Database olarak Cloud Firestore kullanan bazı uygulamalar ilk açılışta kullanıcıdan isim gibi bazı bilgiler istiyor ve uygulama kurulumunu gerçekleştiriyor. Sonrasında kullanıcı isterse Google hesabı ile giriş yapıp uygulamayı hesaba bağlıyor istemezse hiç bir giriş yapmadan kullanmaya devam edebiliyor. Benim öğrenmek istediğim giriş işlemi yapmayan kullanıcıların verileri saklanırken; -Authentication işlemini Anonim olarak yayıp verileri firestoreda mı saklıyor?(Güvenlik sorunları olduğundan bahsediliyor) Yoksa -uygulamada bu tarz kullanıcılar için ayrı bir local db(sqlite gibi) mi kullanılıyor? Yoksa -Firestore database’i senkronizasyon yapmadan local olarak mı saklıyor?(Böyle bir özellik var mı bilmiyorum tabi) Yoksa -Daha farklı bir kullanım şekli mi var?
Authentication işlemini Anonim olarak yayıp verileri firestoreda mı saklıyor?(Güvenlik sorunları olduğundan bahsediliyor) Evet datalar cloud da Ama şifreyle erişim var yani anonim user ın bi şifresi var cookie de vb tutuluyor silince ona erişim gidiyor, database admini hepsini görür tabi içeriklerin
Yoksa -uygulamada bu tarz kullanıcılar için ayrı bir local db(sqlite gibi) mi kullanılıyor? Uygulamayı yazan kişi böyle bir şeyler yaptıysa ekstradan bu da olabilir
Yoksa -Firestore database’i senkronizasyon yapmadan local olarak mı saklıyor?(Böyle bir özellik var mı bilmiyorum tabi) Offline mode var ama online şart yani only offline yok
Yoksa -Daha farklı bir kullanım şekli mi var? Neyi kastettiniz anlamadım ama uygulamayı yapan adam istediği gibi kullanmış olabilir kendi backendine de bağlamıştır belki belli olmaz.
Docs firebase firestoredan detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz, ben ordan okudupum bilgilere göre cevaplaöaya çalıştım
quote:
Orijinalden alıntı: alimmm78
Authentication işlemini Anonim olarak yayıp verileri firestoreda mı saklıyor?(Güvenlik sorunları olduğundan bahsediliyor) Evet datalar cloud da Ama şifreyle erişim var yani anonim user ın bi şifresi var cookie de vb tutuluyor silince ona erişim gidiyor, database admini hepsini görür tabi içeriklerin
Yoksa -uygulamada bu tarz kullanıcılar için ayrı bir local db(sqlite gibi) mi kullanılıyor? Uygulamayı yazan kişi böyle bir şeyler yaptıysa ekstradan bu da olabilir
Yoksa -Firestore database’i senkronizasyon yapmadan local olarak mı saklıyor?(Böyle bir özellik var mı bilmiyorum tabi) Offline mode var ama online şart yani only offline yok
Yoksa -Daha farklı bir kullanım şekli mi var? Neyi kastettiniz anlamadım ama uygulamayı yapan adam istediği gibi kullanmış olabilir kendi backendine de bağlamıştır belki belli olmaz.
Docs firebase firestoredan detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz, ben ordan okudupum bilgilere göre cevaplaöaya çalıştım
Cevapların için teşekkür ederim. Şuan geliştirme aşamasında olduğum uygulama için bu bilgileri ediniyorum. Genel olarak anonim kullanıcıların bilgilerinin nasıl tutulduğu konusunda fikir edinmeye çalışıyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme