Şimdi Ara

CLİO SYMBOL GRUBU (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
27.471
Cevap
84
Favori
1.920.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Sessiz@Saglıkcı

inşallah bakalım eğer bi sorun cıkartmazsa aklımda gelınce degıstırmek var arac hiç kullanılmıycak..

Nasıl yatırıcam ben bu aracı ya çok özliycem valla arabayı

insan alıştımı tuvalete bıle onla gıdesı gelıyo

Esasında 15 ay askerlik uzun zaman.. Arkadaşların ifade ettiği gibi, bu süre zarfında aracınızın bakımı ve muhafazası ciddi bir sorun. Ayrıca araca ödemek zorunda kalacağınız vergi ve sigorta masrafları ile aracın değer kaybı cabası. Bence en makul olanı, aracınızı askere gitmeden kısa bir süre önce satmanızdır. Ne de olsa, aracınız temiz ve düşük Km'ye sahip olduğundan, satışı kolay ve değeri yüksek olacaktır. Askerden dönüşünüzde çok daha güzel otomobiller piyasaya çıkacaktır. Elinizde nakit para olduktan sonra seçim yapmak daha kolay..
  • evet @turbox 100%katılıyorum fikirlerine.
    yannız adam seviyor abicim arabasını ..satmazki
    askere gitmeden önce arabayı satıp parayı bankaya yatırmak, gelince de şöyle güzel '0' kmde bir yeni nesil renault symbol yapıştırmak
    daha iyi fikir gibi geliyor
  • Nazar değidi.

http://img392.imageshack.us/my.php?image=26062008973de5.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Mxyzptlk -- 8 Eylül 2008; 21:15:28 >
  • geçmiş olsun arkadan çarpan takip mesafesini korumamış+ önündeki koruma barı yasak diye biliyorum gerçi bu ülkede parası olana yasak yok
  • Ben sessiz sağlıkçı'nın arabasını alırım, kaç para istion?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ice_crashed

Ben sessiz sağlıkçı'nın arabasını alırım, kaç para istion?

Sağol dostum ama satmak hiç aklımdan geçmedi
  • Arkadaşlar aslında bir depo var üstü ev altını kullanmıyorlar oraya koymayı planlıyorum.. aslında hiç içimden clio almak gelmıyodu.. daha oncekı aracımdan epey çok çektım (golf 4 ) o yuzden bu temızlıkte ve bu kılometredekı aracı kacırmamak ıcın aldım babamda pek araba suren bırı degıl ayda yılda bır kez bıner ona da guvenemıyorum bakımları vs.konularda aslında.kutup başlarını sokup koysam herhangı bı zararı olurmu araca ? aslında iyiden iyiye alışmaya başladım..
    yol sesi felan olmasa ve sag camdan gelen tıkırtı içim çok daha ferah olacak ama bu fiyata bu denlı araba bence normal..
    Nasipse asker dönüşü aklımda hep megane II Hb var daha oncekı araclarım hep hb di.. bu biraz daha ağır gösterdi bizi
    Hayırlısı ile burada sizlerle paylaşmak çok guzel... teşekkür ederim
  • benim yaptığım gibi 4 adet ağaç takoz ayarla ve şaseye denk getirerek arabayı askıya al kutup başlarını sök bişeycik olmaz ama ayda 1-2 sefer olduğu yerde çalıştırılması gerekir
  • @AroLaTH_ geçmiş olsun kardeşim

@Sessiz@Saglıkcı ok tmm da madem baban kullanmayı biliyor takoza almak kutup başını sökmek falan yerine söylersin babana ayda 1-2 kez çıkar dolaşır şöyle kutup mutup derdinden kurtulmuş olursun.hem arada şarj eder daha iyi olur
  • Yani araca ayda 1 kez binse yeterli olurmu ? tekerlerını askıya almasak ne zararı var ?
  • quote:

Yani araca ayda 1 kez binse yeterli olurmu ? tekerlerını askıya almasak ne zararı var ?

Lastikler ve süspansiyon yıpranır. Teklifimi yinelemek istiyorum. Aracınızı askere gitmeden kısa bir süre önce elden çıkartmak en maliyet/etkin çözüm, zira 15 ay boyunca ödenecek;

MASRAF KALEMLERİ:

3 adet vergi (Ocak 2009, Temmuz 2009 ve Ocak 2010) bedeli:
    210x3=630 YTL

2 adet trafik sigortası bedeli
    150x2=300 YTL

2 defa yağ değişim/bakım ücreti:
    150x2=300 YTL

15 ay sonunda akü değişim bedeli:
    150 YTL

15 ay sonunda triger kayışı değişim bedeli:
    500 YTL

1 defa karayolları muayene bedeli
    110 YTL

---------------------------------------------------
    TOPLAM MASRAF=1.990 YTL
    Aracın Yaklaşık Değer Kaybı=1.000 YTL

TOPLAM GİDER=2.990 YTL
    Aracınızın 15 ay sonra giderler düştükten sonraki değeri=16.500-2.990=13.510 YTL
    Aracı satıp vadeye koyduğunuzda kazancınız(15 ayda yaklaşık %20 ile):16.500+3.300=19.800 YTL

Aracı satmanız halinde kazancınız=19.800-13.510=6.290 YTL

Düşünün 6.290 YTL'yi bu devirde kim kime veriyor. Ancak tüm kayıplara rağmen, "Aracımın Aşkı Bambaşka" diyorsanız, birşey diyemeyeceğim.

NOT:
    Tüm hesaplamalar tahmini olarak yapılmış olup; giderlere kasko bedeli, mazot ücreti ve zamana bağlı çıkabilecek diğer sorunlar dahil edilmemiştir. Dahil edilmesi halinde masraf kalemleri artacaktır.
  • turbox

hocam valla çok güzel açıklamışsın.. diycek hiç birşey bulamadım
    Aslında amacım benım hiç almamaktı ama evdekılerın baskısı yuzunden aldım
    Asker dönüşü daha iyi bişey alırım diye düşünüyordum.. neymiş ilk sahıbındenmiş km si düşükmüş dediler kanıma girdiler
    Alalı 1 ay oldu ama daha
    sigorta yaptırmıycam elince yaptırıırm.. yağını falanda gelınce değiştirirm diye düşünüyorum.
    açıkcası ı love you clio dermişim
    işin şakası bir yana tamamen haklısın arkadaşım..
  • evet @turbox 100%katılıyorum fikirlerine. sen teklifini yeniliyosan ben de yeniliyorum

askere gitmeden önce arabayı satıp parayı bankaya yatırmak, gelince de şöyle güzel '0' kmde bir yeni nesil renault symbol ya da hyundai accent era yapıştırmak daha iyi fikir gibi geliyor.sonuçta arkadaşın dediği gibi masrafları + değer kaybı var.öteki türlü hem masraflardan kurtulacaksın hem de paranı bankaya yatırırsan getirisi olacak. ha diyosun arabam çok temiz.benimki de çok temiz daha 1 yaşında ama 3 yaşına gelince satıcam bunu.ya yeni nesil symbol yada hyundai accent gibi bir araba alıcam tekrar.çünkü malum bu otomobiller yerli otomobil.3-5 yaşını geçirdinmi başlar iyice değer kaybetmeye ve orası burası bozulmaya.debriyajı frenleri baskı balatası vitesi aksları amortisörleri lastikleri direksiyonu vs vs vs.gerçi düzenli olarak servise götürülürse sorun çıkarma ihtimali az ama ben yinede 5 yaşını aşma taraftarı değilim.ha dersen ki ne diyon kardeşim sıfır araba almak çok mu kolay.haklısın..ama elindeki araç fazla yaşlanmadan satarsan aynı sınıf bir otomobili 1 yılda rahatça geri ödeyebilecek bir krediyle alabilirsin.bu benim fikrim..

arkadaşlar bir de fiyatı bizim symbol civarında olan yani symbol sınıfında olan otomobilleri listeleyelim.symbol, accent era, albea, skoda fabia sedan vs otomobiler benim aklıma gelenler.
    bu sınıf otomobillerin en konfor/tüketim/güvenlik açısından iyisi hangisidir sizce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damonbounce -- 9 Eylül 2008; 19:42:00 >
  • Bi ara hyundai accent era lar epey ilgimi çekiyodu.. aynı iş yerınde calıstıgım bı arkadaşım sıfır aldı aracı.. komfor bakımından bence daha iyi clio dan karşılaştırma yapmak degıl amacım fakat o daha oturaklı duruyor.. ama nasıldır ne yakar sorun cıkartırmı acıkcası bılmıyorum.. arka dız mesafesı daha ıyı oldugunu bılıyorum
    sanırım haklısınız arkadaşlar bızımkılerı kandırabılırsem satıcam
  • sat tabi abicim koy bankaya gelince çek 3-5 kredi al şöyle aklına yatan symbol sınıfı sıfır bir otomobil.5 yıl derdin olmaz sıfır alırsan.ilk sahibi olursun marşına ilk sen basarsın.acaba önceden ne olmuş kaza mı yapmış, motor mu yakmış, çalıntımıymış, içinde kusmuşlar mı vs vs düşünmezsin.tek yapacağım şey yakıtı koyup gezmek olur:)
  • quote:

