Şimdi Ara

Clio Grand Tour (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.855
Cevap
17
Favori
398.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar geçenlerde arabayı servise götürdüm orda bana aracın antfirizinde azalma olduğunu söylediler biraz antfiriz ilave etmemi söylediler fakat serviste kırmızı renkte antifriz kalmamıştı bende benzinlikte doldurtayım dedim adam açtı içine boşalttı fakat boşalttığı antifrizin rengi mavi markası opet ben adama sordum önceki rengi kırmızı siz mavi koydunuz problem olurmu adam bana hayır olmaz dedi isteğiniz rengi kullanabilirsiniz acaba adam doğrumu söyledi arabaya orjinalinde bulunan kırmızı rengini koymamamız bir arızaya yada farklı birşeye sebep olurmu aklıma takıldı. Birde benim sağ kapıda bulunan hopörler patladı :( o kadar fazla seslide kullanmıyorum müzik sistemini zaten aldığımız ilk günden beri nalet ediyorum arabanın cd çalarına kendi yaptığım mp3 cd lerim devamlı 'ERROR' hatası veriyor kaç defa cd yazdıysam kendim devamlı hata verdi acaba sizdede böyle bir problem varmı çok morelim bozuk önceden servise götürmüştüm bana hata vermesinin sebebenin orjinal cd kullanmamaktan kaynaklandığını söylediler fakat hangimiz orjina cd ye para veriyoruzki önümüzdeki hafta arabayı servise götürcem aracın müzik sistemi için onlara bir güzel fırça çekecem diyeceksinizki servisin ne suçu var arabayı onlar yapmadı ya fakat adamlar ilgilenmiyor başından savmaya çalışıyorlar bu sefer yakalarına yapışacam gerekirse cd çalarla patlak hopörleri değiştirsinler bu ne yaw böyle alalı 1 yıl olmadı aracı problem çıkarmaya başladı

• quote:

Orijinalden alıntı: CENKKK

Arkadaşlar geçenlerde arabayı servise götürdüm orda bana aracın antfirizinde azalma olduğunu söylediler biraz antfiriz ilave etmemi söylediler fakat serviste kırmızı renkte antifriz kalmamıştı bende benzinlikte doldurtayım dedim adam açtı içine boşalttı fakat boşalttığı antifrizin rengi mavi markası opet ben adama sordum önceki rengi kırmızı siz mavi koydunuz problem olurmu adam bana hayır olmaz dedi isteğiniz rengi kullanabilirsiniz acaba adam doğrumu söyledi arabaya orjinalinde bulunan kırmızı rengini koymamamız bir arızaya yada farklı birşeye sebep olurmu aklıma takıldı. Birde benim sağ kapıda bulunan hopörler patladı :( o kadar fazla seslide kullanmıyorum müzik sistemini zaten aldığımız ilk günden beri nalet ediyorum arabanın cd çalarına kendi yaptığım mp3 cd lerim devamlı 'ERROR' hatası veriyor kaç defa cd yazdıysam kendim devamlı hata verdi acaba sizdede böyle bir problem varmı çok morelim bozuk önceden servise götürmüştüm bana hata vermesinin sebebenin orjinal cd kullanmamaktan kaynaklandığını söylediler fakat hangimiz orjina cd ye para veriyoruzki önümüzdeki hafta arabayı servise götürcem aracın müzik sistemi için onlara bir güzel fırça çekecem diyeceksinizki servisin ne suçu var arabayı onlar yapmadı ya fakat adamlar ilgilenmiyor başından savmaya çalışıyorlar bu sefer yakalarına yapışacam gerekirse cd çalarla patlak hopörleri değiştirsinler bu ne yaw böyle alalı 1 yıl olmadı aracı problem çıkarmaya başladı

antifriz konusunda çekinmeyin birşey olmaz. benim başıma gelen daha acıydı ama. tanıdık bir tamirciye antfrizi ölçtürdüm 2 lt eklenmesi lazım dedi. ekle dedim bende. ancak araçta sarı renk antifriz vardı. bu renk sadece servislerde olur. orjinalini bozma serviste eklet dedi. tamam dedik gittim servise. söyledim derdimi 2 lt antfirzi ekleyip getirdiler aracı. aracı biraz çalıştıralım da devir daim yapsın dediler. kaputu açtılar. bi baktım bildiğin yeşil antfriz koymuşlar. ee ben sarı koyacaksınız diye getirdiydim falan dedim. sarı renk fabrikasyon oluyor, biz yeşil kullanıyoruz dediler. 30 tlde para aldılar. dışarda ekletsem 10-15 tl. verecekken boşu boşuna fazladan para verdik.

