Arkadaşlar 2000 model clio 1.4 rta lpgli aracım var şöyle bir sorunum oldu.araçla 15-20 km yol gittikten sonra motor ısınınca stop ediyor ve kolay çalışmıyo 3-4 marştan sonra ancak sabahları sorun yok gayet güsel çalışıyor.motor ısınınca devamlı aynı şey oluyor.Bugün aracı pc ye bağlattık 4 hata verdi. 1 ana role devresi 2 beyin besleme gerilimi 3 yakıt havalandırma ventili 4 lambda sondası
usta bunlar çok pahalı dedi 1000 tl yi geçeiblir dedi ama bunları yapınca da düzelmeyebilir.Krank sensörü dedi çoğu usta ama ordan hata vermedi.Bugün bayaa dolaştım ustaya gittim sorun yapmadı araç ne yapmam lazım böle sorunla karşılaşan var mı? __________________
Birde yetkili servise gidip baktırın yetkili servis fiyat olarak ne verecek.
servis kesin direk hepsini değiştirmeye kalkacak..
hocam söyleyecegimin bir faydası olurmu bilmiyorum ama ben gecen sene renault mais ankara subesine arabamın bakımını yaptırıken. kulak misafiri oldum sizinle aynı sorunu yasıyan birisi vardı ama onun arac megane dı.ordaki dakikdeki usta arabaya cip yüklemesi yapıldıgında bazen böle durumda karsılasıla biliyor demişlerdi. bilmiyorum siz ilk elmisiniz 2.elmisiniz ama cip yüklenmesi performanlı araclara yüklenir. symbole yüklerlermi orası mechul .cipin anlamını biliyormusunuz bilmiyormuusnuz ama ben yinede söyleyim arbanın beynine yeni bir program yüklemek demek. symbollere cip yüklenmez ama belki sizden birsonraki zevk icabı yapmıs ola bilir.
quote:
Orijinalden alıntı: eagleyes_
servis kesin direk hepsini değiştirmeye kalkacak..
+1
quote:
Orijinalden alıntı: leon_312
hocam söyleyecegimin bir faydası olurmu bilmiyorum ama ben gecen sene renault mais ankara subesine arabamın bakımını yaptırıken. kulak misafiri oldum sizinle aynı sorunu yasıyan birisi vardı ama onun arac megane dı.ordaki dakikdeki usta arabaya cip yüklemesi yapıldıgında bazen böle durumda karsılasıla biliyor demişlerdi. bilmiyorum siz ilk elmisiniz 2.elmisiniz ama cip yüklenmesi performanlı araclara yüklenir. symbole yüklerlermi orası mechul .cipin anlamını biliyormusunuz bilmiyormuusnuz ama ben yinede söyleyim arbanın beynine yeni bir program yüklemek demek. symbollere cip yüklenmez ama belki sizden birsonraki zevk icabı yapmıs ola bilir.
araba 2.el benim 2000 model clio araştırdığım kadarıyla bu iş sensörlerden kaynaklanıyor sanırım lambda sensörü yada manyetik katör bu aralar yapmıyo bakalım yaptığında hemen göstereceğim tekrar
yüzde yüz manyetik kaptör hocam sana garanti ederim
arkadaşlar öncelikle kusura bakmayın yeni konu açamadığm için buraya yazıyorum.bende 2001 model 1.6 16v 110BG lik tek kapı clio var.2 gün önce başıma şöyle bi olay geldi; yolda 5.viteste 70km hızla giderken birden arabadan tuhaf bi ses geldi ve araba yavaşlamaya başladı.vitesi boşa aldım stop etti tekrar 5e aldım vitesi baktım yine gitmiyo motor devreye girmiyo tekrar boşa aldım vitesi arabayı kenara çektim.kaputu açtım ne bi koku vardı nede bi duman çıktı motordan.hararette normaldi.tekrar geçtim direksiyona marşa bastım.marş basıyodu ama bi tuhaftı.sadece ince sanki bi demir bileniyomuş, sanki bişey böyle boşa dönüyormuş gibi bi ses geliyor.motordada tık yok.sizce sorun nedir?daha ustaya gösteremedik arabayı.
benim tahminim; triger kayışı kopmuş olabilir.
hocam triger felan kopmuş olmasın eğer koptuysa 1500 tl en az inşallah başka bir sorun vardır
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme