Şimdi Ara

Clio Grand Tour (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.855
Cevap
17
Favori
398.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar iyi günler geçen hafta reno dacia yetkili bayisine gittim aklımda dacia sandero stepway dizel almak vardı fakat çok sıra olduğunu söylediler ve iki ay belki daha fazlada bekliyebileceğimi söylediler birkaç gün arayla iki üç defa gittim izmirdeki bütün bayileride aradım manisada dahil. baktım olmıcak arabada acil lazım clio grand tour 1.5 dizel 65 hp aldım 35.100 tl liste fiyatı vardı 33.500 tl ye aldım 85 hp sini çok istedim ama ekonomimi sonuna kadar zorladım test sürüşüne çıktığım araç 85 hp di araç daha elime geçmedi vekalet verdim çarşamba veya perşembe elime geçer diye ümit ediyorum benim aradağım performans arabası deil fakat uzun yolda özellikle rampalarda çekişten düşme gibi sıkıntılar yaşamak istemiyorum bu yüzden 1.5 65 hp grand tour kullanıcıları deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim sağolun
  • 2011 model clio grandtour extreme aldım...pişman oldum araç 2003 model iç aksama sahip sakın almayın gidin bana kötüledikleri lineayı alın daha iyi...arka camlar manuel çocukluğuma döndüm torpido aydınlatması bile yok yuh yani...sözde 2011 yeminle daha da reno mu uzak dur...otantik modellerde abs bile yok 35bin liraya sadece dizel aldım diye sevinebildim...bu yzadıklarımdan şüphesi olan pm atıp soru sorabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: nusret35

2011 model clio grandtour extreme aldım...pişman oldum araç 2003 model iç aksama sahip sakın almayın gidin bana kötüledikleri lineayı alın daha iyi...arka camlar manuel çocukluğuma döndüm torpido aydınlatması bile yok yuh yani...sözde 2011 yeminle daha da reno mu uzak dur...otantik modellerde abs bile yok 35bin liraya sadece dizel aldım diye sevinebildim...bu yzadıklarımdan şüphesi olan pm atıp soru sorabilir

:) Bence biraz abartmışsınız. 2001 model Clio HB'de kullandım, babamın ilk sıfır arabasıydı. Şu anda kullandığınız Clio ile alakası yok. Bu arada ben de Grandtour Executive 85hp kullanıyorum. Bu fiyata bulabileceğiniz en donanımlı dizel araç. İsterseniz gidin bir de Toyota ile görüşün. Benim bundan önce ki aracım Toyota Auris'in en üst versiyonuydu. 2011 model dizel full donanım Auris'te Clio'da ki kadar geniş konfor donanımı yoktu. Ama Auriste'de fazladan 2 hava yastığı ile VSC denilen denge stabilize sistemi vardı. Ben Clio'yu aldığımda bu şekildeydi. 1 Auris parasına neredeyse 2 Clio alıyordunuz :) Bu tamamen sizin ihtiyaçlarınız, zevkiniz ve ödeyeceğiniz paranın miktarı ile ilgili. Mesela ben de asla bir fiat otomobil almam diyorum. Fiat'ta bana çok itici geliyor.

• Merhaba,

Clio Grand Tour'lar hakkında bir kaç sorum olacak. Sıfır bir Clio GT almak istiyorum. Istanbul'da yaşıyorum. İşe servisle gidip geldiğim için yılda 10-12 binden fazla kilometre yol yapmam sanırım. Yılda 3-5 gez İstanbul'dan Bursa, Çanakkale, Tekirdağ'a felam gideriz diye düşünüyoru. Şu an için kullanırken %90 araçta eşim ve ben olacağız. 1.2 ve 1.6 benzinlisi arasında kaldım. Bu şartlarda 1.2'nin performansı yeter mi? Yoksa 1.6'mı almak gerekir? Özellikle TEM ve E5'de araçları sollarken problem olur mu? Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacaroglu

Merhaba,

Clio Grand Tour'lar hakkında bir kaç sorum olacak. Sıfır bir Clio GT almak istiyorum. Istanbul'da yaşıyorum. İşe servisle gidip geldiğim için yılda 10-12 binden fazla kilometre yol yapmam sanırım. Yılda 3-5 gez İstanbul'dan Bursa, Çanakkale, Tekirdağ'a felam gideriz diye düşünüyoru. Şu an için kullanırken %90 araçta eşim ve ben olacağız. 1.2 ve 1.6 benzinlisi arasında kaldım. Bu şartlarda 1.2'nin performansı yeter mi? Yoksa 1.6'mı almak gerekir? Özellikle TEM ve E5'de araçları sollarken problem olur mu? Teşekkürler.

