Şimdi Ara

CM Hyper 412S - Paslandı, Tedavisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    daha öncesinde CM Hyper 412S bloğunu temizlemek amacıyla yıkamıştım. Vida yuvalarında paslanma, kanatçıklarda ise pütürlenme gibi belirtiler var. İşlemciye temas eden kısımda herhangi bir sıkıntı yok, kullanıma engel değil. Temizlemek için ne yapabilirim acaba? WD-40 gibi bir şeyi boca etsem, faydası olur mu yada başka ne yapabilirim?

• hu hu ....
  • yıkamakla zaten büyük hata yapmışsın kardeşim, bide üstüne WD-40 gibi bir şeyi boca edersen hafif yağlı kalabilir ve eskisinden daha cabuk tozlanır, cpu ısında değişiklik olmuyor ise kullanmaya dvm et, iş görmüyorsa yeni soğutucu şart
  • Comaa kullanıcısına yanıt
    İşlevselliğin de sıkıntı yok. İşlemciye temas eden yüzeyler sağlam ve temiz. Sadece 1 2 vida yuvasında paslanma ve kanatlar da korozyon benzeri pütürlenme mevcut.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Peki bir şey daha sormak istiyorum. Wd-40 değilde böyle ızgara, mangal temizleme spreyleri olur. Öyle bir şey ile denesem?

• temizleyebilirsin yalnız temizlemeden sonra yağlı kalmayacak bişey olması lazım, alkol tarzı, sogutucu üzerinde yağ tabakası gibi bişeyin kalmaması lazım
    İnternet de ufak bir araştırma yaptım da. Dediğiniz gibi wd 40 yağlı olduğu için tavsiye edilmiyor. Onun yerine yağsız kontak spreyin her yerde sorunsuzca kullanılabileceği yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyaz_Peynir -- 24 Nisan 2017; 12:19:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynen öyle kontak sprey daha mantıklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Swothra

İnternet de ufak bir araştırma yaptım da. Dediğiniz gibi wd 40 yağlı olduğu için tavsiye edilmiyor. Onun yerine yağsız kontak spreyin her yerde sorunsuzca kullanılabileceği yazıyor.

kontak spreyde bi işe yaramıyor boşuna deneme . normal suya temas etmemen lazımdı. ben bakır bloğumu elma sirkesine yatırıyordum ama aluminyum için aynı şey geçerlimi bimiyorum
  • jackal___61 kullanıcısına yanıt
    Kontak sprey pasa bir şey yapmaz zaten ama, en azından yapraklar arasında ki pisliği atsa yine yeter bana. Paslanma sadece vida yuvasında çünkü, işlemci ile temas eden yüzey sağlam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.