Şimdi Ara

Clio Grand Tour (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.855
Cevap
17
Favori
398.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sezgin bey

Sevgili Arexer hiç uğramıyorsun buralara aracı alabildinmi. 33.350 almıştın sanırım pekala bu fiyata zorunlu trafik sigortası dahilmi.

Kusura bakmayın arkadaşlar, fırsatım olmadı. Anca görebildim. Yeni araç alan arkadaşlara hayırlı olsun, Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin. Evet aracı 33.350'ye z.trafik sigortasi dahil aldım. Ben bir tek kaskosunu ödedim. Aracım platin gri, fırsat bulursam resimlerini eklerim. Araçtan çok memnunum, çok seri ve çok güçlü. Ses yalıtımı beklediğimden çok daha iyi çıktı. İlk gaz verdiğimde sesini duymak için dikkatlice dinlemem gerekiyor. Klimasına bayıldım, performansı çok çok iyi beklediğimden. Yol tutuşu, hızlanması iyi. Frenleri biraz sert geldi ama hafifçe dokundun mu yetiyor durmak için. İç hacmi çok geniş yalnız, direksiyonun olduğu koltuğu en geriye iterek kullanıyorum arka tarafta çok az boşluk kalıyor. 185 boyundaki arkadaş biraz zorlandı ama sığmayı başardı :)

Eğer düşünen varsa, hiç düşünmeden alsın derim. Cidden verdiğiniz parayı hakkediyor.

• Arexer hoşgeldin pekala motor kapağı konusunu sordunmu servise. Mtvyi ödedilermi mtv faturasını felan aldınmı. Bizim bayide ödeyecem diyor ama hala gib sitesinde ödenmedi gözüküyor.
  • İnternetten ben de sorguladım, benim de ödenmemiş gözüküyor. 1 TL de gecikme zammı gözüküyor. Yarın ben de arayıp, sorayım. Motor kapağını sordurdum, gerek yok dedi. Takılıp, takılmadığını onlar da bilmiyormuş, eğer satın alacaksanız kesin öğreniriz dedi. Ben de gerek yok şimdilik dedim. MTV aklıma takılı benim de şimdi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 35_ateş_82
    park sensörünü söyledim.araba kalmamıs ellerinde ne zamana getirebileceğini haber vericek park sensörü dısında en önemli isteyebileceğim ne var!!!ilk arabam olucak o yüzden biraz acemiyim!bu arabanın tipi çok hoşuma gitti yakıt konusunda da üzmiycek anladıgım kadarıyla!!ancak arkadaslarımın hepsi saolsunlar içime sindirmemek için uğraşıyorlar!yok bu fiyata fiesta al daha iyi daha konforlu.diyorum bagajı yok bna bagaj lazım anlatamıyorum!o zaman focus diyorlar dizeli pahalı olmaz dedim!yani anlıycanız bu arabaya(bu arabaya derken renault) tam bir takoz gözüyle bakılıyo!bence öyle deil ama gayet konforlu duruyo ve şık!

Bu yazıyı gördüm de ben de bir şeyler söylemek istedim. Siz başkalarının söylediklerine bakmayın. Benim Toyota Auris'im vardı. Siyah renk. Karartılmış camlar. Arabayı yıkayıp yola çıktığımda insanlar dönüp bakarlardı. İçi o kadar güzel ve ferahtı ki büyük keyif verirdi. Yol tutuş fevkinin fevkindeydi. Clio falan yanına yaklaşamaz. Fiyat olarakta Clio Grand Tour ile arasında 12.000TL fark var. Ama gelin görün ki çocuğum olduktan sonra bgajı yetmedi. Ben de bir kaç gün önce çok sevdiğim arabamı satıp Grand Tour Executive 1.5 Dizel 85bg siparişi verdim. Çünkü hem bagajı büyük hemde benim tüm ihtiyaçlarıma cevap veriyor. Keşke güvenliğide biraz daha iyi olsaydı. Ama benim tüm aradıklarımı sağlayan otomobiller 55.000TL. İhtiyaçlarımın en çoğunu uygun sayılabilecek bir fiyata sağlayan ise Grand Tour. Büyük konuşmayayım ama arabaya 55.000TL vermem. Verecek durumum var Allaha şükür ama çok gereksiz.

