Şimdi Ara

CM 690 Su soğutma (Sistem Kuruldu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
2.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sistemimdeki ses ve ısı sorunu nedeniyle su soğtmaya geçmeye karar verdim fakat.Hala bazı eksiklerim var.Radyatör ve işlemci bloğunu aldım en geç salı günü geliyor.

İşlemci bloğu

SWİFTECH Apogee GTZ

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=LN24617 (alındı)

Radyatör

Alphacool Nexxxos Pro II

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=14125 (alındı)

Pompa (Seçemedim)

Su kabı (Seçemedim)

Hortum ve rakorlar (Hiç bir fikrim yok)

Evet arkadaşlar pompa,su kabı ,hortum ve rakorlar konusunda bana yardımcı olabilir misiniz?Pompa olarak Thermaltake p500 düşünüyordum ama forumda biraz araştırma yaptım çok ses yapıyormuş magicool vardı eskiden rezervuarı içinde ama galiba artık satılmıyor hatırladığım kadarıyla 750 l/s bir pompaydı ve fiyatı makuldu.Akvaryum pompalarına baktım ama o pompalara nasıl rakor takacağımı çözemedim bu yüzden sipariş verip yanlışlık yapmak istemedim.Hortum ve rakorlar konusunda hiç bir bilgim yok.(çok araştırdım anlayamdım bir türlü)Su kabı olarak ufacık bir kaba 60-100 tl arsında bir para vermek istemiyorum bu yüzden kendim yapmayı düşünüyorum fakat nasıl yapılacağı konusunda yardıma ihtiyacım var.(Pleksi bulamam aramak için çok fazla vaktim yok internetten almam lazım malum sınavlar var çalışmak lazım)

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliemre-16 -- 20 Şubat 2010; 0:27:24 >

• arkadaşım pompa olarak bence atman at-104- veya 15 almanı onerırm 20 30 lira olması lazım ,saten sıvı haznesınıde sen yapacakmışın, pompayıda onun ıcıne koy
    bu arada at-105 3000litre/saat olması lazım akvaryumda kullnıyordum bn
  • quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

arkadaşım pompa olarak bence atman at-104- veya 15 almanı onerırm 20 30 lira olması lazım ,saten sıvı haznesınıde sen yapacakmışın, pompayıda onun ıcıne koy
    bu arada at-105 3000litre/saat olması lazım akvaryumda kullnıyordum bn
    Peki ses olarak bu pompa nasıl? Benim için seste çok önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliemre-16

Peki ses olarak bu pompa nasıl? Benim için seste çok önemli.

Alıntıları Göster
    suyun ıcınde oldugunda cok seslı oldugunu sanmıyorum , saten o kadar debiyle biraz sesli olması makul bence .
  • quote:

suyun ıcınde oldugunda cok seslı oldugunu sanmıyorum , saten o kadar debiyle biraz sesli olması makul bence .

Alıntıları Göster
    sesi en kötü ihtimalle izolasyon gibi biş yapıp azaltabilirim ama akvaryum pompasını hortuma nasıl bağlıycam kaçlık hortum gerekir yani rakor falan ne lazım olur beni en çok düşündüren şey o
  • quote:

sesi en kötü ihtimalle izolasyon gibi biş yapıp azaltabilirim ama akvaryum pompasını hortuma nasıl bağlıycam kaçlık hortum gerekir yani rakor falan ne lazım olur beni en çok düşündüren şey o

Alıntıları Göster
    Aman diyim uzak dur akvaryum pompalarından. Forumda 2. el bölümünü takip edersen güzel pompalar bulabilirsin. Benim tavsiyem laing marka olanlar. Su kabınıda kendin yapman sağlıklı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: linuxuzman

Aman diyim uzak dur akvaryum pompalarından. Forumda 2. el bölümünü takip edersen güzel pompalar bulabilirsin. Benim tavsiyem laing marka olanlar. Su kabınıda kendin yapman sağlıklı olur.

Alıntıları Göster
    Pompa sitemin kalbi o yüzden ileri dönük düşünürsen pompada biraz para harcaman şart tavsiyemhttp://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=LN27287 dir 50,000 saat garantilidir bu pompa o yuzden 2. el olarak da temiz bulabilrisin. Rezarvuar darkstoneden alabilirsin ucuzlarından fazla uğraşmadan. Rekorlar 1/2 bunlarıda fireballda bulabilirsin çok pahalı degıl 1/2 hortumuda koçtaşdan alabilirsin şefaf. sıvıda antifiriz ve safsu ile kendin yapabilrisin veya hazır sıvılardan alabilrisin.

