Merhaba arkadaşlar. 2014 Clio 4 1.5 DCİ sahibiyim. Yaklaşık 1 ay önce "FREN SİSTEMİ KONTROL ETTİRİN-ESC KONTROL ETTİRİN-YOKUŞ KALKIŞ DESTEĞİ KONTROL ETTİRİN" bu hatalarla karşılaştım. 1 metre ilerleyince lambalar ve uyarı söndü. Bu gün sabah bir araç sürücüsü fren lambaların yanmıyor dedi ve elektrikçiye gittim. Fren müşürü arızası var dedi ve müşürü değiştirdim. Lambalar halloldu .Fakat yukarıda yazdığım uyarılar tekrar geldi. ESC lambası ve ingiliz anahtarlı servis lambası tekrar yandı. Bunlar kayıtlı uyarılardır dediler tabletle sildiler. 2 km ilerledim ve tekrar yandılar. Bu sorunları yaşayan oldu mu daha önce? Çözümünü bilen var mıdır? Kadrandaki lambalar şu şekilde hata mesajları Türkçe. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ultio -- 27 Ekim 2022; 16:33:35 > |
Arabanızın Güvenliği İçin: ESC, Yokuş Kalkış Desteği ve TPW Kontrolünü Ettirin
Arabanızın güvenli ve verimli çalışmasını sağlamak için düzenli kontroller yaptırmanız oldukça önemlidir. Bu kontroller arasında ESC (Elektronik Stabilite Kontrolü), Yokuş Kalkış Desteği ve TPW (Lastik Basıncı Uyarı Sistemi) kontrolleri de bulunmaktadır.
ESC Kontrol Ettirin
ESC, aracınızın savrulmasını veya kaymasını önlemek için tasarlanmış hayati bir güvenlik sistemidir. Aracın sensörleri, direksiyon hareketlerinizle tekerleklerin hareketleri arasındaki farkı algılar ve kaymayı önlemek için frenleri bireysel tekerleklere uygular. Renault Clio 4 ve diğer Renault modellerinde ESC kontrolü yaptırmanız şiddetle tavsiye edilir.
Yokuş Kalkış Desteği Kontrolü
Yokuş Kalkış Desteği, yokuşlarda kalkış yaparken aracınızın geri kaymasını önler. Sistem, fren pedalından ayağınızı kaldırdığınızda frenleri birkaç saniye daha tutar ve aracın ileriye doğru hareket etmesini sağlar. Bu özellik, özellikle dik yokuşlarda veya kaygan yollarda yararlıdır.
TPW Kontrol Ettirin
TPW (Lastik Basıncı Uyarı Sistemi), lastiklerinizin basıncını izleyen ve basınçta bir düşüş tespit ettiğinde sizi uyaran bir sistemdir. Lastik basıncının düşük olması, sürüş dengesizliğine, yakıt verimliliğinde azalmaya ve lastik aşınmasında artışa neden olabilir. Düzenli olarak TPW kontrolü yaptırmanız, lastiklerinizin optimum basınçta kalmasını sağlar.
Arabanızın güvenliğini ve performansını sağlamak için ESC, Yokuş Kalkış Desteği ve TPW kontrollerini düzenli olarak kontrol ettirmeniz çok önemlidir. Bu kontroller, kazaları önlemeye, yakıt verimliliğini iyileştirmeye ve aracınızın ömrünü uzatmaya yardımcı olur.