Şimdi Ara

Clio devir takılı kalma-kendiliğinden gaz verme sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
26.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Tesisat sorunu (gaz kelebeği veya maf sensörü bağlantılarında)
    Maf sensörü arızası(değişmeden anlaşılmaz başka bir araçtan ödünç alıp denemen gerek)
    Emme manifoldunda kaçak
    Kelebek oringi yıpranması

Bu yazdıklarımın en üstünden başlayıp aşağı doğru taramanı tavsiye ediyorum. Tesisat sorunuyla uğraşacak elektrikçi bulamayabilirsin iş başa düşüyor bütün kablo ve soketleri sıkılaştırıp elden geçirmen gerekiyor. Boşuna kelebek değiştirme hata en son oradan geliyor zaten adaptasyon esnasında arıza varsa belli olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.4 reno clio sembol , Bendede aynı sorun var, fakat biraz farklı ...
    İlk çalışmada birşey yok , yola çıktığın zaman başlıyor,,
    2000 dv de duruyor,
    * vites ile motor freni yapınca düzeliyor.
    * Hiç bir yere dokunmadan kontak aç kapa yapınca düzeliyor.
    Buna ek olarak rolantideyken , mesela 900-700 devir arası çıkıp iniyor çıkıp iniyor.

En son 2000 devirden sonra gaz yiyordu, potansiyometre değişti, düzeldi ..
    Şimdide bu çıktı . .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 9 Aralık 2019; 12:34:47 >
  • Beyler sorun aracin gazini biraktiktan sonra devirin dusmeyip yuksek calismasi, stop edip tekrar calistirinca rolantinin normale dönmesi ise kelebek pozisyon sensörü (potansiyometre) arizasidir.

Clio devir takılı kalma-kendiliğinden gaz verme sorunu

• alles11 kullanıcısına yanıt
    Geri bildirim için teşekkürler,,
    Bendede aynı sorun vardı, kelebek pozisyon ve hava valfi değişti düzelmedi, bir gün düzgün sonra,,,,
    en son boğaz değişti , düzeldi..
    2000 dd de kalıyor , yokuş inerken hızlanıyor, aç kapa düzeliyordu ,, rolantide salinim yapıyordu ..

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

1.4 reno clio sembol , Bendede aynı sorun var, fakat biraz farklı ...
    İlk çalışmada birşey yok , yola çıktığın zaman başlıyor,,
    2000 dv de duruyor,
    * vites ile motor freni yapınca düzeliyor.
    * Hiç bir yere dokunmadan kontak aç kapa yapınca düzeliyor.
    Buna ek olarak rolantideyken , mesela 900-700 devir arası çıkıp iniyor çıkıp iniyor.

En son 2000 devirden sonra gaz yiyordu, potansiyometre değişti, düzeldi ..
    Şimdide bu çıktı . .
    Akışmetre denen sensörden veya boğaz kelebeğinden yapıyor olmalı. Özellikle rolantinin gezmesi kelebeği daha çok düşündürüyor. Sensör arızalarında daha agresif anormallikler oluyor çünkü.
  • Kelebekteki iki parça da değişti , bı türlü randıman alamadim, ikinci el boğaz ile uzun süre ufak sorun gözlemlemedim.

Şuan motor titriyor, hafif bağırıyor,,, canı istedimi düzeliyor,,, benzin gaz aynı, ,,, bu sorunu düşünüyorum, nelerden olabilir ,,

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Kelebekteki iki parça da değişti , bı türlü randıman alamadim, ikinci el boğaz ile uzun süre ufak sorun gözlemlemedim.

Şuan motor titriyor, hafif bağırıyor,,, canı istedimi düzeliyor,,, benzin gaz aynı, ,,, bu sorunu düşünüyorum, nelerden olabilir ,,
    Kelebek müdahale edildiğinde konum adaptasyonu istiyor yetkili bir cihazla bunu yaptınız mı?
  • sadece kontak aç kapa yapıldı, ilk takılınca sanki potansiyonetre ona uygun değilmiş gibi devir sona vuruyordu,,,
    bağlantı yapıldı, çalıştı, işlem yapılmadı,, benim gaz elektronik değil, telli. belkide ondan.
    anlamadığım konu, eğilecek bükülecek malzeme olmayan boğaz iskeleti nasıl bozuk olur,,, işi takip ettim, aynı malzemeler başka boğaz ile sorun halloldu,,,
    diğer boğazdaki rolanti valfi açılmıyordu, rolantide stop ediyordu, yine üstüne benim malzeme takıldı, tek fark iskelet ,,
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.