Şimdi Ara

Clio III sahipleri ve sevenleri bilgi paylaşım platformu (555. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
11.467
Cevap
46
Favori
937.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 553554555556557
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ARACIM 2011 1.5 DCİ EXECUTİVE. 69.000 KM DE. İLK SAHİBİYİM. BUGUN YILLIK BAKIM İÇİN SERVİSE BIRAKTIM. TRİGER DEGİSTİRMEDİM DAHA ÖNCE VE SİMDİ DE DEGİSTİRMEYİN DEDİM. İYİ Mİ YAPTIM BİLMİYORUM. SERVİS DEĞİŞTİRELİM DEDİ. BEN HAYIR RİSK BENİM DEĞİŞTİRMEYECEĞİM DEDİM.

SİZ DE NASIL DURUMLAR. SIKINTI OLUR MU BİR 10 - 15.000 DAHA DEĞİŞTİRMEDEN BİNSEM.

AYRICA SADECE PERYODİK BAKIMA BİLE 530 TL İSTEDİLER. YAPILACAK OLANLAR: YAG, YAG FİLTRESİ, POLEN FİLTRESİ, YAKIT FİLTRESİ, HAVA FİLTRESİ.... BASKA DEGİŞECEK BİŞEY YOK SANIRIM. BANA ÇOK PAHALI GELDİ. TRİGERİ DE EKLESEYDİ EGER 1400 TL İSTEYECEKTİ.

SEVİSTEN VAZGECECEGİM SANIRIM ARTIK. COK COK PAHALI BU DÖRT KALEM İŞ İÇİN.
  • Triger ihmale gelmez ama dikkat et. Şuan trigerin belli bir km yapmis bu saatten sonra 1000 km de gidebilir belki 100.000 km daha gider o yuzden genelde 60.000 de degisir.
    Servis konusuna gelince gerçekten çok pahalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mst105 M kullanıcısına yanıt
    Ayrica ben senin bu yazdigin bakımı 160 tl yaptirdim yakit fitresi hariç. 2008 clio 3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALTAN.80 -- 15 Haziran 2016; 14:32:29 >
  • servisler gerçekten çok pahalı

geçen ay tekirdağ da sanayide ustama yaptırdığım bakım:
    hava-yağ-polen : 75 tl
    Elf Evolutıon 900 Sxr 5w30 4 Litre : 60 tl
    işçilik : 40tl

toplam: 175 tl ye yıllık bakımını yaptırdım :)

bu 1200cc hacimli bir binek otomobilin yıllık bakım masrafı

250cc yamaha x city motosikletim için istenen rakam ise;

hava + varyatör filtresi : 110tl
    2lt yamalube 10w40 yağ :70tl
    işçilik : 50 tl

toplam: 230 tl

tabii ki daha kaliteli malzemelerle kendim yapıyorum ve maliyet yarıya düşüyor :)
  • benim aracında yağ lambası yandı bakım zamanı da geldi... 70.000 km olmak üzere periyodik bakım istanbul yakın zamanda yaptıran var mı? Renault sitesinden fiyat bekliyorum %20 indirim varmış.
    2008, 1.2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isikdeniz -- 15 Haziran 2016; 15:19:31 >
  • arabanız dört lastik sökülüp, lifte kaldırılıp tüm kontrolleri de yapılıyor mu bu dediğiniz rakamlarda?
  • mst105 M kullanıcısına yanıt
    hayır sadece yukarıda sayığım işlemler yapılıyor. lifte kaldırma işini de rot-balansçıda yine 30-40 tl civarı işçilik ücretiyle yaptırabilirsiniz.
  • Renult esnyurt bika 2 günde ancak fiyat verebildi, %20 inidirmli periyodik bakım 360 tl. Geçen sene 270 tl ödemiştim aynı servise.
  • Sewgili forumdaslar merhaba. Sizin bilgi ve fikirlerinize ihtiyacim var. 1.5 dizel otomatik 2011 model extrem cliom var. Arac fransiz yapimi. Gacan gun clima kanallarina dezenfektan siktim o arada teybi ve far yukseklik yerini soktum solusyon damlamasin die far yukseklik yerinde bosta bir jack var sizce neyin jaki olabilir gosterge panali isik seviyesimi fotolar asagida. Ayricada aracta telefon.tooth ozelligi var gozukuo ama teyp normal nasil bi is anlamadim.
    Bu mesaja eklenen görseller:

• redline_59 kullanıcısına yanıt
    bende 2011 tom tom edition var. o gosterdigin kısımda sol tarafta aynen sende olduğu gibi far yükseklik ayarı yanında da gosterge ve konsol ışıklarının parlaklık ayar düğmesi bulunuyor. o jak ona ait olabilir. sen sen iç ışıkların parlaklığını nasıl ayarlıyorsun?
  • Oyle bi ayar yok benim arabada sadece far yukseklik ayari var. Icerideki isiklari ayarlama gibi bir durumum yok sizce o jaki aktif hale getirmeye degermi bi dugme alip?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redline_59 -- 20 Haziran 2016; 23:24:11 >
    ben geceleri uzun yol yapacağım zaman içerdeki ışıkları sonuna kadar kısıp içerisini iyice loşlaştırıyorum. bu sayede hem gostergedeki ışıklar gozumu yormuyor hem de yola daha rahat konsantre oluyorum. bence geceleri uzun seyehatler yapıyorsan gerekli bi özellik. nikin sonundaki 59 nerden geliyor tekirdaglı mısın?
  • Aynen tekirdagliyim sendemi tekirdaglisin. Oto parcacilara bi sorayim dugmeden bulursam sanirim kendim halledebilirim. Birde senin arabada da farlari yakinca gosterge ve bilgi ekrani isiklari otomatik kisiliyormu sanirim bende o dugmeyi koymamislar ama boyle bisimi yapmislarki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redline_59 -- 20 Haziran 2016; 23:49:18 >
    evet bende tekirdağlıyım merkezdeyim. yok bende kontağı açınca ışıklar sabit hiç değişmiyor kısarsan kendin kısıyorsun. belki de dediğin gibi ayar düğmesi olmadığı için seninki bu şekildedir. ya da ışığı algılayan bir sensör felan olabilir. merkezdeysen nihat oto ile bir konuş onlar her türlü parçayı getirtiyorlar.
  • Bende merkezdeyim
    Varsa ancak nihatta vardir zaten. Senin arabada yagmur ve far sensoru varmi ?

bende far ve yağmur sensörü yok. sanırım sadece night&day donanımında bulunuyor. geçen ay çamurluk sinyalini düşürmüştüm arabayı yıkarken oto nihat sipariş geçti 3 günde geldi. ellerinde yoksa bile tedarikçiden buluyorlar servisin neredeyse yarı fiyatına.
  • Dostum senin o ayar kisminin bi fotsunu koyabilirmisin

• acil cevap verirseniz sevinirim
    megane 2 1.5 2007 220000 mi yoksa clio 3 1.5 2008 130000 mi ikiside dizel aile aracı olarak clio küçükmü gelir
    telefonda bu resmi bulabildim ama belli oluyor. sol tarafta iki ayar tekerleği var birisi far yükseklik diğeri iç aydınlatma ayarı. sağ taraftaki iki kapak bende de kapalı.
  • Eyvallah dostum saol bendeki yuvalara sanirim tekerlek girmez yuva farkli galiba. Neyse boyle devam...

• 
Sayfa: önceki 553554555556557
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.