Şimdi Ara

Clio Grand Tour (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.855
Cevap
17
Favori
398.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gucluy

Kıt bütçeme ve sayısız marka ve modele bakarak beklentilerimi karşılayacağını düşünerek dün itibariyle clio grand tour 1,5 dci night day siparişi verdim. Bu kararımda forumun etkisi büyük oldu. Haftaya teslim alabileceğimi söylediler bekliyorum bakalım. Umarım hayal kırıklığına uğramam.

bende 2012 gt 1.5 90 bg night&day var alalı 7 ay oldu 15000 km ye geldim 2 çocugum var tam bir aile arabası heleki uzun yolda sürüşlerde sizi mest ediyor
    yakıta gelince ben bu km renin 3500 ünü şehir dışında geriye kalan 11500 km yi şehir içi kullandım şuan itibari ile
    şehir içi 4.4 ile 4,6 arası değişiyor uzun yolda ise 3,6 ile 3,8 arası ben bu km gördüm hızım ile ortalama 100km herkesede tavsiye ederim
    kimseye bakmayın içinize siniyorsa alın derim sinmiyorsada zorlamayın

• quote:

Orijinalden alıntı: denon

quote:

Orijinalden alıntı: Gizemli_kral

Arkadaşlar. Clio Grand Tour 1.5 DCi Night & Day modelini aldım. Çok fazla özelliklerini bilmiyorum açıkçası. Kitabını da sanki biraz karmaşık yapmışlar. Bakalım zamanla öğreneceğiz neyin ne olduğunu :)

Hayırlı olsun.. Bende de aynı model var. Takıldığınız noktalarda yardımcı olabilirim.

Sizden birşey rica edeceğim. Kapıyı anahtarı yuvasından kitlediğinizde sadece şöför kapısı mı kitleniyor bakarmısınız?

Saygılarımla..

bende 2012 gt 1.5 90 bg night&day var alalı 7 ay oldu 15000 km ye geldim 2 çocugum var tam bir aile arabası heleki uzun yolda sürüşlerde sizi mest ediyor
    yakıta gelince ben bu km renin 3500 ünü şehir dışında geriye kalan 11500 km yi şehir içi kullandım şuan itibari ile
    şehir içi 4.4 ile 4,6 arası değişiyor uzun yolda ise 3,6 ile 3,8 arası ben bu km gördüm hızım ile ortalama 100km herkesede tavsiye ederim
    bir depo ile şehir içi 1100 ila 1150 km gidiyorum uzun yolda değişiyor benzini ise shell den başka almadım bütün fişlerinide saklıyorum

• Hangi şehir de ikamet ediyorsunuz ?
    Şehir içinde 4,4 Lt çok çok güzel rakamlar...
    Fazla trafiğe girmiyorsunuz sanırım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BIXI MAN

Hangi şehir de ikamet ediyorsunuz ?
    Şehir içinde 4,4 Lt çok çok güzel rakamlar...
    Fazla trafiğe girmiyorsunuz sanırım...

ankara da yaşıyorum ama tam devrinde ve zorlama yapmadan kullanırım çok ta dikkat ederim
  • arkadaşlar merhaba zeytinburnu hedef renault a gittim ....renault 1.2 grand tor extreme paket 32.850 fiyat verdiler ..14000 lirası kredi olacak sıfır faiz....gerisi peşin....bana ekim ayında bu fiyatları bulamaybilirsiniz dediler ekim ayında fiyatlar artarmı...hadi vergiden dolayı 1000 lira artsında normal fiyatı artarmı ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafatay

Tam niyetlenmiştim. Grand tour night day alacaktım. Kararı verip parasını da vermiştim ancak son anda satış yöneticisinin ve eş dostun tavsiyesi ile Megane hb extreme 1.5 dci 110 bg aldım. Tabii yakıtı clio grand toura göre biraz fazla ama ne yapalım. henüz 2500 km de ve ortalam 5 lt civarında yakıyor. Megane almayacak olsam kesin clio grand tour alacaktım. Hatta bazen içimden geçmiyoda değil acaba clio mu alsaydım diye. Size de hayırlı uğurlu olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: gucluy

quote:

Tam niyetlenmiştim. Grand tour night day alacaktım. Kararı verip parasını da vermiştim ancak son anda satış yöneticisinin ve eş dostun tavsiyesi ile Megane hb extreme 1.5 dci 110 bg aldım. Tabii yakıtı clio grand toura göre biraz fazla ama ne yapalım. henüz 2500 km de ve ortalam 5 lt civarında yakıyor. Megane almayacak olsam kesin clio grand tour alacaktım. Hatta bazen içimden geçmiyoda değil acaba clio mu alsaydım diye. Size de hayırlı uğurlu olsun.

kazasız belasız kullanman dileğiyle alınmış ürünün kötüsü olmaz megan nede olsa bir üst segmenti . kendini arabana küstürme derim icine
    sinmedikten sonra 100bin tl olsa ne yazar mühim olan bence arabanı sevmen iyi olmuş.
    birde 5lt takılma 5000km den sonra düşer merak etme

• Arkadaşlar selam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihto -- 21 Aralık 2020; 19:22:37 >
  • arkadaşlar selamlar. geçen hafta itibariyle clio grand tour 1.2 extreme sahibiyim. ikinci el olarak aldım 9 bin kmde henüz. 11 aydır trafikte araç. 20 km dolmadığı için sanırım 12. ayda bakıma vermem gerekiyor aracı. sorum şu olacak: aracın trafiğe çıkısı 7 ekim 2011. benim bakıma en geç ne zamana kadar götürmem gerekiyor garantı dışı kalmaması için. ya da garanti dışı kalmaması için illa su zaman götüreksin diye birşey var mı? teşekkür ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: slhsm

arkadaşlar selamlar. geçen hafta itibariyle clio grand tour 1.2 extreme sahibiyim. ikinci el olarak aldım 9 bin kmde henüz. 11 aydır trafikte araç. 20 km dolmadığı için sanırım 12. ayda bakıma vermem gerekiyor aracı. sorum şu olacak: aracın trafiğe çıkısı 7 ekim 2011. benim bakıma en geç ne zamana kadar götürmem gerekiyor garantı dışı kalmaması için. ya da garanti dışı kalmaması için illa su zaman götüreksin diye birşey var mı? teşekkür ediyorum.

normalde 1 aya kadar bir şey olmaması lazım ama en iyisi bi servisi arayıp sor istersen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihto

Arkadaşlar selam,

Cuma akşamı Clio Grand Tour 1.5dci 90hp night&day aracımı teslim aldım..
    Merak edenler için yarısını kredi kullanmak üzere 40.500 lira verdim
    200 liraya orjinal park sensörünü taktırdım teslim almadan, servis olduğu için çok para verdim ama orjinal oldu, kullanımından de memnunum..

Yakıt konusuna gelince;

Araç şu anda 340 km yaptı,

depoyu fulledikten sonra değerleri sıfırladım ve
    232 km mesafe gitmişim
    kalan mesafeyi 687 km gösteriyor
    ortalama 6,4 lt tüketim yazıyor..

soru(nu)m şu ki, arabayı ilk aldıktan sonra yoğun trafikte ataşehirden esenlere gittim, aracın sınırlarını tanımak adına fevri kullanmış olabilirm ancak ortalama tüketim 11,0 litreye kadar çıktı..
    esenlerden izmite gidip, ordan ataşehire döndüm 2. yolculuğunda, ortalama tüketim 6,4'e düştü..

Rodaj döneminde yoğun trafikte sakin kullanımda görmem gereken ortalama tüketim nedir acaba?

hayırlı olsun bendede aynısı var ben cok memnunun benim şuan şehir içi 4,4 ila 4,6 arasında değişiyor düşe merak etme ama
    sana tavsiyem 2000km re kadar devrinde kullan sonra zorlama yaparsın sakin kullan yani

• quote:

quote:

Arkadaşlar selam,

200 liraya orjinal park sensörünü taktırdım teslim almadan, servis olduğu için çok para verdim ama orjinal oldu, kullanımından de memnunum..