Uzun lafın kısası siz kendinize bakın. Boşverin başkalarının söylediklerini. Aynısını bana da söylediler :) Yok Toyota satılıpta Renault alınır mı, attan inipte eşeğe binilir mi falan. O halde 36.000TL nin üzerine onlar tamamlasınlar bizde bizim için layık gördükleri arabalara binelim değil mi :) Siz ihtiyaçlarınızı karşılayacak olan ve sizin için en ekonomik olan markayı/modeli seçin. Broadway bile Fiesta dedikleri arabadan daha kalitelidir inanın bana. Bu kadar dandik bir araba olamaz. Konsolda ki aralıklardan neredeyse motoru görürsünüz. O kadar dandik bir işçilik ve bir o kadar dandik malzenme kalitesi. Artı bagaj sıfır. Focus alacak olan arkadaşa da Allah yardım etsin. Benzinlisini alırsanız ilk önce bir benzin istasyonu satın alın. Dizelini alırsanız ilk günden para biriktirmeye başlayın çünkü yüz bin kilometreye gelmeden kayış değişmesi lazım, değeri yanlış hatırlamıyorsam 2.500TL.

Uzun lafın kısası, fazla bütçe ayırmak istemiyor, orta halli bir konfor yeter diyor, yakıt ekonomisini önemsiyor, büyük bir bagaj istiyorsanız bu araba listenin başında gelmeli.

• bunda da motor üst kapağı var. sonradan bu kapağı taktıran var mı? ne kadara satın aldınız?
    iyi sürüşler.
  • 1. cevapta belirtiğiniz tam tersi,
    4.soru aotu devrede iken klima yı devreden çıkartmak için AC tuşluna basarsınız klima devreden çıkıyor yalnız fan ayarı otomatik ayarlanıyormu bilmiyorum denemek lazım
    6.aynalar dışardan kumanda ile kapanmıyor lakin aracı terk ettikten sonra aynalaınızı manuel elle katlarsanız kumandaya basıp açtığınızda aynalarda otomatik açılır
    quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vlknsert

Herkese iyi günler. Ben oyak kampanyasından beyaz renkte Clio Grand Tour executive sipariş verdim. (32800TL) Fkat executive modelini daha görmedim. Merak ettiğim şeyler var. Arkadaşlarım cevaplandırırsa senivinirim.
    1-Hız sabitleyici direksiyonun üstünde mi? Artı ve eksi diye tuşlar var sanırım. Artıya basınca hız artıyor ve bırakınca sabıt mı kalıyor? ayrıca hız sınırlayıcı denılen sey nedır?
    2-On konsolda piona black mi yoksa gümüş renk mi?(ayrıca konsolda pencereye uzanan ksım)
    3-Farlar merceklimi?
    4-Automatic klimada, kısın ıcerıyı mesela 24 dereceye ayarladım. Fakat klima calısmadan ıcerıyı 24 derecede sabıt tutabılıyor mu? yanı ekranda 24 yazacak fakat clima hıc devreye gırmeyecek?
    5-Usb girişten flash bellek taktıgımda muzık calıyor. Ben bunları klasörleyınce teyipin menusunden istedıgım klasöre girip o klasör içinde karısık cal dıyebiliyor muyum?(mesela bugun classic muzık dınlemek ıstıyorum yarında pop) :D
    6- arabayı parkettim. Kapıyı kapattım ve uzaktan kumand aıle kıtledıgımde aynalar kapanıyormu yada tam tersi
    7-Cam acma dugmeleri aydınlatması var mı?
    8-Sinyal düğmesine bir kere dokununca 3 kere sinyal verip kapanıyor mu? Yoksa eskisi gibi direkt kolu itmek mi gerekiyor?
    Bu sorular cok kafama takılıyor. Yardımcı olan arkadaslar varsa cok sevınırım.

Öncelikle yeni aracınız hayırlı ve uğurlu olsun. Sizin sorularınızı cevaplamadan size soracağım bazı sorular olacak. Şimdi 32.800 aracın ham fiyatı sanırım oyaktan kredi çekme mecburiyeti doğuyor. Bu kampanyada kredi çekmeden peşin para ile araç sahibi olunmuyor yanılmıyorsam. Mais şubelerine sormuştum. 32.800 aracın ham fiyatı bunun üstüne zorunlu trafik sigortası vergiler vs eklenince bu araç size kaça mal oluyor. Kredi borcundan sonra rehin kaldırma v.s. Yani her şey dahil sadece kaskosuz bu araç ne kadar 33.300 civarına geliyormu.

Sorularınıza cevap veriyorum;

1-) Bu sistemi devreye almak için el freninin orada bir buton bulunmakta bu butonda hem hız sabitleyici hemde hız sınırlayıcı var. Buton iki kademelidir. Yol bilgisayarında ve aracın hız gösterge kadranının bulunduğu kısımın altında devreye alınınca sarı yada yeil renkte semboller belirir. Hız sınırlayıcıda hızınızı belirleyince R butonuna basınca araç hızı hafızaya alıyor ve ayağınızı gaz pedalından çekip . yada - butonlarının yardımıyla hzı verip azaltabilirisiniz. Ama otoban gibi yollarda kullanmanız tavsiye olur. Hız sabitleyicide ise hızınızı ayarlayınca R ye basıp hız hafızaya alınır ve ne kadar gaza basarsanız basın araç o sürati geçmez.
    2-) Ön konsol piyano black ve ön cama kadar uzanan tüm kısımlar executivelerde deri tarzı bir madde ile döşenmiş.
    3-) Mercekli değil ama bi-zenon deniyor. Gerek yok bence taktırmaya.
    4-) 24 dereceye ayarlarsanız klima değil rezistans çalışır ve içeriyi aynı ısıda sabit tutar. Denemek lazım.
    5-) Tabiki klasörleri seçebiliyorsunuz.
    6-) Bu konuda bir çok ihtilaf var ama kimsenin bu konuda şöyle yada böyle olur diye kesin bir bilgisi yok. Aynalar içeriden kapanıyor.
    7-) Aydınlatma yok servise sordum servistede bu butonlara göre ampul parça kataloğundan görünmüyor.
    8-) Kolu itmek gerekir, yada tam devir dairesinden sonra trak diye sinyal kolu kendiliğinden eski konuma düşer.

Umarım sorularınıza cevap olmuumdur. Almış olduğunuz aracın herşey dahil fiyatı size ne kadara mal oldu kredi ile aldınız sanırım formaliteden 5000 tl kredi çekip bu aracın fiyatı ne kadara gelirdi.

• Motor kapağı konusunda varmı bir gelime bunlan eden.
  • Arabamı perşembe günü teslim aldım. 1.5 dci executive. İsteğiniz soruları cevaplayabilirim.
  • Hayırlı olsun arkadaşım güle güle kullan. kazasız, belasız yılların olsun her daim. Arkadaşlar 3-4 ay önce alınan fiyatlarla özellikle yılbaşından sonra ciddi bir fiyat geçişi olmuş galiba. arkadaşım siz full paket dediğimiz 1.5 dcı exculive yi kaça aldınız teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxiplus

Hayırlı olsun arkadaşım güle güle kullan. kazasız, belasız yılların olsun her daim. Arkadaşlar 3-4 ay önce alınan fiyatlarla özellikle yılbaşından sonra ciddi bir fiyat geçişi olmuş galiba. arkadaşım siz full paket dediğimiz 1.5 dcı exculive yi kaça aldınız teşekkür ederim.

Ben oyak kampanyasından 32800 tl ye aldım.
  • Hayırlı olsun aracınız. Bu arada araç 20.yıl versiyonumu ?
  • Merhaba Arkadaşlar,

Ben de 5 gün önce 1.5 DCI 85bg Ececutive sahibi oldum. Bana 20. yıl özel versiyonu denk geldi. Bana kalsa bunu tercih etmezdim çünkü aynalar ve ön tampounun bir parçası siyah renk. Zevk meselesi tabii ama benim pek hoşuma gitmiyor bu. Araç genel olarak gayet yeterli. Motor performansını rodaj safhasında olduğum için henüz test edemedim ancak bir keresinde çok çabuk sollama yapmam gerkmişti ve performans gayet tatmin ediciydi. Malzeme kalitesi genel olarak iyi ancak klimayı pek başarılı bulmadım. Yönetilebilirliği çok düşük ve ısı değer aralıkları bence yetersiz. Bundan önce ki aracım Auris'ti (her ne kasar aynı sınıf olmasalarda) ve kliması mükemmeldi ve çok basit bir şekilde kontrol edilebiliyordu. Deneyimlerim arttıkça paylaşmaya devam edeceğim.

