Şimdi Ara

CLİO SYMBOL 1.4 75 BEYGİRE TÜP TAKTIRMALIMIYIM..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
12.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yazın 200 ytl civarı yakıyordu ama zamlar ve kış farkımı anlamadım 240 ytl ye çıktı..ayda ortalama 1100 km yol yapıyorum...arabayı alalı 6-7 ay oldu..ortalama benzin masrafım 200-220 ytl civarıydı..tüp taktırmalımıyım eğer taktırmalıysam hangisini taktırmalıyım..masrafı hakkında bilgisi olan varsa yardımlarınıza çok memnun olurum..

• bence taktırmalısın aylık km yi çok yapıyorsun , atiker öneririm hem ucuz hemde kullanan arkadaş var memnun
  • quote:

Orijinalden alıntı: mendel50

bence taktırmalısın aylık km yi çok yapıyorsun , atiker öneririm hem ucuz hemde kullanan arkadaş var memnun
    hiçmi clio symbol kullanıp tüp taktıran yok....
  • quote:

Orijinalden alıntı: jacopecco

hiçmi clio symbol kullanıp tüp taktıran yok....

Alıntıları Göster
    burası türkiye kimisi taktır süperdir mükmmel.............vs diyer
    kimisi uzakdur sabah çalışmaz ekonomik degil 240ykr yakıyo.......vs vs diyer.
    tamamen senin bilegin iş
    ben kendi irademle seçimimi atikerden yana kullandım
    sonuç olarak bezine nazaran
    şehir içinde %40 daha ekonomik
    şehirdışında %60 ekonomi sagladım
    çalışması güzel.
    bu arada aracını sürekli kısa mesafelerde 2-3 km arası kullanıyorsan lpg hiç bi ekonomi saglamaz.
    lpgnin farkı araç ısındıktan sonra ortaya çıkar .
    saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: triger

tamamen senin bilegin iş
    çalışması güzel.
    bu arada aracını sürekli kısa mesafelerde 2-3 km arası kullanıyorsan lpg hiç bi ekonomi saglamaz.
    saygılar.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: triger

tamamen senin bilegin iş
    çalışması güzel.
    saygılar.

triger aracın clio değil galiba imzanda hyundai 1,3 diyor ama verdiğin ortalama yüzde 50 tasarruf rakamı süperde... 1500 ytl ye mal olsa bir yılda telafi eder...yardımın için teşekkür..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jacopecco -- 19 Aralık 2007; 13:40:04 >

• quote:

quote:

tamamen senin bilegin iş
    çalışması güzel.
    saygılar.

triger aracın clio değil galiba imzanda hyundai 1,3 diyor ama verdiğin ortalama yüzde 50 tasarruf rakamı süperde... 1500 ytl ye mal olsa bir yılda telafi eder...yardımın için teşekkür..

Alıntıları Göster
    aracım hyundaı
    tasaruf tamamen kullanıma baglı
    atikerli clio arkadaşımda var.
    benim araçtan daha atik ve ekonomik aracının 8v olması daha iyi bence alt devirlerde çok iyidir ve ekonomiktir.
    saygılar.

quote:

Orjinalden alıntı: jacopecco

quote:

tamamen senin bilegin iş
    çalışması güzel.
    saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: triger

aracım hyundaı
    tasaruf tamamen kullanıma baglı
    atikerli clio arkadaşımda var.
    benim araçtan daha atik ve ekonomik aracının 8v olması daha iyi bence alt devirlerde çok iyidir ve ekonomiktir.
    saygılar.

quote:

Orjinalden alıntı: jacopecco

quote:

tamamen senin bilegin iş
    çalışması güzel.
    saygılar.

Alıntıları Göster
    Aynı araçtan bendede var.Ben ayda en fazla 80-100 liralık benzin alırım.Bu nedenle lpgye gerek duymuyorum.Ama sen çok km yapıyon.Paraya kıy prince.brc,tartarini gibi markaları tercih et.İkide bir lpg ayarı soğuk havad çalışmama gibi şeylerle uğraşma.Birde sensörlü sıralı sistemi tavsite ederim.
    Kendi tüketimlerim:ş.içi:8.2,ş.dışı:5.2,karışık:6.5 litre (ADAPAZARI)

• quote:

Orijinalden alıntı: CLİO SYMBOL

Aynı araçtan bendede var.Ben ayda en fazla 80-100 liralık benzin alırım.Bu nedenle lpgye gerek duymuyorum.Ama sen çok km yapıyon.Paraya kıy prince.brc,tartarini gibi markaları tercih et.İkide bir lpg ayarı soğuk havad çalışmama gibi şeylerle uğraşma.Birde sensörlü sıralı sistemi tavsite ederim.
    Kendi tüketimlerim:ş.içi:8.2,ş.dışı:5.2,karışık:6.5 litre (ADAPAZARI)