Yakıt konusuna gelince;

232 km mesafe gitmişim

soru(nu)m şu ki, arabayı ilk aldıktan sonra yoğun trafikte ataşehirden esenlere gittim, aracın sınırlarını tanımak adına fevri kullanmış olabilirm ancak ortalama tüketim 11,0 litreye kadar çıktı..
    esenlerden izmite gidip, ordan ataşehire döndüm 2. yolculuğunda, ortalama tüketim 6,4'e düştü..

Rodaj döneminde yoğun trafikte sakin kullanımda görmem gereken ortalama tüketim nedir acaba?

hayırlı olsun bendede aynısı var ben cok memnunun benim şuan şehir içi 4,4 ila 4,6 arasında değişiyor düşe merak etme ama
    sana tavsiyem 2000km re kadar devrinde kullan sonra zorlama yaparsın sakin kullan yani

Hocam bu oran bir depo ile (55 lt) 1200 km yapar, müthiş. Şehir dışında deneme şansınız oldu mu acaba..?

• quote:

Orijinalden alıntı: *Blue*

quote:

quote:

Arkadaşlar selam,

Yakıt konusuna gelince;

232 km mesafe gitmişim

Hocam bu oran bir depo ile (55 lt) 1200 km yapar, müthiş. Şehir dışında deneme şansınız oldu mu acaba..?

şehir dışı 2 kere cıktım Antalyaya gittim Ankara dan antalya ya vardığımda 3,7 yi gördüm ama dönerken biraz süratli geldim 4,0 dı ankaraya geldiğimde
    uzun yolda anlıyacağın sağkin kullanırsan yani 100 ü geçmez isen 1400 km garanti

• arkadaşlar hiç içimden gelmesede iş değişikliği yüzünden aracımı satabilirim ilgilenen arkadaşlar varsa
    Clio Grand Tour Night & Day 1.5 dCi 90 bg Euro 5 2012
    hiçbir kusuru yok sigara içilmemiş 15000 km de 37750 istiyorum sahibinden İlan No 101574866 buradan bana ulaşabilirsiniz
  • Arkadaşlar Grand Tour 1.5 90 dcı sahibiyim . aracım 2700 km de ....aracım 2000 km rodaj dahil ( 2000 km rampalı yollar ve 700 km düz yollarda yapıldı...) işime uzaklık 24 km...gidiş-geliş rampalı yollar ..arada 6-7 km düz yol var...yakıt tüketimi maalesef 100km 6,4 lt...bu sizce normal midir...GT 1.5 DCI de kullandıgınız vites ve devir aralıklarını yazarmısınız lütfen?
  • Bende de 1.5 dci nigt day modeli var. İlk yıllık bakıma gireceğim. Yıllık bakımı kaç lira tutar acaba. Yakında yaptıran arkadaş varsa yazabilirmi. Ön kaliperlerden ses gelmesi dışında bi sıkıntısı yok aracın. Onuda garantiden yaparlar sanırım.
  • On fren balatalari dahil 520 tl odemistim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimki ilk bakıma girecek. balatalarda sıkıntı yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 001umit

benimki ilk bakıma girecek. balatalarda sıkıntı yoktur.

serviste işlemler başlamadan önce fiyatta anlaşın. sadece zaruri işlemlerin yapılması hususunda ısrarcı olun. mesela yakıt filtresini değiştirmesinler(40000 km de degisir).daha önce konu açıp bakım çizelgesi paylaşmıştım ona bir göz atın, cam suyu, silecek gibi ıvır zıvırları onlar yapmasın ve mümkünse pazarlık yapın. iyi geceler
  • ben de normal bakımları dışında hiç bir şey yaptırmayacağım. cam suyu deposunu fulleyecem. arkadaş ta dacia Duster var 1.5 dizel 180 TL ye yaptırmış. ben iki servise sordum biri 350, diğeri 380 TL fiyat çekti. 1 Kasım 2011 de almıştım arabayı en geç ne zaman servise götürmeliyim. Bayram sıkışıklığında pek gidesim yok açıkçası.
  • 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.