Herkese selamlar.
  • Sevgili vlknsert ve tolga_aykurt arkadaşım aracınız hayırlı ve uğrulu olsun. Size birkaç sorum olacak. Aracınızın cam açma butonları gece karanlıkken yanıyormu, motorun kaputunu açınca üstünde plastikten imal edilmiş Renaul 1.5 dci yazan plasik koruma kapağı mevcutmu ve torpidoda lamba varmı. 2010 da aldığım aracımda 2011 teslimi araçlar arasında ne fark var. Benimkide executive. 2010 da aralıkta aldım ama 2011 model. Yani sizin aracınızla benim aracımda 3 ay var bir fark varmı donanım v.s. En arka bagaj kapağının yani plkanın hizasında dci yazıyormu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezgin bey -- 1 Mart 2011; 15:17:55 >
  • quote:

Sevgili vlknsert ve tolga_aykurt arkadaşım aracınız hayırlı ve uğrulu olsun. Size birkaç sorum olacak. Aracınızın cam açma butonları gece karanlıkken yanıyormu, motorun kaputunu açınca üstünde plastikten imal edilmiş Renaul 1.5 dci yazan plasik koruma kapağı mevcutmu ve torpidoda lamba varmı. 2010 da aldığım aracımda 2011 teslimi araçlar arasında ne fark var. Benimkide executive. 2010 da aralıkta aldım ama 2011 model. Yani sizin aracınızla benim aracımda 3 ay var bir fark varmı donanım v.s. En arka bagaj kapağının yani plkanın hizasında dci yazıyormu.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Cam butonlarında sanırım aydınlatma yok şayet olsaydı dikkatimi çekerdi ancak bu akşam kontrol eder sonucu yazarım. Bahsettiğiniz motor kapağı bende yok.Sizin aracınızın donanımlarını bilemediğim için ne yazık ki bir karşılaştırma yapamam ancak buna zaten gerekte yok, benim satın aldığım aracın donanımlarına renault'un internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Plaka hizasında dci yazısı bende mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: tolga_aykurt

quote:

Sevgili vlknsert ve tolga_aykurt arkadaşım aracınız hayırlı ve uğrulu olsun. Size birkaç sorum olacak. Aracınızın cam açma butonları gece karanlıkken yanıyormu, motorun kaputunu açınca üstünde plastikten imal edilmiş Renaul 1.5 dci yazan plasik koruma kapağı mevcutmu ve torpidoda lamba varmı. 2010 da aldığım aracımda 2011 teslimi araçlar arasında ne fark var. Benimkide executive. 2010 da aralıkta aldım ama 2011 model. Yani sizin aracınızla benim aracımda 3 ay var bir fark varmı donanım v.s. En arka bagaj kapağının yani plkanın hizasında dci yazıyormu.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Cam butonlarında sanırım aydınlatma yok şayet olsaydı dikkatimi çekerdi ancak bu akşam kontrol eder sonucu yazarım. Bahsettiğiniz motor kapağı bende yok.Sizin aracınızın donanımlarını bilemediğim için ne yazık ki bir karşılaştırma yapamam ancak buna zaten gerekte yok, benim satın aldığım aracın donanımlarına renault'un internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Plaka hizasında dci yazısı bende mevcut.

