Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
15.865
Cevap
78
Favori
1.606.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arabaya 14000 YTL vereceksin tutup LPG taktıracaksın birde alım satım oldumu sana 14000 liralık araba 17000 YTL.Ne anladım ben o işten.
  • selamlar,
    çiçeği burnunda bir clio sahibi olarak (çiçeği burnunda olan benim, clio ise 2001 model !) radyo teyp ile ilgili bir sorum olacak.
    Bu araçların teyplerinde bir line-in girişi var mıdır? yani bir walkman i veya bir mp3 player ı bir jack ile teybe bağlayıp dinleme imkanımız var mıdır? Ben böyle bir giriş göremedim, ama belki başka bir yerlerde olabilir. (eski arabamda torpido nun içindeydi mesela)
    Teşekkürler

Clio RXT 2001 otomatik
  • quote:

Orjinalden alıntı: davidgilmour

selamlar,
    çiçeği burnunda bir clio sahibi olarak (çiçeği burnunda olan benim, clio ise 2001 model !) radyo teyp ile ilgili bir sorum olacak.
    Bu araçların teyplerinde bir line-in girişi var mıdır? yani bir walkman i veya bir mp3 player ı bir jack ile teybe bağlayıp dinleme imkanımız var mıdır? Ben böyle bir giriş göremedim, ama belki başka bir yerlerde olabilir. (eski arabamda torpido nun içindeydi mesela)
    Teşekkürler

Clio RXT 2001 otomatik

Hayırlı olsun öncelikle ama malesef herhangi bir giriş yok bağlantı için.
  • mp3 player'in sesini arabanın hoparlorune vermeye yarayan kasetlerden kullanıyorum. çoook işe yarıyor gerçekten, line-in girişine gerek kalmıyor böylece.

quote:

selamlar,
    Teşekkürler

Clio RXT 2001 otomatik
  • Yarın hayırlısıyla Clio II B 1,2 alacağım ... 16,5 ta anlaştık . 2005 model 22,000 de araba. Servise götürdük Renault , tertemiz araba dedi . Çok da içime sinde . Çok sevdim . Hayırlısıyla noter işlerini halledeceğiz .
  • clio 1,4 16 walf şehir içi minimum 8 Lt. max 10 lt. yakıyor. öyle yok istanbulda 7 lt yakan clio. 10 lt den fazla yakanlarda yeni direksiyon başına geçenler.... işte bunu burada herkes biliyor. bilmeyenler veya bilmek istemeyenler atıyor işte bunların ağzına bakmayın. diyorum.Bir pazar sabahı sirkeciden sahilden yeşilköye bende 5,2 lt. yaktım... şehiriçinden kastınız bu ise doğrudur.neyse fazla uzatmıyorum bütün clio II sahiplerine sevgilerle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biz -- 25 Eylül 2007; 3:05:47 >
  • Hayırlı olsun. Kazasız, belasız, güzel günlerde kullanmanızı dilerim.

En kısa zamanda resimleride bekleriz

quote:

Orjinalden alıntı: jackosman

Yarın hayırlısıyla Clio II B 1,2 alacağım ... 16,5 ta anlaştık . 2005 model 22,000 de araba. Servise götürdük Renault , tertemiz araba dedi . Çok da içime sinde . Çok sevdim . Hayırlısıyla noter işlerini halledeceğiz .
  • Yakıt tüketimini etkileyen bir sürü faktör var. Ben Ankara şartlarına göre konuşuyorum. Ama Ankara da bile kullanılan güzergahlara göre çok değişiyor yakıt tüketimi. Sonuçta olduğundan az yakıt tüketimi söylemenin manası yok, çocuk değiliz benim arabam senin arabanı döver diye kavga edelim

Saygılar...

quote:

Orjinalden alıntı: biz

clio 1,4 16 walf şehir içi minimum 8 Lt. max 10 lt. yakıyor. öyle yok istanbulda 7 lt yakan clio. 10 lt den fazla yakanlarda yeni direksiyon başına geçenler.... işte bunu burada herkes biliyor. bilmeyenler veya bilmek istemeyenler atıyor işte bunların ağzına bakmayın. diyorum.Bir pazar sabahı sirkeciden sahilden yeşilköye bende 5,2 lt. yaktım... şehiriçinden kastınız bu ise doğrudur.neyse fazla uzatmıyorum bütün clio II sahiplerine sevgilerle...

• Hayırlı olsun aramıza hoşgeldiniz.

quote:

selamlar,
    Teşekkürler

Clio RXT 2001 otomatik
  • Aracı genelde Avcılar-Atatürk Havalimanı arasında kullanıyorum.Bu günlük iş güzergahı.Arada Taksim,Yeşilköy,Boğaz da yapıyorum.Hesapladığım değil aracın ortalama yakıt tüketimi göstergesi,anlık tüketim değil,7.1 lt gösteriyor.Dikkatli bi kullanımda tabi trafiğin de açık olduğu hallerde anlık tüketim 3.5 lt lerde tutulabiliyor.Bunlar tamamen aracın dijital verileridir.Yol bilgisayarının da verilerinin doğruluğundan eminim.Yakıt aldığınınz zaman aldığınız yakıtı lt. cinsinden not edin ve bilgisayarı ondan sonra resetleyin.Benzin miktarı eski haline gelince toplam tüketilen yakıt miktarı aldığınızla uyuşuyorsa yol bilgisayarı doğru gösteriyordur.
  • bende 2004 model Clio II, 1,4 16V Dyanmique HB var ve İstanbul'da şehiriçi çok yoğun trafikte 10lt üzerinde yaktığı oluyor ama genel ortalama 9 civarında. henüz çok uzun yolda test etme imkanım olmadı. en uzun mesafe Ümraniye'den Gebze civarına gittim ve ortalama 6,8 lt yakıt tüketimi gösterdi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hece

bende 2004 model Clio II, 1,4 16V Dyanmique HB var ve İstanbul'da şehiriçi çok yoğun trafikte 10lt üzerinde yaktığı oluyor ama genel ortalama 9 civarında. henüz çok uzun yolda test etme imkanım olmadı. en uzun mesafe Ümraniye'den Gebze civarına gittim ve ortalama 6,8 lt yakıt tüketimi gösterdi.

Yol bilgisayarı mı 9lt. gösteriyor? Bütün 1.4 16V kullanıcılarının bilgisayarları böyle gösteriyosa servise kontrol ettiriyim bende aracı.
  • tamamen katılıyorum..ağzına sağlık "EN.ES"..
    quote:

Orjinalden alıntı: EN.ES
    Yakıt tüketimini etkileyen bir sürü faktör var. Ben Ankara şartlarına göre konuşuyorum. Ama Ankara da bile kullanılan güzergahlara göre çok değişiyor yakıt tüketimi. Sonuçta olduğundan az yakıt tüketimi söylemenin manası yok, çocuk değiliz benim arabam senin arabanı döver diye kavga edelim

Saygılar...
  • 9 lt yol bilgisayarının ortalama verisi. birkaç gün önce benzin aldım ve yakıt aldığım sıra uyarı lambası yeni yanmaya başlamıştı. eski seviyesine geldiğinde yakıt tüketimi ile ilgili sonucu yazarım.

quote:

Orjinalden alıntı: Falmor

quote:

bende 2004 model Clio II, 1,4 16V Dyanmique HB var ve İstanbul'da şehiriçi çok yoğun trafikte 10lt üzerinde yaktığı oluyor ama genel ortalama 9 civarında. henüz çok uzun yolda test etme imkanım olmadı. en uzun mesafe Ümraniye'den Gebze civarına gittim ve ortalama 6,8 lt yakıt tüketimi gösterdi.

Yol bilgisayarı mı 9lt. gösteriyor? Bütün 1.4 16V kullanıcılarının bilgisayarları böyle gösteriyosa servise kontrol ettiriyim bende aracı.

