Şimdi Ara

CLİO SYMBOL 1.4 75 BEYGİRE TÜP TAKTIRMALIMIYIM.. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
12.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • clio 1,4 uzun yolda 90-100-110 km hızda 5,3 ile 5,6 litre yakıyor = 160 ykrş lpg li kardeşimde var oda aynı hızda 140 ykş yakıyor uzun yıllar kullanacaksan (en az 3 yıl) belki masrafları amorti edersin. lpg li cliomuz da 2 kez ateşleme bobini değişti.ilk 20-30 binde sorun yok ama ondan sonra tek tek sorunlar başladı araç tuhaflaştı belki lpg olmasada 70 binden sonra aynı sorunlar olacaktı şimdi lpg li diye satarken daha az veriyorlar. bence clio 1,4 e gereksiz lpg 1,8 motordan sonrasına daha uyumlu.

UNUTTUM YAKIT PAHALI ŞÖYLE BENZİN 1,5 YTL OLSA KİMSE DİĞERLERİ LPG VE DİZEL YARISI BİLE OLSA KİMSE BENZİNLİDEN VAZGEÇMEZ ŞU LPG VE DİZEL İÇİN AYIRDIĞIMIZ VE KAFA YORDUĞUMUZ KADAR HÜKMETE YALVARSA VE GEREKENLERİDE BÜYÜKLER YAPSA BUNCA ZAMANA VE MASRAFA GEREK KALMAZDI MAZOT 1 YTL OLMASDA BARİ BENZİN 2 YTL OLSUN BU MİLLETTE RAHAT ETSİN...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biz -- 2 Ocak 2008; 21:24:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: biz

clio 1,4 uzun yolda 90-100-110 km hızda 5,3 ile 5,6 litre yakıyor = 160 ykrş lpg li kardeşimde var oda aynı hızda 140 ykş yakıyor uzun yıllar kullanacaksan (en az 3 yıl) belki masrafları amorti edersin. lpg li cliomuz da 2 kez ateşleme bobini değişti.ilk 20-30 binde sorun yok ama ondan sonra tek tek sorunlar başladı araç tuhaflaştı belki lpg olmasada 70 binden sonra aynı sorunlar olacaktı şimdi lpg li diye satarken daha az veriyorlar. bence clio 1,4 e gereksiz lpg 1,8 motordan sonrasına daha uyumlu.

UNUTTUM YAKIT PAHALI ŞÖYLE BENZİN 1,5 YTL OLSA KİMSE DİĞERLERİ LPG VE DİZEL YARISI BİLE OLSA KİMSE BENZİNLİDEN VAZGEÇMEZ ŞU LPG VE DİZEL İÇİN AYIRDIĞIMIZ VE KAFA YORDUĞUMUZ KADAR HÜKMETE YALVARSA VE GEREKENLERİDE BÜYÜKLER YAPSA BUNCA ZAMANA VE MASRAFA GEREK KALMAZDI MAZOT 1 YTL OLMASDA BARİ BENZİN 2 YTL OLSUN BU MİLLETTE RAHAT ETSİN...

karma 210 civarı yakıyorum lpg de arkadaşlar 170 yakıyoz diyorlar..fark 40-45 lira kilometrede..tüp masrafı 1500 ytl eder 150000 kuruş/40=37500 kilometre en az dediğin gibi 3 yıl lazım taktırmayacam istedimki sümbül kullanıp tüp taktıranları dinleyeyim ama görünen pek de yok..yorum yazıp ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim...

• HEMEN TAKTIR.BENDE 16 VALF OLANI VAR.ATİKER VAR BENDE.BENZİNDE ŞEHİRİÇİ 280 SEHİR DIŞINDA 200 YAKIYORDU.ŞİMDİ KARMA 145 YAKIYOR.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sophos1976

HEMEN TAKTIR.BENDE 16 VALF OLANI VAR.ATİKER VAR BENDE.BENZİNDE ŞEHİRİÇİ 280 SEHİR DIŞINDA 200 YAKIYORDU.ŞİMDİ KARMA 145 YAKIYOR.