Cam butonlarında ve torpidoda aydınlatma yok. Diğer her tarafta var(Far yukseklık ayarından tut hız sabıtleyici ve sınırlayıcıya kadar) Çokt aönemli bir şey olduğunu düşünmüyorum.
    Bence klima mukemmel. Arkadaş neden o sekılde demıiş anlamadım. Climayı autoya almıyorum. Yani clima acılmadan fanlarla ıcerıyı ıstedıgım ısıda sabıt tutuyor. YBence mukemmel. İçeride bır gram bugu yok. Isıyı on cam ve ayaklara verıyorum. Yazın bu arabayı test etmıstım. Sogutmada kliması mukemmel.şu anda 580 km yol yaptım. 230 u sehırler arası. diğeri ist rafiği. su anda ortalama 5.2 de. Sehırler arası yolda 4.2 ile geldım. Arac daha sıfır olmasına ragmen mukemmel degerler. Azalmasa bıle bana bu yeter. Su anda yarım depo var. menzıl olarak 580 gosteriyor. Yakıt shell v pover. Ayrıca araç virajlarda cok basarılı. Arac yatmıyor. Icerdekıler sarsılmıyor. Yalıtım basarılı. İyiki bu arabayı almısım.

• quote:

Orijinalden alıntı: tolga_aykurt

Merhaba Arkadaşlar,

Ben de 5 gün önce 1.5 DCI 85bg Ececutive sahibi oldum. Bana 20. yıl özel versiyonu denk geldi. Bana kalsa bunu tercih etmezdim çünkü aynalar ve ön tampounun bir parçası siyah renk. Zevk meselesi tabii ama benim pek hoşuma gitmiyor bu. Araç genel olarak gayet yeterli. Motor performansını rodaj safhasında olduğum için henüz test edemedim ancak bir keresinde çok çabuk sollama yapmam gerkmişti ve performans gayet tatmin ediciydi. Malzeme kalitesi genel olarak iyi ancak klimayı pek başarılı bulmadım. Yönetilebilirliği çok düşük ve ısı değer aralıkları bence yetersiz. Bundan önce ki aracım Auris'ti (her ne kasar aynı sınıf olmasalarda) ve kliması mükemmeldi ve çok basit bir şekilde kontrol edilebiliyordu. Deneyimlerim arttıkça paylaşmaya devam edeceğim.

Herkese selamlar.

Evet 20 yıl. Yan aynalar farklı. Ve onde sıyah kısım var(tamponda) Arkadaş sevmedıgını soylemış. olabılır. Fakat renault aslında bıraaz daha masrafa gırmıs. Bu sıyahlık bıldıgımız sıyah degıl. Özel piona black. Su anda modifiyede rövaşta olan bir şey.

• Ayrıca bu gün armster marka kolçak taktırdım. Bu aracı alanlar uyarmı uymazmı diye hiç düşünmesinler. Uyabilecek en iyi olan bu. Servistede taktırsanız neredeyse buna benzer
    bir sey takacaklar. Çok iyi oldu. İki tane şey kaldı. Cam filmi(ön camlara arkalar zaten renkli) bir de park sensörü(mecburen serviste taktıracaz 150 sesli olan 180 gösteregeli olan)
  • Sevgili arkadaşlar. Araçlarınız hayırlı olsun. Demek ki Renault araçların hiçbirine kapak ve aydınlatma koymuyor. Ben aracımı aaralık ayında aldım 2011 model pekala şimdi üretilen araçla benim aracımın arasında bir fark varmı. 2010 yılında 2011 model olarak aldığım aracımla 2011 yılında üretilmiş aracın arasında ne fark olabilir. Benim aracımda executive. Tek fark dci yazısımı:))
  • quote:

Sevgili arkadaşlar. Araçlarınız hayırlı olsun. Demek ki Renault araçların hiçbirine kapak ve aydınlatma koymuyor. Ben aracımı aaralık ayında aldım 2011 model pekala şimdi üretilen araçla benim aracımın arasında bir fark varmı. 2010 yılında 2011 model olarak aldığım aracımla 2011 yılında üretilmiş aracın arasında ne fark olabilir. Benim aracımda executive. Tek fark dci yazısımı:))

Sanırım yok. Birde yan aynalar bızde sıyah. On panjurdada var. Onlar sizde nasıl bilmiyorum
  • Benimde aynalarım siyah piano black Executive de ne varsa bendede aynı. Demekki bir fark yok. Sizin araçlarda plaka hizasında dci yazısı varmı.
  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.