• selam arkadaşlar uzun zamandır babamla yaptıgımız araştırmaya gore ki canımız cıktı 0 araba almak kadar zor bi şey gormedım insan karar veremıyor ford fieasta mı olsun opel corsa mı olsun peguot 207 mı olsun renult aklımzdan gecmemısdık gıttık magazaya gorunce aldık cunku arba aramaktan bıkmıstık aralarında dogru secenek yaptmıza babam ınanıyor ben hala deretütdeyim gibi ama araba sizce ne diyosunuz dogru bir tercih mi yaptık butcemız max 35 bindi arabayı 34.600 aldık 1.5 extreme 85 bg dizel
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozngns

selam arkadaşlar uzun zamandır babamla yaptıgımız araştırmaya gore ki canımız cıktı 0 araba almak kadar zor bi şey gormedım insan karar veremıyor ford fieasta mı olsun opel corsa mı olsun peguot 207 mı olsun renult aklımzdan gecmemısdık gıttık magazaya gorunce aldık cunku arba aramaktan bıkmıstık aralarında dogru secenek yaptmıza babam ınanıyor ben hala deretütdeyim gibi ama araba sizce ne diyosunuz dogru bir tercih mi yaptık butcemız max 35 bindi arabayı 34.600 aldık 1.5 extreme 85 bg dizel

Kesinlikle akıllı bir karar vermişsiniz. Bu fiyata alınabilinecek en uygun fiyatlı, en donanımlı ve en ekonomik arabayı almışsınız diyebilirim. Biz de sizin gibi kararsızdık ve söylediğiniz markalarda gidip geliyorduk. Ford fiesta güzel ancak bagajı küçük olduğu için tercih etmedik. Peugeot 207 ise çok fazla arıza ve sorunlar çıkardığını duyduğumuz için tercih etmedik. Opel Corsa ise yine aynı şekilde iç hacmi oldukça küçük ve bagajı da yok denecek kadar küçük. Biz aracımızı Ocak ayında teslim aldık ve şu anda 1200 km civarında. Yakıt tüketimi şu an için bir depo dizel yakıt ile 930 km yol yapabildik. Tabi rodaj dönemi olduğu için normal. 1200 km ye kadar bir depo götürebiliyor. Diğer özellikleri de cabası;
    -Hız sabitleyici
    -Bluetooth ve USB bağlantısı
    -Yağmur sensörü
    -Far sensörü
    -Otomatik klima
    -Perde, yolcu, sürücü ve yan hava yastıkları ile toplam 6 hava yastığı
    -Elektrikli aynalar ve aynalarınızı içeriden kapatabilirsiniz.
    -Full elektrikli camlar
    -Konsol deri döşeme
    -Kaliteli malzeme
    -Aracın iyi yalıtılmış olması

Aklıma gelenler bunlar. Tespit ettiğim birkaç eksiklik dışında bence fiyat performans olarak çok başarılı. Bu eksiklikler ise;
    -Park sensörü
    -Aracın geri geri giderken ki görüş kötü
    -İç aydınlatma yetersiz (Torpido gözü aydınlatması yok, elektrikli camların düğmeleri ışıklı olabilirdi. Bir de benim için önemli USB bağlantısının orada ışıklandırma olmalıydı. Akşamları USB takmak işkence olabiliyor.)

Umarım bu yazdıklarım herkes için faydalı olur. Herkesin aracını iyi günlerde kullanmasını temenni ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: argentosoma

quote:

selam arkadaşlar uzun zamandır babamla yaptıgımız araştırmaya gore ki canımız cıktı 0 araba almak kadar zor bi şey gormedım insan karar veremıyor ford fieasta mı olsun opel corsa mı olsun peguot 207 mı olsun renult aklımzdan gecmemısdık gıttık magazaya gorunce aldık cunku arba aramaktan bıkmıstık aralarında dogru secenek yaptmıza babam ınanıyor ben hala deretütdeyim gibi ama araba sizce ne diyosunuz dogru bir tercih mi yaptık butcemız max 35 bindi arabayı 34.600 aldık 1.5 extreme 85 bg dizel

