Şimdi Ara

Clio devir takılı kalma-kendiliğinden gaz verme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
26.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar renault clio 1.4 tüplü klimalı aracımın vites boştayken ve debriyaja basınca kendiliğinden gaz verip 2000 devirde sabit çalışma sorunu var. sadece ilk çalıştığında normal devirde duruyor.biraz gidip boşa alınca gaz veriyor. boğaz kelebeği yerli malıyla değiştirildi. ancak sorun hala devam ediyor. bir usta devir motoru değişecek diğeri hava filtresinin oradan hava alıyordur dedi.
    böyle bir sorunla daha önce karşılaşmış ve çözmüş arkadaşların yardımlarına ihtiyacım var.teşekkürler.

• Sorunun nedeni hakkında kesin konuşamam fakat kesin konuşabileceğim tek şey " Hava filtresinin oradan hava alıyordur " diyen ustadan koşarak uzaklaşman senin yararına.

Not: Anlatım bozukluğu yapmadıysan tabi
  • gaz pedalının yayına baktır.
    Aynı sorun vardı 2005 clio benzinli 1,4
    gaz pedalı fiziksel olarak basılı kalıyordu.
    ayağımı gaz pedalının altına sokup yukarı kaldırınca düzeliyordu.
  • greatturk G kullanıcısına yanıt
    hocam gaz pedalıyla alakası yok gibi motorda sensör sıkıntısı var gibi beyinden gelen bi şey. çok teşekkürler vaktinizi harcadıgınız için.
  • o da pek mantıklı gelmedi sorunu da çözmedi zaten de devir motorunu değiştirsem mi bilemedim teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dinodino06

o da pek mantıklı gelmedi sorunu da çözmedi zaten de devir motorunu değiştirsem mi bilemedim teşekkürler.

Rolanti valfi~motoruna bakılmasi gerekir. ayrica sensör , soket ve kabloları da kontrol edilmeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klasik renault kronik problemleri.

Ya gaz kelebeği kirlenmiştir(ki değişmiş) , ya da rölanti valfi yalan olmuştur(değiştirirken yeniden kalibre edilmesi de gerekir, ararsanız prosedürü kısa ve kolay)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 98 clio 1,6 rxt aracımdada vardı. Kelebeği değiştirince düzelmişti. Ama ne sürekli stop etme sıkıntısını çözebildim. Nede km de 0,70 lira benzin 1 tl lpg yakmasını çözebildim. Çok sorunlu bi araçtı. LPG benzinden cok yakar mı ayarını yaptırıdm. Araca gaz vermediğin an stop etmeye başladı. Açtırdım sizinki gibi kendi kendine gaz vermeye başldı. Kelebeği temizlettiridm gaz vermesi kesildi bujiler şunlar bunlar ama hala cok yakıyordu. Sonuç olarak sattım kurtuldum. Sattığım kişi motrun %98 çıkmasına mest olmuştu. Ben yaptırır kullanırım demişti. Şimdi oda sövüyodur büyük ihtimal.
  • Çok teşekkür ederim belli bi bilgiyle baktirmaya çaliscam sagolun.

• 2001 clio 1.4 hala yaşıyorum yazın problem yok kısım ilk calistirdigimda 1500 devirde sabit kalıyo sıra 2000 e çıkıyo motor isininca 750 ye dusuyor

• Bende pejoda bu sorunum varda 206 da. 1.4 motorlu.

10 a yakin usta gezdim birkaci motor inecek bile dedi.

Ama en sonunda özel serviste hallettim sorunu.

Bu konuda ustalar tam anlamiyor sanirim. O yuzden onu degistir bunu degistire dene dene dene...

En iyisi sadece reno tamiri yapan ozel bir servise gitmek sorunu kokunden halletmek.

• bugün yine bi ustaya gittim tanıdık sayılır. kelebek söküldü usta araç çalışırken kelebeğin oldugu bölgeyi kontrol etti ve rölanti motorunun değişmesi gerek bak biraz kurcaladım rölantı motorunu bi bak 2 3 gün dedi. araçta devir yükselme fark edilecek kadar azaldı diyebilirim. kesib sonucu paylaşacağim. çok teşekkürler arkadaşlar.
  • Gaz kelebeği potansiyometre arızası olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar sorun çözüldü.!!!!!!!!!!!!

orijinal gaz kelebeği yerine yerli gaz kelebeği takılmıştı. sorun sıklaşarak devam etti.
    tekrar orijinal gaz kelebeği taktık. devir takılma düzeldi. takılmamakla beraber arabanın çekişi düzeldi.
    burda bi yerde dursun.

ORİJİNAL GAZ KELEBEĞİ TAKTIRIN. gaz ayarı yaptırın. düzeliyor.

aynı sorunu yaşayanlara faydamız olursa ne mutlu bize. ;)
  • dinodino06 D kullanıcısına yanıt
    O motorda Sensör yok hocam, ne sensör ne ben söyleyeyim. :)
    Gaz pedalı takılı kalıyor. %100

Kullandım oradan biliyorum hatta kronik büyük çoğunluğunda var araçların her zaman yapmıyor, düzelmiş olduğunu düşünürsün yine yapar 11 sene kullandım aracı 2-3 kez başıma geldi yani sürekli yapmıyor zaten 60 binde sattım.
    Gaza sert basınca ya da uzun yolda sabit gaz giderken fln ayak çekince yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greatturk -- 20 Şubat 2018; 8:21:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dinodino06

arkadaşlar sorun çözüldü.!!!!!!!!!!!!

orijinal gaz kelebeği yerine yerli gaz kelebeği takılmıştı. sorun sıklaşarak devam etti.
    tekrar orijinal gaz kelebeği taktık. devir takılma düzeldi. takılmamakla beraber arabanın çekişi düzeldi.
    burda bi yerde dursun.

ORİJİNAL GAZ KELEBEĞİ TAKTIRIN. gaz ayarı yaptırın. düzeliyor.

aynı sorunu yaşayanlara faydamız olursa ne mutlu bize. ;)

teşekkür ederiz
    orjinal parçanın önemi
  • Bizim 97astrada aynı arızayı yapıyor kendi kendine sürekli gaz veriyor ve bazen düşük hizda viraj dönerken stop ediyor bakalım bugün yarın servise götüreceğiz

• quote:

Orijinalden alıntı: Kadir.66

Bu mesaj silindi.
    Kadir kardeş ayrıca konu açmışsın zaten “clio gaz takılı kalma” konusuna Megane aracına usta tavsiyesi aradığını neden yazdın acaba?

• Formda yeniyim bilmiyodum düzelttim k.bakma

• Kadir.66 K kullanıcısına yanıt
    Hoşgeldin o zaman

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.