Bildirim
Clio III -bir soru-
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Direk olur, yanak ebadı biraz biraz azalır. Yol tutuşunda bir kademe artış olur. -
Yol tutuşu konusunda zaten biraz sıkıntım var, özellikle freneleme anında, daha frene basar basmaz ABS devreye girmeye başlıyor daha 1.5 yaşında lastikler ve 6mm diş yüksekliğine rağmen. Sanırım ince lastiğin bir sonucu bu.
Peki aracın çamurluk boşluğu ile alakalı bir sıkıntı olur mu acaba? -
Çamurluk genişliği bir sıkıntı yaşatmaz.
http://www.karacalastik.com/lastik_hesapla.asp linkten detayları görebilirsiniz. -
hız 100 gösterirken aslında 97 ye düşüyor diyor ama, ilginç. lastik büyüklüğü değişiyormu ki? -
arkadaşım bildiğim kadarıyla hız falan değişmez sen yanak yüksekliğini yine 65 yapıcam diyorsun tek etkisi daha iyi yol tutar lastikleri geniş takacak olduğun için ee birazda fazla yakar ama öyle gözle görülür şekilde değil -
quote:
Orijinalden alıntı: ugur_yavuz
Yol tutuşu konusunda zaten biraz sıkıntım var, özellikle freneleme anında, daha frene basar basmaz ABS devreye girmeye başlıyor daha 1.5 yaşında lastikler ve 6mm diş yüksekliğine rağmen. Sanırım ince lastiğin bir sonucu bu.
Peki aracın çamurluk boşluğu ile alakalı bir sıkıntı olur mu acaba?
Çamurluğun sıkıntı yaratmaz tabiki, 1.5cm büyütüyosun tabanı sadece. Benim Clio3'te 185/60 15 var zaten. Sadece 1.2 olanlara senin lastikten koyuyolar. Ama mevcut jantlara bu lastik takılır mı onu tam bilmiyorum.
Yol tutuşun ve buna bağlı olarak tüketimin artacağı da doğrudur. -
quote:
Arkadaşlar merhaba;
2008 Model ClioIII 1.2 Authentique aracım var, bu araçta fabrika çıkışı gelen lastikler 165/65 R15 81T. Ben bu araca 185/65 R15 lastik takmak istesem takabilir miyim? Jant kurtarır mı?
Yok bir sorun olmaz zaten eskiden 185/60/15 takarlardı heralde parayı nasıl kısarız dedi reno 165 geri dönüş yaptı. Bu arada daha fazla yardım içinwww.cliotr.com gel
-
quote:
hız 100 gösterirken aslında 97 ye düşüyor diyor ama, ilginç. lastik büyüklüğü değişiyormu ki?
tabi ki de değişiyor. 165 ten 185e çıkan taban alanının %65 oranında yanak kalınlığı olacak demektir. çok çok az da olsa yanak yüksekliği değişecek ve lastik çapı büyüyecek -
1.2 cm lastik çapın artacak. Yeni lastik ile genel ortalaman yüzdelik dilimde 4.37 değişiyor. Yakıt sarfiyatının hiç değişmemesi için %3 oranının aşılmaması önerilir normalde ama bu değişim senin yakıtında çok, çok az bir artışa neden olur. Zaten 165 lastik o arabaya çok ince, doğru bir karar almışsın. -
185 geçmek lazım o zaman tez zamanda... teşekkürler arkadaşlar cevaplar için -
185 60 15 takabilirisn. 1.5 dcı 80 bg dynamiquelerde standart geliyor fabrikadan. -
2007 Model ClioIII 1.2 Authentique
205/40 Z 17 lastik var Ankarada kullanmayın benim gibi lastiği yersiniz. sorun uzun yolda kullandım ama çukurlu yollar perişan etti.
185/60 R15 lastik ve jant alacağım petlas , dunlop, lassa , bridgestone tercihim.
15 inch sac jant satan varsa alabilirim
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X