Kesinlikle akıllı bir karar vermişsiniz. Bu fiyata alınabilinecek en uygun fiyatlı, en donanımlı ve en ekonomik arabayı almışsınız diyebilirim. Biz de sizin gibi kararsızdık ve söylediğiniz markalarda gidip geliyorduk. Ford fiesta güzel ancak bagajı küçük olduğu için tercih etmedik. Peugeot 207 ise çok fazla arıza ve sorunlar çıkardığını duyduğumuz için tercih etmedik. Opel Corsa ise yine aynı şekilde iç hacmi oldukça küçük ve bagajı da yok denecek kadar küçük. Biz aracımızı Ocak ayında teslim aldık ve şu anda 1200 km civarında. Yakıt tüketimi şu an için bir depo dizel yakıt ile 930 km yol yapabildik. Tabi rodaj dönemi olduğu için normal. 1200 km ye kadar bir depo götürebiliyor. Diğer özellikleri de cabası;
    -Hız sabitleyici
    -Yağmur sensörü
    -Far sensörü
    -Otomatik klima
    -Full elektrikli camlar
    -Konsol deri döşeme
    -Kaliteli malzeme

Aklıma gelenler bunlar. Tespit ettiğim birkaç eksiklik dışında bence fiyat performans olarak çok başarılı. Bu eksiklikler ise;
    -Park sensörü
    -İç aydınlatma yetersiz (Torpido gözü aydınlatması yok, elektrikli camların düğmeleri ışıklı olabilirdi. Bir de benim için önemli USB bağlantısının orada ışıklandırma olmalıydı. Akşamları USB takmak işkence olabiliyor.)

Umarım bu yazdıklarım herkes için faydalı olur. Herkesin aracını iyi günlerde kullanmasını temenni ederim.

Arabayı ayın 4 dunde teslim alıcaz senın yazıdn ozellıklerı full bızım orta model herhalde extreme bi kac sey eksık bnde iyi secim yaptımıza ınanıorum cunku dediklerimn arasında parama gore uygun ve rahat buydu ne büyük nede küçük yanlız bir sorum var extreme modelınde eksık olan ozellıklerı sonrada orjınal olarak takma yada yaptırma gıbı bı ımkanımız olur mu ?

• ben de aranıza katıldım arkdaşlar;
    35.700 aydın sökeden aracı aldım sanırım kazık yemişim.35bin verip arabam gelince şok oldum arka camlar manuel aynalar manuel ayarlanıyor ön konsol 2000 model gibi...keşke ford fieasta alsaydım diyorum inşallah yanlıyorumdur bilen biri bana bu arabanın daha avantajlı olduğunu söyleyebilir mi?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: argentosoma

quote:

Hız sabitleyici
    -Yağmur sensörü
    -Far sensörü
    -Otomatik klima
    -Full elektrikli camlar
    -Konsol deri döşeme
    -Kaliteli malzeme

-Park sensörü

Arabayı ayın 4 dunde teslim alıcaz senın yazıdn ozellıklerı full bızım orta model herhalde extreme bi kac sey eksık bnde iyi secim yaptımıza ınanıorum cunku dediklerimn arasında parama gore uygun ve rahat buydu ne büyük nede küçük yanlız bir sorum var extreme modelınde eksık olan ozellıklerı sonrada orjınal olarak takma yada yaptırma gıbı bı ımkanımız olur mu ?

bu dedikleriniz neden extreme olmasına rağmen bende yok özellikle hız sabitleyci

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nusret35 -- 3 Mayıs 2011; 23:45:16 >

• ARKADAŞLAR YAZIŞMALARINIZI AZ ÇOK GÖZDEN GEÇİRDİM VE SİZE BAŞIMA GELEN BİR OLAYI ANLATMAK İSTİYORUM LÜTFEN BİLEN ANLAYAN ARKADAŞLAR BU KONU HAKKINDA BENİ BİLGİLENDİRSİN, ÇOK ÖFKELİYİM BU YAPTIKLARINA. BEN OCAK 2011 AYINDA CLİO GRAND TOUR 1.5 EXTREME ALDIK. AİLEM ALDI BEN YOKTUM İŞTEYDİM O ESNADA, ARABAYI ANLATIRLARKEN TOMTOM NAVİGASYON HEDİYELİ DİYE ANLATIMLARDA BULUNDULAR. VE NAVİGASYON TAKILACAK DİYE SÖYLEDİLER. ARABAYI ALDIK NAVİGASYON TAKILI DEĞİLDİ, SONRADAN GELİP TAKTIRABİLİRSİNİZ DEDİLER. ŞİMDİ TAKTIRMAK İSTİYORUM. VE ALDIĞIMIZ CEVAP NAVİGASYON HEDİYE DEĞİLDİ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: texture55