İlk önce hayırlısı olsun demek istiyorum. Ben şahsen hiç bir arabanın 1.2'sini önermem. Eğer arabanın ağırlığı 500kg ise o ayrı :) Clio Grandtour ağırlığında ki bir araç için 1.4 üzerinde bir motor seçmenizi nacezhane tavsiye ederim. Aksi halde sinirlerinizi aldırmanız gerekebilir :) Bir de alacaınız modelin motorunun en az 85hp olmasına dikkat edin. 65hp motorlar sizi çileden çıkartabilir. Yani motorun litresinin yüksek olması tek başına yeterli değil. Umarım kendinize uygun bir marka/model sahibi olursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: tolga_aykurt

quote:

2011 model clio grandtour extreme aldım...pişman oldum araç 2003 model iç aksama sahip sakın almayın gidin bana kötüledikleri lineayı alın daha iyi...arka camlar manuel çocukluğuma döndüm torpido aydınlatması bile yok yuh yani...sözde 2011 yeminle daha da reno mu uzak dur...otantik modellerde abs bile yok 35bin liraya sadece dizel aldım diye sevinebildim...bu yzadıklarımdan şüphesi olan pm atıp soru sorabilir

:) Bence biraz abartmışsınız. 2001 model Clio HB'de kullandım, babamın ilk sıfır arabasıydı. Şu anda kullandığınız Clio ile alakası yok. Bu arada ben de Grandtour Executive 85hp kullanıyorum. Bu fiyata bulabileceğiniz en donanımlı dizel araç. İsterseniz gidin bir de Toyota ile görüşün. Benim bundan önce ki aracım Toyota Auris'in en üst versiyonuydu. 2011 model dizel full donanım Auris'te Clio'da ki kadar geniş konfor donanımı yoktu. Ama Auriste'de fazladan 2 hava yastığı ile VSC denilen denge stabilize sistemi vardı. Ben Clio'yu aldığımda bu şekildeydi. 1 Auris parasına neredeyse 2 Clio alıyordunuz :) Bu tamamen sizin ihtiyaçlarınız, zevkiniz ve ödeyeceğiniz paranın miktarı ile ilgili. Mesela ben de asla bir fiat otomobil almam diyorum. Fiat'ta bana çok itici geliyor.

S.a arkadaşlar aracımı bu sabah teslim aldım clio grand tour 1.5 dci 65 hp otantik arabada güzel bi sürüş keyfi var yanımda eşim ve 1 yaşında oğlumda vardı aradan inesimiz gelmedi bucadan otobana çıkıp çeşmeye gittik klima 2 de hafif rampalar vardı araba etkilenmedi birkaç haftaya antalyaya gidicez ve 65 hp almak isteyenler için veya düşünenler için deneyimimi sizinle paylaşıcam ayrıca aracım da standart abs - ebv - afu yol bilgisayarı filan var resmi sitesinde 65 hp otantiğin versiyonuna bakın standart olan herşey aracımda mevcut öyle bazılarının dediği gibi deil yani otantikte abs yok şu yok bu yok ve bazı arkadaşlarda bir üst donanımını almış olmasına rağmen torpido aydınlatmasından şikayetçi son üretilen araçlara koymuşlar heralde çünkü benim aracımda torpido aydınlatması var ve özellikle fotosunu çekip koycam arabanın iç görünümünün de 2001 model clioyla alakası yok fiat lada hiç ilgilenmedim çünkü hoşuma gitmiyo arabanın camlarına 2 numara film taktırcaktım arabayı görünce bi süpriz yaşadım arabanın camları renkli gelmiş şimdi o parayı sis farına kaydırcam en yakın zamanda fotoğraflarını çekip sizinle paylaşıcam hepinize kazasız belasız hayırlı sürüşler

