Şimdi Ara

Cloud Atlas (2012) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
4
Favori
13.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu filmi izleyipte sevmeyen'in sinema bilgisinden şüphe duyarım !

Öncelikle bu filmi 1 aydır izlicem diyorum her gün aynı şeyi tekrarlıyorum fakat vaktim olmuyo , biraz önce o vakti yarattım ve filme başladım ki başlamadan önce çok kaliteli bi yapım olduğundan zaten emindim.Cünkü 2.trailer izlediğim en iyi trailer'dı.Aşırı etkiledi.filme gelicek olursak müzikler muhteşem Somni muhteşem , hikayeler muhteşem hikaye arası geçişler , kurgu herşey muhteşem

fakat ben bu filme 10/10 vermem , neden diye sorucak olursanız açık ve net HALLE BERRY abi kadın aşırı itici ya.Bi türlü alışamadım.Ama en çok beni kendine bağlayanda Somni 453 oldu.Aşık oldum

3:31'de çalan müzik efsane..

• Filmi beğenen ile beğenmeyen değil de, anlayanla anlamayan arasında kavgalar çıkmış.
    Film sizin anlamanızı istiyor sadece izlemeniz yetmiyor filmi.
    Benim izlediğim salonda yarıda çıkanlar oldu belli ki basit bir macera filmi arıyorlardı.
    Çerezlik bir film değil cloud atlas.
    Zevkler ve renkler bir yere kadar, filmi beğenmeyenin zevkinden şüphe duyulmalı harbi.
  • 1080p indirdim bugün, bekliyor öyle. Filmin konusu hakkında hiç bir fikrim yok, sakin kafayla mı izlemek gerekir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haykıran Bıngıldak

Filmi beğenen ile beğenmeyen değil de, anlayanla anlamayan arasında kavgalar çıkmış.
    Film sizin anlamanızı istiyor sadece izlemeniz yetmiyor filmi.
    Benim izlediğim salonda yarıda çıkanlar oldu belli ki basit bir macera filmi arıyorlardı.
    Çerezlik bir film değil cloud atlas.
    Zevkler ve renkler bir yere kadar, filmi beğenmeyenin zevkinden şüphe duyulmalı harbi.

• Öncelikle şunu belirtmeliyim ki filmin verdiği mesajları anlamak güç değil. Ben daha karmaşık bir film bekliyordum ancak anlatımıyla daha sade bir filmle karşılaştım. Güzel ancak abartılacak bir yanı yok. Yani başyapıt niteliğinde hiç değil. Özellikle beğenmediğim bir husus ise bazı makyajların inanılmaz sırıtmasıydı. Çok yapmacıktı.

Filmin temelinde yatan mesaj hayatlarımızın birer pamuk ipliğine bağlı olduğu ve hiçbir baskıya boyun eğmememiz gerektiğiydi. Zaten filmi karmaşık hale getiren şey 6 farklı hikayenin aynı yüzlerle ve aynı temel mesajla anlatılmasıydı. Konuları da farklılık içerdiğinden takip etmesi biraz zorlaşabilir. The Fountain filmine aşina olanlar, bu filmi daha rahat kabul edecekler. The Fountain filminde ölüm üzerine bir anlatım varken bu filmde özgürlük üzerine bir anlatım karşımıza çıkıyor. Ancak bu filmi anlaması ve yorumlaması daha kolay.

''Zayıflar et olur, güçlülere yem olur.'' ve ''İstismara boyun eğmeyeceğim.'' Kast sistemi/kölelik üzerine işlenen bir filmin temel alıntıları. İlk cümlede bir kast sisteminden bahsedildiğini, zayıfların hiçbir zaman güçlülerle başa çıkamayacağı gerçeğini gözler önüne seriyor. İkinci cümle de ise duyguları istismar edilen kölelerin durumu asla kabullenmeyip bir isyana başvurmaları gerektiği açık seçik ortada. Bize gösterilen 6 farklı konuda da verilmek istenen temel mesajlar bunlar..

Bunları çevreleyen temel kurgu ise yapılan iyilik veya kötülüğün sadece o anı etkilemediği bunların kaderle birlikte bir sonra ki yaşantıları etkilediği. Fakat burada verilen bir reenkarne olma durumu var. Filmin içerisinde ki köylünün gördüğü rüyada da mevcut bu. Şu an yaşadığınız hayatta her türlü çileyi çekmiş ve acıyı yaşamış olabilirsiniz. Ama emin olun ki gelecekte karşınıza iyi insanların olduğu mutlu, huzurlu bir hayat çıkabilir. Yani The Smurfs vari bir hikaye.. İyi bir çocuk olun, şirineye çakın. Hikayeleri ve verilmek istenen mesajları da (anladığım kadarıyla) yazmak istiyorum.

1-) Siyahi kölenin hikayesi = Adam Ewing'in, kırbaçlandığı sırada ona bakarak etkilendiği bir köle filmin sonunda onun hayatını kurtarır. Filmin başında bir karma mesajı veriliyor ve Ewing onun gemide kalması için uğraş veriyor. İyilik, karşılığını iyilik olarak alıyor. (Reenkarne mesajı --- 2044 yılında Sonmi 451 ile kavuşamıyorlar.)
    2-) Cesaretli homoseksüel besteci Frobisher'ın hikayesi = Burada kendisi ölümün bir son olmadığını ve bunun cesaret gerektirdiğini söylüyor. Değeri ise sonradan anlaşılıyor..
    3-) Luisa Rey'in hikayesi = Nükleer santraldeki bozuklukla petrol şirketleri arasındaki bağlantıyı ortaya çıkarırken 2-3 defa ölümden dönüyor, yine de vazgeçmiyor. Sonunda olayı halka duyurabiliyor. Kısaca yıkılmadım ayaktayım mesajı.
    4-) Yayımcı Cavendish'in hikayesi = Abisinin oyununa boyun eğmeyen ve sürekli kurtuluş peşinde koşan bu adam yaşadıklarından sıyrılıyor. Hayallerinin kadını olan Ursula ile mutlu bir yaşam sürüyor. Hayatını da film yapıyor.
    5-) Neo Seoul'de Sonmi 451'in hikayesi = Burada bir klon tam anlamıyla aydınlanma yaşıyor. Ona yardım eden Joo Chaing ile beraber baskıya karşılık veriyorlar. Fikirleriyle çığır açıyor, öncü oluyor.
    6-) Bir çöküş sonrası Meronym ve Zachry'nin hikayesi = Asiler ve köylüler olarak karşılaşanlar birbirlerine kol kanat geriyorlar. Meronym'in yardımıyla birlikte bir çıkış yolu arayıp, buluyorlar. Radyasyon'un etkisiyle köylü abimiz iblisle sürekli cebelleşir halde.

Güzel film ayrıca abartılmaması gereken de bir film. Bazı makyajlar çok sırıttı ve komikti. İzleyin.. Bir de hikayede ki karakterleri içeren bir şema paylaşalım.

• Bir kaç yerde filmin afişini görünce sıradan bir macera filmidir diye izlemeyi hep ertelemiştim... Ancak pek de öyle değilmiş.

Doğrudur, izlerken ve hemen sonrasında ne anlattı bu film diye düşündüğünüzde diğer sıradan filmlerde olduğu gibi anlatılmak istenen hemen dank etmiyor kafanızda ancak biraz üzerinde düşündüğünüzde aslında birbirleriyle tamamen alakasız zamanlarda ve mekanlarda geçen hikayelerin hemen hepsinde bulunan ortak noktaları yakalamaya başlıyorsunuz.

Bence harcanan 2,5 ~ 3 saatin hepsine değecek bir film. Inception'dan sonra uzun zamandır böylesi farklı ve üzerinde düşünmeye sevk eden film izlememiştim, iyi oldu.

• karışıktı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Surveillance

Bir kaç yerde filmin afişini görünce sıradan bir macera filmidir diye izlemeyi hep ertelemiştim... Ancak pek de öyle değilmiş.