Alıntıları Göster
    kardeş biz takdırdık 1,4 75 bg çekiş farkı yok ama tüpe çok geç giriyor.. tüpe girince ise deme keyfine.. çok çok az harcıyo .. öneririm (Brc Sıralı)

• quote:

Orijinalden alıntı: freezone_dh

kardeş biz takdırdık 1,4 75 bg çekiş farkı yok ama tüpe çok geç giriyor.. tüpe girince ise deme keyfine.. çok çok az harcıyo .. öneririm (Brc Sıralı)

Alıntıları Göster
    az km yapıyorsun 1 ayda 1000 km hiç bir şey değil bence lpgden uzka dur deniz otobüslerine otoparklarada almıyorlar hem hemde arabana yazık günah

• quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

az km yapıyorsun 1 ayda 1000 km hiç bir şey değil bence lpgden uzka dur deniz otobüslerine otoparklarada almıyorlar hem hemde arabana yazık günah

Alıntıları Göster
    Bencede taktırma. Şahsen ben imzamda ki arabamla ayda bir depo ile İstanbul içinde 500-550 km. yol yapıyorum. İşim ve evim yakın olduğundan arabayı hafta sonları kullanıyorum. Şehirler arası zaten 700 m. filan yapabiliyorum bir depo ile.
    Tüp aslında çokda güzel bir olay değil. Arabaya resmen müdahale ediyorsun. Mesela ben bundan önceki arabama bile (1990 ŞAhin ve ilk sahibiydim) taktırmadım. Tüplü araba bildiğim kadarı ile çekişten düşer. Kapalı otoparklara vs. almazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 22 Aralık 2007; 15:52:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: brkcad34

Bencede taktırma. Şahsen ben imzamda ki arabamla ayda bir depo ile İstanbul içinde 500-550 km. yol yapıyorum. İşim ve evim yakın olduğundan arabayı hafta sonları kullanıyorum. Şehirler arası zaten 700 m. filan yapabiliyorum bir depo ile.
    Tüp aslında çokda güzel bir olay değil. Arabaya resmen müdahale ediyorsun. Mesela ben bundan önceki arabama bile (1990 ŞAhin ve ilk sahibiydim) taktırmadım. Tüplü araba bildiğim kadarı ile çekişten düşer. Kapalı otoparklara vs. almazlar.

Alıntıları Göster
    ne bileyim bir türlü karar veremedim...ayda 250 ytl den aşağı pek düşmüyor yakıt yani aşağı yukarı 1300 km felan belki yer yer daha fazla ee bazende daha az.. tüp taktırdığım zaman 250 yerine ne yakacağım mesele o..130-140 yakacaksam ayda 110 kar desek yılda 1300 yapar oda brc için 2000 ytl gibi bir masrafı 1,5 yılda çıkarır kara geçer...tabi o arada başka ne problem yaşayacağız ayrı mevzu...kafayı yiyeceğim...ATİKER nasıldır ucuz 500 lira daha az ödemek var ama sonrası...yardımlar için çok teşekkür ederim...

• quote:

ne bileyim bir türlü karar veremedim...ayda 250 ytl den aşağı pek düşmüyor yakıt yani aşağı yukarı 1300 km felan belki yer yer daha fazla ee bazende daha az.. tüp taktırdığım zaman 250 yerine ne yakacağım mesele o..130-140 yakacaksam ayda 110 kar desek yılda 1300 yapar oda brc için 2000 ytl gibi bir masrafı 1,5 yılda çıkarır kara geçer...tabi o arada başka ne problem yaşayacağız ayrı mevzu...kafayı yiyeceğim...ATİKER nasıldır ucuz 500 lira daha az ödemek var ama sonrası...yardımlar için çok teşekkür ederim...

Alıntıları Göster
    Bence taktirma derim hem 1.4 motor var o bile cok yakiyor diyorsan keske disel falan alsaydin.Tuplu arabanin motoru sonucta benzinliye gore daha cok hasar goruyor bunuda dusun

• quote:

Orijinalden alıntı: Mellkor

Bence taktirma derim hem 1.4 motor var o bile cok yakiyor diyorsan keske disel falan alsaydin.Tuplu arabanin motoru sonucta benzinliye gore daha cok hasar goruyor bunuda dusun

Alıntıları Göster
    benzinde bulunan silindilerleri çalışırken yağlama özelliği lpg'de bulunmadığından araç kısa vadeden başlayarak zarar görecektir. aşınan pistonlar da aracın çekişini düşürüp orta vadede lpg ile benzinin fiyat farkını otomatikman ortadan kaldıracaktır.
    bence 3 seneye kadar aracınızı satacaksanız taktırın, uzun dönem kullanmak istiyorsanız kesinlikle uzak durun .

