Şimdi Ara

Clio 2021-2020 65 hp (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • thumt kullanıcısına yanıt

Objektif geldi yorumunuz.evde hali hazırda dizel bir focus 3 var açıkçası.yanına benzinli bir clio iyi gider diye düşündüm.100 bg olan cliolara baktım 300 küsür bin tl istiyorlar.peynir kutusu kadar arabayada o paralar verilmez düşücesindeyim.opellere felan baktımda görüntü olarak hoşuma gitmedi,polonun yüzü eskidi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt

Clio 4 lere hiç alışamadım üstat.tipi felanda hoşuma gitmiyor. 5 ler daha bi bu sefer olmuş şekilli diyebiliyorum.tek korkum motoru ve hp si

• Bu aracın face grubunda biri satın almaya bayiye gittiğinde danışmanın bile bunu alma bisiklet al daha iyi dediğini söyledi.

• baydyn kullanıcısına yanıt

İbizayı inceliyorum çok şık görünüyor.listeme aldım.aydınlattınız çok müteşekkirim.

• Clio olmasa da 1,0 67 beygirlik atmosferik araç kullandım 1 hafta. Araçtan ani hızlanma beklemeyin. Hele de 100 km'den sonrası hızlanması neredeyse yok gibi.
    Çok dik rampaları denemedim ama zorlansa da çıkamadığı yokuş olmadı hiç. Şehir içi yakıt tüketimi makul seviyelerde. Araç dolu ise ve motora yükleniyorsanız tüketim işi değişiyor yalnız.

Renault olması avantaj. Parçası bol. Tek sıkıntısı donanım olabilir muhtemelen.

• labidu kullanıcısına yanıt

https://forum.donanimhaber.com/09-12-renault-symbol-1-2-incelemesi-ekonomi-canavari--125118019

bende şu araç var hemen hemen aynı motorlu sayılır 75 hp lpg li

Performans olarak iyi, kasa hafif olduğundan 3000 devir üzerinde bayağı atak fakat alt devirler eh işte. Aracı şehir içinde kullanacaksan hiç düşünme al. LPG de taktın mı ortalama 6.0 litrelerde gezersin. Vites oranları kısa olduğundan gitmiyor çekmiyor korkun olmasın. Sadece araç full yüklü ve klima açıksa yokuşlarda bayılıyor. Şu ilandaki güzel duruyor teslada takmış.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2021-mdl-renault-clio-1.0-sce-joy-19000-km-tesla-ekran-gr-kamera-1013264384/detay

• Bir kere bir yerde dene öyle düşün derim

• 65 beygir gerçekten yetersiz kalır. araba 600-700 kg bişey olsa tamam neyse ama 1103 kg için bence çok yetersiz kalır.

• toyota yaris 1.0 72 bg araç kullanıyorum. benzer özellikteler atmosferik-benzinli motor. hızlanması zaten kötü beklenildiği üzere. ama yakıtı benim açımdan güzel ben az yaktırıyorum yani. ankara'da 5 lt ortalamayla gidiyorum. yeri geliyor 3.5 lt yaktırdığım bile oluyor. ama 80-90 üzerine pek çıkmıyorum. çünkü 5. viteste 2000 devirde 65 yapıyor araç, 3000 devirde anca 100e çıkıyor. haliyle çok yakmasın diye basmıyorum ben de.

şehir içinde hız/güç takıntınız yoksa, sık sık sollama yapmayacaksanız, araçla sürekli 4 kişi gitmeyecekseniz üzmez çok.

ama şehirlerarası çekilmez mesela bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cream cheese -- 18 Nisan 2022; 12:14:13 >
  • labidu kullanıcısına yanıt
    Araba 1.0 65 HP ve atmosferik bir motora sahip. Ankara’da geçen yaz 2 gün kullandım. Araba henüz 1000 km civardaydı. Fakat araba gerçekten çok güçsüz Ankara’da Turan Güneş bulvarını belki bilirsiniz, dik bir yokuş araba burayı 2. Vitesle tırmanmakta zorlanıyor. Bu nedenle hemen klimayı kapattım.

Şehir içerisinde 6 lt tüketimi yakalamak hayal gibi bir şey. Ben bu motor seçeceğinin tercih edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

• benim Logan 75 bg ve 1200 motor yokuşlarda ve şehirlerarası yollarda bayaa yoruyor, clio 65 gb daha beterdir heralde🤔

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kiralık olarak kullanmıştım 1.0 sce yi 4000 devirin altında araba kendini bile kaldıramıyor uzun yolu bırak şehir içinde bile yeterli değil sürekli gaza asılman gerekecek bu da gerek konforu gerek yakıtı olumsuz etkileyecek. 1.0tce olsaydı gayet memnun kalırdın üzerine otomatik vites avantajı da olurdu. Bütçeye göre yeni model düşük km araç arıyorsan clio 4 0.9 tce bakabilirsin 1.0sce ye göre çok daha iyidir.

