Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.865
Cevap
78
Favori
1.606.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayırlı olsun, kazasız belasız güzel günlerde kullanın.

Debriyaj sertliği ve yukarıda kavraması genel bi sorun gibi gözüküyor ama ben çok hissetmiyorum alıştım belkide ondandır.

quote:

Orjinalden alıntı: lorus2004

Herkese selamlar.Kafamda ki 4 aylık ne alsam acaba sorumun cevabını 3 gün önce buldum. 2004 Model Renault Clio 1.2 16V. 32000 Km de.30000 bakımı yapılmış,4 lastik yeni ve 2009'a kadar muayenesi var. 16.500 Ytl'ye aldım. Daha ucuzunu da bulmuştum fakat 4 lastik yeni olması ve bakımlarının yetkili serviste olması beni ikna etti. 3 gündür herşey güzel yalnız sizlere birkaç sorum olacak. Sizlerin arabada da debriyaj kavraması çok yukarıdamı? Çalıştığım şirkette sürekli Honda Civic ve Peugeot Partner kullanıyorum.Acaba dedim bunlara alıştımda bu mu bana farklı geliyor? Ev - İş arası çok dur-kalk a giriyorum ve bu debriyaj beni biraz yoruyor.İkinci sorum ise yan kapı kaportalarda çıkartma var.Nasıl çıkarttırabilirim boyaya zarar vermeden.Bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

• Forumda okuduklarım kadarıyla boşa attığın zaman araç rolantide çalışıyor gibi yakıt tüketiyor ama viteste iken gazdan çekince ayağı yakıt tüketmiyormuş. Bende hep böyle kullanırım, yokuş aşağı hiç boşa atmam. Hem güvenlik açısından daha doğru boşa atmamak.

quote:

Orjinalden alıntı: Falmor

quote:

Orjinalden alıntı: jipsy

Selam arkadaşlar daha öncede sormuştum ama arada kaynadı galiba :D

2001 modeli clio nun motorunda (1.4 16 v olanda) bu yakıt kesme varmı? yani gazdan ayamığı çektiğimde boşa mı alsam daha iyi yoksa vitestemi devaam etsem daha iyi.

İyi geceler hayırlı ramazanlar

Jipsy

Evet var.Ayağını gazdan çekince motor yakıtı kesiyor ve sadece hava sıkıştırıyor.Yol bilgisayarında da 0.0 lt olarak gösteriyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: CLİO SYMBOL

alfa-x Dayımın 2001 1.4 KANGOOsuna bahsettiğin sensörden alıp monte ettiler özel serviste.50 YTL diye hatırlıyorum,yanlış hatırlamıyorsam.

Teşekkürler.Şu an normal çalışıyor yakıt tüketimide aynı gibi o yüzden dönünce bi daha bakıcam.Bu arada iyi ki de lpg taktırmışım.Bu arabalar gerçekten çok ekonomik lpg yi bile çok az harcıyor ve çekiş mükemmel.
    Bu sensör denmidir yoksa buralarda aygaz daha mı iyi ama araba acayip iyi kaçıyo,ama sürat felakettir.

Yeni clio sahipleri hoşgeldiniz hayırlı olsun.Debriyaj için focus 1 in debriyajı clio 1.2 den çok çok sert.Focusların direksiyonu ağır ve debriyaj sert gelmişti.Yukarıda kavrama olayına gelince renault araçları debriyajı genelde aşağıda kavrar bu yüzden diğer araçlarda problem yaşamıştım.Belkide alışkanlıklar daha öncede renault kullandığımdan bana hiç tuhaf gelmemişti.

Bu arada yeni kangoo da müthiş olmuş.

Clio 2 deki bence eleştirilecek yer direksiyon turu arabayı döndürmek için iki hamle gerekiyor.Yani dönüş çapı büyük,bu bazen sıkıntı yaratıyo.Ama direksiyonun yumuşak olması bunu biraz hafifletiyo.

• benimkinde yol bilgisayarı olmadığından merak ediyordum. Cevabın için teşekkür ederim

quote:

quote:

2001 modeli clio nun motorunda (1.4 16 v olanda) bu yakıt kesme varmı? yani gazdan ayamığı çektiğimde boşa mı alsam daha iyi yoksa vitestemi devaam etsem daha iyi.

Jipsy

Evet var.Ayağını gazdan çekince motor yakıtı kesiyor ve sadece hava sıkıştırıyor.Yol bilgisayarında da 0.0 lt olarak gösteriyor.

• quote:

benimkinde yol bilgisayarı olmadığından merak ediyordum. Cevabın için teşekkür ederim

quote:

quote:

Jipsy

Rica ederim bende forumdan öğrenmiştim işin püf noktasını.Daha önce boşta kullanıyodum yoksa.

• öncelikle yeni üyelerimize hoşgeldiniz,yeni araç alanlarada kazasız,belasız,cezasız,sağlıklı günlerde binmeleri temennisiyle hayırlı olsun demek istiyorum..
    evet arkadaşlar salı akşamı memleketten(kastamonu) döndüm. 9 günlük hava değişikliği diyelim..
    gelelim yol-yakıt verilerine..gidiş rahat bi yolculuktu hiç trafiğe takılmadım desem yeridir hatta sağ ayağımın yer yer uyuştuğunu hissettim (-: yola çıkmadan önce km ve ortalama yakıt bilgilerini sıfırlamıştım..hiç kasmadan gayet rahat bi kullanımla maximum ve nadiren 140km hızda genelde (120-130km arası seyrettim.)toplamda 1458km yaptım..
    memlekete gidiş iki kişi +full bagaj(arka koltuk dahil) klima nadir açık yakıt ortalamam 100km/6.0lt
    dönüş dört kişi ve daha fazla bagaj(koltuk ve ayak araları arka pandizot üstü dahil..)yine açık bir trafik (tabi boğaz köprüsünden c.bağ'a kadarki yoğunluk malum.) evimin önüne geldiğimde ortalamam 100km/6.3lt tabiki bu değerler aldığım benzin ve yaptığım km ilede örtüşüyor..
    sonuç sorunsuz yolculuk..cliom beni üzmedi..
    hayırlı ramazanlar..

• bi kaç tane resim eklemek istedim..biraz dağınık oldu kusura bakmayın..
    memleket manzarası
     CLIO II SAHİPLERİ

rahmetli dedemin evi
     CLIO II SAHİPLERİ

her ne kadar sıcaktan nasibini almış olsada domatesin hormonsuz gerçek tadı mükemmel
     CLIO II SAHİPLERİ

Cide'de hava kapalıydı..
     CLIO II SAHİPLERİ
    Cide 2
     CLIO II SAHİPLERİ

son gün temizliği
     CLIO II SAHİPLERİ

dönüş bagaj durumu
     CLIO II SAHİPLERİ
     CLIO II SAHİPLERİ
     CLIO II SAHİPLERİ
     CLIO II SAHİPLERİ

cliom molada gölgelerken (-;
     CLIO II SAHİPLERİ

• hoşgeldin ramsay... cidenin böyle güzel biyer olduğunu senden öğrenmiş olduk... hayırlı ramazanlar... ayrıca laci çok yakışmış
  • slm arkadaşlar forumda oldukça yeniyim..2004 clio 1.2 16v auth. sahibiyim arabayı sıfır aldım son bir aya kadar hiç bir sorun yaşamadım..arabamın bakımlarını düzenli olarak servis yapıyor..araba 45000 bakımından cıktı..ereğliden zonguldağa gittim aynı gün farları acık unutmusum akü bitti...arabayı vurdurarak çalıştırdık zonguldaktan ereğliye kadar geldim ancak araç ereğlide kendi kendine stop etti..bı daha vurdurarak calıstırdım,ancak bu seferde araba devir almamaya başladı ve kızdırma bujileri lambası yanıodu...servis aküyü değiştirdi elektronik arıza tespiti yaptı bişi cıkmadı...ben alternatörde arıza olabılır die dusunmustum ama sağlam cıktı...simdi kafamı kurcalayan ilk starttan sonra bizim araçlarda araba alternetörden beslenmıomu??besleniosa benım arabam sadece akü problemı nedenıyle ndn durduk yere stop etti baya da süratliydim allahtan geceydi ve yol bostu...
    bi de grubunuza nası üye olabılırım cok gusel bı ortamınız var,,siz bana ben size yararlı olabılırım...

• Hicretkuş dostum; bende biraz agresif cevaplar verdiysem senden tüm arkadaşlardan özür dilerim.Clio II'cileri burada sen topladığın için bendeki yerin ayrıdır.Grubumuzu çok seviyor ve merakla takip ediyorum.Çok güzel bilgiler ediniyoruz birbirimizin tecrübelerinden.Benim hiç bir kırgınlığım yok.Bu aralar çok sık internete giremiyorum.Daha sık aranızda olmaya çalışıcam.Herkeze iyi günler güvenli sürüşler.
    quote:

Orjinalden alıntı: hicretkus

quote:

Orjinalden alıntı: efemertmetin

Arkadaşlar neden rakamları abartıp sizleri yanıltayım ki bundan elime ne geçicek.
    Zaten bizim araçalarımızın ne kadar ekonomik olduğunu hepimiz biliyoruz.Normalde 100 Km / 5 Lt tüketimi var 1.2 16 V'lerin.
    Belirtiğim gibi klimam 11 saatlik yolculukta çok az bir süre açıktı ( yarım saat kadar ).
    Arabada tek başımaydım yanımda sadece iki adet valiz vardı.
    Dağların tepelerin üzerinden geldiğimi belirttim.Her aştığım dağın tepenin ardından oldukça uzun kilometreler arabayı boşa attım o şekilde ilerledim.O nedenle bu şekilde bir düşük sarfiyat oldu diye tahmin ediyorum.
    Açıkçası yalancı gibi muamele görmek beni çok üzdü.Böyle bir niyetim olsa herhalde sizleri kandıramayacağım çok açık hepimiz bu arabaları kullanıyoruz.
    Bu güne kadar kimseye yanıltıcı yada asılsız bir bilgi sunmadım.Övünmeyi seven bir tip olsam herhalde size değil ford,opel,fiat vs. sahiplerine bunları söyler onları imrendirirdim bu duruma.

Sevgili dostum, sizi yalancı pozisyonuna düsürmek degil ki amacım, dikkat ederseniz sadece bir yanlıs hesaplama söz konusu olabilir demistim. Ama tek kişi ve bosa atma ile olabilir tabi ki, sizi kırdıysam affedin lütfen.

• hoşbulduk saol "alfaonair"
    aslında sadece deniz görünen iki resim cide'den..diğer manzaralar köyümüzden yani şenpazar'a bağlı gürpelit köyü..
    quote:

Orjinalden alıntı: alfaonair
    hoşgeldin ramsay... cidenin böyle güzel biyer olduğunu senden öğrenmiş olduk... hayırlı ramazanlar... ayrıca laci çok yakışmış
  • Domateslerden köyden dimi.Kokuları geldi burnuma valla
  • köyden köyden..kokusuda tadıda apayrı..
    quote:

Domateslerden köyden dimi.Kokuları geldi burnuma valla
  • Arkadaşlar sizce araçlarımızı kullanırken boşamı atalım,yoksa viteste gaz vermedenmi ilerleyelim.
    Sizce hangisi daha ekonomik?
    Yada boşta ilerlemenin araca herhangi bir zararı varmı yada güvenlik açısından sakıncaları varmı ?
    Ben boşa atmanın daha ekonomik olduğunu düşünüyorum.Belki boşa atınca gaz kesici devreye girmiyor olabilir ama araç o anki hızı ve ağırlığı ile vitestekinden çok daha fazla sürüklenerek ilerliyor.Böylece daha ekonomik oluyor sanki.
  • virgull hayırlı olsun lastik ölçülerini belirtir isen sevinirim. teşekkürler
  • Sevgili arkadaşlar, ne iyi ettik de burada toplandik, forumumuz giderek renkleniyor. Her gün birseyler ögreniyoruz. Ben simdi sizlere birsey danışmak istiyorum. Aracımı satmam gerekiyor. Subat ta daha üst modelini almak niyetindeyim, tabi kii yine clio 2 olacak. Ama üst donanımlısını istiyorum kısmetse tabi. Bunlar daha düşünce. Sie sorum aracım ne kadar eder,

- 52.000 km de, komple orjinal. Hic bir parcasi degismedi yani. 0 km den beri ben kullanıyorum. Direksiyona 2nci bir sahis oturmadi. Fikirlerinizi bekliyorum.
  • Selamlar ben aracın ön koltuklarını sökmek istiyorum ama bi türlü bulamadım.Nasıl yapacağımı bilen var mı acaba?
  • devam...

CLIO II SAHİPLERİ

CLIO II SAHİPLERİ

CLIO II SAHİPLERİ

CLIO II SAHİPLERİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfaonair -- 17 Eylül 2007; 19:34:21 >

• bodykit...

CLIO II SAHİPLERİ

CLIO II SAHİPLERİ

CLIO II SAHİPLERİ

CLIO II SAHİPLERİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfaonair -- 17 Eylül 2007; 19:50:11 >

• arkadaşlar gidin bosch servisine 4 tırnak buji taktırın. gerçekten çok farkı oluyor.

araç daha rahat çalışıyor ve tüketim 0.70-1.5 lt kadar düşüyor. lpg de 9 lt tüketirken 8-8.5 a düştü şehir içi.

8v 75 bg

edit: 4 tanesi 38 ytl civarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccaparli -- 17 Eylül 2007; 20:50:15 >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.