senin rakamlar çok iyi km de 100 lira kar yapar süper..15 ayda amorti ediyor..
  • en iyi ihtimalle clio da %30 tasarruf en iyi ihtimal.... şehiriçi benzin 250 lpg 190 ykrş. zaten clio yakacağının en azını yakıyor 1,6 meganda fark ediyormuş clio için bunca masfafa zamana azda olsa olumsuzluklara değmez. clio ya taktırdım hoşuma gitmedi satmaya kıyamadım kardeşe verdim ben hb aldım uzun yolda en iyi araç benzinli ve bu araçlar benzinle 400-500 bin km tık demeden yapar. ilk 40-50 binde sorun yok ondan sonra başlıyor tam amorti ettiğinde....Ha elinde 1,6 üzeri aracı olan varsa UZUN YILLAR KULLANACAKSA TAMAM. ama yeni alıcaklara DİZEL....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biz -- 5 Ocak 2008; 0:21:21 >
  • şehiriçi 220 şehirdışı(120 km ort) 180 yakıyor.Tüplü ise 120 yakar diyolar.Ama senede 10000 in altında yapıyorsan boşver tüpü.
  • Benim bir clio arabam yok ama benzinli almayı düşünüyorum. clio symbol 1.4 75bg benzinli bir araba almayı düşünüyorum. Sizce katalokta yazdığı gibi şehir içi 9.7, şehir dışı 5.7, ve karma 7.1 yakıyor. Aslında bayağı çok yakıyor.
    İnanın dizel almak isterdim ama sanırırm çok km yapmayacağım için bir de biraz daha az para vermek için benzinliyi tercih etmeyi düşünüyorum
    Sizce çok yakıyor mu 100km de, yollarda bu değerler dışına çıkma durumu var mı? benzin de habire zamlanıyor ve beni şimdiden endişelendiriyor.

Bu arada ben aracıma asla LPG taktırmam, motora fazla zarar verdiğinin uçan kuş bile bilir, çünkü uzun yıllar kullanmak istiyorum aracımı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: madem

Benim bir clio arabam yok ama benzinli almayı düşünüyorum. clio symbol 1.4 75bg benzinli bir araba almayı düşünüyorum. Sizce katalokta yazdığı gibi şehir içi 9.7, şehir dışı 5.7, ve karma 7.1 yakıyor. Aslında bayağı çok yakıyor.
    İnanın dizel almak isterdim ama sanırırm çok km yapmayacağım için bir de biraz daha az para vermek için benzinliyi tercih etmeyi düşünüyorum
    Sizce çok yakıyor mu 100km de, yollarda bu değerler dışına çıkma durumu var mı? benzin de habire zamlanıyor ve beni şimdiden endişelendiriyor.

Bu arada ben aracıma asla LPG taktırmam, motora fazla zarar verdiğinin uçan kuş bile bilir, çünkü uzun yıllar kullanmak istiyorum aracımı.

Arkadaşım benim imzamda ki arabam 1.4 benzinli 75HP/8V. 2004 Ekimde aldım arabayı. Ben bu arabayla bir depo benzin ile (genelde 44-45lt. alıyorum) İstanbul içi 500-550km, Şehirler arası ortalama 100-110 km ile ara sıra klima açık 700-720 km. yol yapabiliyorum. Bence normal yakıyor.

• --------------------------------------------------------------------------------

2005den beri kullanıyom şunu diyebilirim benzinli araçlar içerisinde alınacak ender araçlardan.örnek bugün ş.içi,ş.dışı karma yakıt 50liralık benzinle 230-235 km gittim bu da kmde 21 kuruş yapar bu değerleri lpg ile tüketenler var.
    FOREVER RENAULT

quote:

Orjinalden alıntı: jacopecco

yazın 200 ytl civarı yakıyordu ama zamlar ve kış farkımı anlamadım 240 ytl ye çıktı..ayda ortalama 1100 km yol yapıyorum...arabayı alalı 6-7 ay oldu..ortalama benzin masrafım 200-220 ytl civarıydı..tüp taktırmalımıyım eğer taktırmalıysam hangisini taktırmalıyım..masrafı hakkında bilgisi olan varsa yardımlarınıza çok memnun olurum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: CLİO SYMBOL

--------------------------------------------------------------------------------

2005den beri kullanıyom şunu diyebilirim benzinli araçlar içerisinde alınacak ender araçlardan.örnek bugün ş.içi,ş.dışı karma yakıt 50liralık benzinle 230-235 km gittim bu da kmde 21 kuruş yapar bu değerleri lpg ile tüketenler var.
    FOREVER RENAULT

quote:

Orjinalden alıntı: jacopecco

yazın 200 ytl civarı yakıyordu ama zamlar ve kış farkımı anlamadım 240 ytl ye çıktı..ayda ortalama 1100 km yol yapıyorum...arabayı alalı 6-7 ay oldu..ortalama benzin masrafım 200-220 ytl civarıydı..tüp taktırmalımıyım eğer taktırmalıysam hangisini taktırmalıyım..masrafı hakkında bilgisi olan varsa yardımlarınıza çok memnun olurum..

tamam da benim araç neden 50 ytl benzinle 200 km ancak gidiyor..baskı balatadan mı acaba..daha yeni değiştirdim..birdahaki sefer kontrol edeceğim..yazın 50 ytl benzinle 250-260 km giden araç bir anda 200 km gitmeye başladı işgillendim..ustaya dedim bakımdan önce iyi olan benzin bakımdan sonra neden yükseldi..bakımıda ekimin 15 inde yaptırmıştım..

• jacopecco sizin model neydi acaba. 1,4, 8 v benzinlimiyidi?
    Yok biz de aynı arabanın 2008 clio symbolu almayı düşündükte oyüzden bilmek ist5edim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: madem

jacopecco sizin model neydi acaba. 1,4, 8 v benzinlimiyidi?
    Yok biz de aynı arabanın 2008 clio symbolu almayı düşündükte oyüzden bilmek ist5edim.

EVET
  • Dostum yakıtı artıran birsürü etken var.Lastik basıncı.ön düzen,rot-balans ayarları,elektrik ateşleme aksamı v.s.
    peki sen hiç bujilerini söküp temizlermisin hava filtresini temizlermisin bunlar bile yakıtı etkiler.En basit yol şu aracındaki benzin lambası yanar yanmaz 10 liralık benzin al ve uzunyolda tekrar lamba yanana kadar git eğer aracın 55kmden az yaparsa sorun var demektir.Mesela ben 12liralık benzinle uzun yolda 100-110 ile tam 70km yol yapıyom defalarca denedim sonuç aynı çıkıyo.
  • quote:

Dostum yakıtı artıran birsürü etken var.Lastik basıncı.ön düzen,rot-balans ayarları,elektrik ateşleme aksamı v.s.
    peki sen hiç bujilerini söküp temizlermisin hava filtresini temizlermisin bunlar bile yakıtı etkiler.En basit yol şu aracındaki benzin lambası yanar yanmaz 10 liralık benzin al ve uzunyolda tekrar lamba yanana kadar git eğer aracın 55kmden az yaparsa sorun var demektir.Mesela ben 12liralık benzinle uzun yolda 100-110 ile tam 70km yol yapıyom defalarca denedim sonuç aynı çıkıyo.

dediğni deneyecem bujileri yeni değiştirdim hava filtresinide bir problem debriyaj balatasıydı onuda bu hafta değiştirdim..
    lastiklerin hava basıncını en kısa zamanda bakarım..
  • arkdas arabayıı benzin dök yakk atiker taktırma baska bise demiyom benden bu kadar
  • kışın nerdesye %15 daha fazla yakıyor. hele kısa mesafede motor-yağ ısınana kadar sürekli gaza basmak gerekiyor.
  • tak keyfine bak yanlızca iyi bi marka olsun sonuçta zarar etmezsin verdiğin parayı çıkarırsın satarkende daha rahat satar tercih sebebei olursun motorun öyle karmaşı makina değil sıkıştırmasıda düşük zaten canlı olan motor karakteristiği iyi bir ayarla hiç güç kaybetmez devlete çalışmaya gerek yok.ancak eskiden beri hhollanda kitlerini tavsiye ediyorlar.
  • quote:

Dostum yakıtı artıran birsürü etken var.Lastik basıncı.ön düzen,rot-balans ayarları,elektrik ateşleme aksamı v.s.

YANLIŞ HESAPLAMA VAR SAN Kİ
  • hala taktırmadım..şu an karma 230 yakıyor..gazda 180 yakıyoruz diyenler var..
  • 'palazar' yanlışlık yok 10 liraya uzun yolda 90ı geçmeden 55-58 hatta bazen 60 kmyi görüyorum ama dediğim gibi uzun yol ve sadece şöför bagaj yok
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.