• quote:

Orijinalden alıntı: blackcoupe

benzinde bulunan silindilerleri çalışırken yağlama özelliği lpg'de bulunmadığından araç kısa vadeden başlayarak zarar görecektir. aşınan pistonlar da aracın çekişini düşürüp orta vadede lpg ile benzinin fiyat farkını otomatikman ortadan kaldıracaktır.
    bence 3 seneye kadar aracınızı satacaksanız taktırın, uzun dönem kullanmak istiyorsanız kesinlikle uzak durun .

Alıntıları Göster
    Hocam gerek yok ya.Senin tükettiğin benzini lpg olarak tüketen var.Örnek:şahin doğan

• quote:

Orijinalden alıntı: CLİO SYMBOL

Hocam gerek yok ya.Senin tükettiğin benzini lpg olarak tüketen var.Örnek:şahin doğan

Alıntıları Göster
    ne bileyim karar vermek çok zor..bu hafta debriyaj balatasını değiştireyim bakalım fark olcakmı...
  • quote:

ne bileyim karar vermek çok zor..bu hafta debriyaj balatasını değiştireyim bakalım fark olcakmı...

Alıntıları Göster
    Debriyaj balatasını gerek yoksa değiştirme o balataya ulaşmak için bi dünya parça indiriliyo arabandan ve yakıt la bi ilgisi balatan sıyırmışsa çekişin düşer . balatan sağlamsa boşuna arabana eziyet edersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: splintercell315

Debriyaj balatasını gerek yoksa değiştirme o balataya ulaşmak için bi dünya parça indiriliyo arabandan ve yakıt la bi ilgisi balatan sıyırmışsa çekişin düşer . balatan sağlamsa boşuna arabana eziyet edersin.

Alıntıları Göster
    çekişte gerçekten düşüş var..bi tamirci var tanıdık arabayı aldı 4. viteste kalkmaya çalıştı araba baya baya gidiyo 4. viteste araba kalkarmı birde bir yanık kokusu geldi içeri balatan bitik dedi uzun yola gitme dedi...gerçi bu olaydan sonra nerdeyse 2000-3000 km yol yaptım ama çekişte düşüş hissediliyor...

• arkadaşım .bak tüp taktırma.tamam tüp taktırdığında %30 civarlarında bir kar elde edebilirsin. ama,
    uzun sürede bu kar kendini amorti edecektir.
    kışın çalışmaz sürekli ayar gerektirir..senin araba bir kere benzin ile çalışmak üzere dizayn edilmiş.sonuçta isteselerdi.arabanı yani clio yu yada diğer markaları direkt LPG li olarak çıkarabilirdi.
    yani karın sana uzun sürede. dönecektir.anca kar a gececeksin.
    bence LPG ye bulaşma paşalar gibi bin benzinli arabana senin araba uzun yolda iyi ayar yapılırsa.
    bence 140-160 arası falan yakar..hiç gerek yok .
    3-5 kuruş kar edip başka yerlerden masraf çıkarma derim.
    yinede karar senin. başkalarının dolduruşuna gelme.
    hayırlı olsun...sen bilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: attci

arkadaşım .bak tüp taktırma.tamam tüp taktırdığında %30 civarlarında bir kar elde edebilirsin. ama,
    kışın çalışmaz sürekli ayar gerektirir..senin araba bir kere benzin ile çalışmak üzere dizayn edilmiş.sonuçta isteselerdi.arabanı yani clio yu yada diğer markaları direkt LPG li olarak çıkarabilirdi.
    bence LPG ye bulaşma paşalar gibi bin benzinli arabana senin araba uzun yolda iyi ayar yapılırsa.
    quote:

Orjinalden alıntı: attci

arkadaşım .bak tüp taktırma.tamam tüp taktırdığında %30 civarlarında bir kar elde edebilirsin. ama,

eyvallah bende kararımı o şekilde verdim gibi...sadece yakıt masrafı yükseldi..dediğin gibi uzun yolda 16 yaksa keşke mümkün değil 200 den aşağı inmez..götürüp baktıracam balatayı değiştirip ayar yaptıracam belki düzelir..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: attci

eyvallah bende kararımı o şekilde verdim gibi...sadece yakıt masrafı yükseldi..dediğin gibi uzun yolda 16 yaksa keşke mümkün değil 200 den aşağı inmez..götürüp baktıracam balatayı değiştirip ayar yaptıracam belki düzelir..

Alıntıları Göster
    sıralı sistemde benzinde çalışır.. sonra motor yeterli dereceye gelice tüpe girer..ßu yüzden kışın geç çalışma v.s. oLmaz

asla çekiş farkı olmaz çünkü doğan şahin v.s. olduğu gibi tüm pistonlara tek bir kanaldan değil. ayrı ayrı gaz göndererek çekişi etkilemez

bu yüzden adı SIRALI SİSTEM LPG"DİR (LPG : Lütfen Peşimden Gelin )

Biz taktırdık sorun yok .. Tek sorun tüpe geç girmesi

Edit: Eklemeler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freezone_dh -- 30 Aralık 2007; 19:04:43 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.