• En iyisi depoyu fulleyip ışık yanınca aynı pompadan tekrar depoyu fullemek. Doğruya en yakın yöntem bence bu. Çünkü yol bilgisayarında yüzde 10'luk bir sapma olabiliyor diye okudum ve bir denemem de bu sonuç çıkmıştı.(Yol bilgisayarına göre daha az yaktı arabam)

Benzini alıp km.yi sıfırlayınca ilk başta özellikle sıkışık trafikte çok yüksek rakamlar gösteriyor. Sonra rakamlar düşüyor. Bir depo benzini bitirdiğinizdeki ortalama tüketim makul bir veri sağlayacaktır.

quote:

9 lt yol bilgisayarının ortalama verisi. birkaç gün önce benzin aldım ve yakıt aldığım sıra uyarı lambası yeni yanmaya başlamıştı. eski seviyesine geldiğinde yakıt tüketimi ile ilgili sonucu yazarım.

quote:

Orjinalden alıntı: Falmor

quote:

• Tşkler...

quote:

Orjinalden alıntı: ramsay

tamamen katılıyorum..ağzına sağlık "EN.ES"..
    quote:

Yakıt tüketimini etkileyen bir sürü faktör var. Ben Ankara şartlarına göre konuşuyorum. Ama Ankara da bile kullanılan güzergahlara göre çok değişiyor yakıt tüketimi. Sonuçta olduğundan az yakıt tüketimi söylemenin manası yok, çocuk değiliz benim arabam senin arabanı döver diye kavga edelim

Saygılar...

• quote:

Hayırlı olsun. Kazasız, belasız, güzel günlerde kullanmanızı dilerim.

quote:

Yarın hayırlısıyla Clio II B 1,2 alacağım ... 16,5 ta anlaştık . 2005 model 22,000 de araba. Servise götürdük Renault , tertemiz araba dedi . Çok da içime sinde . Çok sevdim . Hayırlısıyla noter işlerini halledeceğiz .

Çok teşekkür ederim . Yakıt tüketimi hakkında bir bilginiz , tavsiyeniz varsa çok iyi olur . Daha çok acemiyim... Çok yakmaz herhalde ?

• Gaz pedalının altında yumurta varmışcasına gaza basın

Ani hızlanmalardan ve ani frenlerden kaçının, vitesi 2500-3000 devir aralığında değiştirmeye, düşük devirlerde kullanmamaya gayret edin. Benzini mümkünse aynı yerden ve temizinden almaya çalışın. Aracın bakımlarını aksatmayın. Lastikleriniz kötü durumda ise değiştirin.Kışın sabah ilk çalıştırmada hemen hareket etmeyin, motor devrinin 1000'in altına inmesini bekleyin.

Tabi acemiliği atana kadar biraz fazla yakarsınız.

Unuttuğum bişey varsa ve çok fazla yapın, edin vs. dediysem affedin
    quote:

quote:

Hayırlı olsun. Kazasız, belasız, güzel günlerde kullanmanızı dilerim.

quote:

Çok teşekkür ederim . Yakıt tüketimi hakkında bir bilginiz , tavsiyeniz varsa çok iyi olur . Daha çok acemiyim... Çok yakmaz herhalde ?

• gerci biraz konu disi olacak ama bende dizel clio ile ilgili izlenimlerimi soyleyeyim. 65 lik hb 2005

depoyu doldurdum 15 gun once falan sakin bir kullanimla istanbul trafiginde kullaniyorum ve su anda 500 km oldu depoyu doldurali 465. km de 4. centige dustu gosterge toplamda 9 centik var. Sanirim yaridan biraz fazla var su anda yakit. Tahminimce 1000 km den daha fazla yapilabiliyor 1 depo ile.

ama bunuda belirtmek isterim cok gaza gelmedigim zamanlarda 2500 devirde vites yukseltirim. TEM de istanbulda 160 gordum ama cok kisa bir mesafe.

benim sorum ise 2005 dizel hb icin lastik havalari kac olmasi gerekiyor gecen kontrol ettim onler 18 e arkalar 22 ye falan dusmustu sanirim bu cok dusuk degerler. Bu konuda bana bilgi verebilecek biri varmi?

lastikler 185 - 14 olmasi gerek sanirim.
  • 30 basıyorum ben havaları ama bildiğimden değil.Bi kere lastikçi öle basmıştı diye hatırlıyorum. 185/65/R14 benim lastikler.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.