Renault clio 1,5 dizel bir arabam var.Öncelikle motor konusunda pek bilgi sahibi olmadığımı belirtmeliyim.Geçtiğimiz yaz ayında arabanın taşırma kavanozunda yağ olduğu görüldü.Servisin tavsiyesiyle yağ ile suyu soğutan bir parçanın(ismini bilmiyorum :( )değişmesi gerektiği söylendi .Parça değiştikten sonra araba geç ısınmaya başladı.
Kış girdiğinden beri motor neredeyse çeyrek hararetinde altında.Üstünde rakamlar olmadığı için ifade etmekte zorlanıyorum.ama kabaca belirtmek gerekirse ikinci çentiği geçmiyor.
Soru:Bu normal bir durum mu dur.Motora bir zararı varmı dır?
buraya gelırsen daha fazla çözum bulabılırsınız..saygılar
quote:
Orjinalden alıntı: qpower
Renault clio 1,5 dizel bir arabam var.Öncelikle motor konusunda pek bilgi sahibi olmadığımı belirtmeliyim.Geçtiğimiz yaz ayında arabanın taşırma kavanozunda yağ olduğu görüldü.Servisin tavsiyesiyle yağ ile suyu soğutan bir parçanın(ismini bilmiyorum :( )değişmesi gerektiği söylendi .Parça değiştikten sonra araba geç ısınmaya başladı.
Kış girdiğinden beri motor neredeyse çeyrek hararetinde altında.Üstünde rakamlar olmadığı için ifade etmekte zorlanıyorum.ama kabaca belirtmek gerekirse ikinci çentiği geçmiyor.
Soru:Bu normal bir durum mu dur.Motora bir zararı varmı dır?
bu arabanız kaç model clioların bazı serilerinde sorun oldugu söylenmişti örnegin 2001 serisinde arac zor çalışıyordu hatta başıma ilginç bi olay geldi komşumuzun araba 2001 clio 1.4 arabası çalışmadı baya uraşırlarken bi clio durdu oda aynı model dediki bu seride sorun varmış servise gidin serviste motor 1,200 e tamir edilmiş
araba 2004 model .Yukarıdada belirttiğim gibi yazın parça değişiminden sonra başladı bu sorun.
katalizör sökülmüşse aracınız geç ısınır
qpower termostatı kışlık olanla değiştir sorun düzelir 15-20 lira masrafı var
Bu arada bence sorun etme dizel aracının harareti yüksek değilse sevinmen bile gerekir ki yaz aylarında bu durum göz önüne çıkar diğer forumları incele dizel araçların kışın ısıtmaması diye sürekli sorular sorulduğunu görürsün yapman gereken termostatı kışlık olanla değiştirmen yaz gelincede şu an üstünde olanı takarsın hatta söküp takarken ustayı izle elin yatkınsa kendinde takabilirsin