sanırım haklısınız arkadaşlar bızımkılerı kandırabılırsem satıcam

Bence yazdığım maliyet/etkinlik rakamlarını ailenize açıklarsanız, kararınızı destekleyeceklerdir.
  • 98 model tipom vardı maşallahı vardı arabanın 1 yıldı geckın sure kullandım hiç üzmedi beni daha sonra onu verıp ustune 7,750 verdim(kredi çekip) 98 model vW golf comf.aldım.. arabayı aldıgıma alacagıma pişman oldum valla..LPG taktırdım 1,500 araba bıze 19250 oldumu LPG den sonra motor kapak contasını yaktım daha sonra motor rektefıye mı ne gıttı 1,000 ytl ona verdım 20,250 oldu fiyat sonra fan açmamış yakmışsın dedıler 150 ytl sıgorta tablosu degıstırdım..20,400 oldu araba daha sonra dıreksıyon boşluk yapmaya başladı izmirde vw gönene goturdum arabayı dıreksıyon mılı arızalı 2.800 dedi
    tabi değiştirmedim onu sonra motor yag kaçırmaya başladı vs..vs.. derken arabaya 4-5 ay bınebıldım.. gecelerı gozume uyku gırmez oldu... neyse sattıgım fiyat ise 16.000 ytlye aracı sattım kurtuldum.. bunlardan sonra 2.ele hiç sıcak bakmıyorum artık..
    ne kadar temız densede bi şeyler çıkıyor.. he dıyceksınız hıcmı gostermedın alırken gosterdım.. gosterdıgm kısılerde adamla ortak calısıyormus yani tezgaha geldim.. ve beni epey maddi ve manevi sıkıntıya soktu.. sonra servıste aracın kmsıne baktırdım ( aldıktan sonra ) km 140.000 deydı megerse km 240.000 miş.hava yastıkları patlakmış..kazalıymıs araç servıs nasıl aldın abıcım sen bu arabayı dedı..o an valla ağlayasım geldı.. neyse kazasız belasız sattım arabayı.. eğer avrupa bi araba alırsam bundan sonra kesınlıkle sıfır olucak.. ama sız sız olurn mutlaka 1 yere değil 10 yere gosterın araba alırken...
    daha sonrada malum anlattıgım gıbı cliocu olduk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sessiz@Saglıkcı -- 10 Eylül 2008; 2:25:45 >
  • quote:

98 model tipom vardı maşallahı vardı arabanın 1 yıldı geckın sure kullandım hiç üzmedi beni daha sonra onu verıp ustune 7,750 verdim(kredi çekip) 98 model vW golf comf.aldım.. arabayı aldıgıma alacagıma pişman oldum valla..LPG taktırdım 1,500 araba bıze 19250 oldumu LPG den sonra motor kapak contasını yaktım daha sonra motor rektefıye mı ne gıttı 1,000 ytl ona verdım 20,250 oldu fiyat sonra fan açmamış yakmışsın dedıler 150 ytl sıgorta tablosu degıstırdım..20,400 oldu araba daha sonra dıreksıyon boşluk yapmaya başladı izmirde vw gönene goturdum arabayı dıreksıyon mılı arızalı 2.800 dedi
    tabi değiştirmedim onu sonra motor yag kaçırmaya başladı vs..vs.. derken arabaya 4-5 ay bınebıldım.. gecelerı gozume uyku gırmez oldu... neyse sattıgım fiyat ise 16.000 ytlye aracı sattım kurtuldum.. bunlardan sonra 2.ele hiç sıcak bakmıyorum artık..
    ne kadar temız densede bi şeyler çıkıyor.. he dıyceksınız hıcmı gostermedın alırken gosterdım.. gosterdıgm kısılerde adamla ortak calısıyormus yani tezgaha geldim.. ve beni epey maddi ve manevi sıkıntıya soktu.. sonra servıste aracın kmsıne baktırdım ( aldıktan sonra ) km 140.000 deydı megerse km 240.000 miş.hava yastıkları patlakmış..kazalıymıs araç servıs nasıl aldın abıcım sen bu arabayı dedı..o an valla ağlayasım geldı.. neyse kazasız belasız sattım arabayı.. eğer avrupa bi araba alırsam bundan sonra kesınlıkle sıfır olucak.. ama sız sız olurn mutlaka 1 yere değil 10 yere gosterın araba alırken...
    daha sonrada malum anlattıgım gıbı cliocu olduk

Büyük geçmiş olsun. Arızalı bir otomobili kusurlarını söylemeden ve düzenbazlık yaparak nasıl satarlar? Bu soruya cevap verecek cümle bilemiyorum.
  • Sağol arkadaşım valla çektiğim sıkıntılar aklıma geldıkce halen küfür etmemek için zor tutuyorum kendimi
    Neyseki vardır herşerde bir hayırd diyorum..
  • Arkadaşlar benim 2 sorum olacak sizlere cevaplarsanız sevinirim.

Aracım 2005 1.4 8v Autentique yakın zamanda 2. el olarak almıştım.
    1- Araçta koltuk kılıfları takılı idi çıkartıp yıkatayım dedim arka koltuğun yaslanma kısmını yatırıp kılıfı çıkartamadım kullanma kılavuzunda yaslanma yerinin kenarına yakın bir yerinde düğme gibi bir yer gösterilmiş ama ben bulamadım bu bölüm nasıl yatırılıyor.
    2- Aracın debriyaj pedalı çok yukarıda kavrıyor kendi ustama gösterdim bu arabaların debriyaj pedal ayarı yapılamıyor falan dedi siz ne diyorsunuz gerçekten ayar yapılamıyormu? bir de unutmadan söyleyeyim genel bakımını yaptırdığımda usta debriyaj balatasının iyi durumda olduğunu söylemişti.Hani balata bittide o yüzden yukarıda kavrıyor da diyemiyorum. Kısacası şaşırdım kaldım umarım bir yolu vardır. Çünkü yokuşta kalkış yaparken kaçırmamak için el frenini kullanıyorum.
    Şimdiden herkese teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.