• quote:

Orijinalden alıntı: CrazyRio35

quote:

quote:

S.a arkadaşlar aracımı bu sabah teslim aldım clio grand tour 1.5 dci 65 hp otantik arabada güzel bi sürüş keyfi var yanımda eşim ve 1 yaşında oğlumda vardı aradan inesimiz gelmedi bucadan otobana çıkıp çeşmeye gittik klima 2 de hafif rampalar vardı araba etkilenmedi birkaç haftaya antalyaya gidicez ve 65 hp almak isteyenler için veya düşünenler için deneyimimi sizinle paylaşıcam ayrıca aracım da standart abs - ebv - afu yol bilgisayarı filan var resmi sitesinde 65 hp otantiğin versiyonuna bakın standart olan herşey aracımda mevcut öyle bazılarının dediği gibi deil yani otantikte abs yok şu yok bu yok ve bazı arkadaşlarda bir üst donanımını almış olmasına rağmen torpido aydınlatmasından şikayetçi son üretilen araçlara koymuşlar heralde çünkü benim aracımda torpido aydınlatması var ve özellikle fotosunu çekip koycam arabanın iç görünümünün de 2001 model clioyla alakası yok fiat lada hiç ilgilenmedim çünkü hoşuma gitmiyo arabanın camlarına 2 numara film taktırcaktım arabayı görünce bi süpriz yaşadım arabanın camları renkli gelmiş şimdi o parayı sis farına kaydırcam en yakın zamanda fotoğraflarını çekip sizinle paylaşıcam hepinize kazasız belasız hayırlı sürüşler

İyi günlerde kullanın aracınızı..

Bulursam bende alacağım.

• Hayırlı olsun CrazyRio35. Allah kazasız belasız kullanmay nasip etsin. Benim aracımda 2011 model 20. yıl özel üretimi executive modeli. Benimde torpido gözünde aydınlatma yok. Benim modelde soğutmalı torpidoyu düşünmüşler ama aydınlatmalı torpidoyu düşünememişler :) Eğer torpidoya artık aydınlatma koyuyorlarsa çok sevindim. Ayrıca arabanın arka yolcu tarafına da aydonlatma koymaları lazım. Çocuklu aileler için çok gerekli oluyor. 40 bin tl'ye satılan arabada neden 10TL'lik aydınlatadan kar etmeye çalışırlar anlamakta zorluk çekiyorum.
  • Selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım.

Benimde Renault Clio Grandtour 2009 Model 1.4 72 bg aracım var. Bu araçtan pek fazla yolda görmedim. Sanırım pek fazla bileni yok. Gerçekten çok güzel bir araç. Birde aracım diğer araçlardan farklı gibi geliyor bana neden bilmiyorum. Diğer araçların resimelrine bakıyorum bir de benim aracımın resimlerine bakıyorum benimkisi çok farklı geliyor bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz. Belki renkten kaynaklanan bir şeydir. Aracımın resimleri aşağıda:

https://store.donanimhaber.com/e9/8a/97/e98a9791c42cbe64b82d46aa510f141d.jpg/
    https://store.donanimhaber.com/97/72/51/977251c13695c35ad7201e01c4d25444.jpg/
    https://store.donanimhaber.com/64/7f/7b/647f7b67a9126790a4830b77ed4be304.jpg/

Clio Grand Tour

Clio Grand Tour

Clio Grand Tour

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratmurat123 -- 10 Ağustos 2011; 16:31:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: muratmurat123

Selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım.

Benimde Renault Clio Grandtour 2009 Model 1.4 72 bg aracım var. Bu araçtan pek fazla yolda görmedim. Sanırım pek fazla bileni yok. Gerçekten çok güzel bir araç. Birde aracım diğer araçlardan farklı gibi geliyor bana neden bilmiyorum. Diğer araçların resimelrine bakıyorum bir de benim aracımın resimlerine bakıyorum benimkisi çok farklı geliyor bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz. Belki renkten kaynaklanan bir şeydir. Aracımın resimleri aşağıda:

http://imageshack.us/photo/my-images/810/grnt005f.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/838/grnt003s.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/850/grnt004j.jpg/