ARKADAŞLAR YAZIŞMALARINIZI AZ ÇOK GÖZDEN GEÇİRDİM VE SİZE BAŞIMA GELEN BİR OLAYI ANLATMAK İSTİYORUM LÜTFEN BİLEN ANLAYAN ARKADAŞLAR BU KONU HAKKINDA BENİ BİLGİLENDİRSİN, ÇOK ÖFKELİYİM BU YAPTIKLARINA. BEN OCAK 2011 AYINDA CLİO GRAND TOUR 1.5 EXTREME ALDIK. AİLEM ALDI BEN YOKTUM İŞTEYDİM O ESNADA, ARABAYI ANLATIRLARKEN TOMTOM NAVİGASYON HEDİYELİ DİYE ANLATIMLARDA BULUNDULAR. VE NAVİGASYON TAKILACAK DİYE SÖYLEDİLER. ARABAYI ALDIK NAVİGASYON TAKILI DEĞİLDİ, SONRADAN GELİP TAKTIRABİLİRSİNİZ DEDİLER. ŞİMDİ TAKTIRMAK İSTİYORUM. VE ALDIĞIMIZ CEVAP NAVİGASYON HEDİYE DEĞİLDİ..

hediye edilcek kadar ucuz bir opsiyon degil. 1000 tl değeri var. suç tabiki sizde değil.. ama iş işten geçmiş. sonradanda takılmıyor diye biliyorum ama takılıyorda olabilir
  • arkadaşlar bende 2008 dizel 65bg grand tour var. yakıt tüketimlerinizi merak ediyorum kıyaslama açısından. araç 36 000 km'de balıkesirde şehir içinde kullanıyorum tüketimi 5.1 in altına indiremedim.en az 4 depo sadece şehir içinde kullanarak bu değeri veriyorum. aracı performanslı kullanan biri değilim. Uzun yolda yolun yokuş oluşuna veya araçtaki yüke göre 4.0-4.5 civarı oluyor.
    sizlerinki nasıl acaba paylaşır mısınız? Bu arada arabamı çok seviyorum. İyiki bu modeli almışım.
  • Ben de 1.5 dci extreme modelini aldım yaklaşık 2 ay önce. Yaklaşık 1700 km kullandım. Rodajını kurallara uygun bir şekilde tamamladım. Araçtan çok memnunum. Ancak Renault; yakıt cimriliğindeki gibi malzeme cimriliği konusunda da tam bir uzman! Eskiden krom olması gereken aksamlar şimdi metalik süsü verilmiş boyayla tamamlanmış, arka camlar mekanik, aynalar mekanik... vs. Sonuçta; aracın en düşük modeli olmamasına rağmen bu özelliklerin olmayışı büyük bir dez avantaj model için. Clio zaten Renault'un taban modeli olduğu için, çok fazla kaliteli malzeme kullanılmamış tabiiki. Ama artık 2011 model bir araçların en düşük modelinde bile elektrikli ayna ve arka camların standart olması gerektiğini düşünmekteyim. Bir başka dez avantaj da cam sileceklerini kaldırmak için kaputu açmak gerekiyor.
    Şimdi gelelim avantajlarına...
    Birincisi aracın sürüşü çok zevkli ve insana güven veriyor. Dizel motor, gaz pedalına çok güzel tepkiler veriyor. Kimi dizel araçların performans göstermesi için turbonun devreye girmesi beklenirken bu araç çok uyumlu hareket ediyor.1,5 lt 85 beygir olan motor, dik yokuş kalkışlarında ve uzun yoldaki rampalarda hiç zorlanmıyor ve gücü hissettiriyor.
    Aracın bagajı çok kullanışlı ve izolasyonu iyi. Koltuklarla farklı şekillerde çok daha geniş kapasitelere ulaştırabiliyorsunuz.
    Çok kademeli bir cam sileceği kolu var. Çok kullanışlı.
    Yakıt konusuna gelince, araç çok makul bir tüketime sahip. 100/5.2 km/lt (yaklaşık 1km=0,183tl) gibi bir ortalamaya sahip şu an. Ancak bunun 5000kmden sonra daha da düşeceğini umut ediyorum. Uzun yola çıktım ancak çok sağlıklı tespitler yapamadım. Ancak 3.5 ila 4lt arasında bir sarfiyatı olduğunu söyleyebilirim. Tabii bu ölçümler ve ortalamalar ekonomik bir sürüşle elde ediliyor. Eğer aracı performanslı ve yüksek devirli kullanıyorsanız; bu oranlar fırlayacaktır :)
    Yukarıda bahsettiğim dez avantajlara rağmen bence fiyat performans bakımından rakiplerine göre daha çok tercih edilebilir geliyor bana. 35.000TL gibi bir fiyata aldım 2 ay önce. Bu paraya çok daha güzel konforlu 2. el araçlar da alabilirdim. Ancak tercihimi '0'km araç almak üzere kullandım. Tercihler kişiseldir. Dezavantajlarına rağmen arabamdan çok memnunum. Handikaplarını göze alana ısrarla tavsiye ederim. Sorusu olanlara yardımcı olmak isterim...

