msi k8n neo3 nforce4 s754 anakartım var. birde sempron 2600+. bilindiği üzere bu cpu 300 fsb yapabilmekte. htp://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/sempron-2600_9.html
yalnız anakartım, işlemci cool&quiet desteklemediği için cpu voltajı vermiyo.
clockgen ile 250fsb 266fsb yapabiliyorum default vcore ile. gelelim can alıcı noktaya
[CG-NVNF4] VID=1.400 FID=8.0 FSB=250 PCIE=100
bu ayarlar.ini dosyam. böylece windows ortamında o/c yapabiliyorum. yalnız ramlerim bu fsb yi kaldırmayacağından ilk önce ram leri biosdan 166mhz ye indirmem gerekli.
derdim windows dan da bunu yapabilmek. yani bu ini dosyasında fsb ayarını hangi komutla verecem. ilk önce ramler 166 ya inecek, sonra cpu fsb 250 olunca bölenli tekrar 200e çıkacak
varmı böle bi olay. hatta windows ortamından htt çarpanınıda değiştirebilirmiyim?
abi bende clockgen ve benzeri prog kullandım hiç htt ve ddr çarpanı değiştiren görmedim ama varsa yazın da arkadaşlar bende kullanmak isterim öyle bi programı çok kullanışlı olurdu
quote:
Orijinalinden alıntı: OZDEMIX
Yani bu ini dosyasında fsb ayarını hangi komutla verecem. ilk önce ramler 166 ya inecek, sonra cpu fsb 250 olunca bölenli tekrar 200e çıkacak
Ben birkez denedim ozel ramlarin yoksa 250de birebir calisamaz yani sora 200 yapinca direk windows kilitlenir bilgin olsun ramlari win uzerinden degistiren programlar var bildigim kadariyla ama htt carpanini degistiren bir program bende bulamadim acikcasi.
ramleri ilk 166 mhz düşürüyorum. daha sonra 250fsb cpu ya verince ramler 200 e bölenli çıkıyor. bu konuyu hallettim. A64Tweaker ile. ama htt çarpanını hala bulamadım. A64Tweaker da ht çarpanı varmı?
quote:
Orijinalinden alıntı: OZDEMIX
ramleri ilk 166 mhz düşürüyorum. daha sonra 250fsb cpu ya verince ramler 200 e bölenli çıkıyor. bu konuyu hallettim. A64Tweaker ile. ama htt çarpanını hala bulamadım. A64Tweaker da ht çarpanı varmı?
abi olduğunu sanmıyorum da niye kasıyosun ki
htt sürekli oynancak bişey değil oc yapıyosan oc ye göre 2 değeri kullan 3x 4x fsb ile çarpınca yaklaşık 1000 olsun yeter