hayırlı olsun arabanız kazasız belasız hayırlı sürüşler diliyorum dediğiniz doğru piyasada fazla yok izmir için öyle en azından çünkü günde bir tane ya görüyorum ya görmüyorum bu nedenle benim iki gûnde farkettiğim bişey var bakışları biraz üstüne topluyo gibi :) bilmiyorum sizede öyle geliyormu arabanızın resimlerine baktım yeni aldığınız için size oyle geliyo olabilir yoksa benim gt yle aynı görünüşü var :) tekrar hayırlı olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: CrazyRio35

quote:

hayırlı olsun arabanız kazasız belasız hayırlı sürüşler diliyorum dediğiniz doğru piyasada fazla yok izmir için öyle en azından çünkü günde bir tane ya görüyorum ya görmüyorum bu nedenle benim iki gûnde farkettiğim bişey var bakışları biraz üstüne topluyo gibi :) bilmiyorum sizede öyle geliyormu arabanızın resimlerine baktım yeni aldığınız için size oyle geliyo olabilir yoksa benim gt yle aynı görünüşü var :) tekrar hayırlı olsun

Teşekkür ederim

Herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum bende Gerçekten de bakışları çekiyor. Herhalde yeni olduğu öyle geliyor. Ama şunu itiraf edeyim. Bu kasalar yeni çıkan kasalardan çok daha güzel görünüyor. Bilmiyorum katılır mısınız bana. Yeni kasaların önleri çok basit geliyor bana. Bozmuşlar sanki arabanın karizmasını.

Birde arabanın ön farlarının gölgeli olması ve cam tavan da arabanın görünüşüne çok etki ediyor belki ondan olabilir. Bir keresinde şansa bir clio gt arkasına çekmiştim arabayı ön farları gölgeli değildi. İkisini bi arada görünce gerçekten çok farkettiğini anlıyorsunuz. Tabi rengide arabanın görünüşüne çok büyük etken. Aracım kül rengi, sadece bu araç için değil diğer araçlar içinde gerçekten çok farkediyor bu renk

• İstanbul'da bakışları üzerinize toplamak için bir Ferrari, Porche yada Lamborghini gibi sıradışı bir arabanız olması lazım :) Hatta bazı semtlerde bu arabalar ile bile kimse size bakmaz :)

Ben de bir kaç ay öncesine kadar İstanbul'da trafikte pek Grandtour ile karşılaşmıyordum. Ama şu sıralar daha sık karşılaşmaya başladım. Bence çok yaygınlaşmamasının sebebi tasarımının daha çok çocuklu ve orta sınıf ailelere hitap etmesinden kaynaklanıyor. Araba için ayırabileceğim para biraz daha fazla olsaydı Sienic alırdım, bekar olsaydım zaten kimse bana Grandtour aldırtamazdı :) Yani her kesime hitap eden bir araba değil.

Bu arada Grandtour kullanıcılarına bir şey sormak istiyorum. Benim aracımın sürücü koltuğundan gıcırtı geliyor. Bu sebepten servise götüreceğim. Bir de sürücü kapısının plastik cam fitilleri ses yapıyor. Acaba benim şansım mı yoksa sizlerde de aynı sıkıntılar varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolga_aykurt -- 30 Temmuz 2011; 19:35:28 >

• Yeni aldığım 2010 model dinamik aracımla tatilde yaklaşık 1300 km yol yaptım.
    Aracın en çok hoşuma giden yanı konforu oldu.Yolculuk çok zevkli geçti.
    Yol sesi, rüzgar sesi,lastik sesi ve motor sesi yok denecek kadar az.Süspansiyonları çok iyi, yol tutuşu mükemmel diyebilirim.
    Teyp sesi ve bilgi ekranı son derece kaliteli.USB ye attığım müziklerin parça geçişleri falan son derece hızlı.
    Otomatik kilima 22 dereceye ayarlı olarak hiç kapanmadı ve km.de 215 krş. yakıt yaktı.
    Yakıt olarak biraz fazla geldi bana ama klima etkisi olabilir.Gerçi çok rampalarda, dağlarda bayırlarda gezdik.
    Daha önce otomatik klima kullanmamıştım.Eski araçlarımda klima fazla gelince kapatıp açıyorduk.
    Arac 85 hp. ağırlığı 1280 kg.Performans olarak daha önceki aracıma göre biraz düşük geldi bana.Daha önce 1.6 tdci 90 hp. fusion aracım vardı daha atak ve güçlü bir araçtı.Ama onda da çok ses geliyordu süspansiyonları çok sertti.
    Genel olarak çok memnun kaldım.Ama düşünen arkadaşlara 85 hp almalarını tavsiye ediyorum.

• Arkadaslar merhaba. 2007 MODEL clio 3 almaya karar verdim. ama hangi modeli almalyım sizce authentıque modeli extreme mi yoksa dynamıque modelinimi. authentıque modelinde sanırsam hız göstergesi 210 diye acaba içlerinde en full olanı hangisi alacagım arac 1,4 benzinli 98 beygir. Yardımcı olursanız sevinirim. Bide hepsinin yakıt ve performansı nasıl acaba. saygılar :)
  • Mevcut fiyatları pahalı bulurken renault hem 2011 modellere, hem de 2012 modellere zam yapmış... 85 hp extreme 39.450, night and day 41.000 gibi inanılmaz fiyatlara ulaşmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the engine

Mevcut fiyatları pahalı bulurken renault hem 2011 modellere, hem de 2012 modellere zam yapmış... 85 hp extreme 39.450, night and day 41.000 gibi inanılmaz fiyatlara ulaşmış.

Gerçekten de çok pahalı. Bana night day modelini en son 38100 bırakmışlardı 1 ay önce falan.
    Çok pahalı geldiğinden ikinci ele yönelmiştim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nacaroglu

Merhaba,

İlk önce hayırlısı olsun demek istiyorum. Ben şahsen hiç bir arabanın 1.2'sini önermem. Eğer arabanın ağırlığı 500kg ise o ayrı :) Clio Grandtour ağırlığında ki bir araç için 1.4 üzerinde bir motor seçmenizi nacezhane tavsiye ederim. Aksi halde sinirlerinizi aldırmanız gerekebilir :) Bir de alacaınız modelin motorunun en az 85hp olmasına dikkat edin. 65hp motorlar sizi çileden çıkartabilir. Yani motorun litresinin yüksek olması tek başına yeterli değil. Umarım kendinize uygun bir marka/model sahibi olursunuz.

cevabınız için çok teşekkürler. Benzinli düşünüyorum ama 1.4 benzinli clio üretmiyorlar artık sanırım. Bakalım hayırlısı...

• quote:

aracın hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim murat.

sunroofdan biraz bahsedermisin? nedir ne değildir? altında perde varmı açılması nasıldır kısaca biraz bilgi verirsen çok sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: slidex19

quote:

sunroofdan biraz bahsedermisin? nedir ne değildir? altında perde varmı açılması nasıldır kısaca biraz bilgi verirsen çok sevinirim.

Teşekkür ederim.

Sunroof iki bölmeli. Ön tarafta koltukların üstünde bir de arka tarafta koltukların üstünde cam tavan var. Ama aracın dıştan görünüşünde bütün olarak siyah renkte gözüküyor. Altlarında siyah çekmeli perde var. Sadece ön taraftaki açılıyor. Fakat açılma bölgesi baya geniş. Dikis aynasının üstündeki lambanın yanında çevirmeli buton var. Kademeli olarak açılıyor. Kapatırken de kademeli olarak kapatmak lazım diğer türlü kapanmıyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: slidex19

quote:

Teşekkür ederim.

Sunroof iki bölmeli. Ön tarafta koltukların üstünde bir de arka tarafta koltukların üstünde cam tavan var. Ama aracın dıştan görünüşünde bütün olarak siyah renkte gözüküyor. Altlarında siyah çekmeli perde var. Sadece ön taraftaki açılıyor. Fakat açılma bölgesi baya geniş. Dikis aynasının üstündeki lambanın yanında çevirmeli buton var. Kademeli olarak açılıyor. Kapatırken de kademeli olarak kapatmak lazım diğer türlü kapanmıyor.

Teşekkür ederim bilgileriniz için fakat;
    bende araçtan düşünüyorum fakat kararsız kaldım bir sızdırma felan söz konusu olabilirmi yada herangi bir arıza.

• 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.