• quote:

Orijinalden alıntı: alidarkstone

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    pompayı sidewindercomputers tan almak istiyorum çünkü ülkemizde yeteri kadar pahallı baktım kargo dahil 95 dolar tutuyor ordan sipariş versem sizce kaç gün içinde gelir
  • quote:

pompayı sidewindercomputers tan almak istiyorum çünkü ülkemizde yeteri kadar pahallı baktım kargo dahil 95 dolar tutuyor ordan sipariş versem sizce kaç gün içinde gelir

10 günde gelir.Ama gümrüğe takılırsa işin yaş :) .....
  • quote:

quote:

10 günde gelir.Ama gümrüğe takılırsa işin yaş :) .....

Alıntıları Göster
    takılıcağını sanmıyorum çünkü 90 dolar birde siz burdan alışveriş yaptıysanız hangi kargo seçeneğini seçmeliyim iki tane var zaten türkiyeyev gelebilienb express mail international ve priority mail internationa

• quote:

takılıcağını sanmıyorum çünkü 90 dolar birde siz burdan alışveriş yaptıysanız hangi kargo seçeneğini seçmeliyim iki tane var zaten türkiyeyev gelebilienb express mail international ve priority mail internationa

Alıntıları Göster
    Türkiyede aynısından satıldığı için gümrüktekiler karşılaştırma yapıyorlar.Buradaki fiyatı ile karşılaştırıldıktan sonra %20 gümrük + 40 TL damga parası :) gözüne kestiriyorsan getirt :)...kolay gelsin
  • quote:

Türkiyede aynısından satıldığı için gümrüktekiler karşılaştırma yapıyorlar.Buradaki fiyatı ile karşılaştırıldıktan sonra %20 gümrük + 40 TL damga parası :) gözüne kestiriyorsan getirt :)...kolay gelsin

Alıntıları Göster
    çok karamsarsınız galiba sizin başınıza geldi
  • quote:

çok karamsarsınız galiba sizin başınıza geldi

Alıntıları Göster
    karamsarlık değil neyse onu söylüyorum sen bilirsin kardeş.....Bildiğin gibi yap en iyisi kolay gelsin...
  • quote:

karamsarlık değil neyse onu söylüyorum sen bilirsin kardeş.....Bildiğin gibi yap en iyisi kolay gelsin...

Alıntıları Göster
    sizi dinleyip türkiyeden aldım valla tt p500 aldım ses yaparsada etrafını biş ile kapıcaz artık
  • quote:

sizi dinleyip türkiyeden aldım valla tt p500 aldım ses yaparsada etrafını biş ile kapıcaz artık

Alıntıları Göster
    arkadasım akvaryum pompası dandık dıyorsunuz sankı onlar farklı bişemı ben 5 senedir soluksuz çalışan atman pompa biliyorum maşallah tulumba gibide suyu basıyor ,halada çalışır. bence bi pompaya o para verılmez eheim dıyorsunu saten oda akvaryum pompası deilmi hiçbir yapsal farklılık yok belki biraz sesli olablir

• quote:

arkadasım akvaryum pompası dandık dıyorsunuz sankı onlar farklı bişemı ben 5 senedir soluksuz çalışan atman pompa biliyorum maşallah tulumba gibide suyu basıyor ,halada çalışır. bence bi pompaya o para verılmez eheim dıyorsunu saten oda akvaryum pompası deilmi hiçbir yapsal farklılık yok belki biraz sesli olablir

Alıntıları Göster
    arkadaşlar radyatör bügün geldi cpu bloğu yarın geliyor hortum ve rakor siparişlerini de verdim pompada 3 gün içinde gelicek hafasonu fotografları koyarım inşallah

• quote:

arkadaşlar radyatör bügün geldi cpu bloğu yarın geliyor hortum ve rakor siparişlerini de verdim pompada 3 gün içinde gelicek hafasonu fotografları koyarım inşallah

Alıntıları Göster
    bekliyoruzz
  • quote:

bekliyoruzz

Alıntıları Göster
    rica etsem
    iş bitince bi maliyet hesabı çıkartırsan bende benim cm690 a belki bi el atarım ^^:D
    dün gaza gelip plexi aldım (Beleş olunca atlıo insan ) ufak ufak bi mod işine giricem gibi

• quote:

Pompayı nereden aldın?

Marka model yazar mısın?

Bu arada sidewindersten bende pompa getirteceğim yazın..

Babam polis,İstanbul gümrükte de tanıdığımız var 130 150 dolar civarını aşmaz isen problem olacağını sanmıyorum,sidewindersten getirmeyi..
  • quote:

P500 iyi pompadır seside okadar fazla degil daha önce kullanmıştım sadece daha sonradan başka blok ve rad eklersen sıkıntı olabilir .ben kullandıgım zaman 240 lık rad, 120 lik rad cpu ve gpu blok kullanıyordum o zaman flovmetrede vardı pompanın zorlandıgı bariz bi şekilde ortada idi ama genel olarak bu işe yeni başlıyorsan başlangıc için yeterde artar bile. sıvı kabı secmediysen eger DARKSTONE sıvı haznelerine bi bakın derim güzel ve saglam bi haznedir ve fiyatları da gayet uygun...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.