< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Clio 2021-2020 65 hp
-
-
Ben aracı kullanmadım ama 65 hp çok düşük yani sorunlar yaratabilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yakıt üzmez ama joy çok boş
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Beni korkutan en büyük şey 65 hp olması
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İstanbul’da mov’dan kiraladım. 2 saatin biraz üstünde kullandım.
Öncelikle en büyük sıkıntısı bu aracı aldığınızda asla yeni bir araca binmiş hissiyatınız olmayacak. Süspansiyon, yol ve rüzgar gürültüsü fena olmasada motor sürekli ses yapıyor. Çünkü ses yapmadan gitmiyor. Kol dayamada kumaş vs konacağına sert plastik bir malzeme konduğu için de dirsek ağrısına neden oluyor. Yani konfor seviyesi çok düşük.
120 gibi hızlarda 3500 devir yapıyor. Baya ses yapıyor.
120 ile giderken otobanda yavaşladınız ve 90 a düştünüz diyelim, 5 vitestesiniz, gazı kökleseniz bile gaz yemiyor. Mutlaka 4 e düşüp tekrar hızlanmalısınız. Yani arkamdan egea geçti. Adam niye gitmiyor demiştir. Alt tarafı 5 viteste 90 dan 120 ye çıkacağım.
Full gaz bile kullansanız başka araçların yarım gazı ayarında gidiyorsunuz. Ya hep sağdan gideceksiniz ya aracı günlük kullanım hızları için dahi ciddi zorlamanız lazım.
Kiralık araçta yol bilgisayarını tam anlayamadım ama kalan mesafe ve depo göstergesine bakarak full depo anca 500-600 km yapar. 6 litre elbet yakar ama bunun için çok yavaş hızlanmanız lazım. Onada sağ şeritte bile izin vermezler.
Trafiği yakalamak için baya gaz verip devir çevirdiğiniz için motor dayanıksız olacaktır. Çünkü sürekli full yada fulle yakın yükte kullanıyorsunuz.
Yokuş çıkmama gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil. Sadece yavaş ve devir bandını sonuna kadar çevirmeniz lazım. Bu durumda bile ulaşabileceğiniz hız düşük olacaktır. Yani misal dizel bir egeada 50 den 90 a çıkabiliyorsanız, bunla 50 den 60-70 e çıkarsınız, onda da devir bandını full kullanarak. Tabi ekonomiyede elveda diyorsunuz bu şekilde.
İstanbul için yetersiz bir araç. Ancak 60-70-80 gibi hızları geçmiyorsanız idare eder. Yani otoyol kullanımı olmayan, trafiğin sakin ve düşük hızlarda aktığı yada çok yoğun olduğundan hız yapılamadığı şehirlerde kullanılabilir. Otobanda çok zayıf hissettiriyor.
Motorundan dolayı piyasada tutunabileceğini sanmıyorum. Bence eski kasa 0.9 tce daha mantıklı illa 2020 filan olacaksa. En güzeli model düşüp 1.2 tce otomatik almak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5A1BF912D -- 17 Nisan 2022; 16:30:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bir arkadaşımda var, 65 hp şehiriçinde falan yeterli, yokuşlarda elbet vites düşüyor ama yapacak bir şey yok. 5. Vites girdiğin yokuşu bazen 3'le ancak atlıyorsun.
Yakıt makul hatta lpg takanlar var lpg'de çok çok az türketiyor.
Sık sık uzun yola falan çıkarsan alma, şehir içi bineceksen alınır. Parasının arabası değil ama yapacak bir şey yok.
Test edip almak en mantıklısı
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam bunun yerine icon 1.2 tce alın keyfinize bakın .Hem dolu hem Güçlü hem vergi avantajlı. bende 1.2 megane var performans çok güzel.
6 yakmaz da 8 yakar ama gider araç.
65 hp ile de gitmeye çalıştığınızda zaten 6 yakmayacak. 1.2 tce'ide ölü kullarsanırsanız 7lere düşer
-
Alma
1.2 feel Citroën c3 al, daha donanımlı ve konforlu. Gidişi de iyi
Turbo dizel 75 ps courier bile keyifsiz giderken atmosferik benzinli 65 ps i dusunemiyorum
https://www.youtube.com/watch?v=ZxyzFd0bsJo&feature=youtu.be
Dizel olsa hani bi nebze diyeceğim ama atmosferik 65hp uzun süre kullanacağınızı düşünmüyorum. Şahsen ikinci elde de alacak olsam almam. Piyasa anlamında diyorum... Ben 1.5dci 65hp olanı kullaniyorum o gayet iyi. Ama atmosferik deyince iş değişiyor. Kullanmadım ama yarattığı hissiyat bile yetiyor illa yıl takintiniz yoksa 2 3 yas daha buyuk bundan cok daha iyi alternatifler bulabilirsiniz bence.
atmosferik benzinli aracın torku düşük olur. bol bol vites değiştirirsin. eğer 120 yerine 100 le giderim dersen az yakar. yüksek beklenti içine girmezsen alınır da binilir de.
-
Performans gibi bi beklentiniz yoksa alınabilir.
Clio 4 0.9 Tce de düşünün. Seri bi araçtır. Basmazsan dizeller kadar yakarsın.
Hız yapan biri değilimdir.ama 65 hp atmosferik olması epey düşündürüyor.
İnsanları şu arabalara mecbur bırakanlar utansın ne diyelim.
Hocam araç hakkında bilgim yok fakat 2004 corsa c 1.0 60hp kullanmış biri olarak söylüyorum, amacınız a noktasından b noktasına gitmekse işinizi görür, düşünün Ankaradan Kapadokyaya yada defalarca memleketim Denizliye gittim ben o araçla sorun yaşamadım, şehiriçi kesinlikle en az yakacak araçlardan biri olacak, uzun yol 6litre, şehiriçi bir 1.3 dizel civarı yakacak bir araç olacak, 90 100km/h için devir ortalama 3000 civarı olacak, motor 3 silindir bu nedenle biraz vibrasyon ve ses olacak. Ama bütçe bu ise bence alınabilir siz takılmayın almayın diyenlere. Renault parça bakım masraf ve yakıt olarak da sizi zaten üzmeyecektir. Ayrıca forumda 1.0 motorlu araçlar olarak bir konu var oradan da bu araçlarla ilgili fikir edinebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thumt -- 17 Nisan 2022; 19:23:29 > -
Kendim kullanmadım fakat testlerden izlediğim kadarı ile performans istemeyenler ve şehir içi ağırlıklı kullanacaklar için yetebilecek bir motor...Kiralık olarak arkadaşım kullanmıştı memnun kalmıştı...
sadece şehir içinde a noktasından b noktasına giden bir araç olarak değerlendirildiğinde problem olmaması gerekiyor.
iç mekan kalitesini eski kasa sanderolardan farklı görmüyorum, performansı hakkında gereken her şey söylenmiş zaten. performans beklentisi olmadığı için motor kabul edilebilir bence. mesela bende 1.5 dci 75 hp clio var, 0-100ü 14 küsür saniye. bu araçta büyük ihtimalle 16-17 saniye civarıdır.
aynı fiyat aralığında 1.4 fire egealar var onlar daha mantıklı olabilir ama düşük motor hacmi ile beraber egea'dan daha kaliteli model aranıyorsa 1.0 atmosferik polo/ibiza'lar da düşünülmeli. youtube da test videoları da var.
-
Markayla probleminiz yoksa ve bulabilirseniz İbiza 1.0 Evo bence cok daha mantikli olacaktir. Hem 15 hp daha fazla hem de Style donanim olarak Joy’un cok ustunde.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
İnsanları şu arabalara mecbur bırakanlar utansın ne diyelim.
|
Hocam araç hakkında bilgim yok fakat 2004 corsa c 1.0 60hp kullanmış biri olarak söylüyorum, amacınız a noktasından b noktasına gitmekse işinizi görür, düşünün Ankaradan Kapadokyaya yada defalarca memleketim Denizliye gittim ben o araçla sorun yaşamadım, şehiriçi kesinlikle en az yakacak araçlardan biri olacak, uzun yol 6litre, şehiriçi bir 1.3 dizel civarı yakacak bir araç olacak, 90 100km/h için devir ortalama 3000 civarı olacak, motor 3 silindir bu nedenle biraz vibrasyon ve ses olacak. Ama bütçe bu ise bence alınabilir siz takılmayın almayın diyenlere. Renault parça bakım masraf ve yakıt olarak da sizi zaten üzmeyecektir. Ayrıca forumda 1.0 motorlu araçlar olarak bir konu var oradan da bu araçlarla ilgili fikir edinebilirsiniz. |
Katılıyorum. Herkes arabayı gömmüş. Ama Renaultun 3 silindir benzinli 1.0 sce motoru çok başarılı bir motor. Kaputu açıp bakarsanız Hindistan cevizi boyutunda bir motor zaten. Arkası önü sağı solu bomboş. Tamiri de kolay olur. Bende sık sık moovdan kiralayıp kullanıyorum. Hatta bazen yanyana hem 0.9 tce oluyor hemde 1.0 sce oluyor. Ben bilerek 1.0 sceyi alıyorum. Hem Clio 5 olduğu için hemde safkan atmosferik olduğu için. Sesi bile insana heyecan veriyor. Şimdi bunu dedim diye V8 mi sanki diyenler olacaktır. Ama v8den sonra en iyi ses 3 silindirden çıkar. Tatlı bir homurtusu vardır. Ben çekişini de beğeniyorum. Alt devirler ölü falan değil. Gaza basınca baya yürüyor araba. Burda beğenmeyenler Porsche 911 den inip bu arabaya biniyorsa orası ayrı tabi
|
Benzer içerikler
- benzinli araçlarda yakıt filtresi var mı
- riken lastik yorumları
- 77 kw kaç beygir
- toyota auris 1.6 advance skypack multidrive s yorumlar
- direksiyon sargısı tamiri fiyatı
- superb fiyat
- 2022 fiat egea
- toyota fiyat listesi
- ıd buzz fiyat
- golf 7.5 ne zaman çıktı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X