Doğrudur, izlerken ve hemen sonrasında ne anlattı bu film diye düşündüğünüzde diğer sıradan filmlerde olduğu gibi anlatılmak istenen hemen dank etmiyor kafanızda ancak biraz üzerinde düşündüğünüzde aslında birbirleriyle tamamen alakasız zamanlarda ve mekanlarda geçen hikayelerin hemen hepsinde bulunan ortak noktaları yakalamaya başlıyorsunuz.

Bence harcanan 2,5 ~ 3 saatin hepsine değecek bir film. Inception'dan sonra uzun zamandır böylesi farklı ve üzerinde düşünmeye sevk eden film izlememiştim, iyi oldu.

Cidden harika bir film di.

• 1080 p indirdim biraz baktım ama nedense konusu ilgimi cekmedi bende sildim. Burayı okuduktan sonra keske silmeseydim dedim. Bi baktim geri donusum kutusunda duruyorama film cok uzun sizce izlesemmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Destdestron

1080 p indirdim biraz baktım ama nedense konusu ilgimi cekmedi bende sildim. Burayı okuduktan sonra keske silmeseydim dedim. Bi baktim geri donusum kutusunda duruyorama film cok uzun sizce izlesemmi?

İzle hocam. Sonuna kadar dayanın ama. Seveceğinize inanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zUbE

quote:

1080 p indirdim biraz baktım ama nedense konusu ilgimi cekmedi bende sildim. Burayı okuduktan sonra keske silmeseydim dedim. Bi baktim geri donusum kutusunda duruyorama film cok uzun sizce izlesemmi?

Tamam birazdan izlicem

• Son zamanların en iyi filmi.
  • quote:

quote:

quote:

Tamam birazdan izlicem

internette varmı şuan? bende 2.kez izlemek çok istyorum ama hafta sonu izleyebilirim heralde :s

• quote:

Orijinalden alıntı: alfa1802

quote:

quote:

quote:

Tamam birazdan izlicem

internette varmı şuan? bende 2.kez izlemek çok istyorum ama hafta sonu izleyebilirim heralde :s

İnternette var hocam hemen ac izle ben suan izliyorum gayet guzel.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alfa1802

quote:

quote:

quote:

Tamam birazdan izlicem

İnternette var hocam hemen ac izle ben suan izliyorum gayet guzel.

ben izledim ama 2.kez izlemek istiyorum sana not sakın tahmin etmeye çalışrak izleme filmi sonunda kafan iyce karışıyo çünkü

• Filmin vermek istediği mesajlar güzel olsa da, anlatım itibariyle sıkıcı buldum, tabii uzun olması da cabası. Dolayısıyla ben pek beğenmedim ve izledikten sonra sildim. Tabii renkler ve zevkler tartışılmaz.
  • Film öyle aman aman iyi değildi bence IMDB'nin verdiği puan biraz fazla olmuş 7/10 makul gibi.Kötü bir film filanda değildi sadece gereğinden fazla uzun olduğu için beni ortalarında fazlasıyla sıktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CyBeRBoY

Film öyle aman aman iyi değildi bence IMDB'nin verdiği puan biraz fazla olmuş 7/10 makul gibi.Kötü bir film filanda değildi sadece gereğinden fazla uzun olduğu için beni ortalarında fazlasıyla sıktı.

aynen daha kısa olsa iyi olurdu
  • Ben de filmi izlerken sıkıldım ama kötü diyemeyeceğim. Bu filmde ben ve hemen hemen herkesin anlayamadığı derin manalar olduğuna inanıyorum. Çok derin ve ağır bir filmdi. Sıkılacak dahi olsanız izlemeyenlere tavsiye ediyorum.

Bütün sınırlar yapaydır ve aşılmalıdır.

7,5/10
  • Biraz kör göze parmak olması dışında geyet güzel olmuş. "Kuantum zırvası" yakıştırması enteresan olmuş.
    Atilla Dorsay'ın kargaşa olarak nitelendirdiği şeyi Lana Wachowski'nin cinsiyet değişikliğine yorması ise daha enteresan.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.