakları buldum eskileri geri taktım mecbur. Yeni clio'ların çıtalarını fln çok araştırdım ama uymaz gibi gelmişti bana.. Tüm kapıların mı çıtaları düştü?
    Belki arka kapı çıtaları yeni kasa clio'lar ile uyumludur.

Edit: Sadece sağ kapıymış Bu arada, aracınız hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurnugea -- 3 Şubat 2011; 12:25:44 >
  • Herkeze merhaba.

Aracım Clio1 96 model 1.4 RT (LPG li)
    Aracımda kısa bir süre önce meydana gelen sıkıntı şu şekilde.

Aracı çalıştırıyorum ve yaklaşık 10 saniye sonra fan devreye giriyor ve klima(analog) kompresörü devreye giriyor, fakat kalorifer hiçbir kademede üflemiyor.

Yani kalorifer devreye hiç girmiyor.

Fan sürekli açık hiç kapatmıyor kendini. klima konsoldan açılsa da kapansa da devrede. Ama hiçbir suretle üfleme olayı yok.

kısa bir süre öncesine kadar kalorifer, araç stop edildip tekrar çalışınca çalışmamazlık yapabiliyordu.

tüm sigortalar müşürler vs kontrol edildi.

Çözümü bulamadık.

Şu an klimanın fan rölesi sökülü durumda, fakat hala klima, araç çalışınca devreye giriyor.

röle söküldükten 1 saat sonra araçla yola çıkıldı ve kalorifer açıldığında sorunsuz çalıştı. Araç çalışırken kalorifer açılıp kapatıldı sorun yok. Bu gün de yine sabah aracı çalıştırdım kaloriferi açtım, çalışıyor. Bir süre araç rölantide çalıştı, sonra aracı stop ettim, çalıştırdım kalorifer çok az bir şekilde üflüyordu. tabi bu arada klima kontrol düğmesi hiç işlemiyor.

Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum...

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.