Sevgiyle kalın...

• 2008 model 105 beygir dizel xenn viraj aydınlatmalı farlar esp donanımlı grand tourlar var bunlar yurt dışına satılan modelleriymiş ve fabrikada calışan kişiler galiba almışlar sahibinden com da gördüm 2 tane var bi tanesiyle msjlaşıkta anlattı biraz valla kaçırılmıcak araçlar bence ile için......

birincisi bu

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-clio-grand-tour-1-5-dci-105-beygir-6-vites-46122323/detay/

ikincisi de bu

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-61000-2008-model-clio-grand-tour-49041390/detay/

• Konuyu baştan sona okudum, Reno'nun sitesinde de gezindim biraz ama şu donanım/versiyon olayını tam anlayamadım. Geniş bagajlı bir araç alma düşüncemiz var, o yüzden Clio GT'ye bakıyorum dizel olmalı, 85 bg olmalı tamam ama hangi donanım :) 2009 başka 2010 başka 2011 başka, hatta 2011 nisan başka, nisan'dan sonra başka... Allahaşkına şu otantik mi, dinamik mi, extreme mi ne donanımsa arada ne fark var yazacak biri var mı Bu arada ikinci el de olabilir düşündüğümüz araç... Aam önce donanıma karar vermek lazım...
  • en donanımlısı executive. şuanda night day olarak değişti sanırım. executivelerde sunroof opsiyon olarak sunuluyor. ama diğer modellerde yok. dynamique modellerindede önceden opsiyondu. en boşu otantik athentique mi ne böle bişeydi. almışken en dolusu alınır bence bu aracın.
  • İlanlara bakıyorum, kimi dynamique'de cruise var, manuel klimalı, kiminde cruise yok dijital klimalı. Kimi otomatik kararan dikiz aynası demiş, kimi dememiş... Bazısında sunroof var, bazısında yok. 105 bg olanı bile var ilanlarda... Bunların hepsi Dynamique güya...
    2009 yılının ortasında Faz II mi ne olmuş yeni model gelmiş galiba, o sırada versiyon değişmiş sanırım. bir de 2011 nisan'dan sonrakilerde bluetooth yokmuş sanırım. Sanırım diyorum çünkü hiçbirinden emin değilim...
  • en güzeli bayiye gidip aracın koltuğuna oturmak ve alacağın aracı 1-2 saat boyunca incelemek bu süre zarfında ne var ne yok öğreniyorsun zaten ben 40 bin lira vereceğim aracı 1-2 saat dfeğil bir kaç gün gider gelirim bayiye ...:=)
  • Bayideki aracın özellikleri internet broşüründe var zaten onu hatim ettik de benim sorduğum 2009-2010 modeller için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi açık-pozisyon -- 4 Temmuz 2011; 15:24:42 >
  • iyi günler

engelli plakalı
    clio grand tour extreme 1.2 75 bg 22.000 tl benzin
    clio grand tour extreme 1.5 85 bg 27.000 tl dizel

fiyat verdi az biraz daha fiyattan inecek gibiler siz ce nasıl bu fiyatlarda başka marka modellerde seçenek olabilirmi
  • clio 3 grandtourlar Bursada mı üretiliyor arkadaşlar? Hb ler nerede üretiliyor?
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.