• Broadway bu arabadan daha hızlı ve çok daha az yakıt yakıyor, işinize karışmak istemem ama bir hafta kiralık verdiler 70 le 5 atıyordum gitmiyordu yakıttta 9-10 litre yakıyordu, bence alınacak bir motor değil

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hocam öncelllikle foruma çok yazan biri değilim yıllar oldu hala 100 küsür mesajdayım. Sizin bu araba nasıldır deyince benim deneyimimi aktarayım işe yarasın istedim.

Benim geçmişte sahip olduğum araç 2015 1.0 ibiza yaklaşık 1100 kg civarlarında. 70 bg ve 95 Torka sahip. Hayatımda kullandığım en kötü motor diyebilirim. 2004 atmosferik 1.0 yaris 70 bg ve atmosferik 1995 uno 75 bg kullandım ancak bu İbizadaki motor kadar kötüsünü görmedim.

Sorun şuradan kaynaklanıyor yeni araçlar ağır 1100 -1200 kg civarında eskiler ise örneğin yaris 900 kg civarında bu da hızlanmada ve rampalarda inanılmaz farkediyor.

Kısaca ben bu arabayı 7.000 km de sattım o gün 35.000 e almıştım , 39.000 1.2 TSİ manuel , 45.000 e 1.2. TSİ otomatik almadığıma o kadar pişman oldum ki arabayı alan kişiye dua ettim.

clio 0.9 turbo kullandım hızlanma ve ataklık olarak çok iyi motor diyebilirim. Hayırlısı olsun.

• 12 sene 1.5 dizel 65hp clio kullandım. Yıl 2022 adam 1.0 65hp araba alıcam diyor.

Sollamaya bile çıkmazsın o arabayla.

• Burda daha önce bu arabayı kullanmayıp da yorum yapanlar olmuş bu arabanın motorunu yapan mühendisler körmüydü de gitmeyen araba yapmışlar

Buradan alacak olan arkadaşa söylüyorum bizzat kendiniz gidin ve deneyimleyin veya kararsız kaldıysanız olmadı gidin bir kaç gün kiralayıp deneyin öyle karar verin

Aracım kaza yaptığında bir ay kadar öncesinde bu arabayı ikame araç olarak bir ay kadar kullandım kendi aracım 1.6 multijet 290 torklu bir araç olmasına rağmen bu arabayı yadırgamadım fena araba değil aksine alt devirleri canlı vites oranları kısa olduğundan şehir içinde gayette yeterli atik gitmem demiyor yakıtı sakin kullanımda benim dizel aracımla litre olarak aynı yaktı sadece uzun yol kullanımlarında motor yetersiz kalabilir ama 120-130 km süratle gayette tatmin eder.

• Katılıyorum. Herkes arabayı gömmüş. Ama Renaultun 3 silindir benzinli 1.0 sce motoru çok başarılı bir motor. Kaputu açıp bakarsanız Hindistan cevizi boyutunda bir motor zaten. Arkası önü sağı solu bomboş. Tamiri de kolay olur. Bende sık sık moovdan kiralayıp kullanıyorum. Hatta bazen yanyana hem 0.9 tce oluyor hemde 1.0 sce oluyor. Ben bilerek 1.0 sceyi alıyorum. Hem Clio 5 olduğu için hemde safkan atmosferik olduğu için. Sesi bile insana heyecan veriyor. Şimdi bunu dedim diye V8 mi sanki diyenler olacaktır. Ama v8den sonra en iyi ses 3 silindirden çıkar. Tatlı bir homurtusu vardır. Ben çekişini de beğeniyorum. Alt devirler ölü falan değil. Gaza basınca baya yürüyor araba. Burda beğenmeyenler Porsche 911 den inip bu arabaya biniyorsa orası ayrı tabi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence egea 1.4 hb de bakın çok daha mantıklı. urban paket olursa tadından yenmez...

• Baştan dezavantajlarını bilerek alınır. Uzun yolda devirli kullanıldığı için yakıt şehiriçi ile aynı olur, ileriyi iyice görmeden sollamaya çıkılmaz, rampada diğerleri 1 vites düşürürken bu 2-3 vites düşürür. Piyasa konusunda şehiriçi kullanıma uygun b segment müşterisi otomatik sanziman arar genelde fakat sizin gibi daha düşük km ve daha yüksek model mantığında olan birileri alır illa ki.

Ben 1.2 70 hp corsa ile günlük 100km üstü yaptım bir dönem, rotada ciddi rampalar vardı. O zaman için çok cüzi rakama sıfır araç sahibi oldum ve pişman etmedi.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.